Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nekupujte zbytečně salát či nať petržele, nahradí je bylinky z přírody

Kerblík, bršlice i kozlíček jsou běžné bylinky, které zaručeně znáte, ale pravděpodobně by vás nenapadlo s nimi začít čarovat v kuchyni. Což je škoda, protože ty první dvě jsou příbuzné petrželi i celeru, jsou chuťově výborné a krásně voní. A kozlíček není nic jiného než polníček, jak ho znáte ze supermarketu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Z21l13a51t81u28š96e 38J87e21l51í89n82k35o55v56á 1695422177742

A je možno veganům a příznivcům Raw doporučit k pozornosti třeba úžasně dekorativní oměj šalamounek, která jistě ozvláštní jejich srazy?

Mimo jiné jim pomůže odstranit do budoucnosti problémy se sháněním vhodných surovin a receptur. Definitivně.

Aneb i Akonitin má něco do sebe.

PS: mimochodem nechápu proč bych na zahrádce místo naťového petržele a celeru měla udržovat plevel. Ty se mimochodem dají báječně natrhat a usušit či zamrazit a pokud přidáte trošku libečku, tak úžasnější směs do polévky nenajdete.

PPS: ad úvodní text - tohle děti doma nezkoušejte, je to ironie.

+2/0
16.4.2015 21:06

E53l32i71š11k38a 24S69v13o64b23o21d42o35v61á 6581412491870

Libeček nesmí v kuchyni chybět. Fantasticky doladí veškeré (nejen) zvěřinové vývary...

0/0
16.4.2015 21:13

P90a59v64e58l 43J29e98ř89á34b95e51k 7461832174577

A vraní oko dozdobí leckterý koktejl "Poslední lok".

0/0
16.4.2015 23:14
Foto

M16a26r37i49e 12M23e66t57l93i72c74k98á 9181634301762

Zvláště my, co bydlíme ve městech si hupsneme na trávníky promořené psíky a radostně nasbíráme zelené na dlabání ;-D;-D;-D

+4/0
16.4.2015 18:46

J23o17s80e50f 56Š19e94m88e51l11í47k 7899731600287

Jíst se dá úplně všechno. Některé kousky ovšem jenom jednou, žejo.

+1/0
16.4.2015 12:08

J39a14n 84J29u45r30n91í47č74e34k 7117690844684

U kerblíku bacha na záměnu s tetluchou kozím pyskem! Tetlucha je jedovatá.

+2/0
16.4.2015 8:31

J29a90n 35J14u29r37n39í12č65e10k 7957300484964

http://botanika.wendys.cz/kytky/K720.php

Cituji: Telucha je pravděpodobně silně jedovatou rostlinou, v nati i v semenech je přítomen alkaloid cynapin, silice a další látky. Otrava se projevuje podobně jako otrava bolehlavem, byť průběh bývá o něco mírnější, následky však mohou být stejně fatální. K otravám lidí dochází nejčastěji v důsledku záměny tetluchy za jinou miříkovitou rostlinu, zejména za podobnou petržel.

0/0
16.4.2015 8:33

S10t75a76n83i43s54l44a94v 32R44a83d55a 8302683160266

... nebo s bolehlavem plamatým

0/0
16.4.2015 10:45

E54l49i19š29k32a 20S22v84o53b32o87d36o47v83á 6321252801940

Hmmm, takže zdravé jarní kopřivy zazdíme kvantem bílé mouky a oleje. Kvůli pár kvítkům violky pro efekt se nacpeme piškotovou roládou, opět s kvantem cukru a mouky. Fakt zdravé, kam se podíváš... ;-D

+3/0
16.4.2015 7:47

M47i98l57a27n 36H40l33a33d67k89ý 8292728170

Tak se podělíme. Vy jako víla si dáte květy a já za Vás sním roládu co upečete ... :-)

+2/0
16.4.2015 12:56

E69l94i49š55k55a 20S28v73o88b62o90d39o20v65á 6171572471210

Nemusím ani jedno... ;-D Já jsem na maso...:-P

0/0
16.4.2015 21:05

P68a73v35e31l 17J67e37ř22á78b95e98k 7511312644807

Hovězí roláda nadívaná vepřovými játry, politá husím sádlem bez sedmikráskového přívlastku je to prvé dnešní moderní kuchyně.

0/0
16.4.2015 23:17

M25a27r41t97i38n75a 14Č62e30r57m45á65k86o26v74á25, 75i30D78N60E97S80.48c87z 3806284438411

Můžete samozřejmě použít jinou mouku než bílou (přinejmenším část), třeba pohankovou, ta je i přirozeně bezlepková... Myslím že není problém to vyzkoušet...

0/0
16.4.2015 16:55

E32l73i47š41k35a 58S93v47o75b59o19d44o63v21á 6141722711120

To dělám pro manžela, já jsem masožrout. Myslím to všeobecně. Veškeré léčivé nebo pozitivní účinky se úplně zazdí civilizačními drogami. Fialky by se třeba výborně hodily do koláčků z ovesných vloček s medem. Spíš jsem to směřovala na paní bylinkářku. Jsme natolik postiženi umělými nebo nezdravými potravinami, že to zdravé už ani neumíme plně využít...

+1/0
16.4.2015 21:11





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.