Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vařte jednoduše, i když je to těžší, radí Ital s michelinskou hvězdou

V Praze se vyzná. Sedm let totiž pracoval v restauraci pražského hotelu Four Seasons, kde pro hosty vařil skutečně autentickou „Itálii“. Poté se přesunul do hotelu stejné sítě ve Florencii jako šéfkuchař restaurace Il Palagio. A právě tam jeho kuchařské umění ocenili michelinskou hvězdou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V13i69k82t23o23r 90S66v96o63b56o90d27a 8252718582686

"Základ tvoří pasta, tedy těstoviny ..."

No děkujeme moc za překlad! Kdyby paní Čermáková napsala jenom "těstoviny", nikdo by nevěděl, oč se jedná. Já nejsem žádný obrozenecký bojovník proti přejímání slov z cizích jazyků, třeba v IT je spousta anglicismů, které bez uzardění používám, ale pro Boha, když tu tisíc let používáme "těstoviny", proč najednou "pasta"? A hlavně když "pasta" v češtině existuje a znamená něco jiného? Třeba Pohlreich ve svých videích párkrát světácky použil formulaci "hodíme tu pastu do vody" a já na chvilku opravdu přemýšlel, jakou že to ochucovací fašírku mám vymačkat z tuby k vařícím se těstovinám.

Kdo se chce cítit světácky, ať si pro mě za mě dál říká obilovinám cereálie, lepku gluten, dluhopisům bondy, atd., to mi nijak nevadí, ale s tou pastou je to akorát bordel. Jestli se to chytne a začnou to používat všichni, už se moc těším, až mi přijde první SMS "miláčku zapomněla jsem koupit pastu, kup jí cestou z práce" a já přinesu místo kolínek něco na zuby.

+4/0
12.4.2015 1:07

L21i73b27o21r 11J39a75n53e93č18e20k 4775495125701

Kdyz mohou oslnit spegety se syrem, pak nudle s makem maji take sanci.:-)

+3/0
10.4.2015 23:11

J10a33r10o10s62l16a97v17a 90N94o92v89á 5928547878810

u nás zase frčí nudle s tvarohem :-)

+1/0
12.4.2015 1:32

J15a19n 34S57o57u79k32u10p 1914904436205

S ořechama nejsou k zahození..

0/0
16.4.2015 13:44

J51i89ř43í 96H63u92m83l 5292189802621

souhlasím že lze v Praze koupit skoro všechny suroviny na italskou kuchyni ovšem mimo pořádných rajčat, což je skoro základ pro jejich kuchyni.

+4/0
10.4.2015 22:21

R74i31c79h71a32r28d 34K65á28b46a 8609408550480

ale koupite San Marzano ... nicmene ne vzdy, ne vzdy kvalitni a vzdy ne uplne levne.

0/0
11.4.2015 21:21

T20o78m66á22š 57H19o29r19a 2449235168755

Hmm těstoviny se sýrem a pepřem nebudou asi složité, ale z hlediska kalorií to bude pěkná bomba, a zdravé to taky dvakrát nebude.

0/−3
10.4.2015 21:05

T84o19m40á78š 66J11u42r85e15č32k90a 3603852489603

No neberte to za ty prachy, když je někdo třeba ochotnej dát 120,- za těstoviny polité olivovým olejem

0/0
15.4.2015 11:11

M45a93r10t71i33n 30H48o53c72e74k 5849935744867

bídu a hlad na vás všechny, co už nevíte, co roupama sežrat Rv

+1/0
10.4.2015 17:35

P89a22v49l91a 64H27r91a78d22i23l69o78v68a 3107581421724

Neni mi jasna jedna vec : testoviny na skus, ale ponechat ve vode ? To je docela umeni vychytat, aby se po stazeni z plotny dale jeste trochu nevarily a "nerozblemcly".

0/0
10.4.2015 16:59

E22v84a 84D97r69o89z49d40o89v89á 7439527885545

Tady je to sice popsané jedno po druhém, ale načasovat dovaření těstovin spolu s rozvoněním pepře na pánvi není opravdu složité.

+1/0
10.4.2015 17:30

J61a50n 30S87o40u21k47u72p 1784814766935

To je přitom docela jednoduché, uvaříte téměř do hotova (ještě tuhé, bílé uprostřed), vypnete, ta sranda s pepřem bude trvat max minutu a půl, mezitím dojdou a hotovo.

0/0
16.4.2015 13:46

P50a38v60e18l 62V68r74b15a 3949531432956

původně jsem myslel, že ta nadívaná křepelka je nějaká modernější úprava buřtů s cibulí :-)

0/0
10.4.2015 15:27

Š10á77r95k13a 20M64a50t57y34á81š58o40v94á 1311765652789

Vařte jednoduše..hm, tak proč mají remcy na : Špagety,kečup a eidam????;-D

+4/−7
10.4.2015 6:30

R70i56c34h89a16r31d 74K35á94b46a 8989558870750

Protoze svickova na smetane z veproveho predniho, artyckoku a noky by nam take pripadala trochu weird ...

+15/−1
10.4.2015 7:45

V64á46c20l32a88v 62K23r89á30l 5509807728739

R^

0/0
10.4.2015 9:59
Foto

P72e81t47r 16P43r83o97c72h77á18z11k62a 3772506242434

850 za jídlo pro jednoho je dobrá cena.Za ty peníze uvařím špičkový oběd pro celou rodinu.Na druhou stranu to někdy vystačí sotva na láhev dobrého vína.:-(

+8/0
10.4.2015 5:48

J10i14ř47í 11S91t94ř26í14t10e35z83s16k95ý 5822512528102

Past na hloupé snoby aneb kostka ve skluzu.  Jen minusujte, hipsteři ....

+6/−3
10.4.2015 1:58

R86i90c37h31a68r90d 53K35á97b24a 8319768310840

Proc by Vas nekdo minusoval. Jsou lide, kteri dokazi ocenit dobre uvarene jidlo v michelinske kvalite, coz nutne neznamena, ze je to hloupy snob. Kazdy ma jine priority ohledne jidla. Pro nekoho to muze byt i konicek, nebo profesni nutnost.

+7/0
10.4.2015 8:42

J25i21ř97í 34N33o75v71o48t87n75ý 7518322

Hlavně, že jsou in a patří do toho správného levelu, ne?;-)

+2/0
10.4.2015 8:58

A90l41e96x85a85n80d79r 93K86o95s88t45k85a 8812708786174

Kostka ve skluzu je podvod. Tohle je jídlo. Prosté ale výborné. Je to jako rozdíl mezi dobrou kuchyní a školní jídelnou. Kuchařka ve školní jídelně vezme mleté maso, udělá z něj nepoživatelné čevapčiči a přidá k němu rozvařené brambory. Kuchař vezme čerstvé maso, umele, přidá něco čerstvých bylinek a na grilu z toho udělá božský kebab. (A už je jedno, co je příloha. Suroviny jsou prakticky stejné.)

+10/0
10.4.2015 9:03

M79i15c16h75a11l 17Š43r56o93u75b10e76k 8944586393450

Říká někdo, kdo si bere vtipy z reklamy na McDonalds :-P

+2/0
10.4.2015 10:56

J81i20ř73í 41S20t28ř42í40t45e12z53s42k89ý 5532282698942

No a ?

0/0
10.4.2015 14:06
Foto

J46a80n 41V93l37a25d40y29k89a 2362508443224

musel jsem dát mínus, jelikož jsem hipster

+3/0
10.4.2015 12:11

J76i31ř57í 34S67t49ř39í43t15e35z72s26k31ý 5822472488192

Tak to potom jo. :-)

0/0
10.4.2015 14:06

J23a44n 16K49o79t28l20í54n 9549684395297

bohužel jsem se také s tímto prokletím narodil R^;-D

0/0
10.4.2015 14:15

E42v95a 84H15r77u62b24á 4970847282552

Testoviny se syrem, peprem a olivovym olejem jsou pro snoby? :) to vy vybirate zbytky z popelnice? :)

+6/0
10.4.2015 16:21







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.