Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Roztomilé kachně vykrmíte na pekáč za pár měsíců. Když nebude ochočené

Vidina pečínky v nejlepší kvalitě bývá nejčastějším důvodem, proč si lidé pořizují několikadenní kachničky. „Nejsou tak náročné na přísun bílkovin jako kuřata a jakmile trochu odrostou, dobře se pasou. Zužitkování zelené hmoty je tedy bonus navíc,“ konstatuje Lenka Skoupá z Toulcova dvora.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L47u32d75v40í15k 25G49a46j82d38o39š57í57k 2125183884712

Opět jen zvířata, žrádlo, zvířata, žrádlo, zvířata, žrádlo...

Tak to Hobby.cz aspoň přejmenujte, ať to odpovídá obsahu. :-/

Kdyby tohle byl tištěný časopis o hobby, tak s tímhle obsahem vyjdou dvě čísla a končíte.

0/−3
14.4.2015 13:18

P48a26v62e61l 59S30ý94k50o69r25a 7567682377681

chudák kachna, chudák člověk :  [>-]

Složení krmné směsi pro kachny a husy:

Pšenice, sojový extrahovaný šrot toustovaný, kukuřice, pšeničné otruby, dyhydrogenfosforečnan vápenatý,uhličitan vápenatý, rostlinný olej, chlorid sodný, DL methionin , L-lysin, cholinchlorid, betain, niacinamind síran měďnatý pentahydrát-CuSO4.5H2O, pantotenan vápenatý, vitamin A, D3, E, biotin, směs kyselin.

+2/0
14.4.2015 0:52

P25a87v78e29l 96S16ý92k64o12r36a 7327782317641

Toulcův dvůr je biofarma ?

0/0
14.4.2015 0:52

P79e93t96r 49T36y24č70k64a 6625482859712

No treba chlorid sodny je obycejna kuchynska sul.

+1/0
14.4.2015 5:52

M55a44r64e55k 34Z89a23h10r70a42d68i33l 6874909655551

Ale zní to víc "chemicky" - tzn. nezdravě!! :-P ...

+4/0
14.4.2015 8:20

R61a59d35i37m 50P72o85l89á30š58e29k 9106533549339

V podstatě to není nic jiného než co by kachna dostala do sebe, pokud by se krmila v přírodě, trávou, brouky, slimáky, žížalami, vodními tvory a vším co v blátě  u vody najde. 

Proto je taky krmná směs obecně pro všechna zvířata tak složitá a míchána z tolika komponent. Zvláště krmné směsi určené pro hospodářská zvířata, kde je ekonomickou nutností získat ze zvířete krmenou touto směsí co největší produkci. Masa, vajec, mléka.....

+5/−1
14.4.2015 9:12

P25a80v20e43l 47S29ý47k80o97r88a 7187632197601

Ryby dokáží perfektně měnit přijaté potraviny ve svalovinu. 1 : 2. Z každého kilogramu potraviny vyrobí 500 g svaloviny. Což je bezkonkurenční s jinými hospodářskými zvířaty. 

Profesionální systémy recirkulace, při chovu pstruha duhového, dosahují poměru téměř 1 : 1.

+2/0
14.4.2015 0:41

P37a26v48e32l 14F19o11l87t60á44n 4140702774

A nešly by v tom případě některé ryby geneticky upravit tak, aby jim narostly vepřové kýty?  :-)

+10/0
14.4.2015 2:36

Z65d13e40n92ě10k 26W87e45r17n16h79a32r18t 6417225542388

No, ale pořád je to bída proti hmyzu, který má standardně účinnost kolem 85%, bez jakýchkoliv dalších nákladů a systémů.

0/0
14.4.2015 7:28

R60a64d31i79m 69P30o13l61á31š49e23k 9246923599979

To je dáno hlavně tím, že ryby nemají stabilní tělesnou teplotu. Ovšem na druhé straně pokud chováte ryby ve studené vodě, tak přírůstky jsou malé. Kapr introdukovaný do tropických vod doroste do hmotnosti několika kilogramů během roku, našim rybníkářům to trvá tři roky.

0/0
14.4.2015 9:15

R42a58d68i24m 94P58o24l63á91š71e90k 9186413519819

A u ryb je taky problém s chutí masa a zápachem. To je často poznat u levných pangasiů , které bývají chovány v tropech, třeba ve Vietnamu a podle zápachu masa to často vypadá, že je chovají v močůvce.

0/0
14.4.2015 9:16

P10a68v75e16l 16S52ý16k56o84r42a 7197882487941

Jo, měli jsme doma 125 káčat, na pozemku 2200 m2. Čínské kačeny. Směskou jsme ale nekrmili nikdy. Kopřivy, štrbák, šrot, brambory, řepa,....pasou se samy.

Co stojí kilo směsky ? Kolik kilo směsky potřebujete na kilo masa ?

+5/0
14.4.2015 0:37

P48a31v92e23l 30S33ý74k82o52r39a 7437122497671

ochočená byly všechny. Zvláště Kačer Donald.

Tím se chuť nekazí.

+1/0
14.4.2015 0:38





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.