Diskuze

Připravte si pomerančový likér, originální dámskou „živou vodu“

I když je tu už jaro, večery jsou ještě stále chladné. Ideální čas vychutnat si něco trochu ostřejšího. Zkuste si vyrobit domácí pomerančový likér. Příprava je překvapivě jednoduchá. Vyjde z toho typický dámský nápoj: mírně sladký likér s chutí šťavnatého ovoce a vůní skořice a vanilky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

dělám taky takový likér ale dává se tam i kardamom a to je fakt super.

0 0
možnosti
ZJ

Macerujeme co - kůru (mimochodem doporučuji kůru ostrouhat a bílo část neužívat).

Macerujem v čem, nebo čím - vodkou (na druhu myslím moc nezáleží, Pražská, Hanácká či třeba 42 také vystačí).

Pokud píšete za oknem, myslíte zvenku za oknem, nebo na okně zevnitř?

Mimochodem i do sirupu je lepší pomeranč oloupat a pokud užít kůru, tak bez bílé části. Věřte, je to vyzkoušené a dostanete úžasnou vůni a chuť bez odporné hořkosti bílé části kůry.

5 0
možnosti
MR

...začněte nejdříve s macerací vodky.Jak mám macerovat vodku?;-DNe,samozřejmě chápu,ale je to opět napsané nešťatsně.

1 0
možnosti
JF

Takové recepty jsem chápal v dobách naštěstí už minulých. Nevím k čemu je to dnes dobré, když se dá běžně koupit Cointreau, Grand Marnier nebo Patron.:-/

0 0
možnosti
MB

hodí se to do Prostřeno - je to DOMÁCÍ ;-D

1 0
možnosti