Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

VIDEO: Fitness hranolky s tatarkou bez cholesterolu. Podle Ládi Hrušky

Domácí hranolky nemusíte připravovat jen z brambor, nabízí se i jiná zelenina. A zdaleka nepotřebujete fritovací hrnec, vystačíte si s pekáčkem a několika lžícemi oleje. Z majonézy pak Láďa Hruška radí vyhodit vajíčka a nahradit je mlékem, abyste se vyhnuli cholesterolu a získali tak pokrm ve „fitness“ verzi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J51i24r72i 95O76s22v64a79l60d 2735884216357

To nejsou fitness hranolky paní Čermáková to je snaha zaplnit si břicho klidně třeba hadrem na podlahu víme?

0/0
9.10.2015 22:28

P96e42t18r38a 66N84o81v13á57k96o61v69á 7368226604878

Tiše přemýšlím, jak velký rozdíl je mezi celerem a bramborou. Když osmažím bramboru nebo osmažím celer, vyjde to podle mě nastejno. Základem fitness podle mě je, že to prostě mastné nebude. Výjimku má mrkev, neb vitamín A je rozpustný v tucích.

+3/0
4.10.2015 14:55

M23i73l95a96n 79Č30e90r80n63ý 5833839259512

Mrkev ale neobsahuje vitamín A, ale provitamín, beta karoten. A ten obsahují nejen mrkev, ale i některá ostatní zelenina.

+1/0
4.10.2015 17:19

D60a15v42i69d 10R81y51c26h58e44t30s62k17ý 9936271210360

Kdybych od tohoto člověka dostal tisícovku tak se budu bát ji vzít aby nebyla rozbitá..

+1/0
4.10.2015 11:29

R49o98m14a91n 46K10a92c23h54l75í50ř 7363741821110

Nikdy sem nepochopil proč dělat něco tak, aby to vypadalo jako něco jiného8-o

+7/0
4.10.2015 10:21

M65a60r95t90i28n 98H36o40r18ň70á63k 7381751432

Nějak na sobě pozoruju, že čím dál tím míň čtu zprávy na idnesu. A to je dobře.

+6/0
3.10.2015 19:07

P72a36v72e68l 36F43o83l21t59á24n 4150492564

Pane Horňáku,

k dokonalosti vám chybí už jen jedno – přestat sem psát  :-)

+4/−5
4.10.2015 6:23

J55a15n10a 88B83o61u29l96o55v96á 7360926371231

Znám lidi, kteří celerové hranolky milují, jednou jsem je zkoušela a ačkoliv celer opravdu nemusím, nechutná mi, v této podobě se to sníst dalo. Takže chápu, že pro milovníky celeru to je zajímavá úprava jejich oblíbené zeleniny. Nechápu ten konzervatismus, předpokládám, že spousta lidí vyskočí jak čertík z krabičky, jen když slyší jméno Hruška. Zajímalo by mne, jestli ti samí by byli tak kritičtí, kdyby to byl recept - jak uvádí někdo níže v diskuzi - propagovaný Jamie Oliverem. A i on dokáže zkombinovat poměrně zajímavé a neobvyklé suroviny, přičemž jeho způsob vaření je hodně lidový. Jenže protože to je Jamie, nikdo si neodváží ho dehonestovat. ;-) Mimochodem, variantu majonézy z oleje a mléka jsem taky zkoušela a překvapivě to bylo dobré a struktura taky vypadala v pořádku. Dokážu si představit situace, kdy člověk po takové alternativě sáhne, třeba chce udělat "majonézu" pro děti a nechce riskovat eventuelní salmonelu. Pořád je to domácí "majonéza" ze základních surovin, tedy mnohdy lepší, než kupovaná.

+6/−7
3.10.2015 18:42

A68n94n30a 81K70u27č78e80r49o77v67á 2471483269530

Rozdíl mezi Jamiem a naším Laďou spočívá v tom, že Jamie vařit umí.

+10/−3
3.10.2015 19:29

V10o80j84t77a 52E79r34b18e80n 5797767553450

myslím, že když děti nebudou ládovat tatarku každý den, tak je ta kupovaná nezabije a je to bez starostí..

+6/0
4.10.2015 8:08

F26r38a46n75t98i29š24e25k 38N42o44v32á76k 1736657329317

Milá paní, nejsou to hranolky a není to majonéza tudíž s tím dětem tyto dvě věci nenahradíte, lidstvo je tudíž odsouzeno k zániku v důsledku konzumace hranolek a nebo vymření na salmonelu z vajec :-)

0/−1
4.10.2015 8:47

P45e22t12r53a 54N25o50v24á84k42o44v86á 7498126934708

Eh. Napsat o něčem, co má tvar hranolu, že to nejsou hranolky, to je minimálně zajímavé. Nejsou to bramborové hranolky, to ano :) A téměř se stoprocentní jistotou vám řeknu, že pokud své děti naučíte od malička na tyhle celerové, bude to pro ně oblíbenější chuť než bramborové.

+2/−1
4.10.2015 14:59

A42d63a20m 40S90ý47k28o12r37a 8719487509556

Jaký je rozdíl, jestli smícháte olej a mléko doma vy, nebo to udělá nějaký stroj?

0/−1
4.10.2015 11:24

P74e16t67r 84S58e43j63k 3523912704233

Boží prostoto, podívejte se někdy na složení !!! A zamyslete, ve stroji se musí přidat X chemií aby to vydrželo měsíce. . . .

0/0
5.10.2015 12:09

P86a79v38e88l 39S49o60b43o19t55k90a 5390974

Vajíčka škodlivý cholesterol nezvyšují.

+20/0
3.10.2015 16:15

P92e10t26r 82V75y10c67p19á36l76e11k 6896678390274

A ten škodlivý je po padesátce naopak zdravý, jak bylo zjištěno v IKEMu. Ale svět chce být klamán...

0/0
3.10.2015 19:03

P50a92v96e45l 40F33o41l32t98á82n 4190102934

Hmm, a mně je moje doktorka-srdcařka před rokem zakázala  :-(

0/0
4.10.2015 6:28

K40a95t22e92ř28i45n69a 52D75r86a46h93o91k15o59u12p36i97l70o19v42á 9926261582553

On si snad myslí, že lidé jedí hranolky kvůli tvaru, barvě nebo typu tepelné úpravy. Pokud někdo zůstává stále na pochybách: Lidé jedí hranolky kvůli CHUTI. Pokud to zaměníte za něco co má jinou chuť (většinou výrazně horší), tak jste problém nevyřešili. Je to jako místo betonu používat bláto obarvené na šedivo. Má to stejnou konzistenci a barvu, tak to přeci musí fungovat. Hloupost těchhle dietních "nahrazovačů" mě vždy zaručeně pobaví.

+31/0
3.10.2015 16:12

B98a73r61b77o26r10a 66S10v73o77b40o64d18o70v32á 6682747738150

Nahodou hranolky a chipsy z trouby delam uz dlouho a jsou moc dobre. Jenom je treba je nejdriv namocit do vody. A majoneza kde nahrazujete vajicka mlekem je take bezna a ani jedno se zase tak moc nelisi. Hrusku jako kuchare nemusim ale tady zase tak moc vedle neni.

+1/0
4.10.2015 8:17

P59e50t47r27a 81N29o71v83á47k89o61v47á 7788636474298

To máte pravdu. Celerové brambůrky nebo z červené řepy jsou ňamka. Ale mastné jsou úplně stejně jako ty bramborové, takže jen blázen si může myslet, že je to zdravější.

+1/0
4.10.2015 15:47

V70á18c73l58a86v 78P93a28v36e29l47e28k 1360486496664

Olivový olej na 220 stupňů? Hmmm...

+9/−1
3.10.2015 15:37

R28a21d97i15m 61S55u78k 3589544267291

Kouřový bod olivového oleje je (podle druhu) 190-250°C, takže proč ne.

0/−2
3.10.2015 17:16

B19a22r39b60o11r70a 51S61v60o11b25o28d80o55v28á 6902627808530

Panensky ne, ale je samo lepsi pouzit jiny...

+3/0
4.10.2015 8:18

H57e98l49e93n29a 67V64e41v66e24r38k25o14v70a 3589837

Hruška objevil Ameriku,ale má tak 15 let zpoždění.Celerové hranolky byly šlágrem dávno,místo tatarky jogurt s česnekem,pažitkou,chilli omáčkou.;-D

+10/0
3.10.2015 14:52

V16e96r67o46n57i83k85a 88T65o13p92i26n58k43o64v26á 9767106676

tak, podle této diskuze to mnozí asi neobjevili, tak proč ne teď a od Hrušky?

0/0
4.10.2015 11:02

J30a69r27o20s92l45a38v 83O46t31ý85p20k57a 9318709219938

Mě tedy dostaly ty "sterilizované okurky".

+1/0
3.10.2015 14:25

M93a44r95t72i22n 59F37r25a74n48t81i33š59e22k 7475130123385

a když tím naplníme kuřecí kůže z nuceného výseku, to je teprve lábužo.

+8/−1
3.10.2015 12:43

M24a87r85t73i10n 28F98r49a66n79t91i45š94e86k 7315700313415

ale smažený celer je fajn.

+5/0
3.10.2015 12:44

V14o94j18t19a 89E93r28b96e55n 5607867193470

to je fitness asi jako všechny ti fitness jogurty...Rv

+1/0
3.10.2015 12:32

O17s54k92a55r 32K17o29v43a76ř72í72k 8917573336397

Fantastik bombastik :D

+1/0
3.10.2015 12:01

J53a94n 11N87o89v16á97k 9167302157977

Sice to nechutná jako hranolky, ale koho by to zajímalo, že jo...

+19/0
3.10.2015 0:44

R90a55d13i72m 48S61u57k 3419844897121

... a u majonézy vynecháme neškodný žloutek, za to tam necháme dva decánky oleje, když už jsme ušetřili pár kapek oleje během fritování ;-D To je maso ;-D

+25/0
3.10.2015 8:43

J41a97n 62T11i96c37h31ý 8440262420708

On pokud člověk majonézu nejí denně ve formě salátů, tak zas tak špatná není. Trocha žloutku a lžíce oleje, co je na tom.

+7/0
3.10.2015 11:06

L88u53k60á58š 97W29i41n18k48l71e50r 9344260739

Hranolky z celeru ( nebo prostě kousky pečeného celeru, ať tomu každý říká jak chce ) jsou náhodou vynikající, ale proč tam proboha s*re to grilovací koření? Trocha soli a pepře, snad jde o tu původní chuť, ne? Majonézu nekomentuju. :-/

+11/−1
3.10.2015 9:02

T39o13m34á20š 44H25o48l49i50č 5628134351878

Zakladný rpoblém je ten,že to volá hranolky,proste to hranolky niesu. Rovnako ako keď vo veganskej reštike musia mať jedlá ako sojová kachna. veganské buřty a podobné hovadiny. Na čo?Prečo to nemôže byť opečený alebo grilovaný celer?

+3/−2
3.10.2015 14:10

P18e70t83r84a 88N65o30v66á59k22o88v62á 7378106754508

Tak se na tu fotku podívejte - mají snad tvar kruhu?

+1/0
4.10.2015 15:48

P39a89v73e46l 37F67o34l96t34á80n 4260322494

"s*re to grilovací koření" – asi proto, že mu to tak chutná – nikdo vám to násilím nenutí

všechno jsou to pouze náměty na dané téma, které si každý může/nemusí přizpůsobit

co ještě v životě nechápete?

0/0
4.10.2015 6:40

K12a96t55e72ř41i33n47a 63S86e60d68l94á16č79k90o44v57á 3163248716970

"Hranolky" z celeru uz jsem nekolikrat delala a jsou vyborne. Recept jsem videla v poradu Jamie Olivera.Takze ano, nechutnaji jako brambory, ale jsou vynikajici alternativou. Jeste jsou taky suprove z batatu.

+2/0
3.10.2015 11:55





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.