Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Stačí pórek, máslo, cibule, ementál. Pohlreichova sýrová polévka bez cucků

„Když se rozhodnete vařit cokoliv se sýrem, kupte si ten nejlepší, co si můžete dovolit. Zatraceně se to vyplatí,“ radí Zdeněk Pohlreich v pořadu Vařte jako šéf v neděli na Primě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P44e76t68r 48A40l28b66r33e38c19h54t 4383706152287

Každý má právo na svůj názor a pokud možno bez osobních invektiv. Já ZP uznávám. Teď jsem se trápil v restauraci kuchyně jugoslávských národů. Pomocná síla,Ukrajinka,bývalá učitelka,generální ředitelka kuchyně v jednom,majitelka si splnila svůj sen,obsluhující z Ukrajiny. Nikdo z nich nebyl ve středomoří. Vyhněte se "restaurantu" BOKA v Nuslích ! Tam není pomoci.

0/0
27.4.2015 10:20

P23ř86e29m53y12s25l 39Č29e90r94n59í58k 9787274989448

Mě stačí ten kuřecí vývar, zbytek je už jen pro zmlsaný;-D

+1/0
20.4.2015 9:10

J35a75n 27K76a70č86e96r 4780709309713

Jo, o jídle nám bude kázat obézní kardiak Pohlreich. ;-D To je jako, kdyby prostitutka propagovala sex až po svatbě. ;-D

+1/−14
19.4.2015 23:04

A52l72e93š 34B38r77i40c13h16t91a 6158387353157

Proboha hlavně ne Pohlreichovo stravování!

+1/−15
19.4.2015 22:56

T66o24m19á69š 22S48e20r51b89u10s 2351541753974

Go Lada Hruska Go;-D;-D;-D

+6/0
20.4.2015 2:40

O31s91k68a94r 32K97o39v84a65ř28í41k 8817183396127

Fraanta Nyklas!

0/0
20.4.2015 7:32

A64l64e55š 54B33r97i92c72h50t92a 6898687463797

Omyl. Mám hotelovku a maturitu z vaření. Ale člověk, který prohlásí, že nejhorší české lídlo je svíčková, je u mě kretén!

+1/−3
20.4.2015 10:09

V88í94ť12a 71N72o87v95á32k 1928893255631

Jste jen zaujatej...každému holt nesedne.

+1/0
21.4.2015 9:14

S75t24a83n24i45s49l88a58v 30P15ř12i56b46y23l 1659728371236

Taky hodně záleží, jaký sýr vůbec seženete :-)

https://www.youtube.com/watch?v=A8YO1-XudGU

+1/0
19.4.2015 22:41

E24m67i37l 29P11r72c85h57a19l 5460380248704

Nejak nechapu, rozpustit maslo na to cibuli a porek a 15 minut, dyk to bude prepaleny a cibule cerna. Nebo je v tom jinej figl ?

0/0
19.4.2015 22:28

M64a85r85t27a 13S76o48u31k26u79p49o57v95á 9156866170950

"osolte"... pustí to vodu a bude se to dusit;-)

0/0
19.4.2015 22:59

D73a22v18i56d 49B35o14u55c19h80a66l 8989350339

Ani ne. V receptu se píše: "pod pokličkou nechte cca 10 až 15 minut změknout", nikoli "spálit na troud". Takže to bude chtít nižší teplotu. Cibule sama pustí dostatek šťávy, když se například karamelizuje, je na pánvi běžně několik desítek minut.

0/0
19.4.2015 23:48

J85a92n 91K87a87č18e93r 4640109509643

Babička dlabala Eidam, maminka dlabala Eidam, tak nevím co je na něm špatnýho. Najednou přijde emigrant Pohlreich a bude tady hlásat svoje milionářský manýry. Nejsem na něj vůbec zvědavej. Rv

0/−15
19.4.2015 22:23

E15m31i97l 15P39r17c10h71a90l 5420610758494

Eidam je hnusne kyselej, emental je sladkej

0/0
19.4.2015 22:29

S48t16a45n69i17s70l61a23v 29P15ř37i49b48y64l 1609128501646

A proč na to teda čučíte? :-)

+9/0
19.4.2015 22:39
Foto

L41u50b56o23š 12H28a61n26u92s 4777897411682

Komunista Kačer. Známej ze všech diskuzí tady.

0/−1
19.4.2015 22:45

O85n52d36ř82e66j 20Š87t34ě91p50á92n23e88k 5459380898689

Takže když si koupím ementál nebo mozarellu tak mám milionářské manýry?

Nechte mu a nám amentál a posypte si špagety s kečupem eidamem :)

+3/0
19.4.2015 22:46

E92v35a 31D34r89o24z35d28o11v18á 7309677165105

My nejsme zvědaví na vás. :-)

+1/0
19.4.2015 23:38

M21a78r49t95i97n 91J50i57r83o87u47s48e71k 7666815435428

V tom talíři je porce pro pět či pro tři osoby? Stojí za to takovou porcí špinit talíř?

0/−4
19.4.2015 22:05

D19a89v19i21d 78B52o43u92c12h43a68l 8779740599

Já bych po polévce očekával další chody, ale vám samozřejmě nikdo nebrání, si to nabrat po okraj. Nebo ano?

+5/0
19.4.2015 23:53

O44l32d56ř66i90c63h 54H24o64r50á90k 2274119651835

Ten člověk vařit umí, ale jediný není, mnoho báječných kuchařů vaří a nemedializují se. Problém pana Pohlreicha je ten jeho patent na rozum a jediná možná pravda.

Co má třeba proti Eidamu 30% tuku v sušině (viz jeho nekonečné přednášky a hlášky v nedávné minulosti)? Proboha, to není žádné šetření od nakupujících, vždyť většinou stojí stejně jak 45%. Prostě někdo chce snížit příjem tuku a zrovna u sýru to není nahrazeno (jak v light jogurtech) nahrazeno ztužovadly a cukry.

Nebo co jeho hlášky jak by zakázal svíčkovou a jak brzy zahyne?

Prostě umí, ale místo aby předváděl co umí, tak má stále nutkání kázat jak hlas z hůry a prorok jediné správné kuchyně.

+1/−5
19.4.2015 21:59

P23a23v49e60l 21S31ý75k64o52r37a 7897112577361

"Kupte si co nejlepší si můžete dovolit"  tímto heslem, u mne jinak oblíbený Pohlreich upadl.

Pamatuji, jak v Zetoru nakradli lidé olej Castrol, nalili to do Škodovek a náramně se divili. Zadřeli motory. Každý olej je na něco, sýr taky.

Rozhodovat se podle ceny, nikoliv podle parametrů, je hloupost konzumentů. V

0/−6
19.4.2015 21:39

P34a68v23e50l 78S57ý38k59o86r38a 7107482177551

možná to ale jen vytrhli novináři z kontextu, kdo ví, ? dobrou noc.

0/0
19.4.2015 21:41

O49l43d14ř92i98c69h 54H76o77r24á29k 2444799811645

Ne, zas tak vytržené to nebylo. Viděl jsem, nahrával jsem, takže si to mohu pustit klidně znovu.

0/0
19.4.2015 21:48
Foto

L49u89k96á70š 11F50r10y40d15r78y89c29h 2696856596588

kde je řečeno, že nejlepší je vždy nejdražší, neřekl kupte si nejdražší, ale nejlepší, to se nutně nemusí řídit cenou

0/0
20.4.2015 21:42

S62t94a50n94i38s85l20a53v 29P75ř47i40b23y12l 1719128871266

Do téhle polívky budeme dávat ementál.

Takže z toho soudím, že mluví o dobrém ementálu a ne o tvarůžcích.

+6/0
19.4.2015 22:37

D81a44v11i77d 61B78o71u29c84h58a28l 8879880369

Zajímavé. Čtu tam: "co nejlepší si můžete dovolit", nikoli "co nejdražší si můžete dovolit". Jestli vy zaměňujete kvalitu a cenu, protože ty rozhodně nejsou v reálném světě v přímé relaci, pak asi chápu, proč jste použil to vaše naprosto nesouvisející přirovnání.

+3/−1
19.4.2015 23:56

M86a26r58t42i38n 80V34o43j21á17č50e40k 9633507801526

chce to trochu uvažovat ...baví se o konkrétním druhu sýru a u toho doporučuje si pořídit ten nejkvalitnější ....nic jiného

0/0
20.4.2015 9:32

P82e48t33r 41B10o48c15e43k 7286132640243

On ještě někoho zajímá ten arongantní nevzdělanej hulvát ???RvRvRv

+1/−22
19.4.2015 21:20

T83o48m50á41š 59S65e95r22b33u19s 2331251953964

Tak on je rozdíl v tom, jestli je to arogantní nevzdělaný hlupák, nebo  jestli ty chápeš co a proč říká.

+7/0
19.4.2015 21:33

P84e81t89r 72B51o83c12e36k 7266892160633

když chce někdo někoho poučovat, je dobre aby mel uoven vyssi nez poucovany....:-/:-/:-/

+1/0
20.4.2015 12:21

M92a75r19t17a 11S74o40u53k90u37p67o26v98á 9636126740180

Skutečně vy tu nikoho nezajímáteR^

+2/0
19.4.2015 23:01

M64a44r68c26e25l 98B63í11l68ý 2473682122609

"Guru podniků" ? Jakých ? Proto mu do toho jeho za Prahou nejezdí lidi ? ;-D

+2/−3
19.4.2015 20:46

T38o27m25á62š 67S20e40r42b46u80s 2401931693684

Který za Prahou máš na mysli?

0/0
19.4.2015 21:14

P91e83t18r 58B18o91c28e24k 7246742200113

On ani ten v Praze není žádný zázrak :-/:-/:-/

+3/−2
19.4.2015 21:21
Foto

M48i51r90o11s20l38a77v 81S72t33e56i82n47e12r 6218164943965

Do polévky bych nastrouhal raději Parmiggiano Reggiano, Grana Padano  nebo podobný velmi tvrdý sýr na strouhání. V dobrých obchodech se nabízí už nastrouhaný- jsou to úlomky, které vznikají při dělení bochníku. Nezbytný je třeba i na špagety a pastu obecně.

Opravdu tvrdý Ementál na strouhání je už vzácný- ještě před 30 lety ale býval také v nabídce.

+6/0
19.4.2015 20:37

V10á24c64l69a46v 84M15a78š57e70k 5270916452848

Ve vysmívaném Lidlu mají vynikající Grana Padano, a za příjemnou cenu.

Jinak, tyhle recepty se mi moc líbí. V jednoduchosti je krása.

+8/0
19.4.2015 21:11
Foto

M68i97r51o48s57l37a32v 32S11t51e53i76n18e97r 6568694503375

Grana Padano vznikl ve středověku, když italští mniši potřebovali nějak dlouhodobě uskladnit mléko. Ty bochníky sýra se suší , obrací a denně natírají slaným roztokem nejméně půl roku, mnohdy ale i 2 roky.

0/0
19.4.2015 21:26

O23n13d46ř41e28j 75Š28t43ě28p72á36n66e74k 5769350568679

No tak co jsem zatím v Lídlu vzal do ruky za kousky Grany, tak měli bíle flíčky. Takže raději si nechám za trochu více ukrojit čerstvě.

0/−1
19.4.2015 22:42

D82u41š73a31n 88M28a52s52á46r 3771101102465

Ementál je nejlepší? To jsem nevěděl.

0/−4
19.4.2015 20:07

S80t15a32n69i64s23l62a66v 55P97ř71i48b39y74l 1619598241396

Chce to trochu chápat souvislosti :-)

Jinak nejlepší sýr - tedy jako NEJLEPŠÍ druh sýra není definován a ani neexistuje.

+3/0
19.4.2015 20:21

A72d71a66m 37V92a32r92m93u40ž19a 8735537976919

Nejlepší je přece Sýrový polotovar z Tesca za 8,90 Kč v akci - manža si čvachtá blahem :D

0/0
19.4.2015 20:45

S86t60a89n94i91s53l86a17v 13P24ř45i62b73y30l 1529468461306

No jo, vlastně - na ten jsem úplně zapomněl :-)

0/0
19.4.2015 21:03

M76a23j86k47a 78Š34u17m59b30e34r47o10v16á 3405673971765

Já bych ještě přihodila pravý Sedlčanský hermelín z Polska;-)

0/0
19.4.2015 22:03

J71a46r68d37a 31S45l41a61n91h83o94f 2405164439503

Podle toho na co na polivku treba gruyere syr

+1/0
19.4.2015 22:31

J24a81k98u21b 84H82a45n53u41s 6285334444697

Řekl, že "nejlepší ementál najdete asi ve Švýcarsku, to je jasný". Vám se to video seklo po "nejlepší ementál" a ještě se vám tam vložilo 'je'?

0/0
20.4.2015 13:47

M66a92r67k49é86t82a 72Š21v39a69r56c87o48v46á 8714934487612

Asi jak pro koho, mně tou nasládlou chutí připomíná - pardon - trochu lidské maso a vůbec ho nejím, ani madeland....zlatý eidam!!! Jinak samozřejmě souhlas s pravým italským  Parmiggianem!!

0/0
24.4.2015 11:46







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.