Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Stačí pórek, máslo, cibule, ementál. Pohlreichova sýrová polévka bez cucků

„Když se rozhodnete vařit cokoliv se sýrem, kupte si ten nejlepší, co si můžete dovolit. Zatraceně se to vyplatí,“ radí Zdeněk Pohlreich v pořadu Vařte jako šéf v neděli na Primě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P56e64t15r 24A38l29b34r80e53c80h97t 4613806322737

Každý má právo na svůj názor a pokud možno bez osobních invektiv. Já ZP uznávám. Teď jsem se trápil v restauraci kuchyně jugoslávských národů. Pomocná síla,Ukrajinka,bývalá učitelka,generální ředitelka kuchyně v jednom,majitelka si splnila svůj sen,obsluhující z Ukrajiny. Nikdo z nich nebyl ve středomoří. Vyhněte se "restaurantu" BOKA v Nuslích ! Tam není pomoci.

0/0
27.4.2015 10:20

P89ř10e71m40y16s90l 61Č32e22r98n23í98k 9477154899418

Mě stačí ten kuřecí vývar, zbytek je už jen pro zmlsaný;-D

+1/0
20.4.2015 9:10

J39a90n 32K81a60č34e12r 4570459649423

Jo, o jídle nám bude kázat obézní kardiak Pohlreich. ;-D To je jako, kdyby prostitutka propagovala sex až po svatbě. ;-D

+1/−14
19.4.2015 23:04

A48l85e34š 72B92r95i54c14h82t13a 6108567293337

Proboha hlavně ne Pohlreichovo stravování!

+1/−15
19.4.2015 22:56

T51o15m10á39š 81S28e90r22b50u16s 2381981703484

Go Lada Hruska Go;-D;-D;-D

+6/0
20.4.2015 2:40

O87s51k35a74r 72K52o75v97a49ř16í27k 8537423326867

Fraanta Nyklas!

0/0
20.4.2015 7:32

A41l81e70š 98B39r54i33c71h75t27a 6738307963787

Omyl. Mám hotelovku a maturitu z vaření. Ale člověk, který prohlásí, že nejhorší české lídlo je svíčková, je u mě kretén!

+1/−3
20.4.2015 10:09

V95í73ť31a 56N66o61v56á37k 1368133535351

Jste jen zaujatej...každému holt nesedne.

+1/0
21.4.2015 9:14

S98t82a85n48i94s13l79a67v 44P39ř68i25b24y25l 1759188111526

Taky hodně záleží, jaký sýr vůbec seženete :-)

https://www.youtube.com/watch?v=A8YO1-XudGU

+1/0
19.4.2015 22:41

E54m96i12l 74P84r69c85h79a74l 5580140788274

Nejak nechapu, rozpustit maslo na to cibuli a porek a 15 minut, dyk to bude prepaleny a cibule cerna. Nebo je v tom jinej figl ?

0/0
19.4.2015 22:28

M72a36r55t50a 85S37o31u69k49u38p43o65v14á 9156426510850

"osolte"... pustí to vodu a bude se to dusit;-)

0/0
19.4.2015 22:59

D48a35v83i58d 56B33o36u23c22h98a67l 8299530759

Ani ne. V receptu se píše: "pod pokličkou nechte cca 10 až 15 minut změknout", nikoli "spálit na troud". Takže to bude chtít nižší teplotu. Cibule sama pustí dostatek šťávy, když se například karamelizuje, je na pánvi běžně několik desítek minut.

0/0
19.4.2015 23:48

J88a27n 65K42a69č73e38r 4480859409123

Babička dlabala Eidam, maminka dlabala Eidam, tak nevím co je na něm špatnýho. Najednou přijde emigrant Pohlreich a bude tady hlásat svoje milionářský manýry. Nejsem na něj vůbec zvědavej. Rv

0/−15
19.4.2015 22:23

E25m62i45l 70P78r37c43h93a36l 5330300308704

Eidam je hnusne kyselej, emental je sladkej

0/0
19.4.2015 22:29

S49t98a41n37i85s68l12a25v 73P49ř25i10b71y45l 1679228471616

A proč na to teda čučíte? :-)

+9/0
19.4.2015 22:39
Foto

L94u81b42o92š 87H65a43n84u64s 4737927301542

Komunista Kačer. Známej ze všech diskuzí tady.

0/−1
19.4.2015 22:45

O68n56d26ř42e37j 45Š52t78ě83p24á37n75e46k 5449980438689

Takže když si koupím ementál nebo mozarellu tak mám milionářské manýry?

Nechte mu a nám amentál a posypte si špagety s kečupem eidamem :)

+3/0
19.4.2015 22:46

E31v55a 73D37r47o86z76d61o43v96á 7519307945185

My nejsme zvědaví na vás. :-)

+1/0
19.4.2015 23:38

M94a28r79t68i83n 38J18i31r69o67u77s79e53k 7656555525668

V tom talíři je porce pro pět či pro tři osoby? Stojí za to takovou porcí špinit talíř?

0/−4
19.4.2015 22:05

D10a25v43i27d 28B91o16u80c78h63a97l 8399930319

Já bych po polévce očekával další chody, ale vám samozřejmě nikdo nebrání, si to nabrat po okraj. Nebo ano?

+5/0
19.4.2015 23:53

O83l74d29ř18i95c77h 60H69o35r46á61k 2864959571935

Ten člověk vařit umí, ale jediný není, mnoho báječných kuchařů vaří a nemedializují se. Problém pana Pohlreicha je ten jeho patent na rozum a jediná možná pravda.

Co má třeba proti Eidamu 30% tuku v sušině (viz jeho nekonečné přednášky a hlášky v nedávné minulosti)? Proboha, to není žádné šetření od nakupujících, vždyť většinou stojí stejně jak 45%. Prostě někdo chce snížit příjem tuku a zrovna u sýru to není nahrazeno (jak v light jogurtech) nahrazeno ztužovadly a cukry.

Nebo co jeho hlášky jak by zakázal svíčkovou a jak brzy zahyne?

Prostě umí, ale místo aby předváděl co umí, tak má stále nutkání kázat jak hlas z hůry a prorok jediné správné kuchyně.

+1/−5
19.4.2015 21:59

P31a30v19e76l 96S35ý86k77o89r12a 7217972887291

"Kupte si co nejlepší si můžete dovolit"  tímto heslem, u mne jinak oblíbený Pohlreich upadl.

Pamatuji, jak v Zetoru nakradli lidé olej Castrol, nalili to do Škodovek a náramně se divili. Zadřeli motory. Každý olej je na něco, sýr taky.

Rozhodovat se podle ceny, nikoliv podle parametrů, je hloupost konzumentů. V

0/−6
19.4.2015 21:39

P39a77v37e47l 83S13ý59k45o68r77a 7907952747781

možná to ale jen vytrhli novináři z kontextu, kdo ví, ? dobrou noc.

0/0
19.4.2015 21:41

O81l39d32ř44i22c59h 57H54o31r42á67k 2444169841275

Ne, zas tak vytržené to nebylo. Viděl jsem, nahrával jsem, takže si to mohu pustit klidně znovu.

0/0
19.4.2015 21:48
Foto

L95u97k87á41š 39F56r19y23d13r92y97c57h 2616526276798

kde je řečeno, že nejlepší je vždy nejdražší, neřekl kupte si nejdražší, ale nejlepší, to se nutně nemusí řídit cenou

0/0
20.4.2015 21:42

S32t56a14n47i66s67l98a47v 40P73ř18i45b69y12l 1779278421486

Do téhle polívky budeme dávat ementál.

Takže z toho soudím, že mluví o dobrém ementálu a ne o tvarůžcích.

+6/0
19.4.2015 22:37

D70a88v59i66d 27B68o67u36c39h46a64l 8979150379

Zajímavé. Čtu tam: "co nejlepší si můžete dovolit", nikoli "co nejdražší si můžete dovolit". Jestli vy zaměňujete kvalitu a cenu, protože ty rozhodně nejsou v reálném světě v přímé relaci, pak asi chápu, proč jste použil to vaše naprosto nesouvisející přirovnání.

+3/−1
19.4.2015 23:56

M51a19r20t40i67n 27V59o96j59á56č66e31k 9203487211346

chce to trochu uvažovat ...baví se o konkrétním druhu sýru a u toho doporučuje si pořídit ten nejkvalitnější ....nic jiného

0/0
20.4.2015 9:32

P74e64t18r 89B62o66c23e14k 7866462210373

On ještě někoho zajímá ten arongantní nevzdělanej hulvát ???RvRvRv

+1/−22
19.4.2015 21:20

T31o44m49á35š 45S66e35r59b71u20s 2101821513214

Tak on je rozdíl v tom, jestli je to arogantní nevzdělaný hlupák, nebo  jestli ty chápeš co a proč říká.

+7/0
19.4.2015 21:33

P41e91t44r 17B30o55c11e63k 7806552170513

když chce někdo někoho poučovat, je dobre aby mel uoven vyssi nez poucovany....:-/:-/:-/

+1/0
20.4.2015 12:21

M69a37r15t32a 92S55o88u37k62u19p31o31v64á 9836886480240

Skutečně vy tu nikoho nezajímáteR^

+2/0
19.4.2015 23:01

M73a81r66c77e31l 74B77í96l66ý 2893202732499

"Guru podniků" ? Jakých ? Proto mu do toho jeho za Prahou nejezdí lidi ? ;-D

+2/−3
19.4.2015 20:46

T87o41m82á74š 38S30e36r77b63u21s 2541881113204

Který za Prahou máš na mysli?

0/0
19.4.2015 21:14

P70e79t32r 41B17o86c89e97k 7886392300943

On ani ten v Praze není žádný zázrak :-/:-/:-/

+3/−2
19.4.2015 21:21
Foto

M59i18r64o13s45l25a87v 73S77t47e55i35n63e61r 6708594623375

Do polévky bych nastrouhal raději Parmiggiano Reggiano, Grana Padano  nebo podobný velmi tvrdý sýr na strouhání. V dobrých obchodech se nabízí už nastrouhaný- jsou to úlomky, které vznikají při dělení bochníku. Nezbytný je třeba i na špagety a pastu obecně.

Opravdu tvrdý Ementál na strouhání je už vzácný- ještě před 30 lety ale býval také v nabídce.

+6/0
19.4.2015 20:37

V76á75c20l14a96v 73M35a82š32e83k 5500986122628

Ve vysmívaném Lidlu mají vynikající Grana Padano, a za příjemnou cenu.

Jinak, tyhle recepty se mi moc líbí. V jednoduchosti je krása.

+8/0
19.4.2015 21:11
Foto

M79i78r21o71s74l27a94v 66S24t33e71i24n54e67r 6788454363365

Grana Padano vznikl ve středověku, když italští mniši potřebovali nějak dlouhodobě uskladnit mléko. Ty bochníky sýra se suší , obrací a denně natírají slaným roztokem nejméně půl roku, mnohdy ale i 2 roky.

0/0
19.4.2015 21:26

O70n21d62ř19e90j 61Š43t39ě30p22á41n46e74k 5749840748569

No tak co jsem zatím v Lídlu vzal do ruky za kousky Grany, tak měli bíle flíčky. Takže raději si nechám za trochu více ukrojit čerstvě.

0/−1
19.4.2015 22:42

D52u89š94a41n 66M70a61s52á48r 3881521162555

Ementál je nejlepší? To jsem nevěděl.

0/−4
19.4.2015 20:07

S46t95a56n79i86s49l53a88v 26P76ř41i54b15y63l 1299498581866

Chce to trochu chápat souvislosti :-)

Jinak nejlepší sýr - tedy jako NEJLEPŠÍ druh sýra není definován a ani neexistuje.

+3/0
19.4.2015 20:21

A49d96a24m 88V49a93r68m10u58ž19a 8705117196379

Nejlepší je přece Sýrový polotovar z Tesca za 8,90 Kč v akci - manža si čvachtá blahem :D

0/0
19.4.2015 20:45

S83t82a26n83i66s87l34a40v 85P40ř75i57b50y36l 1139508221926

No jo, vlastně - na ten jsem úplně zapomněl :-)

0/0
19.4.2015 21:03

M60a49j55k90a 65Š95u12m87b78e37r39o81v86á 3175483571705

Já bych ještě přihodila pravý Sedlčanský hermelín z Polska;-)

0/0
19.4.2015 22:03

J88a78r62d61a 33S55l62a65n48h41o97f 2665644599463

Podle toho na co na polivku treba gruyere syr

+1/0
19.4.2015 22:31

J25a19k61u62b 46H27a85n23u95s 6865594944587

Řekl, že "nejlepší ementál najdete asi ve Švýcarsku, to je jasný". Vám se to video seklo po "nejlepší ementál" a ještě se vám tam vložilo 'je'?

0/0
20.4.2015 13:47

M97a33r36k10é79t47a 34Š87v60a69r14c85o88v51á 8344964447322

Asi jak pro koho, mně tou nasládlou chutí připomíná - pardon - trochu lidské maso a vůbec ho nejím, ani madeland....zlatý eidam!!! Jinak samozřejmě souhlas s pravým italským  Parmiggianem!!

0/0
24.4.2015 11:46







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.