- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Příště: výroba ementálu z eidamu. Použité vybavení: eidam, vrtačka, vrták č.10...
Něco podobného jsme měli doma asi tak před 30 lety a nestálo to tehdy ani korunu - bylo to vyrobeno ze starého harampádí a železného šrotu.
Nakonec to zase putovalo do šrotu, protože rodiče usoudili, že sežrat na posezemí 30 dkg Eidamu (nejde přestat) není úplně ten nejlepší model.
Je to nový Přemek Podlaha... shodou okolností ho nahradil, a tak má práci do konce života...
Nemám problém nazvat člověka, který udí eidam "k vínku", idiotem.
Místo po Přemkovi Podlahovi je prázdné. Takže je snad jasné, kdo ho obsadí.
Po přečtení nadpisu jsem si říkal, proč by měl někdo chtít dělat uzený sýr z eidamu. Přítomnost Ládi Hrušky to vysvětluje.
A jo. Teď vidím, že ten Hruška je už v nadpisu.
"Stačí ho pokrájet na kostičky, zavázat do dámské punčochy a zavěsit zhruba na dvě hodinky do udírny vyhřáté maximálně do 80 °C (teplotu je nutno hlídat!)."
Jo, silon zahřátý na 80 °C je pro potraviny to nejlepší
Vzhledem k tomu, že se u nás snad už silon nevyrábí, bych předpokládal, že punčochy budou z nylonu a ten by měl být stabilní snad do 200 °C. Nebo něco opomíjím? Klidně mi to vysvětlete...
Nebo syr do gumovek a pak rovnou do ohne, ji se rovnou z boty...
Jojo, tohodle sejra do udirny v silonkach uz taky chvili delam, se po tom jen zaprasi :)
dobrý je kostky sýra před uzením promnout s např. provensálským kořením, či paprikou...