Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

New York versus Česko: rozdíl je v hostech a surovinách, tvrdí šéfkuchař

Hosté v amerických restauracích jsou podle šéfkuchaře Radka Davida podstatně kultivovanější. Na rozdíl od nás, kde jsou lidé zvyklí na předkrm a hlavní jídlo, chodí do restaurace na takzvané tasting menu, nechtějí se nacpávat, radši ochutnají 20 různých jídel. Šéfkuchař Radek David odpovídal v dnešním on-line rozhovoru.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ale houby s octem. Má se podívat do průměrných restaurací, do oblíbených restaurací. Jsou podobné jako v Česku. Rozdíly..hmm, v Česku se jí více polévky, v USA předkrmy. Hygiena je často na štíru i celkový servis. Suroviny často nejsou tak kvalitní, naopak v USA je mnohem více chemie a polotovarů, hosté jsou všelijací. Oni i ti Američani jsou jenom lidi. V USA existuje spousta restaurací, které se podobají sobě jako vejce vejci a ty se podobají zatraceně těm průměrným českým. Krachují stejně jako jinde.

1 1
možnosti
MP

A naprosto stejné je to po celé Evropě, Itálie, Francie Španělsko, Portugalsko. Jako všude jsou tam restaurace dobré i špatné. Jenom na tom jihu jsou s tou hygienou ještě trochu víc na štíru nežli u nás. [>-]

1 0
možnosti
ZH

Chudák ten je z té émeriky úplně mokrej. Hlavně když se člověk pak podívá na noční můry s Ramsym konkrétně na díly z té émeriky tak jsou tam kolikrát stejní dobytci jak tady. Jo holt amerika náš sen a vzor

1 2
možnosti
  • Nejčtenější

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje

25. dubna 2024

Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Fotovoltaika na jarní technické: Co zvládnout sám a kdy jít za odborníky?

25. dubna 2024

Pro fotovoltaické panely nastalo jaro, ač teď ještě panuje nevlídné počasí. Stejně jako potřebuje...