Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Fitness hranolky s tatarkou bez cholesterolu. Podle Ládi Hrušky

Domácí hranolky nemusíte připravovat jen z brambor, nabízí se i jiná zelenina. A zdaleka nepotřebujete fritovací hrnec, vystačíte si s pekáčkem a několika lžícemi oleje. Z majonézy pak Láďa Hruška radí vyhodit vajíčka a nahradit je mlékem, abyste se vyhnuli cholesterolu a získali tak pokrm ve „fitness“ verzi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J33i86r91i 78O74s56v61a90l43d 2515184206887

To nejsou fitness hranolky paní Čermáková to je snaha zaplnit si břicho klidně třeba hadrem na podlahu víme?

0/0
9.10.2015 22:28

P60e89t75r65a 37N49o36v31á60k77o69v68á 7278686924298

Tiše přemýšlím, jak velký rozdíl je mezi celerem a bramborou. Když osmažím bramboru nebo osmažím celer, vyjde to podle mě nastejno. Základem fitness podle mě je, že to prostě mastné nebude. Výjimku má mrkev, neb vitamín A je rozpustný v tucích.

+3/0
4.10.2015 14:55

M78i20l54a77n 38Č37e67r86n51ý 5133859709402

Mrkev ale neobsahuje vitamín A, ale provitamín, beta karoten. A ten obsahují nejen mrkev, ale i některá ostatní zelenina.

+1/0
4.10.2015 17:19

D88a39v23i92d 66R16y45c94h33e76t20s94k39ý 9956641410110

Kdybych od tohoto člověka dostal tisícovku tak se budu bát ji vzít aby nebyla rozbitá..

+1/0
4.10.2015 11:29

R14o87m43a32n 49K32a39c98h43l81í60ř 7473961491970

Nikdy sem nepochopil proč dělat něco tak, aby to vypadalo jako něco jiného8-o

+7/0
4.10.2015 10:21

M33a45r89t47i80n 39H14o74r36ň23á43k 7241311112

Nějak na sobě pozoruju, že čím dál tím míň čtu zprávy na idnesu. A to je dobře.

+6/0
3.10.2015 19:07

P28a42v37e90l 85F70o84l65t51á54n 4160722704

Pane Horňáku,

k dokonalosti vám chybí už jen jedno – přestat sem psát  :-)

+4/−5
4.10.2015 6:23

J37a16n11a 22B71o38u22l55o40v71á 7290516631331

Znám lidi, kteří celerové hranolky milují, jednou jsem je zkoušela a ačkoliv celer opravdu nemusím, nechutná mi, v této podobě se to sníst dalo. Takže chápu, že pro milovníky celeru to je zajímavá úprava jejich oblíbené zeleniny. Nechápu ten konzervatismus, předpokládám, že spousta lidí vyskočí jak čertík z krabičky, jen když slyší jméno Hruška. Zajímalo by mne, jestli ti samí by byli tak kritičtí, kdyby to byl recept - jak uvádí někdo níže v diskuzi - propagovaný Jamie Oliverem. A i on dokáže zkombinovat poměrně zajímavé a neobvyklé suroviny, přičemž jeho způsob vaření je hodně lidový. Jenže protože to je Jamie, nikdo si neodváží ho dehonestovat. ;-) Mimochodem, variantu majonézy z oleje a mléka jsem taky zkoušela a překvapivě to bylo dobré a struktura taky vypadala v pořádku. Dokážu si představit situace, kdy člověk po takové alternativě sáhne, třeba chce udělat "majonézu" pro děti a nechce riskovat eventuelní salmonelu. Pořád je to domácí "majonéza" ze základních surovin, tedy mnohdy lepší, než kupovaná.

+6/−7
3.10.2015 18:42

A58n39n56a 23K18u94č83e21r80o42v15á 2691583229620

Rozdíl mezi Jamiem a naším Laďou spočívá v tom, že Jamie vařit umí.

+10/−3
3.10.2015 19:29

V60o33j94t35a 32E40r14b98e16n 5417127593710

myslím, že když děti nebudou ládovat tatarku každý den, tak je ta kupovaná nezabije a je to bez starostí..

+6/0
4.10.2015 8:08

F16r85a96n28t66i29š30e41k 92N25o59v59á61k 1416317899417

Milá paní, nejsou to hranolky a není to majonéza tudíž s tím dětem tyto dvě věci nenahradíte, lidstvo je tudíž odsouzeno k zániku v důsledku konzumace hranolek a nebo vymření na salmonelu z vajec :-)

0/−1
4.10.2015 8:47

P39e33t52r95a 28N19o67v27á67k97o36v97á 7528246114638

Eh. Napsat o něčem, co má tvar hranolu, že to nejsou hranolky, to je minimálně zajímavé. Nejsou to bramborové hranolky, to ano :) A téměř se stoprocentní jistotou vám řeknu, že pokud své děti naučíte od malička na tyhle celerové, bude to pro ně oblíbenější chuť než bramborové.

+2/−1
4.10.2015 14:59

A61d18a36m 28S71ý39k54o42r39a 8919117199716

Jaký je rozdíl, jestli smícháte olej a mléko doma vy, nebo to udělá nějaký stroj?

0/−1
4.10.2015 11:24

P80e51t66r 84S51e69j29k 3473622894773

Boží prostoto, podívejte se někdy na složení !!! A zamyslete, ve stroji se musí přidat X chemií aby to vydrželo měsíce. . . .

0/0
5.10.2015 12:09

P19a97v12e62l 43S66o26b17o44t60k77a 5480374

Vajíčka škodlivý cholesterol nezvyšují.

+20/0
3.10.2015 16:15

P55e39t76r 58V44y92c64p45á90l88e45k 6236478270414

A ten škodlivý je po padesátce naopak zdravý, jak bylo zjištěno v IKEMu. Ale svět chce být klamán...

0/0
3.10.2015 19:03

P32a14v41e70l 76F95o54l13t98á15n 4870432654

Hmm, a mně je moje doktorka-srdcařka před rokem zakázala  :-(

0/0
4.10.2015 6:28

K36a95t60e39ř76i85n45a 27D46r60a75h31o94k97o80u20p67i80l96o73v24á 9386891152883

On si snad myslí, že lidé jedí hranolky kvůli tvaru, barvě nebo typu tepelné úpravy. Pokud někdo zůstává stále na pochybách: Lidé jedí hranolky kvůli CHUTI. Pokud to zaměníte za něco co má jinou chuť (většinou výrazně horší), tak jste problém nevyřešili. Je to jako místo betonu používat bláto obarvené na šedivo. Má to stejnou konzistenci a barvu, tak to přeci musí fungovat. Hloupost těchhle dietních "nahrazovačů" mě vždy zaručeně pobaví.

+31/0
3.10.2015 16:12

B87a84r61b80o13r41a 92S58v57o56b33o18d27o85v86á 6632957868860

Nahodou hranolky a chipsy z trouby delam uz dlouho a jsou moc dobre. Jenom je treba je nejdriv namocit do vody. A majoneza kde nahrazujete vajicka mlekem je take bezna a ani jedno se zase tak moc nelisi. Hrusku jako kuchare nemusim ale tady zase tak moc vedle neni.

+1/0
4.10.2015 8:17

P94e19t11r74a 59N14o27v94á30k62o67v61á 7808326484718

To máte pravdu. Celerové brambůrky nebo z červené řepy jsou ňamka. Ale mastné jsou úplně stejně jako ty bramborové, takže jen blázen si může myslet, že je to zdravější.

+1/0
4.10.2015 15:47

V96á57c41l83a79v 71P88a11v48e33l62e44k 1710796876364

Olivový olej na 220 stupňů? Hmmm...

+9/−1
3.10.2015 15:37

R73a92d28i11m 92S74u60k 3169534367751

Kouřový bod olivového oleje je (podle druhu) 190-250°C, takže proč ne.

0/−2
3.10.2015 17:16

B62a37r93b64o55r46a 63S47v91o98b38o54d21o39v39á 6842577648920

Panensky ne, ale je samo lepsi pouzit jiny...

+3/0
4.10.2015 8:18

H42e84l89e87n73a 54V57e54v53e94r64k66o33v72a 3279617

Hruška objevil Ameriku,ale má tak 15 let zpoždění.Celerové hranolky byly šlágrem dávno,místo tatarky jogurt s česnekem,pažitkou,chilli omáčkou.;-D

+10/0
3.10.2015 14:52

V35e84r95o67n78i25k42a 34T87o81p93i88n56k81o45v30á 9307946716

tak, podle této diskuze to mnozí asi neobjevili, tak proč ne teď a od Hrušky?

0/0
4.10.2015 11:02

J81a30r51o13s76l81a91v 15O92t48ý13p73k87a 9868659219328

Mě tedy dostaly ty "sterilizované okurky".

+1/0
3.10.2015 14:25

M32a78r96t73i16n 73F54r49a65n74t59i63š47e81k 7305120513315

a když tím naplníme kuřecí kůže z nuceného výseku, to je teprve lábužo.

+8/−1
3.10.2015 12:43

M89a53r64t54i64n 12F43r50a28n94t43i90š24e68k 7935780183975

ale smažený celer je fajn.

+5/0
3.10.2015 12:44

V72o91j83t56a 44E39r31b42e35n 5407427833640

to je fitness asi jako všechny ti fitness jogurty...Rv

+1/0
3.10.2015 12:32

O90s66k84a23r 89K42o78v24a51ř19í14k 8407133306697

Fantastik bombastik :D

+1/0
3.10.2015 12:01

J41a68n 49N78o87v51á92k 9537582967687

Sice to nechutná jako hranolky, ale koho by to zajímalo, že jo...

+19/0
3.10.2015 0:44

R17a19d35i79m 11S24u87k 3629594357321

... a u majonézy vynecháme neškodný žloutek, za to tam necháme dva decánky oleje, když už jsme ušetřili pár kapek oleje během fritování ;-D To je maso ;-D

+25/0
3.10.2015 8:43

J11a18n 64T28i65c93h77ý 8420472400978

On pokud člověk majonézu nejí denně ve formě salátů, tak zas tak špatná není. Trocha žloutku a lžíce oleje, co je na tom.

+7/0
3.10.2015 11:06

L21u65k97á72š 43W84i13n24k90l69e40r 9444190169

Hranolky z celeru ( nebo prostě kousky pečeného celeru, ať tomu každý říká jak chce ) jsou náhodou vynikající, ale proč tam proboha s*re to grilovací koření? Trocha soli a pepře, snad jde o tu původní chuť, ne? Majonézu nekomentuju. :-/

+11/−1
3.10.2015 9:02

T42o83m33á39š 87H42o17l81i42č 5268764781868

Zakladný rpoblém je ten,že to volá hranolky,proste to hranolky niesu. Rovnako ako keď vo veganskej reštike musia mať jedlá ako sojová kachna. veganské buřty a podobné hovadiny. Na čo?Prečo to nemôže byť opečený alebo grilovaný celer?

+3/−2
3.10.2015 14:10

P74e87t64r28a 36N69o77v36á61k88o58v88á 7888256494298

Tak se na tu fotku podívejte - mají snad tvar kruhu?

+1/0
4.10.2015 15:48

P85a27v93e86l 30F83o71l98t63á17n 4680382784

"s*re to grilovací koření" – asi proto, že mu to tak chutná – nikdo vám to násilím nenutí

všechno jsou to pouze náměty na dané téma, které si každý může/nemusí přizpůsobit

co ještě v životě nechápete?

0/0
4.10.2015 6:40

K58a26t39e27ř18i33n37a 26S80e75d26l82á45č63k56o70v49á 3393528276650

"Hranolky" z celeru uz jsem nekolikrat delala a jsou vyborne. Recept jsem videla v poradu Jamie Olivera.Takze ano, nechutnaji jako brambory, ale jsou vynikajici alternativou. Jeste jsou taky suprove z batatu.

+2/0
3.10.2015 11:55







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.