Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Roztomilé kachně vykrmíte na pekáč za pár měsíců. Když nebude ochočené

Vidina pečínky v nejlepší kvalitě bývá nejčastějším důvodem, proč si lidé pořizují několikadenní kachničky. „Nejsou tak náročné na přísun bílkovin jako kuřata a jakmile trochu odrostou, dobře se pasou. Zužitkování zelené hmoty je tedy bonus navíc,“ konstatuje Lenka Skoupá z Toulcova dvora.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L44u82d16v53í70k 34G71a21j75d18o19š59í88k 2605143744682

Opět jen zvířata, žrádlo, zvířata, žrádlo, zvířata, žrádlo...

Tak to Hobby.cz aspoň přejmenujte, ať to odpovídá obsahu. :-/

Kdyby tohle byl tištěný časopis o hobby, tak s tímhle obsahem vyjdou dvě čísla a končíte.

0/−3
14.4.2015 13:18

P72a35v44e17l 38S68ý68k60o11r31a 7667942337401

chudák kachna, chudák člověk :  [>-]

Složení krmné směsi pro kachny a husy:

Pšenice, sojový extrahovaný šrot toustovaný, kukuřice, pšeničné otruby, dyhydrogenfosforečnan vápenatý,uhličitan vápenatý, rostlinný olej, chlorid sodný, DL methionin , L-lysin, cholinchlorid, betain, niacinamind síran měďnatý pentahydrát-CuSO4.5H2O, pantotenan vápenatý, vitamin A, D3, E, biotin, směs kyselin.

+2/0
14.4.2015 0:52

P42a29v62e92l 15S91ý18k58o11r25a 7557112217671

Toulcův dvůr je biofarma ?

0/0
14.4.2015 0:52

P62e57t73r 82T92y73č61k49a 6365542469832

No treba chlorid sodny je obycejna kuchynska sul.

+1/0
14.4.2015 5:52

M33a50r54e79k 84Z78a26h69r97a21d69i76l 6644769425901

Ale zní to víc "chemicky" - tzn. nezdravě!! :-P ...

+4/0
14.4.2015 8:20

R81a66d56i91m 96P12o13l46á59š57e49k 9546113539779

V podstatě to není nic jiného než co by kachna dostala do sebe, pokud by se krmila v přírodě, trávou, brouky, slimáky, žížalami, vodními tvory a vším co v blátě  u vody najde. 

Proto je taky krmná směs obecně pro všechna zvířata tak složitá a míchána z tolika komponent. Zvláště krmné směsi určené pro hospodářská zvířata, kde je ekonomickou nutností získat ze zvířete krmenou touto směsí co největší produkci. Masa, vajec, mléka.....

+5/−1
14.4.2015 9:12

P47a70v74e90l 91S15ý56k40o82r35a 7137922597621

Ryby dokáží perfektně měnit přijaté potraviny ve svalovinu. 1 : 2. Z každého kilogramu potraviny vyrobí 500 g svaloviny. Což je bezkonkurenční s jinými hospodářskými zvířaty. 

Profesionální systémy recirkulace, při chovu pstruha duhového, dosahují poměru téměř 1 : 1.

+2/0
14.4.2015 0:41

P23a26v18e83l 16F45o71l78t36á27n 4360472504

A nešly by v tom případě některé ryby geneticky upravit tak, aby jim narostly vepřové kýty?  :-)

+10/0
14.4.2015 2:36

Z43d34e31n75ě24k 95W67e90r39n93h12a50r98t 6757205252188

No, ale pořád je to bída proti hmyzu, který má standardně účinnost kolem 85%, bez jakýchkoliv dalších nákladů a systémů.

0/0
14.4.2015 7:28

R70a97d20i86m 96P43o33l46á26š46e42k 9746903479729

To je dáno hlavně tím, že ryby nemají stabilní tělesnou teplotu. Ovšem na druhé straně pokud chováte ryby ve studené vodě, tak přírůstky jsou malé. Kapr introdukovaný do tropických vod doroste do hmotnosti několika kilogramů během roku, našim rybníkářům to trvá tři roky.

0/0
14.4.2015 9:15

R65a66d15i96m 58P14o36l77á63š94e31k 9856233819659

A u ryb je taky problém s chutí masa a zápachem. To je často poznat u levných pangasiů , které bývají chovány v tropech, třeba ve Vietnamu a podle zápachu masa to často vypadá, že je chovají v močůvce.

0/0
14.4.2015 9:16

P46a95v68e20l 19S64ý49k40o56r37a 7867522777791

Jo, měli jsme doma 125 káčat, na pozemku 2200 m2. Čínské kačeny. Směskou jsme ale nekrmili nikdy. Kopřivy, štrbák, šrot, brambory, řepa,....pasou se samy.

Co stojí kilo směsky ? Kolik kilo směsky potřebujete na kilo masa ?

+5/0
14.4.2015 0:37

P30a58v64e13l 63S76ý42k19o14r28a 7597662717411

ochočená byly všechny. Zvláště Kačer Donald.

Tím se chuť nekazí.

+1/0
14.4.2015 0:38





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.