Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nejpálivější polévka v Praze. Proti ní jsou papričky jalapeňos „čajíček“

Občas si v restauraci Yam Yam tuto polévku někdo dá, aby zkusil, co vydrží. Ne nadarmo se jmenuje Dangerous a pochází z Hell menu.Vyzkoušel ji student Vyšší odborné školy publicistiky v rámci seminární práce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V96l45a21d58i29m62í11r 22J59e52s14e61n35i22c23k86ý 9618848675190

Každému přeju, co mu chutná, já raději gulášovku nebo držťkovou s troškou pálivý papriky...;-D

+1/−1
9.9.2015 9:52

R92o87s78t64i94s60l72a47v 42S29m19o28l42e21j 6956186912363

5.1.2013 - můžete si přečíst - http://www.smolej.cz/index.php/blog/21-restaurace-yamyam-aneb-tisic-chuti-cili

0/0
2.8.2015 12:22
Foto

J81a63n 23H88a47ž36m34u82k67a 6663516265

Úplně v pohodě se dala sníst i ty kešu oříšky z hell menu. Jen druhý den na WC je to krušné.;-D

+7/0
29.7.2015 17:57

M81i19r35o24s52l18a65v 55H62e68r89a63n 6798407421

Neni bezne jsem jedl i wasabi, jim bezne morugu a ok. Nekomu to proste nesedi a nebo neni zvyklej. Tohle me rikal kamos v Thajsku, ze snedl trochu to jidlo a prej ho to bolelo jit na wc a me vubec :-)

+1/0
31.7.2015 12:59

M84a28r23t26i14n 94P35i12s13á95r 6140492514396

pár let treninku a pak je to v poho :-):-)

0/0
31.7.2015 21:09

M22a91r15e94k 25B46e10n91d27a 5684874526455

Co máš za problém Hojgr, mínusovat jo, příspěvek nic?

0/−4
28.7.2015 22:05

P73a22v73e58l 19M17a92t48a63s 1541505460317

Blbe!

+3/0
29.7.2015 9:53

M56a17r32e28k 48B67e24n25d49a 5764834686635

Pavel Matas nebuď sprostý, stačí že jsi hloupý a nechutný.

+1/0
1.8.2015 7:58

M92a42r91e11k 54B37e61n58d61a 5884384466945

pablbe nemytej

0/0
1.8.2015 23:29

P42e58t89r 58S47k63á57c92e88l 2919692977297

To mi připomnělo:

Sudí 1: To nejlepší nakonec; perfektní kombinace chilli, bezpečná pro všechny včetně dětí, nijak přehnaně ostrá, přesto příjemně prokrví.

Sudí 2: Zlatý hřeb soutěže, perfektně vyvážená chuť. Ani ostrá, ani příliš jemná.

Bohužel jsme o většinu přišli, když Frank omdlel a při pádu ze židle na sebe celý hrnec strhnul. Nevím, zda to přežije. Čím je to na tom východě krmí ? Jak by dopadl, kdyby někdo uvařil něco fakt ostrého ?

+10/0
28.7.2015 20:58

L29u38k30a33s 45N88e89m54e23c 7599550612104

Klasika...

0/0
29.7.2015 11:13

D22u84š72a94n 27H92a80n53z35e64ľ 2345900389295

byl jsem tam asi pred mesicem a kolega ji mel, nebyla nijak pikantni a kdyz jsme se ptali tak to uz neni ta extra pikantni co byla kdysi, ted je to takove ze pikantni jo, ale ne moc, bez vahani si ji dejte pokud mate radi pikantni, obavy o zdravi nejsou na miste

0/0
28.7.2015 19:47

D20a69v13i49d 32S13u34c18h33ý 1386380538498

orisky ze stejne restaurace jsou mnohem horsi...to me vyhrkly i slzy, polivka je pozivatelna bez vetsich problemu...jidlo z Hell menu je trochu narocnejsi :)

+1/0
28.7.2015 19:21

K56a49r28e97l 44F95l47o50r72i30a93n 6741757277752

Ja mam palivy rad, ale pote, co jsem si dal Vindaloo v jedny restauraci, a nasledne stravil 3 hodiny rozhodovanim, jestli exploduju anebo radeji dobrovolne zemru nekde v koutku, uz jsem opatrnejsi. Stejne jako jeden komentujici pode mnou jsem prisel na to, ze stejne jidlo v jedne restauraci pali pokazde jinak. Poprve to byla pohoda, podruhe nepochopitelne peklo. A to rano pak...;-D  Takze tuhle polivku rad ozelim :).

+4/0
28.7.2015 19:16

A92d72a94m 41Š16p68i78l84l19a20r 8339587742146

Miluju Vindaloo. Když se ocitnu v restauraci kde ho dělají je to jídlo první volby. Sice se zapotím, ale ta chuť je geniální :-)

0/0
29.7.2015 17:45
Foto

T60e43r65e73z53a 33K13o17u66t89n94í90k78o47v48á 3199743555845

Na polévku jsme se hodně těšili..čekala jsem ale něco "víc"..sníst se totiž dá..respektive voda z ní určitě..papričky na dně už se pak moc nedaly :) Nicméně daleko větší "peklo" byly určitě kešu ořísky z Hell menu, které nám byly doporučené brát pouze hůlkama..ty byly vážně pekelné ;-D

0/0
28.7.2015 18:52

J57a24n 60C43h95o46b79o77t 5642184878201

Je galangal česky opravdy galagal?

https://en.wikipedia.org/wiki/Galangal

0/0
28.7.2015 16:22

J47i71r46k21a 86V38o11j32v92o72d85i15n 6141467257895

Před lety sme šli na tuhle polivku v partě. Já sem snědl tak něco přes půlku. Dva lidi tu polivku snědli celou. Zaplatili sme a odešli. Jeden co tu polivku snědl se poblil do květináče kousek od restaurace a druhý co jí snědl se poblil po pár hodinách po jednom pivku v jiný hospodě. A to ráno po záchodu byl neskutečnej mordor :))

+3/0
28.7.2015 15:51

M40i45r10a 44L76o72v27e 3894980108694

Na takovou akci se musite nejdriv poradne pripravit ...zvykat si po malych davkach a postupne je navysovat ...jinak muzete dopadnout velmi zle.

+6/0
28.7.2015 18:12

H37a72n55a 47D98o78s78t56á29l41o36v61á 1799734330914

Teda naše seminární práce měly jiná témata - ale dobrý R^;-D

+2/0
28.7.2015 14:25

D83a37v55i38d 59J31i89n47d29r17a 6520434736534

Ještě že do toho necpou nějakou mrchu jako je moruga scorpion nebo jiné. To by snědla sotva půlka toho, co to sní teď. Nicméně, šel bych do toho

+1/0
28.7.2015 13:52

M55i21r85o67s72l58a46v 34H86e35r34a88n 6948577141

Ju Moruga Trinidad Scorpion mam doma a je dobra moc :-P Asi tam zajdu na polivku, mam hrozne rad pravou Thai TOM YUM, jsem ji jedl i v Thajsku, poctiva na dedine a musel jsem se chladit u vetraku. Pali hodne ale snist to jde :-)

+1/0
28.7.2015 14:59

M82a29r70t52i79n 43P61i53s71á20r 6160822184286

letos čtvrtá úroda :-):-)

0/0
31.7.2015 21:07

P90a36v45e82l 75O84d24r75a22z10i74l 6544589497290

Letos je to divný. Koupil jsem semena zejména málo pálivých, ale chuťově slibných paprik jako aji amarilo, lemon, chupetinho apod. Jenže z těch nevyklíčilo skoro nic. Jako přídavek jsem vzal SMRT (scorpion moruga red trinidad, popřeházené pořadí).

SMRT vyklíčila všechna.

No to zas bude zima;-)

+3/0
29.7.2015 21:12

M13i69r35o41s42l45a86v 81H89e92r20a93n 6678247571

Skoda no. Ja mam jako susene koreni jeste i tu Bhut Jolokia a ta je taky dobra ale Moruga me nejak chutna vic :-P

+1/0
31.7.2015 13:01

M66i74c38h16a95l 98K88r16e29j71č89a 5178176696773

Mimochodem cele video - viz odkaz v clanku - je koukatelne vyrobeno. Hodne ocenuji hudbu z Peer Gynta - ta je asi naprosto na svem miste ;-D

+2/0
28.7.2015 12:56

A34l83e21x33a67n49d79r 51Š74ť81a14s53t54n88ý 6640908568611

http://www.paliveomacky.cz/R^;-)

0/0
28.7.2015 12:49

M63i43c98h25a52l 53K30r24e63j16č68a 5528386786213

Zkuste si nekde sehnat povidku od Achille Gregora - Cseresznye (z knihy - Muz v zastere). Nevim jakou maji palivost, ale na cteni ci poslech je to skvela sranda R^;-)

+2/0
28.7.2015 12:43

L22i67b36o81r 43U55r18b86a33n63i33e90c 5546433269

Pályi utca.

0/0
28.7.2015 14:55

M63a80r42t55i53n 36P78i18s41á66r 6130532854726

http://ulozto.cz/xd4TtsK1/gregor-muz-v-zastere-pro-kindle-pdf R^:-)

0/0
31.7.2015 21:20

J81a31n 53U34l42r42i30c38h 7180233158548

Jaký je důvod to jíst?

+1/−2
28.7.2015 12:19

M56i74c61h28a62l 75F79r46a52n87z 7203813341842

protože to je mňamka....? :-)

+5/0
28.7.2015 12:24

S42t58a93n25i39s12l32a23v 50M42o79k66r22ý 8117952346712

Ne neni. Po Jolokiich necitite vubec nic;-D

+2/0
28.7.2015 12:46

M29i49c97h79a14l 56F22r14a36n72z 7483303931212

cítíte - ostrou bolest ;)

+7/−1
28.7.2015 15:01

D70a98n56i10e70l 43K92r82o13n32e43r 7334284486947

Asi to zni divne, ale tim duvodem je chut. Kdyz nepocitam ruzne souteze, kde jde vylozene jen o co nejvetsi palivost a co kdo snese, tak ta ruzna extremne paliva jidla proste vyvolavaji dobry pocit...neco jako kdyz se nekomu libi tvrda hudba. Znam lidi, co tomu nikdy na chut neprisli, ale taky hodne tech, co ostre drive nemuseli a dneska uz do jidel perou chilli po kilech. :-)

+4/0
28.7.2015 13:02

M63a78r50t27i25n 89P42i36s15á38r 6120812204136

dobrý je to do ranního čaje, to nemá chybu :-):-)

0/0
15.10.2015 22:24

F38r82a91n55t31i18š66e64k 10V34e89s78e46l46ý 5742463790380

Může někdo, kdo to konzumoval, porovnat pálivost s Phallem z Curry House na Palmovce?

0/0
28.7.2015 10:27

M73i18r72o92s97l12a78v 30H38e72r50a70n 6688617821

Ten pokrm Phall - extreme vostre jsem sice nejedl, ale muzu uz predem rict ze to nebude tolik palive jako Thajske jidlo. Vseobecne mam zkusenost, ze Indicka kuchyne je slabe paliva. Thajska je podstatne jinde. I kdyz v CR, tam se napise hodne moc viz Vindaloo a nic moc ;-D

0/0
28.7.2015 15:05

F78r73a49n50t77i96š39e38k 97V77e25s37e46l52ý 5942603680580

Tak je vidět, že jste Phall nejedl. Kolega z něho dostal žaludeční vředy. Já jsem propotil triko po první lžičce a nemít okurkovou rajtu, tak to ani nesním. Podruhé to byl ten samý zážitek. Celý den jsem pak pil mléko, abych to ztlumil.

Ptal jsem se na srovnání někoho, kdo jedl obojí, abych věděl, na co se připravit

0/0
29.7.2015 10:27

M72i17r11o39s44l84a88v 76H10e78r92a23n 6388647371

PS: klidne to zkusim tu polivku ale odhadem palivejsi nez ta prava Thajska mozna nebude :-)

0/0
28.7.2015 15:06

J94i66r71k35a 94V12o40j44v79o74d25i81n 6741427767425

Jedl sem ho dva dny. Vindaloo od nich normálně sním, ale phall byl hroznej.

+1/0
28.7.2015 15:52

P22e81t22r 94H54e80r49m38a 5648614101963

Na Palmovce bydlím a v Curry housu jsem už tak trochu se sestrou štamgast. Ze začátku byl problém standardní vindaloo sníst, teď si dáváme jenom ostřejší, něco mezi standard a phallem. Nedávno jsme ten phall po dlouhé době vyzkoušel a šlo to v pohodě. Sestru jsem poslal do Yam Yamu pro polévku, že ji doma zkusíme a než jsem přišel z práce, tak ji snědla sama a prý nic extra :-).

0/0
2.8.2015 9:23

L59u44k83á48š 59M98a50l85v33i35n72s56k42y 2728314643298

Máte někdo zkušenosti s Tygřím dechem ze Sonory na Vinohradech?

0/0
28.7.2015 10:00

P12a23v43e32l 46Š80i41m26e69k 7827232264425

mlask jdu tam, mám rád thajskou kuchyni, citrononá tráva, limetka plus chilli, koriandr, zázvor....R^R^V

+1/0
28.7.2015 9:54

M69a43r11e42k 83K44a89l75i31n75a 3909904195858

Ještě dva nutné elementy. Thajské jídlo má vždy balanc 4 chutí - sladké /palmový cukr, ananas/, slané /fish sauce/, kyselé /limetka/ a pálivé /chilli/... A jak píšete, spousta koření a bylinek, zázvor, galangal, koriandr, thajská bazalka, atd. R^

+5/0
28.7.2015 9:58

H19a65n61a 80D59o84s19t61á47l65o74v23á 1629524320894

Fish sauce má i tu pátou - umami.

0/0
28.7.2015 14:27

T25o36m68á89š 64L39e55v 5985889851733

Byl jsem na té polévce dvakrát. Poprvé se to dalo sníst, hodně jsem se zapotil a opravdu jsem nic pálivějšího neměl. Podruhé, asi měsíc na to, mě už odvezla sanitka. Polévka měla zcela jinou barvu a pálivost daleko větší. Svíjel jsem se v křečích na křesle vevnitř, přinesli mi na pomoc mléko a suchou rýži (pochopitelně nezapomněli následně naúčtovat), ale nepomohlo nic. Pokud už se na něco podepisuje papír, že to jím na vlastní nebezpečí, měli by jí vařit pokaždé stejně. V nemocnici jsem strávil pár hodin v křečích, polovičních mdlobách, obešel jsem tam rentgen, ultrazvuk, pár dalších vyšetřeních a nakonec mě ve stále stejném stavu poslali pryč, že mě není jak léčit. Musel jsem si vzít taxíka k autu kvůli velkým křečím, které nedovolovaly moc pohybu (nejsem z Prahy). Sedl jsem poté do svého auta, byla už noc a čekal, co se bude dít. Pak jsem buď usnul nebo omdlel a probudil jsem se ve 3 ráno, křeče už byly o něco lepší, ale stále nepříjemné. Sebral jsem odvahu a odřídil těch 35 minut domů. Druhý den už to postupně odeznívalo a najíst jsem se mohl něčeho až večer. Takže opravdu to není žádný med a člověk musí být trénovaný, nicméně vše za předpokladu, že kuchař uvaří polévku vždy stejně a ne podle toho, jak se zrovna vyspí ;-)

+23/−1
28.7.2015 9:52

P53a80v47l52í40n36a 94B32u60t17a11n63o41v33á 3174954448678

Ono je možné, že ji kuchař připravil jinak ale také je možné, že jste Vy byl v "jiné" kondici než posledně ;-)

Stačí, když jste unavený, nachlazený, vystresovaný a tělo zareaguje na tutéž věc naprosto odlišně.

Každopádně, máte odvahu R^

+17/0
28.7.2015 10:14

T69o81m47á53š 40L59e64v 5315299311783

Kondice rozhodně mohla být jiná, to si uvědomuji a klidně bych to bral jako jediný důvod, proč mi to tak nesedlo, nicméně už jen fakt, že celkově ta polévka byla jiná na pohled, mě utvrdil v tom, že byla připravena trochu jinak. Není to každopádně stížnost, každý by si měl být vědom, co podstupuje, spíš jsem se chtěl podělit, aby si nehrál každý na hrdinu (jako já blbec) a vzal to případně s poctivou přípravou :)

+12/0
28.7.2015 10:21

M20i62c91h73a21l 65F80r98a23n43z 7863673301712

s chilli vařím hodně dlouho a pěstuji si vlastní. Problém může být v tom, že každá paprička, byť stejné odrůdy, může pálit diametrálně jinak. To pak ujede ruka ani nevíte a nechcete :-)

+13/0
28.7.2015 10:33





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.