Diskuze

Vařte jednoduše, i když je to těžší, radí Ital s michelinskou hvězdou

V Praze se vyzná. Sedm let totiž pracoval v restauraci pražského hotelu Four Seasons, kde pro hosty vařil skutečně autentickou „Itálii“. Poté se přesunul do hotelu stejné sítě ve Florencii jako šéfkuchař restaurace Il Palagio. A právě tam jeho kuchařské umění ocenili michelinskou hvězdou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

"Základ tvoří pasta, tedy těstoviny ..."

No děkujeme moc za překlad! Kdyby paní Čermáková napsala jenom "těstoviny", nikdo by nevěděl, oč se jedná. Já nejsem žádný obrozenecký bojovník proti přejímání slov z cizích jazyků, třeba v IT je spousta anglicismů, které bez uzardění používám, ale pro Boha, když tu tisíc let používáme "těstoviny", proč najednou "pasta"? A hlavně když "pasta" v češtině existuje a znamená něco jiného? Třeba Pohlreich ve svých videích párkrát světácky použil formulaci "hodíme tu pastu do vody" a já na chvilku opravdu přemýšlel, jakou že to ochucovací fašírku mám vymačkat z tuby k vařícím se těstovinám.

Kdo se chce cítit světácky, ať si pro mě za mě dál říká obilovinám cereálie, lepku gluten, dluhopisům bondy, atd., to mi nijak nevadí, ale s tou pastou je to akorát bordel. Jestli se to chytne a začnou to používat všichni, už se moc těším, až mi přijde první SMS "miláčku zapomněla jsem koupit pastu, kup jí cestou z práce" a já přinesu místo kolínek něco na zuby.

4 0
možnosti
LJ

Kdyz mohou oslnit spegety se syrem, pak nudle s makem maji take sanci.:-)

3 0
možnosti
JN

u nás zase frčí nudle s tvarohem :-)

1 0
možnosti
JH

J36i81ř10í 28H78u75m88l

10. 4. 2015 22:21

souhlasím že lze v Praze koupit skoro všechny suroviny na italskou kuchyni ovšem mimo pořádných rajčat, což je skoro základ pro jejich kuchyni.

4 0
možnosti
RK

ale koupite San Marzano ... nicmene ne vzdy, ne vzdy kvalitni a vzdy ne uplne levne.

0 0
možnosti
TH

T29o69m24á35š 81H19o56r96a

10. 4. 2015 21:05

Hmm těstoviny se sýrem a pepřem nebudou asi složité, ale z hlediska kalorií to bude pěkná bomba, a zdravé to taky dvakrát nebude.

0 3
možnosti
TJ

No neberte to za ty prachy, když je někdo třeba ochotnej dát 120,- za těstoviny polité olivovým olejem

0 0
možnosti
MH

bídu a hlad na vás všechny, co už nevíte, co roupama sežrat Rv

1 0
možnosti
PH

Neni mi jasna jedna vec : testoviny na skus, ale ponechat ve vode ? To je docela umeni vychytat, aby se po stazeni z plotny dale jeste trochu nevarily a "nerozblemcly".

0 0
možnosti
ED

Tady je to sice popsané jedno po druhém, ale načasovat dovaření těstovin spolu s rozvoněním pepře na pánvi není opravdu složité.

1 0
možnosti
PV

P73a77v69e83l 13V80r62b56a

10. 4. 2015 15:27

původně jsem myslel, že ta nadívaná křepelka je nějaká modernější úprava buřtů s cibulí :-)

0 0
možnosti
ŠM

Vařte jednoduše..hm, tak proč mají remcy na : Špagety,kečup a eidam????;-D

4 7
možnosti
RK

Protoze svickova na smetane z veproveho predniho, artyckoku a noky by nam take pripadala trochu weird ...

15 1
možnosti
Foto

850 za jídlo pro jednoho je dobrá cena.Za ty peníze uvařím špičkový oběd pro celou rodinu.Na druhou stranu to někdy vystačí sotva na láhev dobrého vína.:-(

8 0
možnosti
JS

Past na hloupé snoby aneb kostka ve skluzu.  Jen minusujte, hipsteři ....

6 3
možnosti
RK

Proc by Vas nekdo minusoval. Jsou lide, kteri dokazi ocenit dobre uvarene jidlo v michelinske kvalite, coz nutne neznamena, ze je to hloupy snob. Kazdy ma jine priority ohledne jidla. Pro nekoho to muze byt i konicek, nebo profesni nutnost.

7 0
možnosti