Diskuze

Kuchařští učni ani nepoznají maso a neumí ho krájet, šílí Pohlreich

„Tentokrát jsme se napili přímo u pramene a nahlédli do systému, který má za úkol produkovat kvalitní profesionály. Bylo to výživné a asi i lehce depresivní. Nicméně realita je zřejmě taková a změna se zdá být v nedohlednu,“ netají se Zdeněk Pohlreich svou skepsí u dalšího premiérového dílu Ano, šéfe!
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No jo učňovské školství. .. Kdo chce zapalovat musí sam hořet. Prostě když je laxní učitel žáky to nenadchne. Když jsou to učni je tak nějak jasné ze to nejsou moc studijní typy a pak učitel co "sám nehoří" a je dílo dokonáno

3 2
možnosti

8-o Tak děcka. No. Však ono by z nich něco vyždímat šlo, i když někteří byli jinačí piškoti. Ale ten matriál, co to tam vede. Ach můj bože, ach můj bože. A že děcka po třech letech neuvaří pomalu jídlo pro pár lidí. No, abych byl upřímný, já čerstvě po gymplu stál taky za prd, nicméně, himl. Tam se učí všechno a nic. Praxi jsme neměli vůbec žadnou. 6 let posloucháte hodinu co hodinu povídání o něčem jiným. A pak to máte opakovat. Brrr. Na nic taková škola.  Tady by přece měli, kruci, čichnout k praxi. Tak když se tři roky učím na kuchaře a neumím karamel, poznat maso nebo zapnout konvektomat, tak to je práce na houno. Jako jít se učit na malíře a neumět vymalovat.

8 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 3
možnosti

"Děti se pořád učí vařit třeba čočku s párkem" - a to je jako špatně ?! 8-o

4 4
možnosti

T89o33m68á74š 48R27o55l24l

10. 9. 2015 22:50

A to se učí vařit čočku nebo párek?

7 1
možnosti

Pan Zdeněk Pohlreich, ať nešílí on nebyl v Alcronu taky žádná hitparáda. Nikdo se tady nezajímá o to jací "odborníci" učí kuchařskému řemeslu mladé lidi!:-/

4 2
možnosti

Teda jsem vyučen zámečníkem. Ale ve třeťáku  jsme prošli svářečským, paličským a kovářským kurzem. A nějaké popáleniny? To nikdo neřešil.

3 0
možnosti

L24e98o19š 29K76r80á73l

10. 9. 2015 14:35

Jasně, všichni kuchaři jsou střeva, jen Pohlreich je ten pravý, který poučuje. Rv

5 5
možnosti

ano, přesne tak....jen si musíte uvědomit, že tam kde jsou dobří kuchaři, tak tam ten pořad nesměřuje, a záměrně jsou vybíráni ti, kteří nejsou tak dobří, nebo dokonce neumí vařit vůbec....

4 0
možnosti

Někteří i z PohlreichaRv

1 10
možnosti

J27a13n 20G35e46n14s21e79r

9. 9. 2015 20:09

A už ty blafy uvařené panem někdo v přímém přenosu ochutnal?

4 29
možnosti

v přímém přenosu nevím ,ale byli jsme u něho v restauraci a to jak se prezentuje v TV plně korespondovalo s úrovní jídla i obsluhy...takže za nás velice solidní

13 2
možnosti

"Tohle není alobal kocoure, to je takový to stříbrný,“ komentuje s ledovým klidem Pohlreich, když jeden z učňů přinese místo alobalu potravinářskou fólii. ..... No, nevím, ale jak vypadá alobal snad zvládají děti na základce při pracovním vyučování... :-(

19 0
možnosti

V41í78t 90M53r37h74a21l

9. 9. 2015 15:00

Má to háček, pracovní činnosti už jsou žel na základní škole dnes vzácným výjevem.

23 0
možnosti

M98a59r96e97k 16T68ů42m77a

9. 9. 2015 14:48

Nejvíc mě na zítřejším díle bude zajímat, jak to dopadlo s tím řetízkem, třeba se dozvíme i nějaký jiný příběh!

2 0
možnosti

M13a46r96e96k 74T42ů14m49a

9. 9. 2015 15:06

Na druhou stranu mám docela strach, co všechno se v tom díle dozvím... Patrně to, že já člověk, bez kuchařského vyučení jsem na tom, líp už jen proto, že umím připravit steak, udělat svíčkovou, či ugrilovat na grilu krkovici! Sice v každým ročníku, věřím, že se najde někdo, kdo toho umí víc a kdo se třeba uchytí, a jednou bude kuchtit v nějaké vyhlášené restauraci, ale co ten zbytek?!

2 0
možnosti