Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Vařte jednoduše, i když je to těžší, radí Ital s michelinskou hvězdou

V Praze se vyzná. Sedm let totiž pracoval v restauraci pražského hotelu Four Seasons, kde pro hosty vařil skutečně autentickou „Itálii“. Poté se přesunul do hotelu stejné sítě ve Florencii jako šéfkuchař restaurace Il Palagio. A právě tam jeho kuchařské umění ocenili michelinskou hvězdou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V27i29k42t71o37r 57S79v36o76b92o49d53a 8612428302326

"Základ tvoří pasta, tedy těstoviny ..."

No děkujeme moc za překlad! Kdyby paní Čermáková napsala jenom "těstoviny", nikdo by nevěděl, oč se jedná. Já nejsem žádný obrozenecký bojovník proti přejímání slov z cizích jazyků, třeba v IT je spousta anglicismů, které bez uzardění používám, ale pro Boha, když tu tisíc let používáme "těstoviny", proč najednou "pasta"? A hlavně když "pasta" v češtině existuje a znamená něco jiného? Třeba Pohlreich ve svých videích párkrát světácky použil formulaci "hodíme tu pastu do vody" a já na chvilku opravdu přemýšlel, jakou že to ochucovací fašírku mám vymačkat z tuby k vařícím se těstovinám.

Kdo se chce cítit světácky, ať si pro mě za mě dál říká obilovinám cereálie, lepku gluten, dluhopisům bondy, atd., to mi nijak nevadí, ale s tou pastou je to akorát bordel. Jestli se to chytne a začnou to používat všichni, už se moc těším, až mi přijde první SMS "miláčku zapomněla jsem koupit pastu, kup jí cestou z práce" a já přinesu místo kolínek něco na zuby.

+4/0
12.4.2015 1:07

L26i49b86o67r 31J51a38n94e98č92e23k 4755805875841

Kdyz mohou oslnit spegety se syrem, pak nudle s makem maji take sanci.:-)

+3/0
10.4.2015 23:11

J64a44r61o64s86l83a87v58a 61N71o11v25á 5788367688520

u nás zase frčí nudle s tvarohem :-)

+1/0
12.4.2015 1:32

J26a37n 46S76o17u73k26u96p 1754894476725

S ořechama nejsou k zahození..

0/0
16.4.2015 13:44

J44i44ř14í 55H87u17m83l 5192989762431

souhlasím že lze v Praze koupit skoro všechny suroviny na italskou kuchyni ovšem mimo pořádných rajčat, což je skoro základ pro jejich kuchyni.

+4/0
10.4.2015 22:21

R48i38c90h35a94r30d 36K59á68b39a 8499958480440

ale koupite San Marzano ... nicmene ne vzdy, ne vzdy kvalitni a vzdy ne uplne levne.

0/0
11.4.2015 21:21

T20o77m89á27š 63H87o95r45a 2249235278675

Hmm těstoviny se sýrem a pepřem nebudou asi složité, ale z hlediska kalorií to bude pěkná bomba, a zdravé to taky dvakrát nebude.

0/−3
10.4.2015 21:05

T54o36m70á51š 59J52u48r92e96č48k25a 3483312759493

No neberte to za ty prachy, když je někdo třeba ochotnej dát 120,- za těstoviny polité olivovým olejem

0/0
15.4.2015 11:11

M39a78r42t93i47n 65H21o76c39e93k 5909455884467

bídu a hlad na vás všechny, co už nevíte, co roupama sežrat Rv

+1/0
10.4.2015 17:35

P24a76v18l36a 74H98r88a26d79i96l56o54v46a 3717611511954

Neni mi jasna jedna vec : testoviny na skus, ale ponechat ve vode ? To je docela umeni vychytat, aby se po stazeni z plotny dale jeste trochu nevarily a "nerozblemcly".

0/0
10.4.2015 16:59

E86v48a 66D65r80o29z78d12o43v59á 7409567685175

Tady je to sice popsané jedno po druhém, ale načasovat dovaření těstovin spolu s rozvoněním pepře na pánvi není opravdu složité.

+1/0
10.4.2015 17:30

J59a56n 94S34o48u39k93u11p 1504494616625

To je přitom docela jednoduché, uvaříte téměř do hotova (ještě tuhé, bílé uprostřed), vypnete, ta sranda s pepřem bude trvat max minutu a půl, mezitím dojdou a hotovo.

0/0
16.4.2015 13:46

P95a89v20e74l 14V77r52b94a 3579491792466

původně jsem myslel, že ta nadívaná křepelka je nějaká modernější úprava buřtů s cibulí :-)

0/0
10.4.2015 15:27

Š42á57r38k34a 41M48a58t69y21á89š96o97v51á 1471235212119

Vařte jednoduše..hm, tak proč mají remcy na : Špagety,kečup a eidam????;-D

+4/−7
10.4.2015 6:30

R33i87c90h68a55r61d 14K72á59b19a 8759578900900

Protoze svickova na smetane z veproveho predniho, artyckoku a noky by nam take pripadala trochu weird ...

+15/−1
10.4.2015 7:45

V11á69c69l11a90v 91K51r16á92l 5229327658649

R^

0/0
10.4.2015 9:59
Foto

P40e93t70r 52P63r42o23c33h50á42z71k92a 3952646472404

850 za jídlo pro jednoho je dobrá cena.Za ty peníze uvařím špičkový oběd pro celou rodinu.Na druhou stranu to někdy vystačí sotva na láhev dobrého vína.:-(

+8/0
10.4.2015 5:48

J86i31ř92í 55S32t20ř40í26t94e34z21s76k27ý 5932772458882

Past na hloupé snoby aneb kostka ve skluzu.  Jen minusujte, hipsteři ....

+6/−3
10.4.2015 1:58

R87i66c21h25a77r66d 59K36á96b18a 8949378130740

Proc by Vas nekdo minusoval. Jsou lide, kteri dokazi ocenit dobre uvarene jidlo v michelinske kvalite, coz nutne neznamena, ze je to hloupy snob. Kazdy ma jine priority ohledne jidla. Pro nekoho to muze byt i konicek, nebo profesni nutnost.

+7/0
10.4.2015 8:42

J16i90ř39í 20N42o30v62o53t56n39ý 7318462

Hlavně, že jsou in a patří do toho správného levelu, ne?;-)

+2/0
10.4.2015 8:58

A16l55e64x35a13n97d90r 68K51o29s19t77k77a 8642598136294

Kostka ve skluzu je podvod. Tohle je jídlo. Prosté ale výborné. Je to jako rozdíl mezi dobrou kuchyní a školní jídelnou. Kuchařka ve školní jídelně vezme mleté maso, udělá z něj nepoživatelné čevapčiči a přidá k němu rozvařené brambory. Kuchař vezme čerstvé maso, umele, přidá něco čerstvých bylinek a na grilu z toho udělá božský kebab. (A už je jedno, co je příloha. Suroviny jsou prakticky stejné.)

+10/0
10.4.2015 9:03

M86i38c82h72a51l 87Š86r16o78u63b51e25k 8444206813920

Říká někdo, kdo si bere vtipy z reklamy na McDonalds :-P

+2/0
10.4.2015 10:56

J40i59ř14í 71S70t15ř96í45t44e33z85s80k61ý 5412762708582

No a ?

0/0
10.4.2015 14:06
Foto

J34a69n 10V47l72a64d67y76k29a 2342438493524

musel jsem dát mínus, jelikož jsem hipster

+3/0
10.4.2015 12:11

J16i19ř37í 83S46t15ř55í41t57e80z41s47k38ý 5272112168532

Tak to potom jo. :-)

0/0
10.4.2015 14:06

J46a86n 80K66o20t49l80í54n 9669934455937

bohužel jsem se také s tímto prokletím narodil R^;-D

0/0
10.4.2015 14:15

E50v79a 62H95r90u26b75á 4530767942712

Testoviny se syrem, peprem a olivovym olejem jsou pro snoby? :) to vy vybirate zbytky z popelnice? :)

+6/0
10.4.2015 16:21





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.