Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Fitness hranolky s tatarkou bez cholesterolu. Podle Ládi Hrušky

Domácí hranolky nemusíte připravovat jen z brambor, nabízí se i jiná zelenina. A zdaleka nepotřebujete fritovací hrnec, vystačíte si s pekáčkem a několika lžícemi oleje. Z majonézy pak Láďa Hruška radí vyhodit vajíčka a nahradit je mlékem, abyste se vyhnuli cholesterolu a získali tak pokrm ve „fitness“ verzi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J47i50r93i 48O72s64v14a85l52d 2155474506847

To nejsou fitness hranolky paní Čermáková to je snaha zaplnit si břicho klidně třeba hadrem na podlahu víme?

0/0
9.10.2015 22:28

P59e46t17r70a 49N27o46v36á15k92o68v80á 7508286134388

Tiše přemýšlím, jak velký rozdíl je mezi celerem a bramborou. Když osmažím bramboru nebo osmažím celer, vyjde to podle mě nastejno. Základem fitness podle mě je, že to prostě mastné nebude. Výjimku má mrkev, neb vitamín A je rozpustný v tucích.

+3/0
4.10.2015 14:55

M74i36l70a75n 28Č26e11r60n27ý 5873689979302

Mrkev ale neobsahuje vitamín A, ale provitamín, beta karoten. A ten obsahují nejen mrkev, ale i některá ostatní zelenina.

+1/0
4.10.2015 17:19

D22a63v52i60d 46R97y10c41h71e88t38s21k41ý 9416571350660

Kdybych od tohoto člověka dostal tisícovku tak se budu bát ji vzít aby nebyla rozbitá..

+1/0
4.10.2015 11:29

R31o46m11a56n 76K77a76c74h65l43í44ř 7553531611580

Nikdy sem nepochopil proč dělat něco tak, aby to vypadalo jako něco jiného8-o

+7/0
4.10.2015 10:21

M48a16r92t38i25n 29H14o30r12ň96á12k 7471421632

Nějak na sobě pozoruju, že čím dál tím míň čtu zprávy na idnesu. A to je dobře.

+6/0
3.10.2015 19:07

P86a83v53e35l 59F65o32l95t72á44n 4840752854

Pane Horňáku,

k dokonalosti vám chybí už jen jedno – přestat sem psát  :-)

+4/−5
4.10.2015 6:23

J79a64n64a 84B28o37u78l72o34v48á 7280196461271

Znám lidi, kteří celerové hranolky milují, jednou jsem je zkoušela a ačkoliv celer opravdu nemusím, nechutná mi, v této podobě se to sníst dalo. Takže chápu, že pro milovníky celeru to je zajímavá úprava jejich oblíbené zeleniny. Nechápu ten konzervatismus, předpokládám, že spousta lidí vyskočí jak čertík z krabičky, jen když slyší jméno Hruška. Zajímalo by mne, jestli ti samí by byli tak kritičtí, kdyby to byl recept - jak uvádí někdo níže v diskuzi - propagovaný Jamie Oliverem. A i on dokáže zkombinovat poměrně zajímavé a neobvyklé suroviny, přičemž jeho způsob vaření je hodně lidový. Jenže protože to je Jamie, nikdo si neodváží ho dehonestovat. ;-) Mimochodem, variantu majonézy z oleje a mléka jsem taky zkoušela a překvapivě to bylo dobré a struktura taky vypadala v pořádku. Dokážu si představit situace, kdy člověk po takové alternativě sáhne, třeba chce udělat "majonézu" pro děti a nechce riskovat eventuelní salmonelu. Pořád je to domácí "majonéza" ze základních surovin, tedy mnohdy lepší, než kupovaná.

+6/−7
3.10.2015 18:42

A26n97n58a 74K40u44č20e78r58o90v30á 2921943359520

Rozdíl mezi Jamiem a naším Laďou spočívá v tom, že Jamie vařit umí.

+10/−3
3.10.2015 19:29

V43o57j52t48a 43E34r64b47e22n 5827197623900

myslím, že když děti nebudou ládovat tatarku každý den, tak je ta kupovaná nezabije a je to bez starostí..

+6/0
4.10.2015 8:08

F61r45a35n25t22i48š16e96k 23N69o53v41á74k 1106157739637

Milá paní, nejsou to hranolky a není to majonéza tudíž s tím dětem tyto dvě věci nenahradíte, lidstvo je tudíž odsouzeno k zániku v důsledku konzumace hranolek a nebo vymření na salmonelu z vajec :-)

0/−1
4.10.2015 8:47

P35e41t53r30a 90N89o74v69á13k91o60v60á 7468906304818

Eh. Napsat o něčem, co má tvar hranolu, že to nejsou hranolky, to je minimálně zajímavé. Nejsou to bramborové hranolky, to ano :) A téměř se stoprocentní jistotou vám řeknu, že pokud své děti naučíte od malička na tyhle celerové, bude to pro ně oblíbenější chuť než bramborové.

+2/−1
4.10.2015 14:59

A29d26a23m 65S15ý79k56o29r54a 8299877979176

Jaký je rozdíl, jestli smícháte olej a mléko doma vy, nebo to udělá nějaký stroj?

0/−1
4.10.2015 11:24

P67e34t59r 73S57e57j77k 3183702704543

Boží prostoto, podívejte se někdy na složení !!! A zamyslete, ve stroji se musí přidat X chemií aby to vydrželo měsíce. . . .

0/0
5.10.2015 12:09

P59a54v18e55l 55S46o76b77o33t59k55a 5820914

Vajíčka škodlivý cholesterol nezvyšují.

+20/0
3.10.2015 16:15

P17e58t54r 83V33y74c71p12á75l62e45k 6676108860874

A ten škodlivý je po padesátce naopak zdravý, jak bylo zjištěno v IKEMu. Ale svět chce být klamán...

0/0
3.10.2015 19:03

P43a51v72e57l 55F67o15l60t70á11n 4720182514

Hmm, a mně je moje doktorka-srdcařka před rokem zakázala  :-(

0/0
4.10.2015 6:28

K19a74t57e21ř50i66n65a 98D12r93a84h94o98k51o82u91p72i87l54o58v87á 9446801862963

On si snad myslí, že lidé jedí hranolky kvůli tvaru, barvě nebo typu tepelné úpravy. Pokud někdo zůstává stále na pochybách: Lidé jedí hranolky kvůli CHUTI. Pokud to zaměníte za něco co má jinou chuť (většinou výrazně horší), tak jste problém nevyřešili. Je to jako místo betonu používat bláto obarvené na šedivo. Má to stejnou konzistenci a barvu, tak to přeci musí fungovat. Hloupost těchhle dietních "nahrazovačů" mě vždy zaručeně pobaví.

+31/0
3.10.2015 16:12

B36a33r11b97o82r82a 60S65v29o92b10o15d34o26v42á 6302887408570

Nahodou hranolky a chipsy z trouby delam uz dlouho a jsou moc dobre. Jenom je treba je nejdriv namocit do vody. A majoneza kde nahrazujete vajicka mlekem je take bezna a ani jedno se zase tak moc nelisi. Hrusku jako kuchare nemusim ale tady zase tak moc vedle neni.

+1/0
4.10.2015 8:17

P87e61t56r25a 32N68o97v23á28k58o63v74á 7938706234238

To máte pravdu. Celerové brambůrky nebo z červené řepy jsou ňamka. Ale mastné jsou úplně stejně jako ty bramborové, takže jen blázen si může myslet, že je to zdravější.

+1/0
4.10.2015 15:47

V43á63c10l28a21v 33P38a78v58e81l85e48k 1700216386974

Olivový olej na 220 stupňů? Hmmm...

+9/−1
3.10.2015 15:37

R13a32d98i44m 79S17u78k 3399844697421

Kouřový bod olivového oleje je (podle druhu) 190-250°C, takže proč ne.

0/−2
3.10.2015 17:16

B17a65r28b16o44r20a 13S98v66o87b22o46d63o32v76á 6662497818590

Panensky ne, ale je samo lepsi pouzit jiny...

+3/0
4.10.2015 8:18

H51e16l30e64n70a 70V70e77v42e35r84k70o43v50a 3909317

Hruška objevil Ameriku,ale má tak 15 let zpoždění.Celerové hranolky byly šlágrem dávno,místo tatarky jogurt s česnekem,pažitkou,chilli omáčkou.;-D

+10/0
3.10.2015 14:52

V23e39r75o51n37i67k22a 70T20o89p85i44n21k13o50v39á 9577356276

tak, podle této diskuze to mnozí asi neobjevili, tak proč ne teď a od Hrušky?

0/0
4.10.2015 11:02

J36a85r10o56s45l72a41v 69O73t80ý27p78k94a 9718119629368

Mě tedy dostaly ty "sterilizované okurky".

+1/0
3.10.2015 14:25

M73a39r31t83i92n 58F54r79a84n36t65i38š83e54k 7235170333645

a když tím naplníme kuřecí kůže z nuceného výseku, to je teprve lábužo.

+8/−1
3.10.2015 12:43

M45a23r82t40i78n 95F96r47a88n92t21i89š72e20k 7505230643285

ale smažený celer je fajn.

+5/0
3.10.2015 12:44

V14o42j42t36a 55E75r59b46e74n 5407897363130

to je fitness asi jako všechny ti fitness jogurty...Rv

+1/0
3.10.2015 12:32

O70s71k17a65r 49K53o43v59a35ř85í55k 8687613686937

Fantastik bombastik :D

+1/0
3.10.2015 12:01

J62a55n 87N70o89v94á13k 9897322187667

Sice to nechutná jako hranolky, ale koho by to zajímalo, že jo...

+19/0
3.10.2015 0:44

R16a79d42i30m 66S57u62k 3889504287641

... a u majonézy vynecháme neškodný žloutek, za to tam necháme dva decánky oleje, když už jsme ušetřili pár kapek oleje během fritování ;-D To je maso ;-D

+25/0
3.10.2015 8:43

J54a11n 68T31i67c78h56ý 8850662920178

On pokud člověk majonézu nejí denně ve formě salátů, tak zas tak špatná není. Trocha žloutku a lžíce oleje, co je na tom.

+7/0
3.10.2015 11:06

L65u82k29á51š 28W45i18n66k81l83e56r 9814470639

Hranolky z celeru ( nebo prostě kousky pečeného celeru, ať tomu každý říká jak chce ) jsou náhodou vynikající, ale proč tam proboha s*re to grilovací koření? Trocha soli a pepře, snad jde o tu původní chuť, ne? Majonézu nekomentuju. :-/

+11/−1
3.10.2015 9:02

T26o14m29á97š 15H72o27l75i96č 5108854111688

Zakladný rpoblém je ten,že to volá hranolky,proste to hranolky niesu. Rovnako ako keď vo veganskej reštike musia mať jedlá ako sojová kachna. veganské buřty a podobné hovadiny. Na čo?Prečo to nemôže byť opečený alebo grilovaný celer?

+3/−2
3.10.2015 14:10

P36e34t43r45a 50N73o97v23á59k11o24v38á 7278796824458

Tak se na tu fotku podívejte - mají snad tvar kruhu?

+1/0
4.10.2015 15:48

P80a97v29e31l 66F51o73l37t87á61n 4300892894

"s*re to grilovací koření" – asi proto, že mu to tak chutná – nikdo vám to násilím nenutí

všechno jsou to pouze náměty na dané téma, které si každý může/nemusí přizpůsobit

co ještě v životě nechápete?

0/0
4.10.2015 6:40

K84a28t65e27ř76i81n42a 48S48e16d18l48á49č66k13o14v68á 3873918446390

"Hranolky" z celeru uz jsem nekolikrat delala a jsou vyborne. Recept jsem videla v poradu Jamie Olivera.Takze ano, nechutnaji jako brambory, ale jsou vynikajici alternativou. Jeste jsou taky suprove z batatu.

+2/0
3.10.2015 11:55







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.