- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
To je zajímavý, že všude chtějí jen vyučený kuchaře s praxí. Navíc na takovéto případy nemáme mzdové tabulky...
opravdu má Zdeněk zapotřebí propagovat tuhle partu magorů? Krymská bývala celkem normální ulice, než ji do pracek dostal AutoMat a podobní alternativci...
Dělat maso ze sóji je stejná pitomost jako dělat z bůčku zeleninu. Když něco vypadá jako kachna, má to být kachna - a když je něco bezmasé, není třeba předstírat, že to právě přivezli z jatek. Znám řadu vynikajících bezmasých jídel, ale když budu mít chuť na svíčkovou, budu chtít opravdu svíčkovou, sojové maso je jako silikonová prsa.
Přesně. Taky to nechápu. Přitom když se člověk přestane pokoušet vyrábět ze sojového "masa" maso a prostě ho ochutí a udělá jako něco, co maso není a ani být ambici nemá, vůbec to není špatná surovina.
To že se lidi bez masa nenajíte je tím, že nějakou dobu trvá než si tělo zvykne. je to jako s cukry (sacharidy) ktereé konzumuje většina lidí ve velkém. Když je nahradíte, tak nejakou dobu trvá než si tělo zvykne a nemá abstak po tom na co bylo zvykle.
K tomu bych dodal, že pár mých známých buď pracuje, nebo se pohybuje v prostředí vegetariánů, a ze slušnosti k nim před nimi nejedli maso. Výsledkem bylo, že si postupně "odvykli" a stali se z nich taky vegetariáni. No já jsem sice masožravec, ale s přicházejícími léty sám na sobě cítím, že jíst maso každý den je zbytečný přepych. Minimálně červené maso. Na druhou stranu párkrát do roka se zakousnout do dobře připraveného bifteku, to by mi asi chybělo. Ale kdo ví?
Včera jsem si dal odpoledne 2 jablka a 2 mrkve a pořád jsem měl pocit hladu. Dal jsem si pak v občerstvení bulku s krůtím masem a teprve pak se mi ulevilo :)
Několikrát jsem zkusil bezmasou restauraci a docela mi to i chutnalo, ale nenasytilo, za chvíli jsem měl zase hlad. Prostě bez masa se nenajím.
Přesně, zelenina dobrý, ale odsud podsud. Maso je základ a basta fidly ... Zvlášť, když mladou zarputilou veganku, pak potkáte v nemocnici na kapačkách.
Kdyz uz teda veganska strava, tak opravdu veganska a at to ma nejaky smysl. Je spousta surovin a potravin, ktere jsou veganske a zaroven jsou uzasne vyzivne a zdravi prospesne a daji se z nich vyrobit opravdu chutne pokrmy (ano, take jsem si to driv nedokazala predstavit).
Ale nahrazovat pokrmy s masem nejakou silenou nahrazkou, ktera nejen ze neni chutna, ale neni ani nijak zdravi prospesna (sojove maso, psenicny lepek...), to tomu opravdu dali na p... zadnici.
A mimochodem, ty mlecne vyrobky jako syr do veganske stravy nepatri, ne? Kdyz tak do vegetarianske. A mlady nadsenec se ma jeste co ucit co se tyka jidla a jeho prospesnosti pro zdravi.
Ja teda nevim, co vsichni maji proti tomu lepku. Pokud na nej nemate alergii, coz ma opravdu minimum populace, tak je zdravi absolutne neskodny. Co se tyce sojy, jen to jeden z mala zpusobu, jak ziskat bilkoviny z rostlinne stravy, tak by me zajimalo, jak bilkoviny ziskavat jinak.
Naprosto normální mi přije, když člověk se skutečnými znalostmi a dovednostmi, tedy v pokročilejším věku je zaměstnán na podřadnější práci a šéfa mu dělá floutek bez znalostí, mající papír na formální vzdělání. Dnešní doba toto vypiplala k dokonalosti.
Nejlepší z vegetariánské kuchyně je asi štrůdl. Škoda jen, že jablka už nemůžunějakých 9 let jíst. Po přeočkování na tetanus jsem získal křižnou alergii na čtyři kříže na břízu a jablka, nektarinky a další ovoce ...