Diskuze

Čistou jemnou kávu zvládnete připravit levně a za pár minut i po ránu

Naučte se tu nejjednodušší přípravu čerstvé filtrované kávy s jednoznačně nejlepším poměrem ceny a výkonu, která má navíc punc příjemného rituálu a výsledkem je lehký povzbuzující nápoj. Espresso to sice nebude, ale tuto lehkou kávičku ke snídani můžete klidně popíjet i studenou až do odpoledne.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kafe nepiju a mam klid..

0 1
možnosti

Za tu dobu bych udělal 30 hnusných instantních...;-)

0 0
možnosti

Dolce Gusto ... cista prace R^:-) Tohle je moc komplikovane a zdlouhave.

0 0
možnosti

Kdo si dělá aspoň občas kávu a místo odměrky či lžíce potřebuje zmíněnou digitální váhu, musí být krapet ujetý člověk.

3 2
možnosti

Když už jsme u toho, tak by mě zajímalo, jak se technicky zařídí ta 95 °C teplá voda, když už se na tom tak bazíruje.

To je něco podobného. ;-)

1 1
možnosti

Tohle celé si ušetřím z Nespressem. Překapávaná mi moc nejede.

1 1
možnosti

Kvalita filtrované kávy se s Nespressem absolutně nedá srovnávat. je to v podstatě jiná komodita. Vyzkoušejte a uvidíte. :-) Ale prvně bych doporučoval jít do nějaké kvalitní kavárny, kde Vám umí filtrovanou kávu připravit. Je totiž hodně lehké tento skvělý nápoj pokazit. ;-)

0 0
možnosti

já nevím, jsem asi konzervativní, ale stejně mám nejraději ten náprstek protlačený přes páku...

3 0
možnosti

v rozmanitosti je krása...já si zas neumím představit, že bych pořád pil jen espresso. Radši si někdy dám espresso, někdy filtrovanou, někdy něco s mlékem, někdy ledovou... proč se omezovat na jeden jediný způsob dokola? Není to nuda?

4 1
možnosti

Zrovna teď melu farmářský výběr z El Salvadoru od La Boheme ve svém hario mlýnku, abych si zalil svůj V60 tou boží hario konvičkou.

1 1
možnosti
Foto

Mám nejlevnější frenchpress z IKEA, ruční nástěnný mlýnek Porkert z roku 1932, který mele naprosto perfektně a navíc pohodlně. Když chci změnu, pak V60 Hario a filtry.

Kupuji kávu z Doubleshot, Kafe Karlín, nebo La Bohéme, speciálně vhodnou na kávu filtrovanou. Mám ráda např. Ygracheffe Vote Natural, voní i chutná jako medvídci Haribo .... Kávu mám  ráda neslazenou, bez mléka a vařím zásadně z filtrované vody ....a s klukama s Anonymous Café už si tykám :-)

Ale když ráno vstanu levou nohou a potřebuju nakopnout, abych se vůbec zmátořila k tomu něco dělat, zmáčknu čudlík na Nespressu ;-)

Káva je jen další ze způsobů, jak prezentovat svoje snobství .... 

Pokud někomu chutná turek, tak mu prostě chutná turek. Myslím, že by byla škoda, kdyby neochutnal i něco "lepšího", ale pokud mu i poté chutná turek, pak na tom není nic špatného. Nejsem lepším člověkem jen proto, že mi chutná káva, kterou někdo označil za "něco lepšího", na tyhle hipsteřiny jsem vysazená

14 2
možnosti

V pořádku.

Pak ale nechápu výčet vašich těch vašich praktik, když tedy nejde podle vás o snobárnu.

0 5
možnosti

Popis u obrázku č. 21 celkem vystihuje téma ;-D

"filtrovaná kráva připravená ve french pressu ..."

0 0
možnosti

Hmm... voda o teplotě 95 °C...

Prostě lidově řečeno vroucí vodou.

.

Jinak 20 g kávy na třídecový šálek to je takový ten humus kterému Američani říkají taky "káva".

Každý ať si samozřejmě pije co chce. Já dávám přednost před tímto italskému espressu. Argument že to je levnější neberu.

0 1
možnosti

To je ale hloupy prispevek, mozna to nekdy zkuste ochutnat, nez to nazvete humusem. Italskym espresswm myslite co? Espresso koupene v italii, nebo espresso z vice uprazene kavy?

2 0
možnosti