Diskuze

Kuchařští učni ani nepoznají maso a neumí ho krájet, šílí Pohlreich

„Tentokrát jsme se napili přímo u pramene a nahlédli do systému, který má za úkol produkovat kvalitní profesionály. Bylo to výživné a asi i lehce depresivní. Nicméně realita je zřejmě taková a změna se zdá být v nedohlednu,“ netají se Zdeněk Pohlreich svou skepsí u dalšího premiérového dílu Ano, šéfe!
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

No jo učňovské školství. .. Kdo chce zapalovat musí sam hořet. Prostě když je laxní učitel žáky to nenadchne. Když jsou to učni je tak nějak jasné ze to nejsou moc studijní typy a pak učitel co "sám nehoří" a je dílo dokonáno

3 2
možnosti
OV

8-o Tak děcka. No. Však ono by z nich něco vyždímat šlo, i když někteří byli jinačí piškoti. Ale ten matriál, co to tam vede. Ach můj bože, ach můj bože. A že děcka po třech letech neuvaří pomalu jídlo pro pár lidí. No, abych byl upřímný, já čerstvě po gymplu stál taky za prd, nicméně, himl. Tam se učí všechno a nic. Praxi jsme neměli vůbec žadnou. 6 let posloucháte hodinu co hodinu povídání o něčem jiným. A pak to máte opakovat. Brrr. Na nic taková škola.  Tady by přece měli, kruci, čichnout k praxi. Tak když se tři roky učím na kuchaře a neumím karamel, poznat maso nebo zapnout konvektomat, tak to je práce na houno. Jako jít se učit na malíře a neumět vymalovat.

8 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 3
možnosti
MB

"Děti se pořád učí vařit třeba čočku s párkem" - a to je jako špatně ?! 8-o

4 4
možnosti
TR

T58o66m91á56š 52R82o67l65l

10. 9. 2015 22:50

A to se učí vařit čočku nebo párek?

7 1
možnosti
JM

Pan Zdeněk Pohlreich, ať nešílí on nebyl v Alcronu taky žádná hitparáda. Nikdo se tady nezajímá o to jací "odborníci" učí kuchařskému řemeslu mladé lidi!:-/

4 2
možnosti
OU
LK

Teda jsem vyučen zámečníkem. Ale ve třeťáku  jsme prošli svářečským, paličským a kovářským kurzem. A nějaké popáleniny? To nikdo neřešil.

3 0
možnosti
LK

L14e55o90š 98K21r84á80l

10. 9. 2015 14:35

Jasně, všichni kuchaři jsou střeva, jen Pohlreich je ten pravý, který poučuje. Rv

5 5
možnosti
MK

ano, přesne tak....jen si musíte uvědomit, že tam kde jsou dobří kuchaři, tak tam ten pořad nesměřuje, a záměrně jsou vybíráni ti, kteří nejsou tak dobří, nebo dokonce neumí vařit vůbec....

4 0
možnosti
PS

Někteří i z PohlreichaRv

1 10
možnosti
JG

J94a62n 68G73e25n59s55e98r

9. 9. 2015 20:09

A už ty blafy uvařené panem někdo v přímém přenosu ochutnal?

4 29
možnosti
MV

v přímém přenosu nevím ,ale byli jsme u něho v restauraci a to jak se prezentuje v TV plně korespondovalo s úrovní jídla i obsluhy...takže za nás velice solidní

13 2
možnosti
PV

"Tohle není alobal kocoure, to je takový to stříbrný,“ komentuje s ledovým klidem Pohlreich, když jeden z učňů přinese místo alobalu potravinářskou fólii. ..... No, nevím, ale jak vypadá alobal snad zvládají děti na základce při pracovním vyučování... :-(

19 0
možnosti
VM

V62í85t 18M33r34h67a40l

9. 9. 2015 15:00

Má to háček, pracovní činnosti už jsou žel na základní škole dnes vzácným výjevem.

23 0
možnosti
MT

M14a60r37e43k 27T86ů77m89a

9. 9. 2015 14:48

Nejvíc mě na zítřejším díle bude zajímat, jak to dopadlo s tím řetízkem, třeba se dozvíme i nějaký jiný příběh!

2 0
možnosti
MT

M51a36r87e43k 30T96ů32m24a

9. 9. 2015 15:06

Na druhou stranu mám docela strach, co všechno se v tom díle dozvím... Patrně to, že já člověk, bez kuchařského vyučení jsem na tom, líp už jen proto, že umím připravit steak, udělat svíčkovou, či ugrilovat na grilu krkovici! Sice v každým ročníku, věřím, že se najde někdo, kdo toho umí víc a kdo se třeba uchytí, a jednou bude kuchtit v nějaké vyhlášené restauraci, ale co ten zbytek?!

2 0
možnosti