Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nekupujte zbytečně salát či nať petržele, nahradí je bylinky z přírody

Kerblík, bršlice i kozlíček jsou běžné bylinky, které zaručeně znáte, ale pravděpodobně by vás nenapadlo s nimi začít čarovat v kuchyni. Což je škoda, protože ty první dvě jsou příbuzné petrželi i celeru, jsou chuťově výborné a krásně voní. A kozlíček není nic jiného než polníček, jak ho znáte ze supermarketu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Z62l57a53t86u26š76e 92J71e55l64í73n33k17o36v85á 1705932917502

A je možno veganům a příznivcům Raw doporučit k pozornosti třeba úžasně dekorativní oměj šalamounek, která jistě ozvláštní jejich srazy?

Mimo jiné jim pomůže odstranit do budoucnosti problémy se sháněním vhodných surovin a receptur. Definitivně.

Aneb i Akonitin má něco do sebe.

PS: mimochodem nechápu proč bych na zahrádce místo naťového petržele a celeru měla udržovat plevel. Ty se mimochodem dají báječně natrhat a usušit či zamrazit a pokud přidáte trošku libečku, tak úžasnější směs do polévky nenajdete.

PPS: ad úvodní text - tohle děti doma nezkoušejte, je to ironie.

+2/0
16.4.2015 21:06

E93l42i30š86k62a 30S73v48o51b47o45d92o17v90á 6601282671220

Libeček nesmí v kuchyni chybět. Fantasticky doladí veškeré (nejen) zvěřinové vývary...

0/0
16.4.2015 21:13

P17a84v32e19l 56J85e66ř80á35b26e34k 7191962624127

A vraní oko dozdobí leckterý koktejl "Poslední lok".

0/0
16.4.2015 23:14
Foto

M78a91r86i88e 19M12e49t79l83i84c80k94á 9451164201102

Zvláště my, co bydlíme ve městech si hupsneme na trávníky promořené psíky a radostně nasbíráme zelené na dlabání ;-D;-D;-D

+4/0
16.4.2015 18:46

J50o63s61e46f 16Š82e23m16e14l62í53k 7329201460717

Jíst se dá úplně všechno. Některé kousky ovšem jenom jednou, žejo.

+1/0
16.4.2015 12:08

J55a57n 13J97u88r21n47í83č37e36k 7897850124454

U kerblíku bacha na záměnu s tetluchou kozím pyskem! Tetlucha je jedovatá.

+2/0
16.4.2015 8:31

J85a25n 27J73u78r27n35í83č55e96k 7267480634774

http://botanika.wendys.cz/kytky/K720.php

Cituji: Telucha je pravděpodobně silně jedovatou rostlinou, v nati i v semenech je přítomen alkaloid cynapin, silice a další látky. Otrava se projevuje podobně jako otrava bolehlavem, byť průběh bývá o něco mírnější, následky však mohou být stejně fatální. K otravám lidí dochází nejčastěji v důsledku záměny tetluchy za jinou miříkovitou rostlinu, zejména za podobnou petržel.

0/0
16.4.2015 8:33

S71t39a93n32i79s85l91a83v 96R32a82d72a 8592763590116

... nebo s bolehlavem plamatým

0/0
16.4.2015 10:45

E29l66i95š42k35a 44S27v48o64b48o55d16o92v34á 6351592261250

Hmmm, takže zdravé jarní kopřivy zazdíme kvantem bílé mouky a oleje. Kvůli pár kvítkům violky pro efekt se nacpeme piškotovou roládou, opět s kvantem cukru a mouky. Fakt zdravé, kam se podíváš... ;-D

+3/0
16.4.2015 7:47

M13i50l44a16n 88H78l62a22d65k49ý 8232778970

Tak se podělíme. Vy jako víla si dáte květy a já za Vás sním roládu co upečete ... :-)

+2/0
16.4.2015 12:56

E67l86i22š71k81a 30S25v23o33b82o86d39o54v59á 6421662811290

Nemusím ani jedno... ;-D Já jsem na maso...:-P

0/0
16.4.2015 21:05

P42a38v53e87l 79J48e16ř11á55b28e57k 7461582604517

Hovězí roláda nadívaná vepřovými játry, politá husím sádlem bez sedmikráskového přívlastku je to prvé dnešní moderní kuchyně.

0/0
16.4.2015 23:17

M75a73r84t77i21n12a 75Č39e85r57m89á12k48o16v59á30, 83i21D61N43E38S90.65c41z 3926244448701

Můžete samozřejmě použít jinou mouku než bílou (přinejmenším část), třeba pohankovou, ta je i přirozeně bezlepková... Myslím že není problém to vyzkoušet...

0/0
16.4.2015 16:55

E63l71i56š18k11a 60S43v57o65b37o95d70o51v35á 6141802291280

To dělám pro manžela, já jsem masožrout. Myslím to všeobecně. Veškeré léčivé nebo pozitivní účinky se úplně zazdí civilizačními drogami. Fialky by se třeba výborně hodily do koláčků z ovesných vloček s medem. Spíš jsem to směřovala na paní bylinkářku. Jsme natolik postiženi umělými nebo nezdravými potravinami, že to zdravé už ani neumíme plně využít...

+1/0
16.4.2015 21:11







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.