Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jak poznat, že je ryba upečená. Zatahejte ji za kost, radí Pohlreich

Ryba je nejlepší pečená vcelku a vyváží to i tu drobnou potíž, že ji na talíři musíte vykostit. V dalším dílu Rozpal to, šéfe! Zdeněk Pohlreich ukáže, jak si poradit s rybou na grilu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O75s42k23a38r 77K30o36v70a10ř97í19k 8337373586247

Že zrovna ZP bude dělat reklamu Albertu....

+1/0
31.5.2015 18:26

P58a62v22l90a 63N76o78v77á 3915838649190

taky si vždycky říkám, že to ty lidi mají zapotřebí... kolik peněz vlastně potřebuje?

0/0
2.6.2015 9:04

R23u28d31o78l52f 51V95á98l21e53k 2311509654453

A pokud nemate doma cedrove prkenko, lze pouzit prkenko plastove...

+5/0
31.5.2015 4:15

P80a25v83e72l 40F25o47l22t97á73n 4300302934

jen ho musíte o hodinu déle namáčet aby patřičně nasáklo  :-)

+1/0
31.5.2015 8:48

P77a95v63e30l 53S22ý20k22o52r77a 7297662807401

Pánové : 

Pokud chceme jasný důkaz, podívejme se na Eskymáky. Jejich strava se skládá především z tučných ryb, které jim dodávají cenné látky. Neznají tak cévní ani srdeční choroby a jejich tělo je odolné proti infekcím.

 

Příprava ryb je rychlá a ve většině úprav i snadná. Měli bychom se ovšem vyvarovat smažení na oleji a spíše se zaměřit na přírodní úpravu. Rybí maso je navíc lehce stravitelné.

Co je tilápie

Ptáte se, co je tilápie? V České republice patří zatím mezi méně známé sladkovodní ryby, ovšem svým masem zaujme mnoho labužníků. Pro představu se tilápie blíží nejvíce známému pangasiusu. Tilápie má tučnější a hutnější maso bez kostí, má chutnější maso a při přípravě dobře váže koření. Tato ryba je také ceněna pro svoji výživovou hodnotu, kdy obsahuje zmíněné množství tuku a především bílkovin.

http://www.diana-fish.com/clanek/zdrave-ryby-pro-zdrave-telo-ii-tilapie_19

[>-]Ideální, pro chov na zahradě ve skleníku. [>-]  Za půl roku udělá i půl metru. VBašta.

+1/0
30.5.2015 20:28

P58a13v15e40l 71S35ý27k95o63r93a 7297532497711

bez kostí

0/0
30.5.2015 20:29

M11i30l56a57n 32K56o28t13o57u32č76e38k 2546338382467

Sýkora, už maj hotovej ten akvaponickej sklením, o kterým tu tady básní 2 roky a je z něj 5 tun ryb a rajčat? Nebo si vymyslel nový hovadiny a chová pro změnu tilápii a brambory ve sklepě?

+2/−1
30.5.2015 20:39

P64a16v58e83l 88S19ý91k43o58r93a 7767812427681

Mr. Kotouček, jistě, funguje to u Říčan u Prahy.

0/0
30.5.2015 20:42

M11i98l71a48n 21K31o30t71o43u33č22e55k 2546818622437

A kolik z toho loni bylo? Zdá se že to nikoho jinýho kromě vás nezajímá.

0/0
30.5.2015 20:51

P79a93v67e26l 38S23ý94k64o82r90a 7377232987371

ne, nikoho to nezajímá

+1/0
30.5.2015 22:59

P79a45v69e87l 31S77o65b16o21t16k25a 5920714

Inuité mají nejvyšší koncentrace PCB a těžkých kovů na světě.

Proto byste měl zmínit i průměrné IQ a průměrný věk kterého Inuité se dožívají.

+1/0
30.5.2015 20:43

A35n71t43o63n20i79n 24K24a82d24l25c40e86k 9142169651296

Tilapii vam potvrdim. V US je to velice oblibena rybicka, casto ji sam kupuju v prepoctu za asi 150Kc/kg.  R^

+1/0
30.5.2015 21:16

P93a17v71e16l 52S76o84b66o59t84k77a 5720814

titulek na hlavní straně:

"Posolit a do břicha bylinky. Pohlreich griluje rybu"

Pane Pohlreichu, chtělo by to trošku citu.

Představte si, kdyby tohle někdo udělal vám a ještě o tom natočil video!!!

+1/−2
30.5.2015 19:53

B60ř11e45t50i68s92l48a36v 27L43u84k22á96š 8301534575442

Objevil AmerikuR^

+5/−3
30.5.2015 19:34

V72i58t 50O91t21a18h30a64l 5815930579964

Hřbetní kost? Snad hřbetní ploutev, Být to ocasní ploutev, tak asi řekně zatahejte rybu za pr*el ;-D.

+1/0
30.5.2015 18:23

R59u93d46o50l10f 62V24á93l46e44k 2231269914763

Z anatomickeho hlediska jsou tvrde paprsky ve hrbetni ploutvi soucasti kostry ryby, tedy kosti.

0/0
1.6.2015 3:46

V72i86t 92O55t55a41h19a25l 5225290329894

Ono z anatomického hlediska je ocasni ploutev u ryby opravdu p*del :).  Z anatomického hlediska je ruka horní končetina a překvapivě při fotbale neřeknete, 

"brankář zasáhl objekt kulového tvaru pravou horní končetinou a změnil jeho trajektorii, aby zabránil jeho vniknutí do obdélníkového prostoru vymezeného vertikálně dvěma kovovými sloupy, a horizontálně shora kovovou trubkou a zezdola zemí." Řeknete, že "brankáři se povedlo pravou ruku balón vyrazit mimo bránu. "

Obvyklejší je tuto část ryby nazývat hřbetní ploutev, navíc i z vašeho anatomického pohledu se dopustil nepřesnosti - případnou "hřbetní kostí" je totiž jednotlivý paprsek, a on tahal za celou ploutev, tedy za "soubor všech hřbetních kostí" ;-D.

0/0
1.6.2015 9:42

P49e91t25r 84S86v97o90b39o66d49a 8484708964670

Hnidohňup.:-)

0/0
20.6.2015 13:54

J38i62ř97í 37S45ý33k98o44r45a 2422714361484

Zatahejte ji za kost. Když se ryba pohne, ještě není upečená.

+10/0
30.5.2015 17:35

P26a87v44e80l 26S28ý20k23o32r78a 7607572247351

Není nad to, jet "Na lov pstruhů do Krkonoš", paní kuchařka  Vítková učí grilovat ryby i bez prkénka.

Ale prkénko mne zaujalo.

0/−1
30.5.2015 17:07

P61a19v33e48l 32S57ý86k12o55r27a 7837832987891

Jestli někdo neumí usmažit,  ugrilovat , kapra, pstruha, ideálně pstruh na másle, upéct rybu,

néní Čech. [>-]

+5/−2
30.5.2015 17:02

P14a56v81e23l 59S59ý73k51o31r67a 7317522867531

Pangasius, úhoř, ani Tilápie, často chovaná ryba doma v kurníku, nemá kosti. Za co tahat ?

+2/−8
30.5.2015 15:45

L16u83k46á79š 30S97l46á34n22s93k48ý 4771613247416

Nemají kosti? Hmm, v tom případě nepůjde o rybu, ale o nějakého bezobratlého živočicha. Možná máte na mysli filety, ty opravdu kosti mít nemusí.

+9/0
30.5.2015 16:45

P27e96t42r 28S29c19h74ö96n 7463966642603

Rybí prsty ;-)

0/0
30.5.2015 16:55

P20a87v64e27l 78S70ý42k94o70r79a 7147622107531

úúúhoře jste někdy viděl ? Říkají mu had.

0/−2
30.5.2015 17:00
Foto

P78e44t86r 73S81o96b59o19t14k70a 3876336663447

Máte namysli úhoře říčního spadajícího do řádu Anguilliformes, tedy řádu kostnatých ryb? :-)

+4/0
30.5.2015 17:23

V41á86c98l81a65v 47J35o46n56á75š 8692163282293

I had má kosti....dokonce i Sýkory...

+2/0
30.5.2015 17:46

P69a46v91e79l 28S74ý39k40o19r72a 7257662107111

já jsem jedl úhoře, měl jen páteř, kosti nikde

+1/−1
30.5.2015 20:08

V83í93t 38P54e13t97ř63í83k 2794322966620

To je mi dneska den, had, úhoř, pangasius ani Tilápie nemájí kosti a očividně Pan Sýkorka nemá ani základní vzdělání 8-o;-D

+5/0
30.5.2015 17:21

V27i41t 86O20t14a74h78a40l 5485660789184

Pokud koupíte druh od kapitána Igla, co se chová v hypermarketech v poličkách tak opravdu kosti nemá.

Stejně tak nemá kosti speciální druh ryby zvaný rybí pomazánka. .Ta roste taky na regálech a obsahuje až 0,2% rybího masa z tresky.

+6/0
30.5.2015 18:25

P15a91v15e10l 77J36e65ř97á46b34e62k 7621472244137

Prkénko z cedru na pět použití - tak mi fakt stačilo kam až rádoby gurmánská rozmařilost dostupuje.

+7/−2
30.5.2015 11:46

L30u64c85i66e 68K81o64v57a96ř52í97k67o50v86á 1691616261255

hlavně pak prodávej pod svým xichtem  v Albertu ty sračky z mrazáku

+14/−7
30.5.2015 1:19

L30a49d21i91s62l16a53v 65K97o26v91a78ř34í72k 2880717580749

Tím se u mně docela slušně shodil.

+9/0
30.5.2015 6:13

Š62á10r19k35a 50S43t17a57ň78k68o24v21á 9753725459479

Asi potřebuje peníze?

+5/0
30.5.2015 15:39

H26e73l90e37n12a 78V22e12v83e47r64k28o27v34a 3779787

Dovolím si přidat jednu šmakuládu z Albertu.Koupíte plecko nakrájené na guláš,bez marinády,naštěstí.Dáte na pánev,okořeníte,prohodíte a divíte se že jsou tam kosti.A dokonce  i kůže,ale z kuřete.;-DTakže vypláchnete koření a povaříte to psovi.Tomu to nevadí.:-)A víte,že to bylo k...a naposled,není nad oblíbené řeznictví.Chybami se člověk učí.:-(

0/0
31.5.2015 9:47







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.