Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Z eidamu uděláte uzený sýr v mobilní udírně za tři tisíce, radí Hruška

Kutil a otec dvou dcer Petr Mikovič si za cíl stanovil vlastní udírnu, která půjde přemisťovat po dvorečku podle potřeby a cenově se vejde do pěti tisíc. To se mu podařilo a ještě dva tisíce ušetřil. Za asistence Ládi Hrušky radí jak na to a přidává recept na doma vyuzený sýr.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R52e56n15é 56C94v40r78k62a91l 9236939666536

Příště: výroba ementálu z eidamu. Použité vybavení: eidam, vrtačka, vrták č.10...

+1/0
21.9.2015 13:46

L91u82d56v58í72k 33G23a56j28d84o95š20í40k 2915103124232

Něco podobného jsme měli doma asi tak před 30 lety a nestálo to tehdy ani korunu - bylo to vyrobeno ze starého harampádí a železného šrotu.

Nakonec to zase putovalo do šrotu, protože rodiče usoudili, že sežrat na posezemí 30 dkg Eidamu (nejde přestat) není úplně ten nejlepší model.

0/0
19.9.2015 17:23

I28v58o 58Č59á51n 5838823

Je to nový Přemek Podlaha... shodou okolností ho nahradil, a tak má práci do konce života...

0/0
18.9.2015 23:33

V86o86j80t94ě57c23h 35B45l37a24ž54e97j 7146390443

Nemám problém nazvat člověka, který udí eidam "k vínku", idiotem.

+7/−3
18.9.2015 23:11

M52i34l57a34n 70Č18e45r64n48ý 5773599779932

A s čím se tedy snoubí vínko nejlépe?

0/0
20.9.2015 11:32

M93i50c97h73a71e84l 52K27o98u14t59e59c82k25ý 3465120976

Místo po Přemkovi Podlahovi je prázdné. Takže je snad jasné, kdo ho obsadí.

0/0
18.9.2015 22:35

T83o16m33á11š 27N22o73v51o32t42n27ý 6965457419109

Po přečtení nadpisu jsem si říkal, proč by měl někdo chtít dělat uzený sýr z eidamu. Přítomnost Ládi Hrušky to vysvětluje.

+13/0
18.9.2015 22:21

T28o29m14á98š 40N67o58v98o17t57n29ý 6215587619489

A jo. Teď vidím, že ten Hruška je už v nadpisu.

+1/−1
18.9.2015 22:22
Foto

K11a75r60e93l 20H39r83u91š32k85a 2981291628197

"Stačí ho pokrájet na kostičky, zavázat do dámské punčochy a zavěsit zhruba na dvě hodinky do udírny vyhřáté maximálně do 80 °C (teplotu je nutno hlídat!)."

Jo, silon zahřátý na 80 °C je pro potraviny to nejlepší ;-D

+22/−1
18.9.2015 20:28

J10i11ř68í 28S59o63u94č42e13k 5676257359169

Vzhledem k tomu, že se u nás snad už silon nevyrábí, bych předpokládal, že punčochy budou z nylonu a ten by měl být stabilní snad do 200 °C. Nebo něco opomíjím? Klidně mi to vysvětlete...

+1/0
18.9.2015 21:28

J26a52n 96K10u24d88l82á41č50e46k 7505305

máte pravdu, v tom se domácí sýr udí už desetiletí.... je to nejjednodušší.

+9/0
18.9.2015 21:33

M69i43l37a81n 22Č40e47r95n89ý 5173569609922

Teplota tání (°C)Polyamid 6.6

(nylon) 250Polyamid 6

(silon) 215

+2/0
20.9.2015 11:37

L97i96b52o68r 71T91y78m84e33š 8675488347849

My jsme kdysi udili sýr ve štramplích, tedy v té spodní, ustřižené části a žádný problém. To bylo úplně něco jiného, než ty dnešní"uzené" sýry, které nejsou vůbec uzené, ale jen obarvené.:-)

0/0
19.9.2015 4:57

L83u40k78á77š 58H63r27a96b88ě 9296670609892

Nebo syr do gumovek a pak rovnou do ohne, ji se rovnou z boty...

+6/−6
18.9.2015 19:38

P37a76v39e25l 19S95o46b17o26t90k39a 5710784

R^

0/0
18.9.2015 14:09

J54o71s45e46f 75K87a56r37l55i17a26k 4216573912435

Jojo, tohodle sejra do udirny v silonkach uz taky chvili delam, se po tom jen zaprasi :)

+10/−1
18.9.2015 12:36

R95u19d76o84l18f 81P63e11k55á17r58e52k 9872771679483

dobrý je kostky sýra před uzením promnout s např. provensálským kořením, či paprikou... V

+2/0
18.9.2015 13:48

J48o15s79e19f 54K60a51r53l79i13a62k 4816693222145

Jo, presne tak :). Nebo davam sypkou sladkou papriku a lehce suseny drceny fefe

0/0
18.9.2015 13:50

V60á13c12l20a17v 23J54o63n96á89š 8702893392263

Teplej silon....to musí bejt chuťovka..

+4/0
18.9.2015 19:11

R44u68d58o86l67f 76P15e77k82á87r44e66k 9332151149283

Víte, ono se to s těma silonkama nejí. Člověk by si řek', že to je tak nějak samo sebou, ale jak je vidět, není...

+10/0
18.9.2015 22:33

T81o41m42á12š 97H48o84l66i60č 5348934501818

Ftáláty sú naozaj chutné,rakovinové bunky sa potešia....8-o

+1/−5
18.9.2015 21:05

R28u83d70o21l36f 44P44e13k93á11r44e97k 9812301239753

A kde by se tam jako vzaly?

+4/0
18.9.2015 22:42

R49o89m49a59n 77Č18e38c56h37u28r94a 6822919367439

Nevadí, prostě chemie...  ;-D

+1/0
18.9.2015 23:23
Foto

J82a64n 94Z63á14h73r54a95d69n69í24k 1871403970145

pan hruška má ešte ďaaleko na pána Podlahu...:-P

+1/0
18.9.2015 11:55

R25o28b70e90r20t 44H53a90n14z20l54í24k 5834171482605

Ještě vyudit Hrušku a možná bude taky stravitelnější.

+28/0
18.9.2015 10:12

P21e66t66r 60D43o85k65t19o11r 6946921788899

Houby do kvasu s hruškama ;-D

0/0
18.9.2015 12:04

T63o30m97á58š 33V13e76s22e10l26ý 5975398720909

houby prosím do kvasu ne ;-D

+5/0
18.9.2015 14:36

F69i87l31i18p 12V30r72a46c69o38v61s61k88ý 8240507731100

;-D

0/0
18.9.2015 19:52
Foto

K50a89r55e64l 60H14r71u48š21k50a 2681311698947

+1 ;-D

+1/0
18.9.2015 20:28





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.