Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nekupujte zbytečně salát či nať petržele, nahradí je bylinky z přírody

Kerblík, bršlice i kozlíček jsou běžné bylinky, které zaručeně znáte, ale pravděpodobně by vás nenapadlo s nimi začít čarovat v kuchyni. Což je škoda, protože ty první dvě jsou příbuzné petrželi i celeru, jsou chuťově výborné a krásně voní. A kozlíček není nic jiného než polníček, jak ho znáte ze supermarketu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Z83l44a49t84u46š70e 60J33e80l38í72n70k23o84v12á 1545872457502

A je možno veganům a příznivcům Raw doporučit k pozornosti třeba úžasně dekorativní oměj šalamounek, která jistě ozvláštní jejich srazy?

Mimo jiné jim pomůže odstranit do budoucnosti problémy se sháněním vhodných surovin a receptur. Definitivně.

Aneb i Akonitin má něco do sebe.

PS: mimochodem nechápu proč bych na zahrádce místo naťového petržele a celeru měla udržovat plevel. Ty se mimochodem dají báječně natrhat a usušit či zamrazit a pokud přidáte trošku libečku, tak úžasnější směs do polévky nenajdete.

PPS: ad úvodní text - tohle děti doma nezkoušejte, je to ironie.

+2/0
16.4.2015 21:06

E84l95i87š15k98a 28S38v58o81b76o17d73o22v82á 6701362841290

Libeček nesmí v kuchyni chybět. Fantasticky doladí veškeré (nejen) zvěřinové vývary...

0/0
16.4.2015 21:13

P68a26v69e19l 34J23e38ř83á37b85e47k 7511302824527

A vraní oko dozdobí leckterý koktejl "Poslední lok".

0/0
16.4.2015 23:14
Foto

M26a97r31i94e 98M98e10t49l81i55c33k61á 9101234881452

Zvláště my, co bydlíme ve městech si hupsneme na trávníky promořené psíky a radostně nasbíráme zelené na dlabání ;-D;-D;-D

+4/0
16.4.2015 18:46

J76o37s42e14f 74Š23e10m76e29l87í38k 7189141450537

Jíst se dá úplně všechno. Některé kousky ovšem jenom jednou, žejo.

+1/0
16.4.2015 12:08

J92a79n 86J73u41r50n53í41č13e69k 7947730204354

U kerblíku bacha na záměnu s tetluchou kozím pyskem! Tetlucha je jedovatá.

+2/0
16.4.2015 8:31

J23a87n 11J81u61r84n51í16č93e16k 7487690874904

http://botanika.wendys.cz/kytky/K720.php

Cituji: Telucha je pravděpodobně silně jedovatou rostlinou, v nati i v semenech je přítomen alkaloid cynapin, silice a další látky. Otrava se projevuje podobně jako otrava bolehlavem, byť průběh bývá o něco mírnější, následky však mohou být stejně fatální. K otravám lidí dochází nejčastěji v důsledku záměny tetluchy za jinou miříkovitou rostlinu, zejména za podobnou petržel.

0/0
16.4.2015 8:33

S33t84a98n72i62s66l93a53v 94R77a45d52a 8962503670726

... nebo s bolehlavem plamatým

0/0
16.4.2015 10:45

E34l68i67š72k58a 91S64v96o77b31o64d90o96v35á 6881892431590

Hmmm, takže zdravé jarní kopřivy zazdíme kvantem bílé mouky a oleje. Kvůli pár kvítkům violky pro efekt se nacpeme piškotovou roládou, opět s kvantem cukru a mouky. Fakt zdravé, kam se podíváš... ;-D

+3/0
16.4.2015 7:47

M34i64l10a16n 82H86l49a23d25k48ý 8242668410

Tak se podělíme. Vy jako víla si dáte květy a já za Vás sním roládu co upečete ... :-)

+2/0
16.4.2015 12:56

E55l38i57š63k50a 29S30v28o98b25o40d10o14v73á 6391552271550

Nemusím ani jedno... ;-D Já jsem na maso...:-P

0/0
16.4.2015 21:05

P79a60v98e24l 78J82e90ř19á43b18e57k 7851812204377

Hovězí roláda nadívaná vepřovými játry, politá husím sádlem bez sedmikráskového přívlastku je to prvé dnešní moderní kuchyně.

0/0
16.4.2015 23:17

M18a49r52t82i67n57a 43Č14e11r69m24á79k85o63v87á34, 81i25D44N49E36S84.38c82z 3776134508141

Můžete samozřejmě použít jinou mouku než bílou (přinejmenším část), třeba pohankovou, ta je i přirozeně bezlepková... Myslím že není problém to vyzkoušet...

0/0
16.4.2015 16:55

E51l45i17š16k96a 90S55v87o57b44o88d46o40v18á 6261562301480

To dělám pro manžela, já jsem masožrout. Myslím to všeobecně. Veškeré léčivé nebo pozitivní účinky se úplně zazdí civilizačními drogami. Fialky by se třeba výborně hodily do koláčků z ovesných vloček s medem. Spíš jsem to směřovala na paní bylinkářku. Jsme natolik postiženi umělými nebo nezdravými potravinami, že to zdravé už ani neumíme plně využít...

+1/0
16.4.2015 21:11







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.