Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Hnípající hospodou u Brna ani Pohlreich nepohnul, majitel plete svetry

„Je strašně těžké probudit k životu lidi, kteří nemají chuť s ničím bojovat a nechtějí změnit věci, které jim škodí,“ konstatuje Zdeněk Pohlreich nad osazenstvem restaurace Pod lékárnou v Židlochovicích. Tedy v městečku u cyklostezky spojující Brno s Vídní. Dobrá byla tak akorát polévka a s výhradami pizza.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M57o62j94m62í25r 65S11k83á64l86a 2310852706

[>-] klasika, bohužel...:-/

0/0
16.10.2015 10:28

O15s15k57a63r 22K87o80v62a11ř89í15k 8547473746527

Majitel vypadá jak R.Kysela

0/0
15.10.2015 22:35

J11i41ř61í 36F56r66o53l98e49c 7475544472987

Na tvaruzkove pizze nevidim nic spatneho :-)

+3/0
15.10.2015 21:42

V32í83ť49a 38N88o75v50á60k 1708703515711

Český freestyle :-)

+2/0
15.10.2015 21:55

J21a83r12o25s29l19a23v 33S49e57d17l29á76č85e31k 3674601206638

tvarůžková pizza a jetrnicové sushi ;-)

+1/0
16.10.2015 12:12

J14a41n 33C22e24l63l92e76r 4149116383304

Se divím že tu ještě není příspěvek od Karla Drdy, známého odborníka na Pohlreicha.:-)

0/0
14.10.2015 20:45

J76o33s41e47f 44R84i25c96h95t39e79r 9556965277703

K vaření: tyvoe koho napadne dělat v Židlochovicích tatarák z lososa?? A ještě k tomu mraženýho, což se snad ani nesmí. To fakt v té dědině není k sehnání teta, která umí udělat třeba poctivý vepřo knedlo zelo nebo křenovku?

+19/0
14.10.2015 13:05

P37a65v86l70a 65N38o27v59á 3955308199480

Mraženej tatarák z lososa se prej ke starobrnu hodí skvěle ;-)

+13/0
14.10.2015 13:38

A25l17e84n12a 71V34e75s81e41l10á 3153691635798

Nejsem odborník, ale... dá se vůbec ve střední Evropě udělat tatarák z čerstvého lososa?

U mořských ryb je obrovský rozdíl mezi tím, jestli jsou zamraženy hned po výlovu a bez přerušení chladicího řetězce se dostanou až do kuchyně anebo jestli se nejdřív vezou někam do fabriky a mrazí se až bůhvíkdy (případně dokonce víckrát). V prvním případě je rozdíl oproti čerstvému  minimální. Ale přímo čerstvý by snad jedině musel letět přímou linkou od moře do hospody a tam ihned zpracován a podán, aby to mohlo mít kvalitu. Spousta mořských ryb prodávaných jako tzv. "čerstvé" jsou z logických důvodů jen rozmražené. A to je ta opravdu kvalitně zmražená ryba fakt lepší. (Což teda neznamená, že ta podávaná v hospodě kvalitně zmražená a skladovaná byla.)

0/0
15.10.2015 10:24

P82e42t17r 23T61l83o58u75k32a20l 7744825782335

Třeba Makro prezentuje ryby s proslovem do 48 hodin od výlovu na našem pultě. Jestli je to pravda nebo zda na to mají i nějaký papír netuším, ale chvástají se tím.

0/0
15.10.2015 20:56

V56í24ť91a 32N36o10v23á35k 1718633975231

Hlavně potřebuje čas..až 3. den je losos ok k jídlu. Přesně nevím,ale pan Vaněk o tom točil jeden díl...paradoxně nejlepší ryba je u nas ..pak cestuje do sousedních států :-)

0/0
15.10.2015 21:52

A96l22e10n73a 84V13e38s58e24l65á 3753471535858

Ale jo, tomu věřím - ale to je teprve na pultě v Makru. Odtud na talíř hostovi je ještě docela dlouhá cesta.

0/0
16.10.2015 10:39

T37o49m34a15s 78D24r20a82j58s15a98j91t44l 9919267848280

Nastesti jedna hospoda, kde vari dobre, tam je. "Za kominem".

0/0
19.11.2015 23:08

P19a11v60e20l 72Š72e93v61č60í27k 6120845139370

Před časem jsem se díval na díl z Bolkovy hospody na jeho farmě. Bylo to zjevně upečené po kamarádsku. Od těch dob beru s reservou. Občas na to namátkově kouknu, zajímá mne spíše pro sledování podnikání majitelů než samotná jídla a občas mi i přijde, že někdy prosazuje Šéf nesmysly. Tedy nemyslím konkretní veření, ale věci kolem, třeba přílohy nebo druh talířů....

Občas koukám na stránky fajnsmekr.cz

Škoda, že to tam zjevně usíná a je hlavně brněnská záležitost. Kdysi jsme i dle toho tipovali restaurace kam si jednou za čas s paní vyrazili. A dobře jsme udělali, od těch dob máme pár skutečně oblíbených podniků.

Nakonec jsem se i zaregistroval a začal recenze i psát. Prvotním popudem byla návštěva naší původně oblíbené restaurace v sousedství, kde se to stále zhoršovalo, až mne naštvali a napsal jsem recenzi na Fajnšmekr. Myslím ale, že i když reagovali, hospoda se nezlepší, nová majitelka sídlí daleko a jede i v jiném byznysu a když v hospodě, stejně jako v každé firmě není dráb na dosah, začne lidově řečeno chcípat.

V Brně je tedy otřesný podnik nějaké Semilasso neustále zející prázdnotou v režii místní radnice která ji pronajímá. A naproti ulice je jiná restaurace kde je problém jakoukoliv dobu sehnat místo.

+2/−14
14.10.2015 9:52

J64o82s12e93f 43R20i60c79h48t18e96r 9296655807683

Jakože po kamarádsku upekli aby z toho Bolek vyšel jako zkrachovalej alkoholik co provozuje otřesnej pajzl do kterýho lezou leda tak jeho kámoši na pivo? Tak určitěé :-)

+19/−1
14.10.2015 12:59

P28a19v48e23l 14Š65e73v79č91í75k 6870165139920

Asi jste neviděl, vyznělo to pro Bolka optimisticky.

+1/0
14.10.2015 20:20

J21a82n 28C75e13l15l57e33r 4409466453204

Tedy nemyslím konkretní vaření, ale věci kolem, třeba přílohy....uf, doteď jsem si myslel, že se i přílohy vaří. Tak asi ne.:-(

0/0
14.10.2015 20:52

P22a80v93e38l 14Š53e83v22č47í22k 6460215329440

ale jo, některé samozřejmě ano, myslel jsem oblohy, zelenina atd. Šéf to někde kritizoval, koukám na to velmi náhodně

0/0
14.10.2015 20:58

P88e93t94r90a 50N97o77v60á71k14o90v71á 7428496314828

Viděli jsme a nevyznělo. Nebo teda vyznělo pouze v případě, že nechápete, že se to nedá říct na ... plná ústa. Jinak všichni pochopili.

+3/0
15.10.2015 8:59

P97a35v41e19l 36Š69e36v17č62í50k 6920665819880

Nu, možná byl můj dojem umocněn tím, že jsem v té hospodě před tím byl i osobně.

0/0
15.10.2015 9:18

M47i39r81e18k 23K16o34v62a84c72i15k 5301191611877

Kterej je to díl?

0/0
14.10.2015 16:55

P81a70v85e86l 15Š12e19v51č95í36k 6360525119340

To už nevim, je to ale velmi dávno. Ještě než se farma začala propírat v mediích že krachuje.

0/0
14.10.2015 20:22

M68i19r40e31k 89K95o77v64a17c86i46k 5191911141327

Já myslel, že jsem viděl všechno, ale tohle si vůbec nevybavuju... :-/

0/0
19.10.2015 1:00

M57a47r86t64i31n 74Š44t89ě56p39á92n20e13k 3387163883471

Ono za to asi muze zmena reziseru (i kdyz asi ne jen ta). Treba takovy Klusak je tak trochu cesky Michael Moore, sem tam to naaranzovat, trochu priohnout,... Ale je otazka, jestli nejdriv nebyla zadana zmena vzhledu a zamereni a podle toho hledani reziseri.

+2/0
14.10.2015 9:26

M25a31r63t81i19n 52Š53t54ě11p45á61n92e81k 3827543703631

Bohuzel  tohle uz opravdu nema s puvodnim  zamerem a radami nic spolecneho. Je to spis blizsi Gordonove americke serii. Plne hlubokych lidskych pribehu (HLP), ale o vareni uz to moc neni. Navic jsou stale patrnejsi rezijni zasahy, ktere byly v prvnich seriich neznatelne a zatim posledni - reklamni - dil byl fakt hnus. Hvezdy snad uz i jen za to, ze si uklidi v kuchyni. Je to skoda, protoze jinak bylo "Ano sefe" rekl bych velmi dustojnym pokracovatelem Ramsay's Kitchen Nightmares.

Uvidime jestli je sance na zlepseni, lec bojim se, ze cesty zpet neni.

+17/−3
14.10.2015 9:10

R40a15d60e17k 20N76o38v26o30t27n60ý 5898872276905

Ten pořad nikdy nebyl primárně o vaření, byl o provozování restaurací, což není totéž.

+14/0
14.10.2015 9:52

M65a81r36t82i61n 77Š12t46ě50p13á38n92e61k 3457853743611

Ano, spatne vyjadrene. Bylo to o podnikani, ale vareni v tom hralo velkou roli a bylo soucasni poradu. Ted je to o ukradenych privescich, opilych zenskych, prohlasovani slavy Havlovi atd, atd. Hvezdu dostane skoro kazdy uz za ucast.

+8/0
14.10.2015 10:10

P14a52v31e94l 22V18e97r11n45e31r 1283643352627

no, nektere dily ramsayho jsou az k neuvereni - zpocatku majitele poslou gordona do zadele, nemechaji na nem nit suchou a na konci se tak uzasne americky usmivaji, sypou si popel na hlavu a nadsenim by gordona sezrali. proste narezirovane divadlo, az hruza.

+3/0
14.10.2015 11:56

J45a62n 34K20u30b14í52č34e23k 3374761678551

Joo, tam to znám...a nikdy to tam nebylo nic extra. za 10 let se tam nic nezměnilo...když jsem tam jedl, tak pizu a ta nebyla špatná. Pozvat přítelkyni do tohoto podniku na večeři bych ale nedělal...

0/0
14.10.2015 7:26

L74a90d62i64s25l74a39v 93P75o19l91i63c46k15ý 5636955511487

Ta restaurace se jmenuje Pod lékárnou. Ale že se tady na Lupě vůbec divím.

+11/0
14.10.2015 6:59

Š11á86r77k27a 71M56a91t61y61á34š37o84v75á 1301305542439

a plete majitel nebo háčkuje ?;-)

0/0
14.10.2015 7:23

H69o91n34z87a 26P70a80n26s29k55ý 3333612140320

Odháčkovává

+33/0
14.10.2015 9:03

M35a58r58e94k 97S81v38o11b40o86d89a 3633733545

Cele to "sefovani" uz se davno zmenilo na grotesku puvodnich dilu. Prvni a druha serie jeste stala za shlednuti, ale ted  uz ne. Je sice chvalyhodne, ze po peti nebo sesti sezonach tvurci poradu zjistili, ze nase republika pokracuje jeste za Orlickyma horama a Ceskomoravskou vrchovinou dal smerem na vychod, ale puvodni jiskru a napad uz davno smetla rutina.

+24/−8
14.10.2015 6:26

J63a57n 77K76u23b39í17č35e77k 3294701588711

NIkdo Vás nenutí se na to dívat. Podle mě je to dobré. Jen at majitelé upřímně poznají, co je jejich kuchyně vlastně zač...

+16/−2
14.10.2015 7:27

O48l93d87ř38i35c74h 78H88o76r47á91k 2534139971785

Ano nenutí, ale pořady bez zpětné vazby se často začnou utápět ve svém klidu a slávě z minulých řad a pak neslavně končí.

0/0
1.11.2015 19:31
Foto

J37a59n 43Z62á22h12r49a15d26n25í36k 1351133640985

prečo tu stále dávate toho "žvanila" ??????Rv

+3/−59
14.10.2015 6:10

K85a56r14e93l 10N74a64s18t11o85u36p62i19l 3530791960841

každý týden tu je upoutávka na ten pořad a pokaždý se najde nějaký hňup který se tomu diví...

+36/−2
14.10.2015 8:59

F78i73l71i64p 27T31ó52t54h 2329663616356

čobol

+5/−1
14.10.2015 20:27

O70s75k91a42r 72K52o90v77a48ř88í77k 8517333806527

Tahle řada je suverénně nejslabší.

+18/−6
14.10.2015 6:10

P67a31v51l30a 47N51o64v69á 3845438559410

Taky mi přijde. Nezměnili třeba režiséra, nebo scénáristu? Zdá se mi, že je to trochu o něčem jiném...

+5/−1
14.10.2015 7:09

J33a46n 41H73l14u88š26t67í23k 6829707404

Bohužel musím souhlasit

+3/−1
14.10.2015 7:20

P15a90v29l42a 54N92o28v96á 3945788329170

Pan Černý je asi opačného názoru... evidentně :-)

+1/0
14.10.2015 7:48

M80a12r90t49i37n 29P60r18o36k21o26p 7732592718198

Rozhodně by to chtělo změnu. Ten formát pořadu mám pořád rád, ale moc to uhlo z cesty. Měli by si projet díly z GR, aby pochopili, co z toho pořadu dělá tu "zábavu". Protože je to i show.

+1/0
14.10.2015 7:40

P38a49v19l21a 62N39o31v86á 3915578459720

Za mě je show poslední, co by chybělo. Nějak v tom postrádám "opravdovost". Např. v každém díle se teď mihne nějaká podivná postavička, která na mě ale působí strašně naaranžovaně. Jednou to byl mladý kuchtík, podruhé maminka, která orodovala za syna, teď u Septima zase ta ženská s trojkou v žíle...

+8/0
14.10.2015 7:51

V89l63a33d33i52m44í49r 34Z75a68u65š58k86a 5711532667553

To jsou bohužel reální češi a moravané. divil byjste se, ale několik takových svérázných postaviček se najde téměř v každé vsi.

+11/0
14.10.2015 8:30

P28a19v14l15a 82N17o44v64á 3565448259320

Toř to já tomu věřím, že tací lidé jsou. Spíš mě ale udivuje, že je to teď v každém díle. V předchozích dílech to byla spíš výjimka.

+3/0
14.10.2015 9:34







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.