Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Stačí pórek, máslo, cibule, ementál. Pohlreichova sýrová polévka bez cucků

„Když se rozhodnete vařit cokoliv se sýrem, kupte si ten nejlepší, co si můžete dovolit. Zatraceně se to vyplatí,“ radí Zdeněk Pohlreich v pořadu Vařte jako šéf v neděli na Primě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P89e71t88r 36A11l46b39r48e88c67h79t 4833866622977

Každý má právo na svůj názor a pokud možno bez osobních invektiv. Já ZP uznávám. Teď jsem se trápil v restauraci kuchyně jugoslávských národů. Pomocná síla,Ukrajinka,bývalá učitelka,generální ředitelka kuchyně v jednom,majitelka si splnila svůj sen,obsluhující z Ukrajiny. Nikdo z nich nebyl ve středomoří. Vyhněte se "restaurantu" BOKA v Nuslích ! Tam není pomoci.

0/0
27.4.2015 10:20

P10ř28e61m28y10s54l 48Č21e51r26n61í17k 9797494449568

Mě stačí ten kuřecí vývar, zbytek je už jen pro zmlsaný;-D

+1/0
20.4.2015 9:10

J23a47n 96K54a90č46e75r 4290299699243

Jo, o jídle nám bude kázat obézní kardiak Pohlreich. ;-D To je jako, kdyby prostitutka propagovala sex až po svatbě. ;-D

+1/−14
19.4.2015 23:04

A21l42e54š 95B82r56i46c22h68t72a 6118747703707

Proboha hlavně ne Pohlreichovo stravování!

+1/−15
19.4.2015 22:56

T44o86m89á93š 23S86e80r87b39u49s 2401561843614

Go Lada Hruska Go;-D;-D;-D

+6/0
20.4.2015 2:40

O30s16k36a62r 78K28o90v81a11ř49í73k 8347533606987

Fraanta Nyklas!

0/0
20.4.2015 7:32

A68l11e77š 34B53r26i74c14h84t41a 6788297973557

Omyl. Mám hotelovku a maturitu z vaření. Ale člověk, který prohlásí, že nejhorší české lídlo je svíčková, je u mě kretén!

+1/−3
20.4.2015 10:09

V72í17ť53a 17N16o64v83á20k 1798683445181

Jste jen zaujatej...každému holt nesedne.

+1/0
21.4.2015 9:14

S64t68a97n22i21s47l17a63v 85P87ř40i87b82y83l 1959628201866

Taky hodně záleží, jaký sýr vůbec seženete :-)

https://www.youtube.com/watch?v=A8YO1-XudGU

+1/0
19.4.2015 22:41

E73m43i59l 12P81r51c28h60a45l 5170910618464

Nejak nechapu, rozpustit maslo na to cibuli a porek a 15 minut, dyk to bude prepaleny a cibule cerna. Nebo je v tom jinej figl ?

0/0
19.4.2015 22:28

M92a23r72t56a 40S95o29u72k80u16p85o18v65á 9536666280740

"osolte"... pustí to vodu a bude se to dusit;-)

0/0
19.4.2015 22:59

D76a11v36i82d 16B33o30u89c34h47a20l 8389940879

Ani ne. V receptu se píše: "pod pokličkou nechte cca 10 až 15 minut změknout", nikoli "spálit na troud". Takže to bude chtít nižší teplotu. Cibule sama pustí dostatek šťávy, když se například karamelizuje, je na pánvi běžně několik desítek minut.

0/0
19.4.2015 23:48

J12a50n 80K47a35č46e89r 4810889629563

Babička dlabala Eidam, maminka dlabala Eidam, tak nevím co je na něm špatnýho. Najednou přijde emigrant Pohlreich a bude tady hlásat svoje milionářský manýry. Nejsem na něj vůbec zvědavej. Rv

0/−15
19.4.2015 22:23

E77m23i86l 31P75r65c20h94a91l 5490730858684

Eidam je hnusne kyselej, emental je sladkej

0/0
19.4.2015 22:29

S90t86a88n50i17s74l38a47v 42P94ř56i22b76y51l 1269468371506

A proč na to teda čučíte? :-)

+9/0
19.4.2015 22:39
Foto

L64u45b11o26š 69H73a21n20u60s 4887627391772

Komunista Kačer. Známej ze všech diskuzí tady.

0/−1
19.4.2015 22:45

O16n57d40ř73e48j 76Š97t94ě98p22á49n13e84k 5499870798189

Takže když si koupím ementál nebo mozarellu tak mám milionářské manýry?

Nechte mu a nám amentál a posypte si špagety s kečupem eidamem :)

+3/0
19.4.2015 22:46

E96v28a 50D33r36o58z27d36o51v87á 7349467115265

My nejsme zvědaví na vás. :-)

+1/0
19.4.2015 23:38

M36a81r16t92i81n 97J44i67r15o63u12s87e46k 7166265575338

V tom talíři je porce pro pět či pro tři osoby? Stojí za to takovou porcí špinit talíř?

0/−4
19.4.2015 22:05

D18a35v21i11d 82B30o79u87c17h16a46l 8899580719

Já bych po polévce očekával další chody, ale vám samozřejmě nikdo nebrání, si to nabrat po okraj. Nebo ano?

+5/0
19.4.2015 23:53

O52l21d87ř12i11c67h 22H15o73r24á25k 2294169651315

Ten člověk vařit umí, ale jediný není, mnoho báječných kuchařů vaří a nemedializují se. Problém pana Pohlreicha je ten jeho patent na rozum a jediná možná pravda.

Co má třeba proti Eidamu 30% tuku v sušině (viz jeho nekonečné přednášky a hlášky v nedávné minulosti)? Proboha, to není žádné šetření od nakupujících, vždyť většinou stojí stejně jak 45%. Prostě někdo chce snížit příjem tuku a zrovna u sýru to není nahrazeno (jak v light jogurtech) nahrazeno ztužovadly a cukry.

Nebo co jeho hlášky jak by zakázal svíčkovou a jak brzy zahyne?

Prostě umí, ale místo aby předváděl co umí, tak má stále nutkání kázat jak hlas z hůry a prorok jediné správné kuchyně.

+1/−5
19.4.2015 21:59

P93a25v47e14l 81S17ý88k76o18r11a 7707152207601

"Kupte si co nejlepší si můžete dovolit"  tímto heslem, u mne jinak oblíbený Pohlreich upadl.

Pamatuji, jak v Zetoru nakradli lidé olej Castrol, nalili to do Škodovek a náramně se divili. Zadřeli motory. Každý olej je na něco, sýr taky.

Rozhodovat se podle ceny, nikoliv podle parametrů, je hloupost konzumentů. V

0/−6
19.4.2015 21:39

P27a55v59e98l 27S21ý39k74o62r15a 7697312167671

možná to ale jen vytrhli novináři z kontextu, kdo ví, ? dobrou noc.

0/0
19.4.2015 21:41

O97l94d18ř15i64c68h 11H50o25r94á42k 2334489381795

Ne, zas tak vytržené to nebylo. Viděl jsem, nahrával jsem, takže si to mohu pustit klidně znovu.

0/0
19.4.2015 21:48
Foto

L23u34k58á20š 44F68r14y63d11r59y15c31h 2766136186388

kde je řečeno, že nejlepší je vždy nejdražší, neřekl kupte si nejdražší, ale nejlepší, to se nutně nemusí řídit cenou

0/0
20.4.2015 21:42

S29t12a29n55i11s42l71a19v 11P55ř61i86b58y57l 1129268951506

Do téhle polívky budeme dávat ementál.

Takže z toho soudím, že mluví o dobrém ementálu a ne o tvarůžcích.

+6/0
19.4.2015 22:37

D23a75v88i17d 81B18o87u60c49h11a11l 8669500449

Zajímavé. Čtu tam: "co nejlepší si můžete dovolit", nikoli "co nejdražší si můžete dovolit". Jestli vy zaměňujete kvalitu a cenu, protože ty rozhodně nejsou v reálném světě v přímé relaci, pak asi chápu, proč jste použil to vaše naprosto nesouvisející přirovnání.

+3/−1
19.4.2015 23:56

M92a27r39t25i20n 19V76o93j78á56č76e71k 9583127181486

chce to trochu uvažovat ...baví se o konkrétním druhu sýru a u toho doporučuje si pořídit ten nejkvalitnější ....nic jiného

0/0
20.4.2015 9:32

P72e56t72r 74B86o21c86e15k 7366392470293

On ještě někoho zajímá ten arongantní nevzdělanej hulvát ???RvRvRv

+1/−22
19.4.2015 21:20

T33o83m58á61š 53S60e29r17b23u19s 2971661353134

Tak on je rozdíl v tom, jestli je to arogantní nevzdělaný hlupák, nebo  jestli ty chápeš co a proč říká.

+7/0
19.4.2015 21:33

P65e21t23r 13B60o20c87e90k 7986922270773

když chce někdo někoho poučovat, je dobre aby mel uoven vyssi nez poucovany....:-/:-/:-/

+1/0
20.4.2015 12:21

M86a29r52t51a 13S32o13u50k64u41p37o52v87á 9106506630870

Skutečně vy tu nikoho nezajímáteR^

+2/0
19.4.2015 23:01

M53a49r59c65e87l 54B61í12l69ý 2273332262719

"Guru podniků" ? Jakých ? Proto mu do toho jeho za Prahou nejezdí lidi ? ;-D

+2/−3
19.4.2015 20:46

T72o69m69á54š 66S11e39r35b88u55s 2241321793624

Který za Prahou máš na mysli?

0/0
19.4.2015 21:14

P70e58t71r 33B66o10c90e57k 7396392330473

On ani ten v Praze není žádný zázrak :-/:-/:-/

+3/−2
19.4.2015 21:21
Foto

M68i86r63o57s70l10a80v 47S17t21e80i24n39e79r 1195315518193

Do polévky bych nastrouhal raději Parmiggiano Reggiano, Grana Padano  nebo podobný velmi tvrdý sýr na strouhání. V dobrých obchodech se nabízí už nastrouhaný- jsou to úlomky, které vznikají při dělení bochníku. Nezbytný je třeba i na špagety a pastu obecně.

Opravdu tvrdý Ementál na strouhání je už vzácný- ještě před 30 lety ale býval také v nabídce.

+6/0
19.4.2015 20:37

V33á75c41l39a38v 32M16a55š74e54k 5480166682788

Ve vysmívaném Lidlu mají vynikající Grana Padano, a za příjemnou cenu.

Jinak, tyhle recepty se mi moc líbí. V jednoduchosti je krása.

+8/0
19.4.2015 21:11
Foto

M95i37r71o15s87l29a67v 59S73t19e61i88n21e63r 1215855858603

Grana Padano vznikl ve středověku, když italští mniši potřebovali nějak dlouhodobě uskladnit mléko. Ty bochníky sýra se suší , obrací a denně natírají slaným roztokem nejméně půl roku, mnohdy ale i 2 roky.

0/0
19.4.2015 21:26

O77n29d17ř80e37j 45Š21t31ě28p41á77n73e90k 5429660418179

No tak co jsem zatím v Lídlu vzal do ruky za kousky Grany, tak měli bíle flíčky. Takže raději si nechám za trochu více ukrojit čerstvě.

0/−1
19.4.2015 22:42

D70u10š22a93n 79M13a44s55á73r 3781641222545

Ementál je nejlepší? To jsem nevěděl.

0/−4
19.4.2015 20:07

S66t62a89n36i30s82l28a28v 17P63ř34i59b83y56l 1389558771826

Chce to trochu chápat souvislosti :-)

Jinak nejlepší sýr - tedy jako NEJLEPŠÍ druh sýra není definován a ani neexistuje.

+3/0
19.4.2015 20:21

A25d30a31m 54V53a78r89m76u16ž23a 8115347106649

Nejlepší je přece Sýrový polotovar z Tesca za 8,90 Kč v akci - manža si čvachtá blahem :D

0/0
19.4.2015 20:45

S57t48a75n65i29s33l78a76v 14P86ř86i81b93y85l 1259788841706

No jo, vlastně - na ten jsem úplně zapomněl :-)

0/0
19.4.2015 21:03

M26a50j19k44a 70Š50u42m68b81e75r14o38v51á 3105503321355

Já bych ještě přihodila pravý Sedlčanský hermelín z Polska;-)

0/0
19.4.2015 22:03

J82a90r79d16a 11S27l95a95n51h77o49f 2905124939223

Podle toho na co na polivku treba gruyere syr

+1/0
19.4.2015 22:31

J36a84k54u25b 93H41a96n65u31s 6575824464177

Řekl, že "nejlepší ementál najdete asi ve Švýcarsku, to je jasný". Vám se to video seklo po "nejlepší ementál" a ještě se vám tam vložilo 'je'?

0/0
20.4.2015 13:47

M49a93r21k86é64t12a 86Š25v69a88r64c59o92v64á 8604774247512

Asi jak pro koho, mně tou nasládlou chutí připomíná - pardon - trochu lidské maso a vůbec ho nejím, ani madeland....zlatý eidam!!! Jinak samozřejmě souhlas s pravým italským  Parmiggianem!!

0/0
24.4.2015 11:46





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.