Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Z eidamu uděláte uzený sýr v mobilní udírně za tři tisíce, radí Hruška

Kutil a otec dvou dcer Petr Mikovič si za cíl stanovil vlastní udírnu, která půjde přemisťovat po dvorečku podle potřeby a cenově se vejde do pěti tisíc. To se mu podařilo a ještě dva tisíce ušetřil. Za asistence Ládi Hrušky radí jak na to a přidává recept na doma vyuzený sýr.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R81e39n83é 23C36v68r25k34a19l 9356829816876

Příště: výroba ementálu z eidamu. Použité vybavení: eidam, vrtačka, vrták č.10...

+1/0
21.9.2015 13:46

L65u73d10v97í25k 22G74a13j73d62o23š35í62k 2205813474722

Něco podobného jsme měli doma asi tak před 30 lety a nestálo to tehdy ani korunu - bylo to vyrobeno ze starého harampádí a železného šrotu.

Nakonec to zase putovalo do šrotu, protože rodiče usoudili, že sežrat na posezemí 30 dkg Eidamu (nejde přestat) není úplně ten nejlepší model.

0/0
19.9.2015 17:23

I83v36o 82Č98á16n 5348683

Je to nový Přemek Podlaha... shodou okolností ho nahradil, a tak má práci do konce života...

0/0
18.9.2015 23:33

V24o37j50t89ě72c47h 79B29l42a62ž93e24j 7946780753

Nemám problém nazvat člověka, který udí eidam "k vínku", idiotem.

+7/−3
18.9.2015 23:11

M83i11l21a16n 36Č20e59r23n42ý 5623239369872

A s čím se tedy snoubí vínko nejlépe?

0/0
20.9.2015 11:32

M19i97c61h82a74e92l 73K56o96u47t62e83c88k74ý 3545420766

Místo po Přemkovi Podlahovi je prázdné. Takže je snad jasné, kdo ho obsadí.

0/0
18.9.2015 22:35

T28o52m58á87š 56N17o24v14o23t62n87ý 6265897759409

Po přečtení nadpisu jsem si říkal, proč by měl někdo chtít dělat uzený sýr z eidamu. Přítomnost Ládi Hrušky to vysvětluje.

+13/0
18.9.2015 22:21

T84o66m91á54š 52N94o62v22o13t81n19ý 6545237689739

A jo. Teď vidím, že ten Hruška je už v nadpisu.

+1/−1
18.9.2015 22:22
Foto

K35a70r48e87l 30H45r18u44š60k20a 2141751598877

"Stačí ho pokrájet na kostičky, zavázat do dámské punčochy a zavěsit zhruba na dvě hodinky do udírny vyhřáté maximálně do 80 °C (teplotu je nutno hlídat!)."

Jo, silon zahřátý na 80 °C je pro potraviny to nejlepší ;-D

+22/−1
18.9.2015 20:28

J60i92ř19í 30S71o17u58č89e87k 5496327749579

Vzhledem k tomu, že se u nás snad už silon nevyrábí, bych předpokládal, že punčochy budou z nylonu a ten by měl být stabilní snad do 200 °C. Nebo něco opomíjím? Klidně mi to vysvětlete...

+1/0
18.9.2015 21:28

J94a74n 52K34u14d58l98á92č23e89k 7295375

máte pravdu, v tom se domácí sýr udí už desetiletí.... je to nejjednodušší.

+9/0
18.9.2015 21:33

M52i64l30a83n 19Č91e84r58n46ý 5523929589602

Teplota tání (°C)Polyamid 6.6

(nylon) 250Polyamid 6

(silon) 215

+2/0
20.9.2015 11:37

L14i47b11o27r 21T58y98m79e23š 8425868657449

My jsme kdysi udili sýr ve štramplích, tedy v té spodní, ustřižené části a žádný problém. To bylo úplně něco jiného, než ty dnešní"uzené" sýry, které nejsou vůbec uzené, ale jen obarvené.:-)

0/0
19.9.2015 4:57

L60u50k55á38š 60H10r95a39b52ě 9796160359662

Nebo syr do gumovek a pak rovnou do ohne, ji se rovnou z boty...

+6/−6
18.9.2015 19:38

P64a23v82e71l 46S38o98b40o54t97k94a 5550214

R^

0/0
18.9.2015 14:09

J71o17s78e52f 83K16a51r31l36i50a96k 4946963642975

Jojo, tohodle sejra do udirny v silonkach uz taky chvili delam, se po tom jen zaprasi :)

+10/−1
18.9.2015 12:36

R60u18d17o58l47f 14P32e41k24á10r58e25k 9282151609203

dobrý je kostky sýra před uzením promnout s např. provensálským kořením, či paprikou... V

+2/0
18.9.2015 13:48

J10o40s65e53f 83K67a44r11l63i50a59k 4236903562315

Jo, presne tak :). Nebo davam sypkou sladkou papriku a lehce suseny drceny fefe

0/0
18.9.2015 13:50

V48á42c12l75a56v 46J86o47n61á34š 8122553202693

Teplej silon....to musí bejt chuťovka..

+4/0
18.9.2015 19:11

R16u92d16o17l44f 46P84e96k33á41r16e33k 9492231459503

Víte, ono se to s těma silonkama nejí. Člověk by si řek', že to je tak nějak samo sebou, ale jak je vidět, není...

+10/0
18.9.2015 22:33

T81o81m11á18š 11H92o78l72i58č 5438524931788

Ftáláty sú naozaj chutné,rakovinové bunky sa potešia....8-o

+1/−5
18.9.2015 21:05

R16u31d42o42l55f 53P80e53k29á84r49e86k 9122561159523

A kde by se tam jako vzaly?

+4/0
18.9.2015 22:42

R25o39m62a96n 48Č87e61c72h38u67r96a 6902229387709

Nevadí, prostě chemie...  ;-D

+1/0
18.9.2015 23:23
Foto

J87a51n 53Z38á62h10r11a17d80n89í96k 1111373800335

pan hruška má ešte ďaaleko na pána Podlahu...:-P

+1/0
18.9.2015 11:55

R61o15b75e25r53t 90H37a64n25z19l82í53k 5804811242225

Ještě vyudit Hrušku a možná bude taky stravitelnější.

+28/0
18.9.2015 10:12

P55e37t71r 20D25o24k15t60o23r 6616391608899

Houby do kvasu s hruškama ;-D

0/0
18.9.2015 12:04

T66o97m63á71š 10V85e73s39e16l61ý 5545438590269

houby prosím do kvasu ne ;-D

+5/0
18.9.2015 14:36

F73i46l90i28p 62V10r17a81c87o81v52s60k50ý 8890607201910

;-D

0/0
18.9.2015 19:52
Foto

K76a74r34e64l 28H25r54u26š20k24a 2361801978647

+1 ;-D

+1/0
18.9.2015 20:28







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.