Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nejpálivější polévka v Praze. Proti ní jsou papričky jalapeňos „čajíček“

Občas si v restauraci Yam Yam tuto polévku někdo dá, aby zkusil, co vydrží. Ne nadarmo se jmenuje Dangerous a pochází z Hell menu.Vyzkoušel ji student Vyšší odborné školy publicistiky v rámci seminární práce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V82l26a18d86i24m27í64r 73J40e14s58e71n95i38c71k82ý 9958828445700

Každému přeju, co mu chutná, já raději gulášovku nebo držťkovou s troškou pálivý papriky...;-D

+1/−1
9.9.2015 9:52

R58o81s50t65i23s92l59a52v 69S12m43o23l32e48j 6586436372373

5.1.2013 - můžete si přečíst - http://www.smolej.cz/index.php/blog/21-restaurace-yamyam-aneb-tisic-chuti-cili

0/0
2.8.2015 12:22
Foto

J43a41n 94H69a80ž94m45u44k59a 6543936715

Úplně v pohodě se dala sníst i ty kešu oříšky z hell menu. Jen druhý den na WC je to krušné.;-D

+7/0
29.7.2015 17:57

M89i41r76o12s80l48a55v 58H15e72r60a51n 6808797601

Neni bezne jsem jedl i wasabi, jim bezne morugu a ok. Nekomu to proste nesedi a nebo neni zvyklej. Tohle me rikal kamos v Thajsku, ze snedl trochu to jidlo a prej ho to bolelo jit na wc a me vubec :-)

+1/0
31.7.2015 12:59

M87a68r62t25i49n 43P46i48s16á42r 6250502554956

pár let treninku a pak je to v poho :-):-)

0/0
31.7.2015 21:09

M42a96r23e17k 20B56e48n51d41a 5164804416555

Co máš za problém Hojgr, mínusovat jo, příspěvek nic?

0/−4
28.7.2015 22:05

P87a86v81e89l 95M29a53t64a64s 1971665340187

Blbe!

+3/0
29.7.2015 9:53

M73a91r42e64k 42B41e22n43d64a 5274644196835

Pavel Matas nebuď sprostý, stačí že jsi hloupý a nechutný.

+1/0
1.8.2015 7:58

M65a53r76e22k 23B73e17n37d64a 5174604546375

pablbe nemytej

0/0
1.8.2015 23:29

P67e64t10r 22S52k58á52c21e88l 2249422667237

To mi připomnělo:

Sudí 1: To nejlepší nakonec; perfektní kombinace chilli, bezpečná pro všechny včetně dětí, nijak přehnaně ostrá, přesto příjemně prokrví.

Sudí 2: Zlatý hřeb soutěže, perfektně vyvážená chuť. Ani ostrá, ani příliš jemná.

Bohužel jsme o většinu přišli, když Frank omdlel a při pádu ze židle na sebe celý hrnec strhnul. Nevím, zda to přežije. Čím je to na tom východě krmí ? Jak by dopadl, kdyby někdo uvařil něco fakt ostrého ?

+10/0
28.7.2015 20:58

L48u75k23a56s 74N48e35m77e64c 7449790972544

Klasika...

0/0
29.7.2015 11:13

D89u22š93a10n 83H14a98n35z80e67ľ 2155950619635

byl jsem tam asi pred mesicem a kolega ji mel, nebyla nijak pikantni a kdyz jsme se ptali tak to uz neni ta extra pikantni co byla kdysi, ted je to takove ze pikantni jo, ale ne moc, bez vahani si ji dejte pokud mate radi pikantni, obavy o zdravi nejsou na miste

0/0
28.7.2015 19:47

D95a40v16i11d 65S32u98c41h50ý 1236260408478

orisky ze stejne restaurace jsou mnohem horsi...to me vyhrkly i slzy, polivka je pozivatelna bez vetsich problemu...jidlo z Hell menu je trochu narocnejsi :)

+1/0
28.7.2015 19:21

K96a62r29e39l 31F57l18o78r53i65a98n 6121477667392

Ja mam palivy rad, ale pote, co jsem si dal Vindaloo v jedny restauraci, a nasledne stravil 3 hodiny rozhodovanim, jestli exploduju anebo radeji dobrovolne zemru nekde v koutku, uz jsem opatrnejsi. Stejne jako jeden komentujici pode mnou jsem prisel na to, ze stejne jidlo v jedne restauraci pali pokazde jinak. Poprve to byla pohoda, podruhe nepochopitelne peklo. A to rano pak...;-D  Takze tuhle polivku rad ozelim :).

+4/0
28.7.2015 19:16

A43d75a86m 74Š16p42i38l25l10a47r 8499917532336

Miluju Vindaloo. Když se ocitnu v restauraci kde ho dělají je to jídlo první volby. Sice se zapotím, ale ta chuť je geniální :-)

0/0
29.7.2015 17:45
Foto

T88e94r68e43z90a 82K93o43u69t51n76í32k41o48v31á 3379563985325

Na polévku jsme se hodně těšili..čekala jsem ale něco "víc"..sníst se totiž dá..respektive voda z ní určitě..papričky na dně už se pak moc nedaly :) Nicméně daleko větší "peklo" byly určitě kešu ořísky z Hell menu, které nám byly doporučené brát pouze hůlkama..ty byly vážně pekelné ;-D

0/0
28.7.2015 18:52

J96a92n 83C83h81o63b59o32t 5552854108161

Je galangal česky opravdy galagal?

https://en.wikipedia.org/wiki/Galangal

0/0
28.7.2015 16:22

J56i69r38k61a 22V75o22j51v96o94d52i92n 6921417457895

Před lety sme šli na tuhle polivku v partě. Já sem snědl tak něco přes půlku. Dva lidi tu polivku snědli celou. Zaplatili sme a odešli. Jeden co tu polivku snědl se poblil do květináče kousek od restaurace a druhý co jí snědl se poblil po pár hodinách po jednom pivku v jiný hospodě. A to ráno po záchodu byl neskutečnej mordor :))

+3/0
28.7.2015 15:51

M60i92r68a 98L27o63v95e 3344660978744

Na takovou akci se musite nejdriv poradne pripravit ...zvykat si po malych davkach a postupne je navysovat ...jinak muzete dopadnout velmi zle.

+6/0
28.7.2015 18:12

H59a16n10a 40D83o47s94t89á31l35o91v60á 1979934850564

Teda naše seminární práce měly jiná témata - ale dobrý R^;-D

+2/0
28.7.2015 14:25

D84a50v85i88d 39J70i65n89d20r94a 6490224876704

Ještě že do toho necpou nějakou mrchu jako je moruga scorpion nebo jiné. To by snědla sotva půlka toho, co to sní teď. Nicméně, šel bych do toho

+1/0
28.7.2015 13:52

M21i96r25o51s54l53a32v 45H45e91r62a56n 6978937691

Ju Moruga Trinidad Scorpion mam doma a je dobra moc :-P Asi tam zajdu na polivku, mam hrozne rad pravou Thai TOM YUM, jsem ji jedl i v Thajsku, poctiva na dedine a musel jsem se chladit u vetraku. Pali hodne ale snist to jde :-)

+1/0
28.7.2015 14:59

M70a42r17t65i64n 11P47i19s22á33r 6720272694696

letos čtvrtá úroda :-):-)

0/0
31.7.2015 21:07

P27a56v84e94l 81O22d13r89a86z95i70l 6154399957630

Letos je to divný. Koupil jsem semena zejména málo pálivých, ale chuťově slibných paprik jako aji amarilo, lemon, chupetinho apod. Jenže z těch nevyklíčilo skoro nic. Jako přídavek jsem vzal SMRT (scorpion moruga red trinidad, popřeházené pořadí).

SMRT vyklíčila všechna.

No to zas bude zima;-)

+3/0
29.7.2015 21:12

M52i93r77o13s43l21a11v 78H51e54r63a54n 6428237131

Skoda no. Ja mam jako susene koreni jeste i tu Bhut Jolokia a ta je taky dobra ale Moruga me nejak chutna vic :-P

+1/0
31.7.2015 13:01

M45i40c97h71a28l 32K91r39e50j18č74a 5888296136753

Mimochodem cele video - viz odkaz v clanku - je koukatelne vyrobeno. Hodne ocenuji hudbu z Peer Gynta - ta je asi naprosto na svem miste ;-D

+2/0
28.7.2015 12:56

A77l14e75x14a82n37d19r 73Š75ť90a23s23t73n92ý 6130708588351

http://www.paliveomacky.cz/R^;-)

0/0
28.7.2015 12:49

M42i63c56h11a93l 64K65r80e74j54č20a 5138696916133

Zkuste si nekde sehnat povidku od Achille Gregora - Cseresznye (z knihy - Muz v zastere). Nevim jakou maji palivost, ale na cteni ci poslech je to skvela sranda R^;-)

+2/0
28.7.2015 12:43

L61i35b60o77r 63U18r36b40a57n69i61e53c 5556113259

Pályi utca.

0/0
28.7.2015 14:55

M37a44r81t84i57n 53P49i45s49á29r 6120882714536

http://ulozto.cz/xd4TtsK1/gregor-muz-v-zastere-pro-kindle-pdf R^:-)

0/0
31.7.2015 21:20

J92a10n 45U12l19r13i11c10h 7190323748638

Jaký je důvod to jíst?

+1/−2
28.7.2015 12:19

M10i47c73h62a17l 94F28r31a98n19z 7863423571312

protože to je mňamka....? :-)

+5/0
28.7.2015 12:24

S76t76a16n37i28s68l17a38v 67M97o17k60r54ý 8647222276402

Ne neni. Po Jolokiich necitite vubec nic;-D

+2/0
28.7.2015 12:46

M79i84c48h31a74l 80F49r81a37n36z 7633583731782

cítíte - ostrou bolest ;)

+7/−1
28.7.2015 15:01

D46a92n32i70e53l 78K42r54o67n35e80r 7784664336497

Asi to zni divne, ale tim duvodem je chut. Kdyz nepocitam ruzne souteze, kde jde vylozene jen o co nejvetsi palivost a co kdo snese, tak ta ruzna extremne paliva jidla proste vyvolavaji dobry pocit...neco jako kdyz se nekomu libi tvrda hudba. Znam lidi, co tomu nikdy na chut neprisli, ale taky hodne tech, co ostre drive nemuseli a dneska uz do jidel perou chilli po kilech. :-)

+4/0
28.7.2015 13:02

M95a20r70t53i54n 73P24i26s50á90r 6380842624476

dobrý je to do ranního čaje, to nemá chybu :-):-)

0/0
15.10.2015 22:24

F28r34a10n40t44i58š85e74k 27V29e94s68e36l16ý 5162753160540

Může někdo, kdo to konzumoval, porovnat pálivost s Phallem z Curry House na Palmovce?

0/0
28.7.2015 10:27

M67i13r70o12s24l62a62v 18H91e47r57a56n 6368377501

Ten pokrm Phall - extreme vostre jsem sice nejedl, ale muzu uz predem rict ze to nebude tolik palive jako Thajske jidlo. Vseobecne mam zkusenost, ze Indicka kuchyne je slabe paliva. Thajska je podstatne jinde. I kdyz v CR, tam se napise hodne moc viz Vindaloo a nic moc ;-D

0/0
28.7.2015 15:05

F26r82a72n43t59i41š33e18k 60V61e83s77e37l53ý 5292573240840

Tak je vidět, že jste Phall nejedl. Kolega z něho dostal žaludeční vředy. Já jsem propotil triko po první lžičce a nemít okurkovou rajtu, tak to ani nesním. Podruhé to byl ten samý zážitek. Celý den jsem pak pil mléko, abych to ztlumil.

Ptal jsem se na srovnání někoho, kdo jedl obojí, abych věděl, na co se připravit

0/0
29.7.2015 10:27

M31i18r55o91s59l31a39v 38H30e95r33a66n 6348817461

PS: klidne to zkusim tu polivku ale odhadem palivejsi nez ta prava Thajska mozna nebude :-)

0/0
28.7.2015 15:06

J22i98r77k64a 58V32o80j34v52o38d78i15n 6111107337235

Jedl sem ho dva dny. Vindaloo od nich normálně sním, ale phall byl hroznej.

+1/0
28.7.2015 15:52

P20e13t37r 78H23e65r93m73a 5278504101193

Na Palmovce bydlím a v Curry housu jsem už tak trochu se sestrou štamgast. Ze začátku byl problém standardní vindaloo sníst, teď si dáváme jenom ostřejší, něco mezi standard a phallem. Nedávno jsme ten phall po dlouhé době vyzkoušel a šlo to v pohodě. Sestru jsem poslal do Yam Yamu pro polévku, že ji doma zkusíme a než jsem přišel z práce, tak ji snědla sama a prý nic extra :-).

0/0
2.8.2015 9:23

L93u79k40á65š 60M21a12l71v81i45n24s16k65y 2588324203348

Máte někdo zkušenosti s Tygřím dechem ze Sonory na Vinohradech?

0/0
28.7.2015 10:00

P78a10v58e24l 93Š32i43m21e71k 7427842304635

mlask jdu tam, mám rád thajskou kuchyni, citrononá tráva, limetka plus chilli, koriandr, zázvor....R^R^V

+1/0
28.7.2015 9:54

M98a64r57e63k 82K51a28l84i35n70a 3449714125178

Ještě dva nutné elementy. Thajské jídlo má vždy balanc 4 chutí - sladké /palmový cukr, ananas/, slané /fish sauce/, kyselé /limetka/ a pálivé /chilli/... A jak píšete, spousta koření a bylinek, zázvor, galangal, koriandr, thajská bazalka, atd. R^

+5/0
28.7.2015 9:58

H41a54n43a 98D58o37s25t93á40l74o40v92á 1309254710384

Fish sauce má i tu pátou - umami.

0/0
28.7.2015 14:27

T76o89m98á48š 59L92e51v 5665939731563

Byl jsem na té polévce dvakrát. Poprvé se to dalo sníst, hodně jsem se zapotil a opravdu jsem nic pálivějšího neměl. Podruhé, asi měsíc na to, mě už odvezla sanitka. Polévka měla zcela jinou barvu a pálivost daleko větší. Svíjel jsem se v křečích na křesle vevnitř, přinesli mi na pomoc mléko a suchou rýži (pochopitelně nezapomněli následně naúčtovat), ale nepomohlo nic. Pokud už se na něco podepisuje papír, že to jím na vlastní nebezpečí, měli by jí vařit pokaždé stejně. V nemocnici jsem strávil pár hodin v křečích, polovičních mdlobách, obešel jsem tam rentgen, ultrazvuk, pár dalších vyšetřeních a nakonec mě ve stále stejném stavu poslali pryč, že mě není jak léčit. Musel jsem si vzít taxíka k autu kvůli velkým křečím, které nedovolovaly moc pohybu (nejsem z Prahy). Sedl jsem poté do svého auta, byla už noc a čekal, co se bude dít. Pak jsem buď usnul nebo omdlel a probudil jsem se ve 3 ráno, křeče už byly o něco lepší, ale stále nepříjemné. Sebral jsem odvahu a odřídil těch 35 minut domů. Druhý den už to postupně odeznívalo a najíst jsem se mohl něčeho až večer. Takže opravdu to není žádný med a člověk musí být trénovaný, nicméně vše za předpokladu, že kuchař uvaří polévku vždy stejně a ne podle toho, jak se zrovna vyspí ;-)

+23/−1
28.7.2015 9:52

P51a37v81l73í88n33a 86B70u18t63a11n39o86v64á 3494364428688

Ono je možné, že ji kuchař připravil jinak ale také je možné, že jste Vy byl v "jiné" kondici než posledně ;-)

Stačí, když jste unavený, nachlazený, vystresovaný a tělo zareaguje na tutéž věc naprosto odlišně.

Každopádně, máte odvahu R^

+17/0
28.7.2015 10:14

T52o75m87á90š 14L54e72v 5435349261423

Kondice rozhodně mohla být jiná, to si uvědomuji a klidně bych to bral jako jediný důvod, proč mi to tak nesedlo, nicméně už jen fakt, že celkově ta polévka byla jiná na pohled, mě utvrdil v tom, že byla připravena trochu jinak. Není to každopádně stížnost, každý by si měl být vědom, co podstupuje, spíš jsem se chtěl podělit, aby si nehrál každý na hrdinu (jako já blbec) a vzal to případně s poctivou přípravou :)

+12/0
28.7.2015 10:21

M15i82c16h17a70l 30F30r82a33n12z 7213563361472

s chilli vařím hodně dlouho a pěstuji si vlastní. Problém může být v tom, že každá paprička, byť stejné odrůdy, může pálit diametrálně jinak. To pak ujede ruka ani nevíte a nechcete :-)

+13/0
28.7.2015 10:33







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.