Diskuze
VIDEO: Začněte vařit jáhly a máte lék proti depresím a chudokrevnosti
Děkujeme za pochopení.
P79a13v19e17l 79G75r44a14s27g73r14u14b54e12r
"Jáhly, tedy obyčejné, přirozeně bezlepkové oloupané proso, jsou vynikajícím zdrojem železa, hořčíku, fosforu a vitaminů skupiny B, především B1 a B2. Ideální potravina chránící před chudokrevností, depresemi a únavou...Díky bohatému nutričnímu složení a výborné stravitelnosti se jáhly hodí pro sportovce, alergiky, rekonvalescenty i malé děti."
Podle databáze FAO
http://www.fao.org/docrep/005/AC854T/AC854T05.htm
odpovídá obsah esenciálních aminokyselin v odslupkovaném prosu (PROSO MILLET husked) 0.52. Na stejné úrovni je pšenice (0.48) nebo kukuřice (0.46). Horší zdroj bílkovin bychom v přírodě hledali už těžko - namátkou mě napadá čirok (0.35), některé druhy mořských řas nebo jisté druhy ovoce jako hrozny či rajčata.
Podle databáze USDA
obsahuje vařené proso naprosto minimální koncentraci minerálů a vitamínů. Musel bych dlouze vzpomínat z hlavy, kdy jsem u nějaké potraviny viděl tak tristní nutriční složení. Složení smrkové kůry neznám, ale myslím, že i ta by proso trumfla.
Při pátrání po tajemném zdroji, který použila autorka článku, jsem zavítal i na stránky české Nutridatabáze.cz, ale ta žádné údaje o jáhlech neuvádí.
P32a31v50e51l 43G52r90a17s39g81r61u18b48e75r
...odpovídá obsah esenciálních aminokyselin v odslupkovaném prosu (PROSO MILLET husked) aminokyselinovému skóre 0.52.
P74a23v24e26l 81R38i76e59d56l
Častěji vařím jahelnou kaši, výrobně jednodušší než uvedené knedlíky: Dvakrát, ale lépe třikrát, spařím horkou vodou, čímž se zbaví hořké příchuti. Pak ji strčím do varné misky, doleji mlékem a přidám kompot nebo marmeládu. Vařím cca 15 minut v mikrovlnce do zpěnění (čas doladíte dle porce a vaší trouby), potom nechám 15 minut 'dojít'. Pocukruji, poliji máslem a 'zvalím'.
J62i15ř93í 27Š72t73ě37r54b70a
taky radši kaši, je to přecejen rychlovka..uvařím jahly, přidám nastrouhané jablíčko, kousky banánu, skořici a ideálně i šlehačku s vanilkou :)
V belgické zoo lev zardousil lvici Mayu z Česka, měl se s ní původně pářit
V zoologické zahradě Bellewaerde Park na západě Belgie lev Nestor zardousil lvici Mayu, která...
KVÍZ: Jak se vyznáte ve vývarech a postupu jejich přípravy?
Vývar je v kuchyni základ, ostatně už naše babičky tvrdily, že polévka je grunt a maso špunt. A...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Nadšenec pro grilování nic nevyhodí. Co najde, přetvoří na gril nebo udírnu
Dan Kordula je fanda grilování. A nejen to, většinu svých grilů, udíren a dalších prostředků k...
Hlasujte pro nejroztomilejší mazlíčky, vyhrají krmivo pro gurmány za 10 tisíc
Rozběhlo se hlasování v březnové anketě, z níž vzejdou nejroztomilejší mazlíci měsíce a tři...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Za socíku jsme hodně pletli i háčkovali. Abychom ušetřili a měli co na sebe
Mnoho z nás si jistě ještě dnes vzpomene na dobu, kdy moderního oblečení nebylo v obchodech tolik...
Otevře sklenice, očistí spáry, nabrousí boty. To všechno svede brusný papír
Kousek ho najdete snad v každé dílně nebo garáži. A to je dobře, nikdy nevíte, kdy budete brusný...
Bydlí u vás třeba chluponožka? Samotářky jsou hmyzem roku, sčítejte hotely
Včely samotářky jsou volně žijící opylovači, jejichž svět je naprosto fascinující. Zůstávají v...
KVÍZ: Jak se vyznáte ve vývarech a postupu jejich přípravy?
Vývar je v kuchyni základ, ostatně už naše babičky tvrdily, že polévka je grunt a maso špunt. A...
Grimasy, úšklebky: Při natáčení pořadu Pohlreich neudržel obličej na uzdě
Baví vás grimasy Zdeňka Pohlreicha? Tentokrát, v pořadu Česko na grilu, bude mít vedle sebe zdatné...
Skladový operátor - Kladno - 160 Kč/hod - ranní směny #OefZ6
INDEX NOSLUŠ s.r.o.
Středočeský kraj