- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
"Základ tvoří pasta, tedy těstoviny ..."
No děkujeme moc za překlad! Kdyby paní Čermáková napsala jenom "těstoviny", nikdo by nevěděl, oč se jedná. Já nejsem žádný obrozenecký bojovník proti přejímání slov z cizích jazyků, třeba v IT je spousta anglicismů, které bez uzardění používám, ale pro Boha, když tu tisíc let používáme "těstoviny", proč najednou "pasta"? A hlavně když "pasta" v češtině existuje a znamená něco jiného? Třeba Pohlreich ve svých videích párkrát světácky použil formulaci "hodíme tu pastu do vody" a já na chvilku opravdu přemýšlel, jakou že to ochucovací fašírku mám vymačkat z tuby k vařícím se těstovinám.
Kdo se chce cítit světácky, ať si pro mě za mě dál říká obilovinám cereálie, lepku gluten, dluhopisům bondy, atd., to mi nijak nevadí, ale s tou pastou je to akorát bordel. Jestli se to chytne a začnou to používat všichni, už se moc těším, až mi přijde první SMS "miláčku zapomněla jsem koupit pastu, kup jí cestou z práce" a já přinesu místo kolínek něco na zuby.
Kdyz mohou oslnit spegety se syrem, pak nudle s makem maji take sanci.
u nás zase frčí nudle s tvarohem
souhlasím že lze v Praze koupit skoro všechny suroviny na italskou kuchyni ovšem mimo pořádných rajčat, což je skoro základ pro jejich kuchyni.
ale koupite San Marzano ... nicmene ne vzdy, ne vzdy kvalitni a vzdy ne uplne levne.
Hmm těstoviny se sýrem a pepřem nebudou asi složité, ale z hlediska kalorií to bude pěkná bomba, a zdravé to taky dvakrát nebude.
No neberte to za ty prachy, když je někdo třeba ochotnej dát 120,- za těstoviny polité olivovým olejem
bídu a hlad na vás všechny, co už nevíte, co roupama sežrat
Neni mi jasna jedna vec : testoviny na skus, ale ponechat ve vode ? To je docela umeni vychytat, aby se po stazeni z plotny dale jeste trochu nevarily a "nerozblemcly".
Tady je to sice popsané jedno po druhém, ale načasovat dovaření těstovin spolu s rozvoněním pepře na pánvi není opravdu složité.
původně jsem myslel, že ta nadívaná křepelka je nějaká modernější úprava buřtů s cibulí
Vařte jednoduše..hm, tak proč mají remcy na : Špagety,kečup a eidam????
Protoze svickova na smetane z veproveho predniho, artyckoku a noky by nam take pripadala trochu weird ...
850 za jídlo pro jednoho je dobrá cena.Za ty peníze uvařím špičkový oběd pro celou rodinu.Na druhou stranu to někdy vystačí sotva na láhev dobrého vína.
Past na hloupé snoby aneb kostka ve skluzu. Jen minusujte, hipsteři ....
Proc by Vas nekdo minusoval. Jsou lide, kteri dokazi ocenit dobre uvarene jidlo v michelinske kvalite, coz nutne neznamena, ze je to hloupy snob. Kazdy ma jine priority ohledne jidla. Pro nekoho to muze byt i konicek, nebo profesni nutnost.