Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Stačí pórek, máslo, cibule, ementál. Pohlreichova sýrová polévka bez cucků

„Když se rozhodnete vařit cokoliv se sýrem, kupte si ten nejlepší, co si můžete dovolit. Zatraceně se to vyplatí,“ radí Zdeněk Pohlreich v pořadu Vařte jako šéf v neděli na Primě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P64e37t93r 40A89l65b82r57e98c25h22t 4713376842117

Každý má právo na svůj názor a pokud možno bez osobních invektiv. Já ZP uznávám. Teď jsem se trápil v restauraci kuchyně jugoslávských národů. Pomocná síla,Ukrajinka,bývalá učitelka,generální ředitelka kuchyně v jednom,majitelka si splnila svůj sen,obsluhující z Ukrajiny. Nikdo z nich nebyl ve středomoří. Vyhněte se "restaurantu" BOKA v Nuslích ! Tam není pomoci.

0/0
27.4.2015 10:20

P52ř89e89m90y13s33l 94Č36e31r63n58í72k 9437844749798

Mě stačí ten kuřecí vývar, zbytek je už jen pro zmlsaný;-D

+1/0
20.4.2015 9:10

J93a93n 68K42a95č11e61r 4550779889473

Jo, o jídle nám bude kázat obézní kardiak Pohlreich. ;-D To je jako, kdyby prostitutka propagovala sex až po svatbě. ;-D

+1/−14
19.4.2015 23:04

A63l16e82š 46B75r91i65c94h90t27a 6448157303527

Proboha hlavně ne Pohlreichovo stravování!

+1/−15
19.4.2015 22:56

T27o17m22á61š 89S95e81r63b58u30s 2571941123714

Go Lada Hruska Go;-D;-D;-D

+6/0
20.4.2015 2:40

O49s58k42a26r 94K66o59v48a97ř87í67k 8397853876587

Fraanta Nyklas!

0/0
20.4.2015 7:32

A87l47e88š 34B44r43i47c65h37t57a 6668337293877

Omyl. Mám hotelovku a maturitu z vaření. Ale člověk, který prohlásí, že nejhorší české lídlo je svíčková, je u mě kretén!

+1/−3
20.4.2015 10:09

V85í72ť14a 57N14o16v78á18k 1338933595201

Jste jen zaujatej...každému holt nesedne.

+1/0
21.4.2015 9:14

S92t14a69n81i67s70l66a38v 12P92ř14i68b37y42l 1409608531526

Taky hodně záleží, jaký sýr vůbec seženete :-)

https://www.youtube.com/watch?v=A8YO1-XudGU

+1/0
19.4.2015 22:41

E96m46i66l 20P72r24c43h41a29l 5370640388414

Nejak nechapu, rozpustit maslo na to cibuli a porek a 15 minut, dyk to bude prepaleny a cibule cerna. Nebo je v tom jinej figl ?

0/0
19.4.2015 22:28

M42a96r56t40a 24S27o71u76k97u35p89o74v91á 9686456300710

"osolte"... pustí to vodu a bude se to dusit;-)

0/0
19.4.2015 22:59

D75a27v64i79d 95B23o52u81c41h54a48l 8359500399

Ani ne. V receptu se píše: "pod pokličkou nechte cca 10 až 15 minut změknout", nikoli "spálit na troud". Takže to bude chtít nižší teplotu. Cibule sama pustí dostatek šťávy, když se například karamelizuje, je na pánvi běžně několik desítek minut.

0/0
19.4.2015 23:48

J40a95n 73K49a69č59e84r 4820149969123

Babička dlabala Eidam, maminka dlabala Eidam, tak nevím co je na něm špatnýho. Najednou přijde emigrant Pohlreich a bude tady hlásat svoje milionářský manýry. Nejsem na něj vůbec zvědavej. Rv

0/−15
19.4.2015 22:23

E10m34i86l 75P52r42c69h57a34l 5500240598424

Eidam je hnusne kyselej, emental je sladkej

0/0
19.4.2015 22:29

S49t58a34n71i86s11l61a89v 55P48ř81i38b21y30l 1739828361636

A proč na to teda čučíte? :-)

+9/0
19.4.2015 22:39
Foto

L28u89b12o39š 71H86a72n27u27s 4247357781552

Komunista Kačer. Známej ze všech diskuzí tady.

0/−1
19.4.2015 22:45

O13n21d48ř25e52j 15Š75t73ě19p53á85n15e47k 5409210958739

Takže když si koupím ementál nebo mozarellu tak mám milionářské manýry?

Nechte mu a nám amentál a posypte si špagety s kečupem eidamem :)

+3/0
19.4.2015 22:46

E97v85a 94D69r40o19z86d46o97v69á 7839477635765

My nejsme zvědaví na vás. :-)

+1/0
19.4.2015 23:38

M91a93r23t18i19n 34J67i82r58o52u25s91e84k 7846815355858

V tom talíři je porce pro pět či pro tři osoby? Stojí za to takovou porcí špinit talíř?

0/−4
19.4.2015 22:05

D15a28v60i79d 69B91o54u71c11h61a77l 8539450919

Já bych po polévce očekával další chody, ale vám samozřejmě nikdo nebrání, si to nabrat po okraj. Nebo ano?

+5/0
19.4.2015 23:53

O36l55d76ř92i21c34h 32H12o70r16á25k 2374519531485

Ten člověk vařit umí, ale jediný není, mnoho báječných kuchařů vaří a nemedializují se. Problém pana Pohlreicha je ten jeho patent na rozum a jediná možná pravda.

Co má třeba proti Eidamu 30% tuku v sušině (viz jeho nekonečné přednášky a hlášky v nedávné minulosti)? Proboha, to není žádné šetření od nakupujících, vždyť většinou stojí stejně jak 45%. Prostě někdo chce snížit příjem tuku a zrovna u sýru to není nahrazeno (jak v light jogurtech) nahrazeno ztužovadly a cukry.

Nebo co jeho hlášky jak by zakázal svíčkovou a jak brzy zahyne?

Prostě umí, ale místo aby předváděl co umí, tak má stále nutkání kázat jak hlas z hůry a prorok jediné správné kuchyně.

+1/−5
19.4.2015 21:59

P34a12v64e72l 83S77ý28k12o95r32a 7117682457171

"Kupte si co nejlepší si můžete dovolit"  tímto heslem, u mne jinak oblíbený Pohlreich upadl.

Pamatuji, jak v Zetoru nakradli lidé olej Castrol, nalili to do Škodovek a náramně se divili. Zadřeli motory. Každý olej je na něco, sýr taky.

Rozhodovat se podle ceny, nikoliv podle parametrů, je hloupost konzumentů. V

0/−6
19.4.2015 21:39

P38a23v60e88l 46S17ý90k69o11r62a 7127562547641

možná to ale jen vytrhli novináři z kontextu, kdo ví, ? dobrou noc.

0/0
19.4.2015 21:41

O41l49d10ř33i76c58h 22H80o61r23á17k 2524799701195

Ne, zas tak vytržené to nebylo. Viděl jsem, nahrával jsem, takže si to mohu pustit klidně znovu.

0/0
19.4.2015 21:48
Foto

L90u64k11á26š 20F93r71y30d75r71y56c41h 2906606676218

kde je řečeno, že nejlepší je vždy nejdražší, neřekl kupte si nejdražší, ale nejlepší, to se nutně nemusí řídit cenou

0/0
20.4.2015 21:42

S23t75a56n61i47s80l93a37v 30P60ř45i75b17y57l 1389778271586

Do téhle polívky budeme dávat ementál.

Takže z toho soudím, že mluví o dobrém ementálu a ne o tvarůžcích.

+6/0
19.4.2015 22:37

D44a32v59i48d 28B19o40u46c45h94a47l 8799570969

Zajímavé. Čtu tam: "co nejlepší si můžete dovolit", nikoli "co nejdražší si můžete dovolit". Jestli vy zaměňujete kvalitu a cenu, protože ty rozhodně nejsou v reálném světě v přímé relaci, pak asi chápu, proč jste použil to vaše naprosto nesouvisející přirovnání.

+3/−1
19.4.2015 23:56

M64a84r49t38i62n 53V83o17j88á88č43e36k 9543687231286

chce to trochu uvažovat ...baví se o konkrétním druhu sýru a u toho doporučuje si pořídit ten nejkvalitnější ....nic jiného

0/0
20.4.2015 9:32

P33e88t79r 73B57o47c30e10k 7446972880503

On ještě někoho zajímá ten arongantní nevzdělanej hulvát ???RvRvRv

+1/−22
19.4.2015 21:20

T48o63m15á60š 24S70e58r83b82u85s 2771321753834

Tak on je rozdíl v tom, jestli je to arogantní nevzdělaný hlupák, nebo  jestli ty chápeš co a proč říká.

+7/0
19.4.2015 21:33

P16e55t73r 86B83o20c91e90k 7416522480183

když chce někdo někoho poučovat, je dobre aby mel uoven vyssi nez poucovany....:-/:-/:-/

+1/0
20.4.2015 12:21

M87a54r26t50a 39S25o19u96k71u73p19o25v73á 9646446320220

Skutečně vy tu nikoho nezajímáteR^

+2/0
19.4.2015 23:01

M73a22r67c61e95l 56B31í61l22ý 2153702192529

"Guru podniků" ? Jakých ? Proto mu do toho jeho za Prahou nejezdí lidi ? ;-D

+2/−3
19.4.2015 20:46

T94o41m61á80š 46S68e96r57b11u22s 2731941273354

Který za Prahou máš na mysli?

0/0
19.4.2015 21:14

P96e30t35r 85B94o14c83e23k 7416572880423

On ani ten v Praze není žádný zázrak :-/:-/:-/

+3/−2
19.4.2015 21:21
Foto

M59i67r48o15s31l69a12v 70S40t84e45i47n98e72r 1105925658783

Do polévky bych nastrouhal raději Parmiggiano Reggiano, Grana Padano  nebo podobný velmi tvrdý sýr na strouhání. V dobrých obchodech se nabízí už nastrouhaný- jsou to úlomky, které vznikají při dělení bochníku. Nezbytný je třeba i na špagety a pastu obecně.

Opravdu tvrdý Ementál na strouhání je už vzácný- ještě před 30 lety ale býval také v nabídce.

+6/0
19.4.2015 20:37

V34á41c85l28a75v 15M67a81š10e13k 5910136112198

Ve vysmívaném Lidlu mají vynikající Grana Padano, a za příjemnou cenu.

Jinak, tyhle recepty se mi moc líbí. V jednoduchosti je krása.

+8/0
19.4.2015 21:11
Foto

M22i50r53o35s89l95a65v 94S58t93e10i58n66e84r 1495405638323

Grana Padano vznikl ve středověku, když italští mniši potřebovali nějak dlouhodobě uskladnit mléko. Ty bochníky sýra se suší , obrací a denně natírají slaným roztokem nejméně půl roku, mnohdy ale i 2 roky.

0/0
19.4.2015 21:26

O63n46d62ř13e73j 49Š72t98ě62p87á12n66e48k 5819430378869

No tak co jsem zatím v Lídlu vzal do ruky za kousky Grany, tak měli bíle flíčky. Takže raději si nechám za trochu více ukrojit čerstvě.

0/−1
19.4.2015 22:42

D31u55š67a75n 81M64a39s81á90r 3271261472815

Ementál je nejlepší? To jsem nevěděl.

0/−4
19.4.2015 20:07

S41t68a48n69i48s64l56a18v 76P14ř62i89b42y77l 1919908551286

Chce to trochu chápat souvislosti :-)

Jinak nejlepší sýr - tedy jako NEJLEPŠÍ druh sýra není definován a ani neexistuje.

+3/0
19.4.2015 20:21

A39d97a27m 83V95a55r81m80u33ž30a 8815317566619

Nejlepší je přece Sýrový polotovar z Tesca za 8,90 Kč v akci - manža si čvachtá blahem :D

0/0
19.4.2015 20:45

S80t55a43n28i77s43l78a79v 77P53ř51i15b85y48l 1859468891456

No jo, vlastně - na ten jsem úplně zapomněl :-)

0/0
19.4.2015 21:03

M98a11j18k82a 23Š83u51m24b65e82r33o86v94á 3825153381615

Já bych ještě přihodila pravý Sedlčanský hermelín z Polska;-)

0/0
19.4.2015 22:03

J58a72r76d83a 45S58l30a72n42h90o69f 2425944859393

Podle toho na co na polivku treba gruyere syr

+1/0
19.4.2015 22:31

J75a63k76u94b 56H89a58n67u98s 6575864634877

Řekl, že "nejlepší ementál najdete asi ve Švýcarsku, to je jasný". Vám se to video seklo po "nejlepší ementál" a ještě se vám tam vložilo 'je'?

0/0
20.4.2015 13:47

M59a62r49k51é60t53a 32Š87v46a57r58c61o59v84á 8644884987952

Asi jak pro koho, mně tou nasládlou chutí připomíná - pardon - trochu lidské maso a vůbec ho nejím, ani madeland....zlatý eidam!!! Jinak samozřejmě souhlas s pravým italským  Parmiggianem!!

0/0
24.4.2015 11:46





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.