Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jak poznat, že je ryba upečená. Zatahejte ji za kost, radí Pohlreich

Ryba je nejlepší pečená vcelku a vyváží to i tu drobnou potíž, že ji na talíři musíte vykostit. V dalším dílu Rozpal to, šéfe! Zdeněk Pohlreich ukáže, jak si poradit s rybou na grilu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O72s54k45a84r 24K32o65v55a62ř74í24k 8297493146507

Že zrovna ZP bude dělat reklamu Albertu....

+1/0
31.5.2015 18:26

P44a64v36l37a 51N39o83v10á 3745468449160

taky si vždycky říkám, že to ty lidi mají zapotřebí... kolik peněz vlastně potřebuje?

0/0
2.6.2015 9:04

R51u53d97o69l18f 15V64á23l93e38k 2321639714883

A pokud nemate doma cedrove prkenko, lze pouzit prkenko plastove...

+5/0
31.5.2015 4:15

P37a13v46e96l 32F29o98l26t87á45n 4530392914

jen ho musíte o hodinu déle namáčet aby patřičně nasáklo  :-)

+1/0
31.5.2015 8:48

P52a31v24e61l 84S49ý84k30o48r20a 7307252587411

Pánové : 

Pokud chceme jasný důkaz, podívejme se na Eskymáky. Jejich strava se skládá především z tučných ryb, které jim dodávají cenné látky. Neznají tak cévní ani srdeční choroby a jejich tělo je odolné proti infekcím.

 

Příprava ryb je rychlá a ve většině úprav i snadná. Měli bychom se ovšem vyvarovat smažení na oleji a spíše se zaměřit na přírodní úpravu. Rybí maso je navíc lehce stravitelné.

Co je tilápie

Ptáte se, co je tilápie? V České republice patří zatím mezi méně známé sladkovodní ryby, ovšem svým masem zaujme mnoho labužníků. Pro představu se tilápie blíží nejvíce známému pangasiusu. Tilápie má tučnější a hutnější maso bez kostí, má chutnější maso a při přípravě dobře váže koření. Tato ryba je také ceněna pro svoji výživovou hodnotu, kdy obsahuje zmíněné množství tuku a především bílkovin.

http://www.diana-fish.com/clanek/zdrave-ryby-pro-zdrave-telo-ii-tilapie_19

[>-]Ideální, pro chov na zahradě ve skleníku. [>-]  Za půl roku udělá i půl metru. VBašta.

+1/0
30.5.2015 20:28

P97a85v31e70l 96S14ý86k66o93r71a 7717102477831

bez kostí

0/0
30.5.2015 20:29

M31i53l80a80n 71K60o35t30o50u17č17e12k 2866498512827

Sýkora, už maj hotovej ten akvaponickej sklením, o kterým tu tady básní 2 roky a je z něj 5 tun ryb a rajčat? Nebo si vymyslel nový hovadiny a chová pro změnu tilápii a brambory ve sklepě?

+2/−1
30.5.2015 20:39

P96a85v11e13l 50S84ý89k59o32r67a 7937482437571

Mr. Kotouček, jistě, funguje to u Říčan u Prahy.

0/0
30.5.2015 20:42

M66i22l77a84n 82K64o88t75o44u76č68e47k 2606108292897

A kolik z toho loni bylo? Zdá se že to nikoho jinýho kromě vás nezajímá.

0/0
30.5.2015 20:51

P95a84v79e54l 29S87ý12k60o81r28a 7137952907221

ne, nikoho to nezajímá

+1/0
30.5.2015 22:59

P37a66v35e12l 72S59o44b73o71t66k10a 5420964

Inuité mají nejvyšší koncentrace PCB a těžkých kovů na světě.

Proto byste měl zmínit i průměrné IQ a průměrný věk kterého Inuité se dožívají.

+1/0
30.5.2015 20:43

A34n68t72o25n52i97n 32K47a14d51l57c76e21k 9922889811316

Tilapii vam potvrdim. V US je to velice oblibena rybicka, casto ji sam kupuju v prepoctu za asi 150Kc/kg.  R^

+1/0
30.5.2015 21:16

P81a70v71e47l 85S56o19b93o73t27k26a 5450494

titulek na hlavní straně:

"Posolit a do břicha bylinky. Pohlreich griluje rybu"

Pane Pohlreichu, chtělo by to trošku citu.

Představte si, kdyby tohle někdo udělal vám a ještě o tom natočil video!!!

+1/−2
30.5.2015 19:53

B15ř82e62t87i69s62l57a58v 40L79u48k24á15š 8281314605242

Objevil AmerikuR^

+5/−3
30.5.2015 19:34

V81i33t 80O81t83a77h59a36l 5625310859684

Hřbetní kost? Snad hřbetní ploutev, Být to ocasní ploutev, tak asi řekně zatahejte rybu za pr*el ;-D.

+1/0
30.5.2015 18:23

R42u14d58o30l86f 15V18á71l38e40k 2101219684343

Z anatomickeho hlediska jsou tvrde paprsky ve hrbetni ploutvi soucasti kostry ryby, tedy kosti.

0/0
1.6.2015 3:46

V21i40t 66O46t42a14h74a51l 5665120639264

Ono z anatomického hlediska je ocasni ploutev u ryby opravdu p*del :).  Z anatomického hlediska je ruka horní končetina a překvapivě při fotbale neřeknete, 

"brankář zasáhl objekt kulového tvaru pravou horní končetinou a změnil jeho trajektorii, aby zabránil jeho vniknutí do obdélníkového prostoru vymezeného vertikálně dvěma kovovými sloupy, a horizontálně shora kovovou trubkou a zezdola zemí." Řeknete, že "brankáři se povedlo pravou ruku balón vyrazit mimo bránu. "

Obvyklejší je tuto část ryby nazývat hřbetní ploutev, navíc i z vašeho anatomického pohledu se dopustil nepřesnosti - případnou "hřbetní kostí" je totiž jednotlivý paprsek, a on tahal za celou ploutev, tedy za "soubor všech hřbetních kostí" ;-D.

0/0
1.6.2015 9:42

P34e10t77r 20S19v35o93b37o53d21a 8154198554970

Hnidohňup.:-)

0/0
20.6.2015 13:54

J43i54ř16í 20S93ý50k81o71r18a 2352254311634

Zatahejte ji za kost. Když se ryba pohne, ještě není upečená.

+10/0
30.5.2015 17:35

P49a36v38e39l 16S63ý84k51o90r47a 7377612887121

Není nad to, jet "Na lov pstruhů do Krkonoš", paní kuchařka  Vítková učí grilovat ryby i bez prkénka.

Ale prkénko mne zaujalo.

0/−1
30.5.2015 17:07

P43a39v83e86l 55S40ý32k57o76r17a 7217942527311

Jestli někdo neumí usmažit,  ugrilovat , kapra, pstruha, ideálně pstruh na másle, upéct rybu,

néní Čech. [>-]

+5/−2
30.5.2015 17:02

P82a28v15e11l 83S20ý72k73o14r83a 7767792487431

Pangasius, úhoř, ani Tilápie, často chovaná ryba doma v kurníku, nemá kosti. Za co tahat ?

+2/−8
30.5.2015 15:45

L58u12k24á72š 66S87l91á69n74s95k40ý 4441173187136

Nemají kosti? Hmm, v tom případě nepůjde o rybu, ale o nějakého bezobratlého živočicha. Možná máte na mysli filety, ty opravdu kosti mít nemusí.

+9/0
30.5.2015 16:45

P80e61t98r 51S88c97h69ö63n 7193566862283

Rybí prsty ;-)

0/0
30.5.2015 16:55

P33a66v20e81l 71S63ý52k19o42r58a 7197802797641

úúúhoře jste někdy viděl ? Říkají mu had.

0/−2
30.5.2015 17:00
Foto

P94e35t44r 36S86o78b38o65t94k79a 3946276493917

Máte namysli úhoře říčního spadajícího do řádu Anguilliformes, tedy řádu kostnatých ryb? :-)

+4/0
30.5.2015 17:23

V69á14c54l18a57v 41J14o51n51á39š 8302613442543

I had má kosti....dokonce i Sýkory...

+2/0
30.5.2015 17:46

P60a70v29e50l 42S17ý27k15o68r82a 7217602407531

já jsem jedl úhoře, měl jen páteř, kosti nikde

+1/−1
30.5.2015 20:08

V37í53t 86P90e67t34ř68í50k 2874142366710

To je mi dneska den, had, úhoř, pangasius ani Tilápie nemájí kosti a očividně Pan Sýkorka nemá ani základní vzdělání 8-o;-D

+5/0
30.5.2015 17:21

V16i62t 31O92t84a57h58a75l 5315500289334

Pokud koupíte druh od kapitána Igla, co se chová v hypermarketech v poličkách tak opravdu kosti nemá.

Stejně tak nemá kosti speciální druh ryby zvaný rybí pomazánka. .Ta roste taky na regálech a obsahuje až 0,2% rybího masa z tresky.

+6/0
30.5.2015 18:25

P97a98v59e61l 85J49e49ř74á29b53e21k 7961112764747

Prkénko z cedru na pět použití - tak mi fakt stačilo kam až rádoby gurmánská rozmařilost dostupuje.

+7/−2
30.5.2015 11:46

L52u85c36i11e 77K61o37v80a55ř97í15k60o28v74á 1811946611325

hlavně pak prodávej pod svým xichtem  v Albertu ty sračky z mrazáku

+14/−7
30.5.2015 1:19

L46a72d43i35s69l90a36v 28K86o31v41a43ř77í80k 2870567800119

Tím se u mně docela slušně shodil.

+9/0
30.5.2015 6:13

Š77á63r91k32a 29S46t31a79ň39k50o43v23á 9103775389129

Asi potřebuje peníze?

+5/0
30.5.2015 15:39

H49e54l37e79n51a 10V41e86v34e19r93k33o66v70a 3829467

Dovolím si přidat jednu šmakuládu z Albertu.Koupíte plecko nakrájené na guláš,bez marinády,naštěstí.Dáte na pánev,okořeníte,prohodíte a divíte se že jsou tam kosti.A dokonce  i kůže,ale z kuřete.;-DTakže vypláchnete koření a povaříte to psovi.Tomu to nevadí.:-)A víte,že to bylo k...a naposled,není nad oblíbené řeznictví.Chybami se člověk učí.:-(

0/0
31.5.2015 9:47







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.