Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Hnípající hospodou u Brna ani Pohlreich nepohnul, majitel plete svetry

„Je strašně těžké probudit k životu lidi, kteří nemají chuť s ničím bojovat a nechtějí změnit věci, které jim škodí,“ konstatuje Zdeněk Pohlreich nad osazenstvem restaurace Pod lékárnou v Židlochovicích. Tedy v městečku u cyklostezky spojující Brno s Vídní. Dobrá byla tak akorát polévka a s výhradami pizza.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M62o45j34m58í98r 42S24k95á13l51a 2440862896

[>-] klasika, bohužel...:-/

0/0
16.10.2015 10:28

O89s82k69a68r 29K56o29v85a44ř40í25k 8917903396227

Majitel vypadá jak R.Kysela

0/0
15.10.2015 22:35

J17i57ř29í 57F20r19o31l70e37c 7265904642657

Na tvaruzkove pizze nevidim nic spatneho :-)

+3/0
15.10.2015 21:42

V19í53ť17a 27N23o81v86á39k 1548643235121

Český freestyle :-)

+2/0
15.10.2015 21:55

J85a88r75o10s93l42a16v 50S84e82d94l93á24č39e78k 3794611976418

tvarůžková pizza a jetrnicové sushi ;-)

+1/0
16.10.2015 12:12

J12a65n 63C30e35l85l17e73r 4779576353774

Se divím že tu ještě není příspěvek od Karla Drdy, známého odborníka na Pohlreicha.:-)

0/0
14.10.2015 20:45

J12o64s43e17f 32R42i94c37h32t57e57r 9246335707213

K vaření: tyvoe koho napadne dělat v Židlochovicích tatarák z lososa?? A ještě k tomu mraženýho, což se snad ani nesmí. To fakt v té dědině není k sehnání teta, která umí udělat třeba poctivý vepřo knedlo zelo nebo křenovku?

+19/0
14.10.2015 13:05

P33a97v51l17a 58N92o66v81á 3985308359550

Mraženej tatarák z lososa se prej ke starobrnu hodí skvěle ;-)

+13/0
14.10.2015 13:38

A73l17e35n42a 72V37e57s27e91l59á 3943711575298

Nejsem odborník, ale... dá se vůbec ve střední Evropě udělat tatarák z čerstvého lososa?

U mořských ryb je obrovský rozdíl mezi tím, jestli jsou zamraženy hned po výlovu a bez přerušení chladicího řetězce se dostanou až do kuchyně anebo jestli se nejdřív vezou někam do fabriky a mrazí se až bůhvíkdy (případně dokonce víckrát). V prvním případě je rozdíl oproti čerstvému  minimální. Ale přímo čerstvý by snad jedině musel letět přímou linkou od moře do hospody a tam ihned zpracován a podán, aby to mohlo mít kvalitu. Spousta mořských ryb prodávaných jako tzv. "čerstvé" jsou z logických důvodů jen rozmražené. A to je ta opravdu kvalitně zmražená ryba fakt lepší. (Což teda neznamená, že ta podávaná v hospodě kvalitně zmražená a skladovaná byla.)

0/0
15.10.2015 10:24

P13e13t79r 18T15l16o12u25k94a50l 7784155272285

Třeba Makro prezentuje ryby s proslovem do 48 hodin od výlovu na našem pultě. Jestli je to pravda nebo zda na to mají i nějaký papír netuším, ale chvástají se tím.

0/0
15.10.2015 20:56

V19í97ť61a 18N12o16v48á62k 1248313255501

Hlavně potřebuje čas..až 3. den je losos ok k jídlu. Přesně nevím,ale pan Vaněk o tom točil jeden díl...paradoxně nejlepší ryba je u nas ..pak cestuje do sousedních států :-)

0/0
15.10.2015 21:52

A95l22e93n40a 48V55e45s11e73l63á 3773281215298

Ale jo, tomu věřím - ale to je teprve na pultě v Makru. Odtud na talíř hostovi je ještě docela dlouhá cesta.

0/0
16.10.2015 10:39

T48o71m91a40s 90D93r32a40j98s81a61j42t62l 9549227638500

Nastesti jedna hospoda, kde vari dobre, tam je. "Za kominem".

0/0
19.11.2015 23:08

P65a85v89e64l 15Š13e11v19č39í58k 6810275459430

Před časem jsem se díval na díl z Bolkovy hospody na jeho farmě. Bylo to zjevně upečené po kamarádsku. Od těch dob beru s reservou. Občas na to namátkově kouknu, zajímá mne spíše pro sledování podnikání majitelů než samotná jídla a občas mi i přijde, že někdy prosazuje Šéf nesmysly. Tedy nemyslím konkretní veření, ale věci kolem, třeba přílohy nebo druh talířů....

Občas koukám na stránky fajnsmekr.cz

Škoda, že to tam zjevně usíná a je hlavně brněnská záležitost. Kdysi jsme i dle toho tipovali restaurace kam si jednou za čas s paní vyrazili. A dobře jsme udělali, od těch dob máme pár skutečně oblíbených podniků.

Nakonec jsem se i zaregistroval a začal recenze i psát. Prvotním popudem byla návštěva naší původně oblíbené restaurace v sousedství, kde se to stále zhoršovalo, až mne naštvali a napsal jsem recenzi na Fajnšmekr. Myslím ale, že i když reagovali, hospoda se nezlepší, nová majitelka sídlí daleko a jede i v jiném byznysu a když v hospodě, stejně jako v každé firmě není dráb na dosah, začne lidově řečeno chcípat.

V Brně je tedy otřesný podnik nějaké Semilasso neustále zející prázdnotou v režii místní radnice která ji pronajímá. A naproti ulice je jiná restaurace kde je problém jakoukoliv dobu sehnat místo.

+2/−14
14.10.2015 9:52

J83o88s89e86f 98R89i31c90h33t55e73r 9816945587863

Jakože po kamarádsku upekli aby z toho Bolek vyšel jako zkrachovalej alkoholik co provozuje otřesnej pajzl do kterýho lezou leda tak jeho kámoši na pivo? Tak určitěé :-)

+19/−1
14.10.2015 12:59

P22a81v55e61l 10Š36e62v35č39í82k 6660885399810

Asi jste neviděl, vyznělo to pro Bolka optimisticky.

+1/0
14.10.2015 20:20

J63a72n 57C80e46l27l58e73r 4649346633604

Tedy nemyslím konkretní vaření, ale věci kolem, třeba přílohy....uf, doteď jsem si myslel, že se i přílohy vaří. Tak asi ne.:-(

0/0
14.10.2015 20:52

P43a94v65e19l 41Š31e15v60č52í45k 6980715839430

ale jo, některé samozřejmě ano, myslel jsem oblohy, zelenina atd. Šéf to někde kritizoval, koukám na to velmi náhodně

0/0
14.10.2015 20:58

P57e35t64r57a 26N33o42v61á51k91o10v33á 7238216694638

Viděli jsme a nevyznělo. Nebo teda vyznělo pouze v případě, že nechápete, že se to nedá říct na ... plná ústa. Jinak všichni pochopili.

+3/0
15.10.2015 8:59

P18a90v36e45l 75Š28e40v72č73í34k 6670335309210

Nu, možná byl můj dojem umocněn tím, že jsem v té hospodě před tím byl i osobně.

0/0
15.10.2015 9:18

M36i58r19e62k 82K10o47v98a76c47i36k 5111421231277

Kterej je to díl?

0/0
14.10.2015 16:55

P40a96v91e48l 81Š81e90v79č56í97k 6800165339830

To už nevim, je to ale velmi dávno. Ještě než se farma začala propírat v mediích že krachuje.

0/0
14.10.2015 20:22

M51i98r74e38k 30K79o73v74a14c58i86k 5621701901587

Já myslel, že jsem viděl všechno, ale tohle si vůbec nevybavuju... :-/

0/0
19.10.2015 1:00

M97a48r27t96i59n 56Š92t69ě40p81á38n54e66k 3387153843291

Ono za to asi muze zmena reziseru (i kdyz asi ne jen ta). Treba takovy Klusak je tak trochu cesky Michael Moore, sem tam to naaranzovat, trochu priohnout,... Ale je otazka, jestli nejdriv nebyla zadana zmena vzhledu a zamereni a podle toho hledani reziseri.

+2/0
14.10.2015 9:26

M40a75r92t95i37n 35Š14t91ě46p66á32n86e89k 3947283303881

Bohuzel  tohle uz opravdu nema s puvodnim  zamerem a radami nic spolecneho. Je to spis blizsi Gordonove americke serii. Plne hlubokych lidskych pribehu (HLP), ale o vareni uz to moc neni. Navic jsou stale patrnejsi rezijni zasahy, ktere byly v prvnich seriich neznatelne a zatim posledni - reklamni - dil byl fakt hnus. Hvezdy snad uz i jen za to, ze si uklidi v kuchyni. Je to skoda, protoze jinak bylo "Ano sefe" rekl bych velmi dustojnym pokracovatelem Ramsay's Kitchen Nightmares.

Uvidime jestli je sance na zlepseni, lec bojim se, ze cesty zpet neni.

+17/−3
14.10.2015 9:10

R97a98d42e88k 36N34o93v15o15t96n48ý 5508282176745

Ten pořad nikdy nebyl primárně o vaření, byl o provozování restaurací, což není totéž.

+14/0
14.10.2015 9:52

M52a11r43t39i25n 64Š12t21ě90p92á66n19e35k 3467533913421

Ano, spatne vyjadrene. Bylo to o podnikani, ale vareni v tom hralo velkou roli a bylo soucasni poradu. Ted je to o ukradenych privescich, opilych zenskych, prohlasovani slavy Havlovi atd, atd. Hvezdu dostane skoro kazdy uz za ucast.

+8/0
14.10.2015 10:10

P35a46v49e16l 84V86e51r48n68e11r 1313303172537

no, nektere dily ramsayho jsou az k neuvereni - zpocatku majitele poslou gordona do zadele, nemechaji na nem nit suchou a na konci se tak uzasne americky usmivaji, sypou si popel na hlavu a nadsenim by gordona sezrali. proste narezirovane divadlo, az hruza.

+3/0
14.10.2015 11:56

H94o47n24z21a 46K92u83b89i72c43e95k 4307965439660

Joo, tam to znám...a nikdy to tam nebylo nic extra. za 10 let se tam nic nezměnilo...když jsem tam jedl, tak pizu a ta nebyla špatná. Pozvat přítelkyni do tohoto podniku na večeři bych ale nedělal...

0/0
14.10.2015 7:26

L83a79d67i53s56l17a91v 70P35o46l26i56c87k75ý 5946105881707

Ta restaurace se jmenuje Pod lékárnou. Ale že se tady na Lupě vůbec divím.

+11/0
14.10.2015 6:59

Š84á22r23k86a 31M41a54t48y51á55š75o72v87á 1651545152119

a plete majitel nebo háčkuje ?;-)

0/0
14.10.2015 7:23

H27o51n62z62a 96P87a55n53s85k10ý 3763372120960

Odháčkovává

+33/0
14.10.2015 9:03

M47a94r41e35k 57S54v69o91b45o21d11a 3673503245

Cele to "sefovani" uz se davno zmenilo na grotesku puvodnich dilu. Prvni a druha serie jeste stala za shlednuti, ale ted  uz ne. Je sice chvalyhodne, ze po peti nebo sesti sezonach tvurci poradu zjistili, ze nase republika pokracuje jeste za Orlickyma horama a Ceskomoravskou vrchovinou dal smerem na vychod, ale puvodni jiskru a napad uz davno smetla rutina.

+24/−8
14.10.2015 6:26

H59o72n37z90a 43K70u92b82i46c18e31k 4257355419760

NIkdo Vás nenutí se na to dívat. Podle mě je to dobré. Jen at majitelé upřímně poznají, co je jejich kuchyně vlastně zač...

+16/−2
14.10.2015 7:27

O55l54d70ř24i53c78h 34H91o33r28á56k 2564569591265

Ano nenutí, ale pořady bez zpětné vazby se často začnou utápět ve svém klidu a slávě z minulých řad a pak neslavně končí.

0/0
1.11.2015 19:31
Foto

J51a94n 29Z14á39h35r36a49d45n68í35k 1531223930275

prečo tu stále dávate toho "žvanila" ??????Rv

+3/−59
14.10.2015 6:10

K35a38r43e59l 67N65a55s95t36o69u80p47i44l 3660241230451

každý týden tu je upoutávka na ten pořad a pokaždý se najde nějaký hňup který se tomu diví...

+36/−2
14.10.2015 8:59

F36i86l91i79p 29T16ó37t47h 2299283316776

čobol

+5/−1
14.10.2015 20:27

O83s52k80a79r 39K10o31v28a22ř98í57k 8847493326777

Tahle řada je suverénně nejslabší.

+18/−6
14.10.2015 6:10

P68a54v87l15a 78N53o21v17á 3845168359540

Taky mi přijde. Nezměnili třeba režiséra, nebo scénáristu? Zdá se mi, že je to trochu o něčem jiném...

+5/−1
14.10.2015 7:09

J18a37n 32H30l46u36š74t57í85k 6379667634

Bohužel musím souhlasit

+3/−1
14.10.2015 7:20

P37a24v91l27a 23N87o43v94á 3795838589770

Pan Černý je asi opačného názoru... evidentně :-)

+1/0
14.10.2015 7:48

M73a40r25t98i40n 40P72r94o32k74o75p 7192842758368

Rozhodně by to chtělo změnu. Ten formát pořadu mám pořád rád, ale moc to uhlo z cesty. Měli by si projet díly z GR, aby pochopili, co z toho pořadu dělá tu "zábavu". Protože je to i show.

+1/0
14.10.2015 7:40

P48a22v56l29a 82N26o30v50á 3505398289890

Za mě je show poslední, co by chybělo. Nějak v tom postrádám "opravdovost". Např. v každém díle se teď mihne nějaká podivná postavička, která na mě ale působí strašně naaranžovaně. Jednou to byl mladý kuchtík, podruhé maminka, která orodovala za syna, teď u Septima zase ta ženská s trojkou v žíle...

+8/0
14.10.2015 7:51

V70l28a90d59i38m53í72r 52Z71a95u58š58k55a 5951932687153

To jsou bohužel reální češi a moravané. divil byjste se, ale několik takových svérázných postaviček se najde téměř v každé vsi.

+11/0
14.10.2015 8:30

P48a26v17l38a 22N16o55v66á 3365398939560

Toř to já tomu věřím, že tací lidé jsou. Spíš mě ale udivuje, že je to teď v každém díle. V předchozích dílech to byla spíš výjimka.

+3/0
14.10.2015 9:34





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.