Diskuse: VIDEO: V Ukrajince myjící nádobí Pohlreich odhalil veganskou kuchařku - iDNES.cz
Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuse

VIDEO: V Ukrajince myjící nádobí Pohlreich odhalil veganskou kuchařku

„Kristýno, je to dobrý jako prase, víte?“ zahlaholí bodře Zdeněk Pohlreich, když ve veganském podniku ochutná plněné zelné listy od sympatické prošedivělé Ukrajinky, která v podniku myje nádobí. „Děkuji,“ uculuje se skromná dáma, kterou od škopku s nádobím odtrhlo až natáčení dalšího dílu Ano, šéfe!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

JK

To je zajímavý, že všude chtějí jen vyučený kuchaře s praxí. Navíc na takovéto případy nemáme mzdové tabulky...;-D;-D;-D

0 0
možnosti
PM

opravdu má Zdeněk zapotřebí propagovat tuhle partu magorů? Krymská bývala celkem normální ulice, než ji do pracek dostal AutoMat  a podobní alternativci...

2 8
možnosti
JH

J20a30n 41H21r73u25b74e68š

24. 9. 2015 21:13

Dělat maso ze sóji je stejná pitomost jako dělat z bůčku zeleninu. Když něco vypadá jako kachna, má to být kachna - a když je něco bezmasé, není třeba předstírat, že to právě přivezli z jatek. Znám řadu vynikajících bezmasých jídel, ale když budu mít chuť na svíčkovou, budu chtít opravdu svíčkovou, sojové maso je jako silikonová prsa.

11 2
možnosti
MK

Přesně. Taky to nechápu. Přitom když se člověk přestane pokoušet vyrábět ze sojového "masa" maso a prostě ho ochutí a udělá jako něco, co maso není a ani být ambici nemá, vůbec to není špatná surovina.

0 0
možnosti
JF

To že se lidi bez masa nenajíte je tím, že nějakou dobu trvá než si tělo zvykne. je to jako s cukry (sacharidy) ktereé konzumuje většina lidí ve velkém. Když je nahradíte, tak nejakou dobu trvá než si tělo zvykne a nemá abstak po tom na co bylo zvykle.

1 0
možnosti
IG

K tomu bych dodal, že pár mých známých buď pracuje, nebo se pohybuje v prostředí vegetariánů, a ze slušnosti k nim před nimi nejedli maso. Výsledkem bylo, že si postupně "odvykli" a stali se z nich taky vegetariáni. No já jsem sice masožravec, ale s přicházejícími léty sám na sobě cítím, že jíst maso každý den je zbytečný přepych. Minimálně červené maso. Na druhou stranu párkrát do roka se zakousnout do dobře připraveného bifteku, to by mi asi chybělo. Ale kdo ví?

4 0
možnosti
Foto

Včera jsem si dal odpoledne 2 jablka a 2 mrkve a pořád jsem měl pocit hladu. Dal jsem si pak v občerstvení bulku s krůtím masem a teprve pak se mi ulevilo :)

3 3
možnosti
JZ

J21a47n 35Z36e85m35a42n

24. 9. 2015 9:12

Několikrát jsem zkusil bezmasou restauraci a docela mi to i chutnalo, ale nenasytilo, za chvíli jsem měl zase hlad. Prostě bez masa se nenajím.

15 1
možnosti
Foto

Přesně, zelenina dobrý, ale odsud podsud. Maso je základ a basta fidly ... Zvlášť, když mladou zarputilou veganku, pak potkáte v nemocnici na kapačkách.

3 5
možnosti
IM

Kdyz uz teda veganska strava, tak opravdu veganska a at to ma nejaky smysl. Je spousta surovin a potravin, ktere jsou veganske a zaroven jsou uzasne vyzivne a zdravi prospesne a daji se z nich vyrobit opravdu chutne pokrmy (ano, take jsem si to driv nedokazala predstavit).

Ale nahrazovat pokrmy s masem nejakou silenou nahrazkou, ktera nejen ze neni chutna, ale neni ani nijak zdravi prospesna (sojove maso, psenicny lepek...), to tomu opravdu dali na p... zadnici.

A mimochodem, ty mlecne vyrobky jako syr do veganske stravy nepatri, ne? Kdyz tak do vegetarianske. A mlady nadsenec se ma jeste co ucit co se tyka jidla a jeho prospesnosti pro zdravi.

13 1
možnosti
OH

Ja teda nevim, co vsichni maji proti tomu lepku. Pokud na nej nemate alergii, coz ma opravdu minimum populace, tak je zdravi absolutne neskodny. Co se tyce sojy, jen to jeden z mala zpusobu, jak ziskat bilkoviny z rostlinne stravy, tak by me zajimalo, jak bilkoviny ziskavat jinak.

3 2
možnosti
PK

Naprosto normální mi přije, když člověk se skutečnými znalostmi a dovednostmi, tedy v pokročilejším věku je zaměstnán na podřadnější práci a šéfa mu dělá floutek bez znalostí, mající papír na formální vzdělání. Dnešní doba toto vypiplala k dokonalosti.

15 0
možnosti
MJ

Nejlepší z vegetariánské kuchyně je asi štrůdl. Škoda jen, že jablka už nemůžunějakých 9 let jíst. Po přeočkování na tetanus jsem získal křižnou alergii na čtyři kříže na břízu a jablka, nektarinky a další ovoce ...

1 1
možnosti

Nejčtenější

Deset tipů na aprílové žertíky, abyste se pobavili, nebo naopak nenachytali

Baví vás vymýšlet nečekané (nejen) aprílové vtipy? Podívejte se na zajímavosti o aprílu a na deset osvědčených tipů na žertíky, ke kterým potřebujete jen smysl pro humor a trochu představivosti.

Víkendové mrazy se chystají na ovocné stromy. Pět tipů, jak je účinně ochránit

Příroda se probouzí a sluníčko krásně hřeje. Zkušení zahrádkáři už však vědí, že jakmile jsou brzy na jaře přes den nadprůměrné teploty, s velkou pravděpodobností je zchladí ničivé jarní mrazíky. Ty...

Zanedbaný řez broskvoně se projeví hned v létě. Plody se odstěhují do špičky

V našich klimatických podmínkách je náročné udržet broskvoně každý rok plodivé. Na rozdíl od jiných ovocných stromů vyžadují specifický řez a pečlivý přístup. Jak na jarní řez broskvoní? A jak...

Kdy stříhat meruňku? Jarní řez je důležitý, ale hrozí ničivý mráz

Meruňky vyžadují pečlivou péči. Správný řez zajistí zdravý růst stromu a potřebné prosvětlení koruny. Kdy a jak stříhat meruňku, aby se bohatě odměnila sladkými plody? Není už na jarní řez pozdě?

Čtenáři vybrali nejroztomilejší mazlíčky března. Vyhráli gurmánské granule

Březnové hlasování o nejroztomilejší mazlíky skončilo a je jasné, kdo se bude radovat z kvalitního krmiva pro kočičí gurmány. Potěšeni mohou být i hlasující, čtyři šťastlivci vyhráli zajímavou knížku...

Vyrobte si stále živý jarní věnec na dveře. S rozkvetlými květináčky

Živé květy a hravé pastelové barvy k jaru patří, stejně jako dekorace, které lze vztáhnout i k Velikonocům. Můžete si vyrobit netradiční věnec na dveře s terakotovými květináčky, který nikdo jen tak...

8. dubna 2025

VIDEO: Rozjela se vám plovoucí podlaha? Jednoduchý návod na rychlou opravu

Stává se to často v kuchyni. Když už pobíháte kolem linky, vyvíjí nohy značný tlak na podlahu, a tak se často stane, že se některé lamely mírně posunou. Nejenže to nevypadá pěkně, ale navíc každá...

8. dubna 2025

Ztratil se vám pes? Klíčové kroky, jak ho bezpečně přivést zpět domů

Stačí se otočit, a už vezme pes dráhu – za srnkou, za něčím k snědku nebo se jen tak zapomene a ztratí vás z dohledu. Co teď?

7. dubna 2025

Ekologický a originální: Vyrobte si dřevěný skládací koš na prádlo

Skládací koš na prádlo je praktický. Když jej nepoužíváme, lze ho složit naplocho a nezabírá zbytečně místo. Ať už jej použijeme na prádlo špinavé nebo čerstvě vyprané a usušené čekající na žehlení,...

7. dubna 2025