Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Z eidamu uděláte uzený sýr v mobilní udírně za tři tisíce, radí Hruška

Kutil a otec dvou dcer Petr Mikovič si za cíl stanovil vlastní udírnu, která půjde přemisťovat po dvorečku podle potřeby a cenově se vejde do pěti tisíc. To se mu podařilo a ještě dva tisíce ušetřil. Za asistence Ládi Hrušky radí jak na to a přidává recept na doma vyuzený sýr.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R44e30n39é 70C38v85r77k86a31l 9726989966616

Příště: výroba ementálu z eidamu. Použité vybavení: eidam, vrtačka, vrták č.10...

+1/0
21.9.2015 13:46

L67u11d59v26í71k 80G59a84j39d62o50š32í40k 2565293464152

Něco podobného jsme měli doma asi tak před 30 lety a nestálo to tehdy ani korunu - bylo to vyrobeno ze starého harampádí a železného šrotu.

Nakonec to zase putovalo do šrotu, protože rodiče usoudili, že sežrat na posezemí 30 dkg Eidamu (nejde přestat) není úplně ten nejlepší model.

0/0
19.9.2015 17:23

I76v43o 62Č88á71n 5958183

Je to nový Přemek Podlaha... shodou okolností ho nahradil, a tak má práci do konce života...

0/0
18.9.2015 23:33

V10o74j19t24ě53c75h 94B22l26a71ž51e67j 7746490303

Nemám problém nazvat člověka, který udí eidam "k vínku", idiotem.

+7/−3
18.9.2015 23:11

M82i75l25a63n 69Č54e40r75n45ý 5553569749532

A s čím se tedy snoubí vínko nejlépe?

0/0
20.9.2015 11:32

M62i90c83h33a47e70l 53K74o71u59t20e29c48k95ý 3555440436

Místo po Přemkovi Podlahovi je prázdné. Takže je snad jasné, kdo ho obsadí.

0/0
18.9.2015 22:35

T12o73m62á19š 68N23o68v88o29t92n46ý 6155647829779

Po přečtení nadpisu jsem si říkal, proč by měl někdo chtít dělat uzený sýr z eidamu. Přítomnost Ládi Hrušky to vysvětluje.

+13/0
18.9.2015 22:21

T39o49m65á50š 28N88o76v90o26t81n21ý 6325497919199

A jo. Teď vidím, že ten Hruška je už v nadpisu.

+1/−1
18.9.2015 22:22
Foto

K43a20r37e49l 98H22r41u50š87k37a 2741631348127

"Stačí ho pokrájet na kostičky, zavázat do dámské punčochy a zavěsit zhruba na dvě hodinky do udírny vyhřáté maximálně do 80 °C (teplotu je nutno hlídat!)."

Jo, silon zahřátý na 80 °C je pro potraviny to nejlepší ;-D

+22/−1
18.9.2015 20:28

J64i55ř77í 23S15o63u64č27e26k 5936767609559

Vzhledem k tomu, že se u nás snad už silon nevyrábí, bych předpokládal, že punčochy budou z nylonu a ten by měl být stabilní snad do 200 °C. Nebo něco opomíjím? Klidně mi to vysvětlete...

+1/0
18.9.2015 21:28

J72a41n 77K95u85d76l96á53č53e94k 7315725

máte pravdu, v tom se domácí sýr udí už desetiletí.... je to nejjednodušší.

+9/0
18.9.2015 21:33

M50i88l49a53n 19Č77e11r48n25ý 5613579199662

Teplota tání (°C)Polyamid 6.6

(nylon) 250Polyamid 6

(silon) 215

+2/0
20.9.2015 11:37

L93i23b95o38r 55T71y32m82e27š 8635888427639

My jsme kdysi udili sýr ve štramplích, tedy v té spodní, ustřižené části a žádný problém. To bylo úplně něco jiného, než ty dnešní"uzené" sýry, které nejsou vůbec uzené, ale jen obarvené.:-)

0/0
19.9.2015 4:57

L42u85k37á25š 86H57r33a68b20ě 9426910769362

Nebo syr do gumovek a pak rovnou do ohne, ji se rovnou z boty...

+6/−6
18.9.2015 19:38

P54a33v51e76l 71S92o61b44o38t67k40a 5590394

R^

0/0
18.9.2015 14:09

J97o92s26e77f 66K65a36r55l88i67a83k 4826743292925

Jojo, tohodle sejra do udirny v silonkach uz taky chvili delam, se po tom jen zaprasi :)

+10/−1
18.9.2015 12:36

R78u46d88o37l28f 23P79e54k56á71r40e47k 9642911489343

dobrý je kostky sýra před uzením promnout s např. provensálským kořením, či paprikou... V

+2/0
18.9.2015 13:48

J91o85s29e27f 73K38a21r49l74i97a68k 4876953942875

Jo, presne tak :). Nebo davam sypkou sladkou papriku a lehce suseny drceny fefe

0/0
18.9.2015 13:50

V13á19c78l69a19v 73J60o23n50á70š 8732133972223

Teplej silon....to musí bejt chuťovka..

+4/0
18.9.2015 19:11

R19u63d25o50l13f 91P43e49k36á17r59e28k 9252971169723

Víte, ono se to s těma silonkama nejí. Člověk by si řek', že to je tak nějak samo sebou, ale jak je vidět, není...

+10/0
18.9.2015 22:33

T14o56m86á83š 43H51o75l87i39č 5548324761548

Ftáláty sú naozaj chutné,rakovinové bunky sa potešia....8-o

+1/−5
18.9.2015 21:05

R66u60d87o49l74f 71P10e56k77á42r79e46k 9102261459293

A kde by se tam jako vzaly?

+4/0
18.9.2015 22:42

R81o66m10a93n 35Č72e67c39h92u64r31a 6792819987369

Nevadí, prostě chemie...  ;-D

+1/0
18.9.2015 23:23
Foto

J14a13n 93Z14á39h14r61a63d19n66í97k 1421563400155

pan hruška má ešte ďaaleko na pána Podlahu...:-P

+1/0
18.9.2015 11:55

R10o70b38e87r23t 19H13a93n87z65l66í62k 5764171422165

Ještě vyudit Hrušku a možná bude taky stravitelnější.

+28/0
18.9.2015 10:12

P90e55t61r 97D47o72k22t42o34r 6776361948419

Houby do kvasu s hruškama ;-D

0/0
18.9.2015 12:04

T70o62m11á40š 59V18e90s73e80l38ý 5975258880849

houby prosím do kvasu ne ;-D

+5/0
18.9.2015 14:36

F11i44l26i94p 95V56r88a90c10o49v48s58k48ý 8720907251100

;-D

0/0
18.9.2015 19:52
Foto

K76a77r26e60l 70H34r90u24š15k11a 2561821648867

+1 ;-D

+1/0
18.9.2015 20:28







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.