Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Hnípající hospodou u Brna ani Pohlreich nepohnul, majitel plete svetry

„Je strašně těžké probudit k životu lidi, kteří nemají chuť s ničím bojovat a nechtějí změnit věci, které jim škodí,“ konstatuje Zdeněk Pohlreich nad osazenstvem restaurace Pod lékárnou v Židlochovicích. Tedy v městečku u cyklostezky spojující Brno s Vídní. Dobrá byla tak akorát polévka a s výhradami pizza.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M30o37j53m60í30r 78S36k83á84l64a 2250322316

[>-] klasika, bohužel...:-/

0/0
16.10.2015 10:28

O96s11k33a47r 37K98o98v72a31ř74í74k 8327903556667

Majitel vypadá jak R.Kysela

0/0
15.10.2015 22:35

J23i94ř81í 59F73r87o33l91e17c 7375664952347

Na tvaruzkove pizze nevidim nic spatneho :-)

+3/0
15.10.2015 21:42

V49í95ť51a 68N53o12v82á16k 1808543125471

Český freestyle :-)

+2/0
15.10.2015 21:55

J81a86r98o61s78l37a39v 32S69e70d88l82á64č57e42k 3734181256198

tvarůžková pizza a jetrnicové sushi ;-)

+1/0
16.10.2015 12:12

J69a12n 74C32e35l33l15e78r 4889716603414

Se divím že tu ještě není příspěvek od Karla Drdy, známého odborníka na Pohlreicha.:-)

0/0
14.10.2015 20:45

J50o78s22e91f 11R33i39c38h98t36e72r 9646775167683

K vaření: tyvoe koho napadne dělat v Židlochovicích tatarák z lososa?? A ještě k tomu mraženýho, což se snad ani nesmí. To fakt v té dědině není k sehnání teta, která umí udělat třeba poctivý vepřo knedlo zelo nebo křenovku?

+19/0
14.10.2015 13:05

P14a94v69l19a 96N65o44v41á 3445178639720

Mraženej tatarák z lososa se prej ke starobrnu hodí skvěle ;-)

+13/0
14.10.2015 13:38

A38l72e58n50a 60V19e38s48e13l51á 3643401495778

Nejsem odborník, ale... dá se vůbec ve střední Evropě udělat tatarák z čerstvého lososa?

U mořských ryb je obrovský rozdíl mezi tím, jestli jsou zamraženy hned po výlovu a bez přerušení chladicího řetězce se dostanou až do kuchyně anebo jestli se nejdřív vezou někam do fabriky a mrazí se až bůhvíkdy (případně dokonce víckrát). V prvním případě je rozdíl oproti čerstvému  minimální. Ale přímo čerstvý by snad jedině musel letět přímou linkou od moře do hospody a tam ihned zpracován a podán, aby to mohlo mít kvalitu. Spousta mořských ryb prodávaných jako tzv. "čerstvé" jsou z logických důvodů jen rozmražené. A to je ta opravdu kvalitně zmražená ryba fakt lepší. (Což teda neznamená, že ta podávaná v hospodě kvalitně zmražená a skladovaná byla.)

0/0
15.10.2015 10:24

P86e19t43r 38T20l54o28u63k11a82l 7284615622755

Třeba Makro prezentuje ryby s proslovem do 48 hodin od výlovu na našem pultě. Jestli je to pravda nebo zda na to mají i nějaký papír netuším, ale chvástají se tím.

0/0
15.10.2015 20:56

V15í46ť77a 84N47o59v11á64k 1508853215541

Hlavně potřebuje čas..až 3. den je losos ok k jídlu. Přesně nevím,ale pan Vaněk o tom točil jeden díl...paradoxně nejlepší ryba je u nas ..pak cestuje do sousedních států :-)

0/0
15.10.2015 21:52

A49l66e64n61a 39V38e69s28e78l34á 3973151965198

Ale jo, tomu věřím - ale to je teprve na pultě v Makru. Odtud na talíř hostovi je ještě docela dlouhá cesta.

0/0
16.10.2015 10:39

T54o74m71a74s 31D98r55a62j43s66a73j79t92l 9889767318680

Nastesti jedna hospoda, kde vari dobre, tam je. "Za kominem".

0/0
19.11.2015 23:08

P56a27v64e15l 60Š97e49v53č89í91k 6430965799470

Před časem jsem se díval na díl z Bolkovy hospody na jeho farmě. Bylo to zjevně upečené po kamarádsku. Od těch dob beru s reservou. Občas na to namátkově kouknu, zajímá mne spíše pro sledování podnikání majitelů než samotná jídla a občas mi i přijde, že někdy prosazuje Šéf nesmysly. Tedy nemyslím konkretní veření, ale věci kolem, třeba přílohy nebo druh talířů....

Občas koukám na stránky fajnsmekr.cz

Škoda, že to tam zjevně usíná a je hlavně brněnská záležitost. Kdysi jsme i dle toho tipovali restaurace kam si jednou za čas s paní vyrazili. A dobře jsme udělali, od těch dob máme pár skutečně oblíbených podniků.

Nakonec jsem se i zaregistroval a začal recenze i psát. Prvotním popudem byla návštěva naší původně oblíbené restaurace v sousedství, kde se to stále zhoršovalo, až mne naštvali a napsal jsem recenzi na Fajnšmekr. Myslím ale, že i když reagovali, hospoda se nezlepší, nová majitelka sídlí daleko a jede i v jiném byznysu a když v hospodě, stejně jako v každé firmě není dráb na dosah, začne lidově řečeno chcípat.

V Brně je tedy otřesný podnik nějaké Semilasso neustále zející prázdnotou v režii místní radnice která ji pronajímá. A naproti ulice je jiná restaurace kde je problém jakoukoliv dobu sehnat místo.

+2/−14
14.10.2015 9:52

J71o87s38e15f 36R92i74c64h22t97e85r 9336975867583

Jakože po kamarádsku upekli aby z toho Bolek vyšel jako zkrachovalej alkoholik co provozuje otřesnej pajzl do kterýho lezou leda tak jeho kámoši na pivo? Tak určitěé :-)

+19/−1
14.10.2015 12:59

P44a79v51e56l 65Š51e87v41č14í92k 6750315319410

Asi jste neviděl, vyznělo to pro Bolka optimisticky.

+1/0
14.10.2015 20:20

J17a22n 64C62e28l12l91e64r 4829506373934

Tedy nemyslím konkretní vaření, ale věci kolem, třeba přílohy....uf, doteď jsem si myslel, že se i přílohy vaří. Tak asi ne.:-(

0/0
14.10.2015 20:52

P91a14v65e28l 36Š10e61v93č54í21k 6910495249950

ale jo, některé samozřejmě ano, myslel jsem oblohy, zelenina atd. Šéf to někde kritizoval, koukám na to velmi náhodně

0/0
14.10.2015 20:58

P82e55t33r22a 59N70o52v32á15k85o31v70á 7798846664798

Viděli jsme a nevyznělo. Nebo teda vyznělo pouze v případě, že nechápete, že se to nedá říct na ... plná ústa. Jinak všichni pochopili.

+3/0
15.10.2015 8:59

P95a10v28e71l 58Š82e75v84č65í74k 6690375859940

Nu, možná byl můj dojem umocněn tím, že jsem v té hospodě před tím byl i osobně.

0/0
15.10.2015 9:18

M29i25r48e31k 28K46o40v70a89c66i50k 5681981781957

Kterej je to díl?

0/0
14.10.2015 16:55

P65a29v76e37l 74Š24e90v31č51í47k 6980785479550

To už nevim, je to ale velmi dávno. Ještě než se farma začala propírat v mediích že krachuje.

0/0
14.10.2015 20:22

M84i11r25e46k 19K65o16v31a58c66i29k 5481341201617

Já myslel, že jsem viděl všechno, ale tohle si vůbec nevybavuju... :-/

0/0
19.10.2015 1:00

M31a89r83t96i88n 10Š55t92ě10p21á80n38e93k 3957833283671

Ono za to asi muze zmena reziseru (i kdyz asi ne jen ta). Treba takovy Klusak je tak trochu cesky Michael Moore, sem tam to naaranzovat, trochu priohnout,... Ale je otazka, jestli nejdriv nebyla zadana zmena vzhledu a zamereni a podle toho hledani reziseri.

+2/0
14.10.2015 9:26

M91a25r15t64i34n 32Š89t22ě89p43á70n20e17k 3357883803681

Bohuzel  tohle uz opravdu nema s puvodnim  zamerem a radami nic spolecneho. Je to spis blizsi Gordonove americke serii. Plne hlubokych lidskych pribehu (HLP), ale o vareni uz to moc neni. Navic jsou stale patrnejsi rezijni zasahy, ktere byly v prvnich seriich neznatelne a zatim posledni - reklamni - dil byl fakt hnus. Hvezdy snad uz i jen za to, ze si uklidi v kuchyni. Je to skoda, protoze jinak bylo "Ano sefe" rekl bych velmi dustojnym pokracovatelem Ramsay's Kitchen Nightmares.

Uvidime jestli je sance na zlepseni, lec bojim se, ze cesty zpet neni.

+17/−3
14.10.2015 9:10

R30a56d25e81k 58N55o38v18o25t34n38ý 5378222356735

Ten pořad nikdy nebyl primárně o vaření, byl o provozování restaurací, což není totéž.

+14/0
14.10.2015 9:52

M47a61r56t19i14n 96Š95t66ě93p83á97n65e83k 3827913853901

Ano, spatne vyjadrene. Bylo to o podnikani, ale vareni v tom hralo velkou roli a bylo soucasni poradu. Ted je to o ukradenych privescich, opilych zenskych, prohlasovani slavy Havlovi atd, atd. Hvezdu dostane skoro kazdy uz za ucast.

+8/0
14.10.2015 10:10

P56a34v75e36l 12V84e42r69n75e56r 1193963602847

no, nektere dily ramsayho jsou az k neuvereni - zpocatku majitele poslou gordona do zadele, nemechaji na nem nit suchou a na konci se tak uzasne americky usmivaji, sypou si popel na hlavu a nadsenim by gordona sezrali. proste narezirovane divadlo, az hruza.

+3/0
14.10.2015 11:56

H77o18n95z71a 55K78u79b75i71c34e89k 4317975609880

Joo, tam to znám...a nikdy to tam nebylo nic extra. za 10 let se tam nic nezměnilo...když jsem tam jedl, tak pizu a ta nebyla špatná. Pozvat přítelkyni do tohoto podniku na večeři bych ale nedělal...

0/0
14.10.2015 7:26

L54a35d33i48s46l79a86v 59P47o45l75i23c48k37ý 5496865681427

Ta restaurace se jmenuje Pod lékárnou. Ale že se tady na Lupě vůbec divím.

+11/0
14.10.2015 6:59

Š97á29r56k87a 20M45a17t20y79á62š50o46v80á 1861815792319

a plete majitel nebo háčkuje ?;-)

0/0
14.10.2015 7:23

H30o84n58z23a 14P90a58n58s36k79ý 3643402480310

Odháčkovává

+33/0
14.10.2015 9:03

M47a30r87e98k 41S41v65o24b86o40d36a 3983343185

Cele to "sefovani" uz se davno zmenilo na grotesku puvodnich dilu. Prvni a druha serie jeste stala za shlednuti, ale ted  uz ne. Je sice chvalyhodne, ze po peti nebo sesti sezonach tvurci poradu zjistili, ze nase republika pokracuje jeste za Orlickyma horama a Ceskomoravskou vrchovinou dal smerem na vychod, ale puvodni jiskru a napad uz davno smetla rutina.

+24/−8
14.10.2015 6:26

H11o63n88z41a 67K15u29b11i20c28e92k 4387975389830

NIkdo Vás nenutí se na to dívat. Podle mě je to dobré. Jen at majitelé upřímně poznají, co je jejich kuchyně vlastně zač...

+16/−2
14.10.2015 7:27

O65l51d79ř41i40c13h 26H92o87r49á48k 2644169971275

Ano nenutí, ale pořady bez zpětné vazby se často začnou utápět ve svém klidu a slávě z minulých řad a pak neslavně končí.

0/0
1.11.2015 19:31
Foto

J86a15n 66Z50á57h71r89a33d71n42í12k 1461193680155

prečo tu stále dávate toho "žvanila" ??????Rv

+3/−59
14.10.2015 6:10

K13a43r37e39l 30N87a55s67t92o14u84p70i11l 3900291490231

každý týden tu je upoutávka na ten pořad a pokaždý se najde nějaký hňup který se tomu diví...

+36/−2
14.10.2015 8:59

F12i91l41i87p 71T56ó80t22h 2749283176976

čobol

+5/−1
14.10.2015 20:27

O38s66k16a33r 81K46o14v37a75ř76í39k 8417473726457

Tahle řada je suverénně nejslabší.

+18/−6
14.10.2015 6:10

P72a11v88l41a 52N91o88v43á 3275378269400

Taky mi přijde. Nezměnili třeba režiséra, nebo scénáristu? Zdá se mi, že je to trochu o něčem jiném...

+5/−1
14.10.2015 7:09

J85a55n 27H54l69u47š68t64í47k 6779467284

Bohužel musím souhlasit

+3/−1
14.10.2015 7:20

P53a25v22l46a 34N62o10v50á 3975218189200

Pan Černý je asi opačného názoru... evidentně :-)

+1/0
14.10.2015 7:48

M84a85r64t16i49n 32P87r94o64k15o27p 7812572318688

Rozhodně by to chtělo změnu. Ten formát pořadu mám pořád rád, ale moc to uhlo z cesty. Měli by si projet díly z GR, aby pochopili, co z toho pořadu dělá tu "zábavu". Protože je to i show.

+1/0
14.10.2015 7:40

P92a78v18l96a 93N63o70v86á 3365798519180

Za mě je show poslední, co by chybělo. Nějak v tom postrádám "opravdovost". Např. v každém díle se teď mihne nějaká podivná postavička, která na mě ale působí strašně naaranžovaně. Jednou to byl mladý kuchtík, podruhé maminka, která orodovala za syna, teď u Septima zase ta ženská s trojkou v žíle...

+8/0
14.10.2015 7:51

V63l37a75d42i74m46í16r 68Z82a82u61š25k24a 5891512627473

To jsou bohužel reální češi a moravané. divil byjste se, ale několik takových svérázných postaviček se najde téměř v každé vsi.

+11/0
14.10.2015 8:30

P96a39v87l13a 92N16o71v89á 3235248569240

Toř to já tomu věřím, že tací lidé jsou. Spíš mě ale udivuje, že je to teď v každém díle. V předchozích dílech to byla spíš výjimka.

+3/0
14.10.2015 9:34







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.