Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nekupujte zbytečně salát či nať petržele, nahradí je bylinky z přírody

Kerblík, bršlice i kozlíček jsou běžné bylinky, které zaručeně znáte, ale pravděpodobně by vás nenapadlo s nimi začít čarovat v kuchyni. Což je škoda, protože ty první dvě jsou příbuzné petrželi i celeru, jsou chuťově výborné a krásně voní. A kozlíček není nic jiného než polníček, jak ho znáte ze supermarketu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Z89l61a62t44u20š55e 27J92e87l90í45n28k81o57v85á 1185862657492

A je možno veganům a příznivcům Raw doporučit k pozornosti třeba úžasně dekorativní oměj šalamounek, která jistě ozvláštní jejich srazy?

Mimo jiné jim pomůže odstranit do budoucnosti problémy se sháněním vhodných surovin a receptur. Definitivně.

Aneb i Akonitin má něco do sebe.

PS: mimochodem nechápu proč bych na zahrádce místo naťového petržele a celeru měla udržovat plevel. Ty se mimochodem dají báječně natrhat a usušit či zamrazit a pokud přidáte trošku libečku, tak úžasnější směs do polévky nenajdete.

PPS: ad úvodní text - tohle děti doma nezkoušejte, je to ironie.

+2/0
16.4.2015 21:06

E68l70i63š54k58a 63S68v55o74b25o53d90o42v67á 6941692671520

Libeček nesmí v kuchyni chybět. Fantasticky doladí veškeré (nejen) zvěřinové vývary...

0/0
16.4.2015 21:13

P41a46v50e81l 52J95e88ř21á92b90e51k 7401552724107

A vraní oko dozdobí leckterý koktejl "Poslední lok".

0/0
16.4.2015 23:14
Foto

M19a76r39i35e 17M13e79t51l10i51c77k44á 9101134591852

Zvláště my, co bydlíme ve městech si hupsneme na trávníky promořené psíky a radostně nasbíráme zelené na dlabání ;-D;-D;-D

+4/0
16.4.2015 18:46

J86o27s65e55f 28Š98e85m28e67l64í47k 7709771130437

Jíst se dá úplně všechno. Některé kousky ovšem jenom jednou, žejo.

+1/0
16.4.2015 12:08

J69a79n 89J32u90r65n43í60č48e60k 7947490404734

U kerblíku bacha na záměnu s tetluchou kozím pyskem! Tetlucha je jedovatá.

+2/0
16.4.2015 8:31

J60a87n 17J42u14r63n23í89č27e81k 7207890214674

http://botanika.wendys.cz/kytky/K720.php

Cituji: Telucha je pravděpodobně silně jedovatou rostlinou, v nati i v semenech je přítomen alkaloid cynapin, silice a další látky. Otrava se projevuje podobně jako otrava bolehlavem, byť průběh bývá o něco mírnější, následky však mohou být stejně fatální. K otravám lidí dochází nejčastěji v důsledku záměny tetluchy za jinou miříkovitou rostlinu, zejména za podobnou petržel.

0/0
16.4.2015 8:33

S51t65a19n72i95s18l17a64v 19R80a68d30a 8522663260936

... nebo s bolehlavem plamatým

0/0
16.4.2015 10:45

E32l58i55š53k16a 75S39v37o73b49o30d79o61v18á 6211112531750

Hmmm, takže zdravé jarní kopřivy zazdíme kvantem bílé mouky a oleje. Kvůli pár kvítkům violky pro efekt se nacpeme piškotovou roládou, opět s kvantem cukru a mouky. Fakt zdravé, kam se podíváš... ;-D

+3/0
16.4.2015 7:47

M18i82l50a32n 53H32l66a95d78k36ý 8722828210

Tak se podělíme. Vy jako víla si dáte květy a já za Vás sním roládu co upečete ... :-)

+2/0
16.4.2015 12:56

E55l72i33š58k61a 43S66v61o74b35o81d98o55v86á 6361122111680

Nemusím ani jedno... ;-D Já jsem na maso...:-P

0/0
16.4.2015 21:05

P67a76v76e57l 42J52e10ř14á33b85e19k 7961132634907

Hovězí roláda nadívaná vepřovými játry, politá husím sádlem bez sedmikráskového přívlastku je to prvé dnešní moderní kuchyně.

0/0
16.4.2015 23:17

M38a74r17t38i59n59a 66Č85e24r43m56á68k33o96v44á40, 93i76D66N15E16S43.96c40z 3796574568191

Můžete samozřejmě použít jinou mouku než bílou (přinejmenším část), třeba pohankovou, ta je i přirozeně bezlepková... Myslím že není problém to vyzkoušet...

0/0
16.4.2015 16:55

E79l51i76š32k27a 18S27v21o29b72o51d19o10v89á 6621242841830

To dělám pro manžela, já jsem masožrout. Myslím to všeobecně. Veškeré léčivé nebo pozitivní účinky se úplně zazdí civilizačními drogami. Fialky by se třeba výborně hodily do koláčků z ovesných vloček s medem. Spíš jsem to směřovala na paní bylinkářku. Jsme natolik postiženi umělými nebo nezdravými potravinami, že to zdravé už ani neumíme plně využít...

+1/0
16.4.2015 21:11







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.