Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Roztomilé kachně vykrmíte na pekáč za pár měsíců. Když nebude ochočené

Vidina pečínky v nejlepší kvalitě bývá nejčastějším důvodem, proč si lidé pořizují několikadenní kachničky. „Nejsou tak náročné na přísun bílkovin jako kuřata a jakmile trochu odrostou, dobře se pasou. Zužitkování zelené hmoty je tedy bonus navíc,“ konstatuje Lenka Skoupá z Toulcova dvora.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L79u83d71v40í22k 28G93a76j71d57o79š81í63k 2305713984192

Opět jen zvířata, žrádlo, zvířata, žrádlo, zvířata, žrádlo...

Tak to Hobby.cz aspoň přejmenujte, ať to odpovídá obsahu. :-/

Kdyby tohle byl tištěný časopis o hobby, tak s tímhle obsahem vyjdou dvě čísla a končíte.

0/−3
14.4.2015 13:18

P68a75v96e12l 89S45ý10k81o36r58a 7317432687591

chudák kachna, chudák člověk :  [>-]

Složení krmné směsi pro kachny a husy:

Pšenice, sojový extrahovaný šrot toustovaný, kukuřice, pšeničné otruby, dyhydrogenfosforečnan vápenatý,uhličitan vápenatý, rostlinný olej, chlorid sodný, DL methionin , L-lysin, cholinchlorid, betain, niacinamind síran měďnatý pentahydrát-CuSO4.5H2O, pantotenan vápenatý, vitamin A, D3, E, biotin, směs kyselin.

+2/0
14.4.2015 0:52

P43a69v71e44l 69S85ý83k78o25r60a 7317212437261

Toulcův dvůr je biofarma ?

0/0
14.4.2015 0:52

P61e51t58r 20T74y33č97k69a 6355152899482

No treba chlorid sodny je obycejna kuchynska sul.

+1/0
14.4.2015 5:52

M70a57r85e69k 72Z42a12h97r46a22d90i84l 6114229345891

Ale zní to víc "chemicky" - tzn. nezdravě!! :-P ...

+4/0
14.4.2015 8:20

R60a46d80i78m 12P82o30l83á98š20e67k 9456603729449

V podstatě to není nic jiného než co by kachna dostala do sebe, pokud by se krmila v přírodě, trávou, brouky, slimáky, žížalami, vodními tvory a vším co v blátě  u vody najde. 

Proto je taky krmná směs obecně pro všechna zvířata tak složitá a míchána z tolika komponent. Zvláště krmné směsi určené pro hospodářská zvířata, kde je ekonomickou nutností získat ze zvířete krmenou touto směsí co největší produkci. Masa, vajec, mléka.....

+5/−1
14.4.2015 9:12

P66a54v31e25l 35S91ý55k87o87r18a 7447792487591

Ryby dokáží perfektně měnit přijaté potraviny ve svalovinu. 1 : 2. Z každého kilogramu potraviny vyrobí 500 g svaloviny. Což je bezkonkurenční s jinými hospodářskými zvířaty. 

Profesionální systémy recirkulace, při chovu pstruha duhového, dosahují poměru téměř 1 : 1.

+2/0
14.4.2015 0:41

P72a18v62e97l 18F18o88l33t21á46n 4860372114

A nešly by v tom případě některé ryby geneticky upravit tak, aby jim narostly vepřové kýty?  :-)

+10/0
14.4.2015 2:36

Z69d61e73n66ě47k 72W76e34r40n78h96a98r96t 6157575922698

No, ale pořád je to bída proti hmyzu, který má standardně účinnost kolem 85%, bez jakýchkoliv dalších nákladů a systémů.

0/0
14.4.2015 7:28

R66a13d80i33m 35P11o15l46á51š63e54k 9426433849379

To je dáno hlavně tím, že ryby nemají stabilní tělesnou teplotu. Ovšem na druhé straně pokud chováte ryby ve studené vodě, tak přírůstky jsou malé. Kapr introdukovaný do tropických vod doroste do hmotnosti několika kilogramů během roku, našim rybníkářům to trvá tři roky.

0/0
14.4.2015 9:15

R89a85d35i23m 50P95o16l71á35š42e39k 9646973209139

A u ryb je taky problém s chutí masa a zápachem. To je často poznat u levných pangasiů , které bývají chovány v tropech, třeba ve Vietnamu a podle zápachu masa to často vypadá, že je chovají v močůvce.

0/0
14.4.2015 9:16

P40a40v50e78l 82S55ý77k43o59r68a 7307942187311

Jo, měli jsme doma 125 káčat, na pozemku 2200 m2. Čínské kačeny. Směskou jsme ale nekrmili nikdy. Kopřivy, štrbák, šrot, brambory, řepa,....pasou se samy.

Co stojí kilo směsky ? Kolik kilo směsky potřebujete na kilo masa ?

+5/0
14.4.2015 0:37

P91a95v92e68l 11S17ý29k31o78r29a 7707952197971

ochočená byly všechny. Zvláště Kačer Donald.

Tím se chuť nekazí.

+1/0
14.4.2015 0:38







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.