Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vařte jednoduše, i když je to těžší, radí Ital s michelinskou hvězdou

V Praze se vyzná. Sedm let totiž pracoval v restauraci pražského hotelu Four Seasons, kde pro hosty vařil skutečně autentickou „Itálii“. Poté se přesunul do hotelu stejné sítě ve Florencii jako šéfkuchař restaurace Il Palagio. A právě tam jeho kuchařské umění ocenili michelinskou hvězdou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V26i59k16t90o22r 79S68v95o55b93o90d17a 8582438172786

"Základ tvoří pasta, tedy těstoviny ..."

No děkujeme moc za překlad! Kdyby paní Čermáková napsala jenom "těstoviny", nikdo by nevěděl, oč se jedná. Já nejsem žádný obrozenecký bojovník proti přejímání slov z cizích jazyků, třeba v IT je spousta anglicismů, které bez uzardění používám, ale pro Boha, když tu tisíc let používáme "těstoviny", proč najednou "pasta"? A hlavně když "pasta" v češtině existuje a znamená něco jiného? Třeba Pohlreich ve svých videích párkrát světácky použil formulaci "hodíme tu pastu do vody" a já na chvilku opravdu přemýšlel, jakou že to ochucovací fašírku mám vymačkat z tuby k vařícím se těstovinám.

Kdo se chce cítit světácky, ať si pro mě za mě dál říká obilovinám cereálie, lepku gluten, dluhopisům bondy, atd., to mi nijak nevadí, ale s tou pastou je to akorát bordel. Jestli se to chytne a začnou to používat všichni, už se moc těším, až mi přijde první SMS "miláčku zapomněla jsem koupit pastu, kup jí cestou z práce" a já přinesu místo kolínek něco na zuby.

+4/0
12.4.2015 1:07

L54i32b16o91r 79J82a40n46e78č13e13k 4395845515621

Kdyz mohou oslnit spegety se syrem, pak nudle s makem maji take sanci.:-)

+3/0
10.4.2015 23:11

J23a12r80o56s73l21a39v98a 71N34o15v59á 5178607588230

u nás zase frčí nudle s tvarohem :-)

+1/0
12.4.2015 1:32

J22a61n 97S50o30u84k72u74p 1434284686215

S ořechama nejsou k zahození..

0/0
16.4.2015 13:44

J19i75ř38í 20H13u41m76l 5152769862421

souhlasím že lze v Praze koupit skoro všechny suroviny na italskou kuchyni ovšem mimo pořádných rajčat, což je skoro základ pro jejich kuchyni.

+4/0
10.4.2015 22:21

R66i25c33h43a66r73d 32K32á84b29a 8889908760850

ale koupite San Marzano ... nicmene ne vzdy, ne vzdy kvalitni a vzdy ne uplne levne.

0/0
11.4.2015 21:21

T11o41m37á39š 16H22o54r51a 2279895958955

Hmm těstoviny se sýrem a pepřem nebudou asi složité, ale z hlediska kalorií to bude pěkná bomba, a zdravé to taky dvakrát nebude.

0/−3
10.4.2015 21:05

T94o55m75á82š 53J45u35r29e41č35k96a 3513162109203

No neberte to za ty prachy, když je někdo třeba ochotnej dát 120,- za těstoviny polité olivovým olejem

0/0
15.4.2015 11:11

M95a83r91t29i83n 60H33o12c98e48k 5749705734867

bídu a hlad na vás všechny, co už nevíte, co roupama sežrat Rv

+1/0
10.4.2015 17:35

P25a97v43l47a 69H78r76a56d11i75l53o65v57a 3547751441854

Neni mi jasna jedna vec : testoviny na skus, ale ponechat ve vode ? To je docela umeni vychytat, aby se po stazeni z plotny dale jeste trochu nevarily a "nerozblemcly".

0/0
10.4.2015 16:59

E33v15a 11D58r67o35z69d21o45v71á 7539767445775

Tady je to sice popsané jedno po druhém, ale načasovat dovaření těstovin spolu s rozvoněním pepře na pánvi není opravdu složité.

+1/0
10.4.2015 17:30

J74a60n 41S26o36u62k14u45p 1314434486815

To je přitom docela jednoduché, uvaříte téměř do hotova (ještě tuhé, bílé uprostřed), vypnete, ta sranda s pepřem bude trvat max minutu a půl, mezitím dojdou a hotovo.

0/0
16.4.2015 13:46

P25a75v28e12l 77V35r63b62a 3519641712376

původně jsem myslel, že ta nadívaná křepelka je nějaká modernější úprava buřtů s cibulí :-)

0/0
10.4.2015 15:27

Š56á72r72k35a 34M17a32t79y66á96š77o14v26á 1381485802819

Vařte jednoduše..hm, tak proč mají remcy na : Špagety,kečup a eidam????;-D

+4/−7
10.4.2015 6:30

R86i82c67h20a85r19d 93K92á42b92a 8279228810360

Protoze svickova na smetane z veproveho predniho, artyckoku a noky by nam take pripadala trochu weird ...

+15/−1
10.4.2015 7:45

V19á88c13l68a63v 89K77r21á24l 5219687248289

R^

0/0
10.4.2015 9:59
Foto

P97e23t84r 48P86r81o79c64h81á14z27k70a 3632786422904

850 za jídlo pro jednoho je dobrá cena.Za ty peníze uvařím špičkový oběd pro celou rodinu.Na druhou stranu to někdy vystačí sotva na láhev dobrého vína.:-(

+8/0
10.4.2015 5:48

J23i15ř66í 84S70t67ř25í23t69e83z90s14k75ý 5672552508702

Past na hloupé snoby aneb kostka ve skluzu.  Jen minusujte, hipsteři ....

+6/−3
10.4.2015 1:58

R89i95c78h57a53r39d 39K11á70b37a 8849848960100

Proc by Vas nekdo minusoval. Jsou lide, kteri dokazi ocenit dobre uvarene jidlo v michelinske kvalite, coz nutne neznamena, ze je to hloupy snob. Kazdy ma jine priority ohledne jidla. Pro nekoho to muze byt i konicek, nebo profesni nutnost.

+7/0
10.4.2015 8:42

J21i44ř30í 11N16o11v39o57t39n97ý 7718782

Hlavně, že jsou in a patří do toho správného levelu, ne?;-)

+2/0
10.4.2015 8:58

A12l90e75x88a23n57d75r 10K72o81s63t43k69a 8742378836984

Kostka ve skluzu je podvod. Tohle je jídlo. Prosté ale výborné. Je to jako rozdíl mezi dobrou kuchyní a školní jídelnou. Kuchařka ve školní jídelně vezme mleté maso, udělá z něj nepoživatelné čevapčiči a přidá k němu rozvařené brambory. Kuchař vezme čerstvé maso, umele, přidá něco čerstvých bylinek a na grilu z toho udělá božský kebab. (A už je jedno, co je příloha. Suroviny jsou prakticky stejné.)

+10/0
10.4.2015 9:03

M40i39c37h72a83l 78Š69r54o66u49b49e41k 8414666793840

Říká někdo, kdo si bere vtipy z reklamy na McDonalds :-P

+2/0
10.4.2015 10:56

J74i37ř47í 34S81t24ř37í18t95e36z38s79k86ý 5412412728542

No a ?

0/0
10.4.2015 14:06
Foto

J58a98n 68V43l15a28d21y16k43a 2552178363684

musel jsem dát mínus, jelikož jsem hipster

+3/0
10.4.2015 12:11

J41i25ř83í 57S93t46ř88í58t26e25z12s29k75ý 5562502888672

Tak to potom jo. :-)

0/0
10.4.2015 14:06

J35a18n 75K85o81t66l21í51n 9689184365287

bohužel jsem se také s tímto prokletím narodil R^;-D

0/0
10.4.2015 14:15

E48v67a 29H80r37u94b22á 4950387462932

Testoviny se syrem, peprem a olivovym olejem jsou pro snoby? :) to vy vybirate zbytky z popelnice? :)

+6/0
10.4.2015 16:21







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.