Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Kuchařští učni ani nepoznají maso a neumí ho krájet, šílí Pohlreich

„Tentokrát jsme se napili přímo u pramene a nahlédli do systému, který má za úkol produkovat kvalitní profesionály. Bylo to výživné a asi i lehce depresivní. Nicméně realita je zřejmě taková a změna se zdá být v nedohlednu,“ netají se Zdeněk Pohlreich svou skepsí u dalšího premiérového dílu Ano, šéfe!
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No jo učňovské školství. .. Kdo chce zapalovat musí sam hořet. Prostě když je laxní učitel žáky to nenadchne. Když jsou to učni je tak nějak jasné ze to nejsou moc studijní typy a pak učitel co "sám nehoří" a je dílo dokonáno

3 2
možnosti

8-o Tak děcka. No. Však ono by z nich něco vyždímat šlo, i když někteří byli jinačí piškoti. Ale ten matriál, co to tam vede. Ach můj bože, ach můj bože. A že děcka po třech letech neuvaří pomalu jídlo pro pár lidí. No, abych byl upřímný, já čerstvě po gymplu stál taky za prd, nicméně, himl. Tam se učí všechno a nic. Praxi jsme neměli vůbec žadnou. 6 let posloucháte hodinu co hodinu povídání o něčem jiným. A pak to máte opakovat. Brrr. Na nic taková škola.  Tady by přece měli, kruci, čichnout k praxi. Tak když se tři roky učím na kuchaře a neumím karamel, poznat maso nebo zapnout konvektomat, tak to je práce na houno. Jako jít se učit na malíře a neumět vymalovat.

8 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 3
možnosti

"Děti se pořád učí vařit třeba čočku s párkem" - a to je jako špatně ?! 8-o

4 4
možnosti

T95o62m48á91š 80R85o75l51l

10. 9. 2015 22:50

A to se učí vařit čočku nebo párek?

7 1
možnosti

Pan Zdeněk Pohlreich, ať nešílí on nebyl v Alcronu taky žádná hitparáda. Nikdo se tady nezajímá o to jací "odborníci" učí kuchařskému řemeslu mladé lidi!:-/

4 2
možnosti

Teda jsem vyučen zámečníkem. Ale ve třeťáku  jsme prošli svářečským, paličským a kovářským kurzem. A nějaké popáleniny? To nikdo neřešil.

3 0
možnosti

L11e89o97š 85K16r21á50l

10. 9. 2015 14:35

Jasně, všichni kuchaři jsou střeva, jen Pohlreich je ten pravý, který poučuje. Rv

5 5
možnosti

ano, přesne tak....jen si musíte uvědomit, že tam kde jsou dobří kuchaři, tak tam ten pořad nesměřuje, a záměrně jsou vybíráni ti, kteří nejsou tak dobří, nebo dokonce neumí vařit vůbec....

4 0
možnosti

Někteří i z PohlreichaRv

1 10
možnosti

J74a37n 72G42e76n11s18e98r

9. 9. 2015 20:09

A už ty blafy uvařené panem někdo v přímém přenosu ochutnal?

4 29
možnosti

v přímém přenosu nevím ,ale byli jsme u něho v restauraci a to jak se prezentuje v TV plně korespondovalo s úrovní jídla i obsluhy...takže za nás velice solidní

13 2
možnosti

"Tohle není alobal kocoure, to je takový to stříbrný,“ komentuje s ledovým klidem Pohlreich, když jeden z učňů přinese místo alobalu potravinářskou fólii. ..... No, nevím, ale jak vypadá alobal snad zvládají děti na základce při pracovním vyučování... :-(

19 0
možnosti

V12í10t 60M55r55h61a45l

9. 9. 2015 15:00

Má to háček, pracovní činnosti už jsou žel na základní škole dnes vzácným výjevem.

23 0
možnosti

M28a30r74e83k 51T13ů31m41a

9. 9. 2015 14:48

Nejvíc mě na zítřejším díle bude zajímat, jak to dopadlo s tím řetízkem, třeba se dozvíme i nějaký jiný příběh!

2 0
možnosti

M35a27r83e47k 47T84ů44m32a

9. 9. 2015 15:06

Na druhou stranu mám docela strach, co všechno se v tom díle dozvím... Patrně to, že já člověk, bez kuchařského vyučení jsem na tom, líp už jen proto, že umím připravit steak, udělat svíčkovou, či ugrilovat na grilu krkovici! Sice v každým ročníku, věřím, že se najde někdo, kdo toho umí víc a kdo se třeba uchytí, a jednou bude kuchtit v nějaké vyhlášené restauraci, ale co ten zbytek?!

2 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek

12. dubna 2024  6:45,  aktualizováno  15:13

V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu

15. dubna 2024

Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...

Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  15.4 9:14

Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti

19. dubna 2024

Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...

Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů

18. dubna 2024

Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...