Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nejpálivější polévka v Praze. Proti ní jsou papričky jalapeňos „čajíček“

Občas si v restauraci Yam Yam tuto polévku někdo dá, aby zkusil, co vydrží. Ne nadarmo se jmenuje Dangerous a pochází z Hell menu.Vyzkoušel ji student Vyšší odborné školy publicistiky v rámci seminární práce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V91l20a68d46i81m56í78r 45J50e14s28e12n85i63c72k77ý 9678838665230

Každému přeju, co mu chutná, já raději gulášovku nebo držťkovou s troškou pálivý papriky...;-D

+1/−1
9.9.2015 9:52

R95o48s69t76i39s96l84a27v 71S15m87o83l92e15j 6136546982533

5.1.2013 - můžete si přečíst - http://www.smolej.cz/index.php/blog/21-restaurace-yamyam-aneb-tisic-chuti-cili

0/0
2.8.2015 12:22
Foto

J16a66n 22H68a57ž60m91u88k51a 6643526295

Úplně v pohodě se dala sníst i ty kešu oříšky z hell menu. Jen druhý den na WC je to krušné.;-D

+7/0
29.7.2015 17:57

M52i53r14o34s50l52a49v 90H16e83r71a61n 6728457251

Neni bezne jsem jedl i wasabi, jim bezne morugu a ok. Nekomu to proste nesedi a nebo neni zvyklej. Tohle me rikal kamos v Thajsku, ze snedl trochu to jidlo a prej ho to bolelo jit na wc a me vubec :-)

+1/0
31.7.2015 12:59

M43a18r79t60i28n 78P24i76s98á10r 6360902194846

pár let treninku a pak je to v poho :-):-)

0/0
31.7.2015 21:09

M50a54r29e74k 51B62e44n79d67a 5644594146175

Co máš za problém Hojgr, mínusovat jo, příspěvek nic?

0/−4
28.7.2015 22:05

P46a31v94e60l 94M21a44t57a79s 1711145330507

Blbe!

+3/0
29.7.2015 9:53

M38a75r14e33k 24B60e40n16d65a 5384514866315

Pavel Matas nebuď sprostý, stačí že jsi hloupý a nechutný.

+1/0
1.8.2015 7:58

M82a80r62e50k 25B10e24n70d77a 5544144496415

pablbe nemytej

0/0
1.8.2015 23:29

P78e73t36r 70S82k25á50c10e33l 2679752437507

To mi připomnělo:

Sudí 1: To nejlepší nakonec; perfektní kombinace chilli, bezpečná pro všechny včetně dětí, nijak přehnaně ostrá, přesto příjemně prokrví.

Sudí 2: Zlatý hřeb soutěže, perfektně vyvážená chuť. Ani ostrá, ani příliš jemná.

Bohužel jsme o většinu přišli, když Frank omdlel a při pádu ze židle na sebe celý hrnec strhnul. Nevím, zda to přežije. Čím je to na tom východě krmí ? Jak by dopadl, kdyby někdo uvařil něco fakt ostrého ?

+10/0
28.7.2015 20:58

L98u72k11a80s 91N52e73m73e38c 7639940382564

Klasika...

0/0
29.7.2015 11:13

D14u19š78a59n 31H98a83n81z80e66ľ 2785930559365

byl jsem tam asi pred mesicem a kolega ji mel, nebyla nijak pikantni a kdyz jsme se ptali tak to uz neni ta extra pikantni co byla kdysi, ted je to takove ze pikantni jo, ale ne moc, bez vahani si ji dejte pokud mate radi pikantni, obavy o zdravi nejsou na miste

0/0
28.7.2015 19:47

D45a30v58i22d 86S16u73c10h50ý 1696960618618

orisky ze stejne restaurace jsou mnohem horsi...to me vyhrkly i slzy, polivka je pozivatelna bez vetsich problemu...jidlo z Hell menu je trochu narocnejsi :)

+1/0
28.7.2015 19:21

K67a49r19e41l 41F36l21o41r31i73a46n 6751597677272

Ja mam palivy rad, ale pote, co jsem si dal Vindaloo v jedny restauraci, a nasledne stravil 3 hodiny rozhodovanim, jestli exploduju anebo radeji dobrovolne zemru nekde v koutku, uz jsem opatrnejsi. Stejne jako jeden komentujici pode mnou jsem prisel na to, ze stejne jidlo v jedne restauraci pali pokazde jinak. Poprve to byla pohoda, podruhe nepochopitelne peklo. A to rano pak...;-D  Takze tuhle polivku rad ozelim :).

+4/0
28.7.2015 19:16

A15d31a85m 46Š25p38i52l79l50a17r 8319817132676

Miluju Vindaloo. Když se ocitnu v restauraci kde ho dělají je to jídlo první volby. Sice se zapotím, ale ta chuť je geniální :-)

0/0
29.7.2015 17:45
Foto

T19e62r68e47z18a 24K40o57u47t62n29í25k13o98v83á 3759213565165

Na polévku jsme se hodně těšili..čekala jsem ale něco "víc"..sníst se totiž dá..respektive voda z ní určitě..papričky na dně už se pak moc nedaly :) Nicméně daleko větší "peklo" byly určitě kešu ořísky z Hell menu, které nám byly doporučené brát pouze hůlkama..ty byly vážně pekelné ;-D

0/0
28.7.2015 18:52

J82a45n 47C20h24o45b46o24t 5692674338191

Je galangal česky opravdy galagal?

https://en.wikipedia.org/wiki/Galangal

0/0
28.7.2015 16:22

J18i73r21k20a 76V37o50j52v86o57d83i33n 6271107347535

Před lety sme šli na tuhle polivku v partě. Já sem snědl tak něco přes půlku. Dva lidi tu polivku snědli celou. Zaplatili sme a odešli. Jeden co tu polivku snědl se poblil do květináče kousek od restaurace a druhý co jí snědl se poblil po pár hodinách po jednom pivku v jiný hospodě. A to ráno po záchodu byl neskutečnej mordor :))

+3/0
28.7.2015 15:51

M94i74r95a 74L74o29v31e 3704520538124

Na takovou akci se musite nejdriv poradne pripravit ...zvykat si po malych davkach a postupne je navysovat ...jinak muzete dopadnout velmi zle.

+6/0
28.7.2015 18:12

H71a10n70a 88D23o52s74t17á39l86o73v98á 1829154620944

Teda naše seminární práce měly jiná témata - ale dobrý R^;-D

+2/0
28.7.2015 14:25

D86a63v86i96d 44J22i69n73d92r37a 6440784876514

Ještě že do toho necpou nějakou mrchu jako je moruga scorpion nebo jiné. To by snědla sotva půlka toho, co to sní teď. Nicméně, šel bych do toho

+1/0
28.7.2015 13:52

M50i67r32o35s78l52a25v 67H69e79r52a92n 6938667311

Ju Moruga Trinidad Scorpion mam doma a je dobra moc :-P Asi tam zajdu na polivku, mam hrozne rad pravou Thai TOM YUM, jsem ji jedl i v Thajsku, poctiva na dedine a musel jsem se chladit u vetraku. Pali hodne ale snist to jde :-)

+1/0
28.7.2015 14:59

M75a22r68t21i33n 44P16i64s56á66r 6590392964956

letos čtvrtá úroda :-):-)

0/0
31.7.2015 21:07

P84a18v94e28l 87O45d16r75a57z36i20l 6794289927160

Letos je to divný. Koupil jsem semena zejména málo pálivých, ale chuťově slibných paprik jako aji amarilo, lemon, chupetinho apod. Jenže z těch nevyklíčilo skoro nic. Jako přídavek jsem vzal SMRT (scorpion moruga red trinidad, popřeházené pořadí).

SMRT vyklíčila všechna.

No to zas bude zima;-)

+3/0
29.7.2015 21:12

M53i51r27o13s51l26a24v 74H66e63r17a43n 6128747671

Skoda no. Ja mam jako susene koreni jeste i tu Bhut Jolokia a ta je taky dobra ale Moruga me nejak chutna vic :-P

+1/0
31.7.2015 13:01

M29i23c28h71a84l 71K56r73e16j30č24a 5988646416113

Mimochodem cele video - viz odkaz v clanku - je koukatelne vyrobeno. Hodne ocenuji hudbu z Peer Gynta - ta je asi naprosto na svem miste ;-D

+2/0
28.7.2015 12:56

A53l25e22x58a13n24d42r 35Š54ť79a69s42t38n64ý 6790118148101

http://www.paliveomacky.cz/R^;-)

0/0
28.7.2015 12:49

M89i17c95h61a56l 18K43r95e77j20č81a 5378266596423

Zkuste si nekde sehnat povidku od Achille Gregora - Cseresznye (z knihy - Muz v zastere). Nevim jakou maji palivost, ale na cteni ci poslech je to skvela sranda R^;-)

+2/0
28.7.2015 12:43

L64i19b90o30r 52U71r52b86a86n72i91e24c 5396283189

Pályi utca.

0/0
28.7.2015 14:55

M35a28r19t97i74n 34P14i91s68á14r 6240162464316

http://ulozto.cz/xd4TtsK1/gregor-muz-v-zastere-pro-kindle-pdf R^:-)

0/0
31.7.2015 21:20

J53a26n 62U20l98r72i54c88h 7790603388468

Jaký je důvod to jíst?

+1/−2
28.7.2015 12:19

M30i19c87h64a93l 14F77r68a83n62z 7273273841182

protože to je mňamka....? :-)

+5/0
28.7.2015 12:24

S59t27a32n26i38s65l16a64v 43M55o38k14r39ý 8557622466482

Ne neni. Po Jolokiich necitite vubec nic;-D

+2/0
28.7.2015 12:46

M58i69c37h13a94l 13F14r19a20n38z 7763473891982

cítíte - ostrou bolest ;)

+7/−1
28.7.2015 15:01

D44a34n90i22e37l 66K63r32o71n40e65r 7744414356897

Asi to zni divne, ale tim duvodem je chut. Kdyz nepocitam ruzne souteze, kde jde vylozene jen o co nejvetsi palivost a co kdo snese, tak ta ruzna extremne paliva jidla proste vyvolavaji dobry pocit...neco jako kdyz se nekomu libi tvrda hudba. Znam lidi, co tomu nikdy na chut neprisli, ale taky hodne tech, co ostre drive nemuseli a dneska uz do jidel perou chilli po kilech. :-)

+4/0
28.7.2015 13:02

M73a31r16t46i24n 68P57i56s14á64r 6230282174276

dobrý je to do ranního čaje, to nemá chybu :-):-)

0/0
15.10.2015 22:24

F37r38a27n53t56i93š78e48k 42V35e79s83e35l96ý 5962473300710

Může někdo, kdo to konzumoval, porovnat pálivost s Phallem z Curry House na Palmovce?

0/0
28.7.2015 10:27

M77i29r45o16s70l10a74v 39H86e76r85a57n 6248477551

Ten pokrm Phall - extreme vostre jsem sice nejedl, ale muzu uz predem rict ze to nebude tolik palive jako Thajske jidlo. Vseobecne mam zkusenost, ze Indicka kuchyne je slabe paliva. Thajska je podstatne jinde. I kdyz v CR, tam se napise hodne moc viz Vindaloo a nic moc ;-D

0/0
28.7.2015 15:05

F15r44a11n47t31i84š41e20k 35V88e79s66e39l42ý 5592583650440

Tak je vidět, že jste Phall nejedl. Kolega z něho dostal žaludeční vředy. Já jsem propotil triko po první lžičce a nemít okurkovou rajtu, tak to ani nesním. Podruhé to byl ten samý zážitek. Celý den jsem pak pil mléko, abych to ztlumil.

Ptal jsem se na srovnání někoho, kdo jedl obojí, abych věděl, na co se připravit

0/0
29.7.2015 10:27

M51i49r86o80s30l67a27v 77H26e16r11a61n 6848207411

PS: klidne to zkusim tu polivku ale odhadem palivejsi nez ta prava Thajska mozna nebude :-)

0/0
28.7.2015 15:06

J38i30r61k95a 98V97o86j46v18o19d27i89n 6421447967365

Jedl sem ho dva dny. Vindaloo od nich normálně sním, ale phall byl hroznej.

+1/0
28.7.2015 15:52

P28e30t23r 72H97e68r33m24a 5438304521673

Na Palmovce bydlím a v Curry housu jsem už tak trochu se sestrou štamgast. Ze začátku byl problém standardní vindaloo sníst, teď si dáváme jenom ostřejší, něco mezi standard a phallem. Nedávno jsme ten phall po dlouhé době vyzkoušel a šlo to v pohodě. Sestru jsem poslal do Yam Yamu pro polévku, že ji doma zkusíme a než jsem přišel z práce, tak ji snědla sama a prý nic extra :-).

0/0
2.8.2015 9:23

L34u19k73á13š 68M34a11l22v96i62n66s45k63y 2128784703138

Máte někdo zkušenosti s Tygřím dechem ze Sonory na Vinohradech?

0/0
28.7.2015 10:00

P76a83v43e29l 79Š82i40m70e47k 7427682964475

mlask jdu tam, mám rád thajskou kuchyni, citrononá tráva, limetka plus chilli, koriandr, zázvor....R^R^V

+1/0
28.7.2015 9:54

M62a77r54e28k 22K98a45l23i30n17a 3429834395648

Ještě dva nutné elementy. Thajské jídlo má vždy balanc 4 chutí - sladké /palmový cukr, ananas/, slané /fish sauce/, kyselé /limetka/ a pálivé /chilli/... A jak píšete, spousta koření a bylinek, zázvor, galangal, koriandr, thajská bazalka, atd. R^

+5/0
28.7.2015 9:58

H62a76n18a 94D89o61s20t65á46l19o48v53á 1369424420314

Fish sauce má i tu pátou - umami.

0/0
28.7.2015 14:27

T91o42m24á59š 10L87e89v 5455899781353

Byl jsem na té polévce dvakrát. Poprvé se to dalo sníst, hodně jsem se zapotil a opravdu jsem nic pálivějšího neměl. Podruhé, asi měsíc na to, mě už odvezla sanitka. Polévka měla zcela jinou barvu a pálivost daleko větší. Svíjel jsem se v křečích na křesle vevnitř, přinesli mi na pomoc mléko a suchou rýži (pochopitelně nezapomněli následně naúčtovat), ale nepomohlo nic. Pokud už se na něco podepisuje papír, že to jím na vlastní nebezpečí, měli by jí vařit pokaždé stejně. V nemocnici jsem strávil pár hodin v křečích, polovičních mdlobách, obešel jsem tam rentgen, ultrazvuk, pár dalších vyšetřeních a nakonec mě ve stále stejném stavu poslali pryč, že mě není jak léčit. Musel jsem si vzít taxíka k autu kvůli velkým křečím, které nedovolovaly moc pohybu (nejsem z Prahy). Sedl jsem poté do svého auta, byla už noc a čekal, co se bude dít. Pak jsem buď usnul nebo omdlel a probudil jsem se ve 3 ráno, křeče už byly o něco lepší, ale stále nepříjemné. Sebral jsem odvahu a odřídil těch 35 minut domů. Druhý den už to postupně odeznívalo a najíst jsem se mohl něčeho až večer. Takže opravdu to není žádný med a člověk musí být trénovaný, nicméně vše za předpokladu, že kuchař uvaří polévku vždy stejně a ne podle toho, jak se zrovna vyspí ;-)

+23/−1
28.7.2015 9:52

P88a55v75l10í44n50a 27B77u92t39a47n78o45v36á 3954414448798

Ono je možné, že ji kuchař připravil jinak ale také je možné, že jste Vy byl v "jiné" kondici než posledně ;-)

Stačí, když jste unavený, nachlazený, vystresovaný a tělo zareaguje na tutéž věc naprosto odlišně.

Každopádně, máte odvahu R^

+17/0
28.7.2015 10:14

T67o72m12á80š 98L25e10v 5695799641743

Kondice rozhodně mohla být jiná, to si uvědomuji a klidně bych to bral jako jediný důvod, proč mi to tak nesedlo, nicméně už jen fakt, že celkově ta polévka byla jiná na pohled, mě utvrdil v tom, že byla připravena trochu jinak. Není to každopádně stížnost, každý by si měl být vědom, co podstupuje, spíš jsem se chtěl podělit, aby si nehrál každý na hrdinu (jako já blbec) a vzal to případně s poctivou přípravou :)

+12/0
28.7.2015 10:21

M86i71c15h20a35l 31F20r70a19n13z 7133183641482

s chilli vařím hodně dlouho a pěstuji si vlastní. Problém může být v tom, že každá paprička, byť stejné odrůdy, může pálit diametrálně jinak. To pak ujede ruka ani nevíte a nechcete :-)

+13/0
28.7.2015 10:33





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.