- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
No jo učňovské školství. .. Kdo chce zapalovat musí sam hořet. Prostě když je laxní učitel žáky to nenadchne. Když jsou to učni je tak nějak jasné ze to nejsou moc studijní typy a pak učitel co "sám nehoří" a je dílo dokonáno
Tak děcka. No. Však ono by z nich něco vyždímat šlo, i když někteří byli jinačí piškoti. Ale ten matriál, co to tam vede. Ach můj bože, ach můj bože. A že děcka po třech letech neuvaří pomalu jídlo pro pár lidí. No, abych byl upřímný, já čerstvě po gymplu stál taky za prd, nicméně, himl. Tam se učí všechno a nic. Praxi jsme neměli vůbec žadnou. 6 let posloucháte hodinu co hodinu povídání o něčem jiným. A pak to máte opakovat. Brrr. Na nic taková škola. Tady by přece měli, kruci, čichnout k praxi. Tak když se tři roky učím na kuchaře a neumím karamel, poznat maso nebo zapnout konvektomat, tak to je práce na houno. Jako jít se učit na malíře a neumět vymalovat.
"Děti se pořád učí vařit třeba čočku s párkem" - a to je jako špatně ?!
Pan Zdeněk Pohlreich, ať nešílí on nebyl v Alcronu taky žádná hitparáda. Nikdo se tady nezajímá o to jací "odborníci" učí kuchařskému řemeslu mladé lidi!
Teda jsem vyučen zámečníkem. Ale ve třeťáku jsme prošli svářečským, paličským a kovářským kurzem. A nějaké popáleniny? To nikdo neřešil.
Jasně, všichni kuchaři jsou střeva, jen Pohlreich je ten pravý, který poučuje.
ano, přesne tak....jen si musíte uvědomit, že tam kde jsou dobří kuchaři, tak tam ten pořad nesměřuje, a záměrně jsou vybíráni ti, kteří nejsou tak dobří, nebo dokonce neumí vařit vůbec....
A už ty blafy uvařené panem někdo v přímém přenosu ochutnal?
v přímém přenosu nevím ,ale byli jsme u něho v restauraci a to jak se prezentuje v TV plně korespondovalo s úrovní jídla i obsluhy...takže za nás velice solidní
"Tohle není alobal kocoure, to je takový to stříbrný,“ komentuje s ledovým klidem Pohlreich, když jeden z učňů přinese místo alobalu potravinářskou fólii. ..... No, nevím, ale jak vypadá alobal snad zvládají děti na základce při pracovním vyučování... :-(
Má to háček, pracovní činnosti už jsou žel na základní škole dnes vzácným výjevem.
Nejvíc mě na zítřejším díle bude zajímat, jak to dopadlo s tím řetízkem, třeba se dozvíme i nějaký jiný příběh!
Na druhou stranu mám docela strach, co všechno se v tom díle dozvím... Patrně to, že já člověk, bez kuchařského vyučení jsem na tom, líp už jen proto, že umím připravit steak, udělat svíčkovou, či ugrilovat na grilu krkovici! Sice v každým ročníku, věřím, že se najde někdo, kdo toho umí víc a kdo se třeba uchytí, a jednou bude kuchtit v nějaké vyhlášené restauraci, ale co ten zbytek?!