Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Hnípající hospodou u Brna ani Pohlreich nepohnul, majitel plete svetry

„Je strašně těžké probudit k životu lidi, kteří nemají chuť s ničím bojovat a nechtějí změnit věci, které jim škodí,“ konstatuje Zdeněk Pohlreich nad osazenstvem restaurace Pod lékárnou v Židlochovicích. Tedy v městečku u cyklostezky spojující Brno s Vídní. Dobrá byla tak akorát polévka a s výhradami pizza.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M20o70j82m18í78r 53S69k88á72l13a 2870462266

[>-] klasika, bohužel...:-/

0/0
16.10.2015 10:28

O27s66k52a46r 43K48o72v29a48ř48í42k 8587903346307

Majitel vypadá jak R.Kysela

0/0
15.10.2015 22:35

J26i66ř18í 35F84r40o80l81e57c 7395534752807

Na tvaruzkove pizze nevidim nic spatneho :-)

+3/0
15.10.2015 21:42

V26í19ť51a 58N24o79v59á61k 1698583815291

Český freestyle :-)

+2/0
15.10.2015 21:55

J45a49r90o32s44l75a29v 62S45e68d55l45á79č21e40k 3854851706878

tvarůžková pizza a jetrnicové sushi ;-)

+1/0
16.10.2015 12:12

J13a94n 96C47e31l38l89e98r 4759536693644

Se divím že tu ještě není příspěvek od Karla Drdy, známého odborníka na Pohlreicha.:-)

0/0
14.10.2015 20:45

J96o59s52e65f 94R40i90c35h94t77e55r 9286805507953

K vaření: tyvoe koho napadne dělat v Židlochovicích tatarák z lososa?? A ještě k tomu mraženýho, což se snad ani nesmí. To fakt v té dědině není k sehnání teta, která umí udělat třeba poctivý vepřo knedlo zelo nebo křenovku?

+19/0
14.10.2015 13:05

P22a44v67l29a 75N83o86v92á 3255508529520

Mraženej tatarák z lososa se prej ke starobrnu hodí skvěle ;-)

+13/0
14.10.2015 13:38

A10l15e84n29a 86V90e98s89e48l29á 3673741895548

Nejsem odborník, ale... dá se vůbec ve střední Evropě udělat tatarák z čerstvého lososa?

U mořských ryb je obrovský rozdíl mezi tím, jestli jsou zamraženy hned po výlovu a bez přerušení chladicího řetězce se dostanou až do kuchyně anebo jestli se nejdřív vezou někam do fabriky a mrazí se až bůhvíkdy (případně dokonce víckrát). V prvním případě je rozdíl oproti čerstvému  minimální. Ale přímo čerstvý by snad jedině musel letět přímou linkou od moře do hospody a tam ihned zpracován a podán, aby to mohlo mít kvalitu. Spousta mořských ryb prodávaných jako tzv. "čerstvé" jsou z logických důvodů jen rozmražené. A to je ta opravdu kvalitně zmražená ryba fakt lepší. (Což teda neznamená, že ta podávaná v hospodě kvalitně zmražená a skladovaná byla.)

0/0
15.10.2015 10:24

P79e62t18r 26T50l28o50u87k93a86l 7404845502885

Třeba Makro prezentuje ryby s proslovem do 48 hodin od výlovu na našem pultě. Jestli je to pravda nebo zda na to mají i nějaký papír netuším, ale chvástají se tím.

0/0
15.10.2015 20:56

V22í71ť59a 49N54o87v47á35k 1888913365401

Hlavně potřebuje čas..až 3. den je losos ok k jídlu. Přesně nevím,ale pan Vaněk o tom točil jeden díl...paradoxně nejlepší ryba je u nas ..pak cestuje do sousedních států :-)

0/0
15.10.2015 21:52

A88l50e15n72a 24V10e53s84e39l17á 3403171335128

Ale jo, tomu věřím - ale to je teprve na pultě v Makru. Odtud na talíř hostovi je ještě docela dlouhá cesta.

0/0
16.10.2015 10:39

T33o59m26a90s 42D55r15a58j11s36a56j18t34l 9459667428370

Nastesti jedna hospoda, kde vari dobre, tam je. "Za kominem".

0/0
19.11.2015 23:08

P28a34v24e87l 60Š46e87v23č25í84k 6950135829640

Před časem jsem se díval na díl z Bolkovy hospody na jeho farmě. Bylo to zjevně upečené po kamarádsku. Od těch dob beru s reservou. Občas na to namátkově kouknu, zajímá mne spíše pro sledování podnikání majitelů než samotná jídla a občas mi i přijde, že někdy prosazuje Šéf nesmysly. Tedy nemyslím konkretní veření, ale věci kolem, třeba přílohy nebo druh talířů....

Občas koukám na stránky fajnsmekr.cz

Škoda, že to tam zjevně usíná a je hlavně brněnská záležitost. Kdysi jsme i dle toho tipovali restaurace kam si jednou za čas s paní vyrazili. A dobře jsme udělali, od těch dob máme pár skutečně oblíbených podniků.

Nakonec jsem se i zaregistroval a začal recenze i psát. Prvotním popudem byla návštěva naší původně oblíbené restaurace v sousedství, kde se to stále zhoršovalo, až mne naštvali a napsal jsem recenzi na Fajnšmekr. Myslím ale, že i když reagovali, hospoda se nezlepší, nová majitelka sídlí daleko a jede i v jiném byznysu a když v hospodě, stejně jako v každé firmě není dráb na dosah, začne lidově řečeno chcípat.

V Brně je tedy otřesný podnik nějaké Semilasso neustále zející prázdnotou v režii místní radnice která ji pronajímá. A naproti ulice je jiná restaurace kde je problém jakoukoliv dobu sehnat místo.

+2/−14
14.10.2015 9:52

J29o41s30e85f 23R74i71c10h92t84e82r 9916135467663

Jakože po kamarádsku upekli aby z toho Bolek vyšel jako zkrachovalej alkoholik co provozuje otřesnej pajzl do kterýho lezou leda tak jeho kámoši na pivo? Tak určitěé :-)

+19/−1
14.10.2015 12:59

P90a28v49e71l 74Š13e87v97č86í45k 6970795129280

Asi jste neviděl, vyznělo to pro Bolka optimisticky.

+1/0
14.10.2015 20:20

J40a29n 61C97e52l91l87e92r 4249796283614

Tedy nemyslím konkretní vaření, ale věci kolem, třeba přílohy....uf, doteď jsem si myslel, že se i přílohy vaří. Tak asi ne.:-(

0/0
14.10.2015 20:52

P56a34v30e12l 77Š53e84v75č57í93k 6760625209890

ale jo, některé samozřejmě ano, myslel jsem oblohy, zelenina atd. Šéf to někde kritizoval, koukám na to velmi náhodně

0/0
14.10.2015 20:58

P26e53t32r97a 76N76o91v97á74k53o62v40á 7148936744138

Viděli jsme a nevyznělo. Nebo teda vyznělo pouze v případě, že nechápete, že se to nedá říct na ... plná ústa. Jinak všichni pochopili.

+3/0
15.10.2015 8:59

P35a35v90e55l 50Š41e73v65č42í30k 6350275519810

Nu, možná byl můj dojem umocněn tím, že jsem v té hospodě před tím byl i osobně.

0/0
15.10.2015 9:18

M35i84r45e41k 11K71o49v91a81c51i83k 5641351551587

Kterej je to díl?

0/0
14.10.2015 16:55

P24a23v79e81l 81Š89e50v37č28í44k 6740215579410

To už nevim, je to ale velmi dávno. Ještě než se farma začala propírat v mediích že krachuje.

0/0
14.10.2015 20:22

M43i56r65e80k 32K71o36v54a68c61i72k 5401851431197

Já myslel, že jsem viděl všechno, ale tohle si vůbec nevybavuju... :-/

0/0
19.10.2015 1:00

M13a66r76t47i20n 83Š15t21ě46p68á98n44e43k 3177233663961

Ono za to asi muze zmena reziseru (i kdyz asi ne jen ta). Treba takovy Klusak je tak trochu cesky Michael Moore, sem tam to naaranzovat, trochu priohnout,... Ale je otazka, jestli nejdriv nebyla zadana zmena vzhledu a zamereni a podle toho hledani reziseri.

+2/0
14.10.2015 9:26

M37a43r49t18i37n 97Š54t33ě86p86á68n20e30k 3197593643931

Bohuzel  tohle uz opravdu nema s puvodnim  zamerem a radami nic spolecneho. Je to spis blizsi Gordonove americke serii. Plne hlubokych lidskych pribehu (HLP), ale o vareni uz to moc neni. Navic jsou stale patrnejsi rezijni zasahy, ktere byly v prvnich seriich neznatelne a zatim posledni - reklamni - dil byl fakt hnus. Hvezdy snad uz i jen za to, ze si uklidi v kuchyni. Je to skoda, protoze jinak bylo "Ano sefe" rekl bych velmi dustojnym pokracovatelem Ramsay's Kitchen Nightmares.

Uvidime jestli je sance na zlepseni, lec bojim se, ze cesty zpet neni.

+17/−3
14.10.2015 9:10

R19a40d18e44k 20N31o58v50o54t43n62ý 5718902216605

Ten pořad nikdy nebyl primárně o vaření, byl o provozování restaurací, což není totéž.

+14/0
14.10.2015 9:52

M48a16r43t58i10n 68Š93t38ě77p91á86n96e28k 3527353483891

Ano, spatne vyjadrene. Bylo to o podnikani, ale vareni v tom hralo velkou roli a bylo soucasni poradu. Ted je to o ukradenych privescich, opilych zenskych, prohlasovani slavy Havlovi atd, atd. Hvezdu dostane skoro kazdy uz za ucast.

+8/0
14.10.2015 10:10

P84a78v23e13l 35V87e91r32n28e58r 1863523212697

no, nektere dily ramsayho jsou az k neuvereni - zpocatku majitele poslou gordona do zadele, nemechaji na nem nit suchou a na konci se tak uzasne americky usmivaji, sypou si popel na hlavu a nadsenim by gordona sezrali. proste narezirovane divadlo, az hruza.

+3/0
14.10.2015 11:56

H24o94n56z59a 80K13u26b15i92c49e45k 4787665279440

Joo, tam to znám...a nikdy to tam nebylo nic extra. za 10 let se tam nic nezměnilo...když jsem tam jedl, tak pizu a ta nebyla špatná. Pozvat přítelkyni do tohoto podniku na večeři bych ale nedělal...

0/0
14.10.2015 7:26

L60a31d12i17s24l81a16v 42P46o44l79i54c65k76ý 5506455511347

Ta restaurace se jmenuje Pod lékárnou. Ale že se tady na Lupě vůbec divím.

+11/0
14.10.2015 6:59

Š80á26r82k32a 94M75a66t86y68á72š29o63v89á 1191355152829

a plete majitel nebo háčkuje ?;-)

0/0
14.10.2015 7:23

H97o64n50z13a 55P42a88n24s22k46ý 3333702490260

Odháčkovává

+33/0
14.10.2015 9:03

M97a10r37e41k 46S27v77o98b16o41d56a 3933473685

Cele to "sefovani" uz se davno zmenilo na grotesku puvodnich dilu. Prvni a druha serie jeste stala za shlednuti, ale ted  uz ne. Je sice chvalyhodne, ze po peti nebo sesti sezonach tvurci poradu zjistili, ze nase republika pokracuje jeste za Orlickyma horama a Ceskomoravskou vrchovinou dal smerem na vychod, ale puvodni jiskru a napad uz davno smetla rutina.

+24/−8
14.10.2015 6:26

H27o79n89z45a 40K70u67b46i86c83e77k 4707495439800

NIkdo Vás nenutí se na to dívat. Podle mě je to dobré. Jen at majitelé upřímně poznají, co je jejich kuchyně vlastně zač...

+16/−2
14.10.2015 7:27

O63l30d63ř96i33c12h 65H88o80r93á68k 2654299651445

Ano nenutí, ale pořady bez zpětné vazby se často začnou utápět ve svém klidu a slávě z minulých řad a pak neslavně končí.

0/0
1.11.2015 19:31
Foto

J71a97n 47Z50á54h94r65a43d35n18í55k 1401623500575

prečo tu stále dávate toho "žvanila" ??????Rv

+3/−59
14.10.2015 6:10

K67a56r37e64l 35N76a36s40t49o45u24p24i10l 3630461120111

každý týden tu je upoutávka na ten pořad a pokaždý se najde nějaký hňup který se tomu diví...

+36/−2
14.10.2015 8:59

F27i30l48i16p 71T12ó91t35h 2689633306716

čobol

+5/−1
14.10.2015 20:27

O24s56k35a35r 40K46o10v18a90ř11í19k 8937713176117

Tahle řada je suverénně nejslabší.

+18/−6
14.10.2015 6:10

P19a79v51l42a 70N71o53v38á 3455298189610

Taky mi přijde. Nezměnili třeba režiséra, nebo scénáristu? Zdá se mi, že je to trochu o něčem jiném...

+5/−1
14.10.2015 7:09

J83a35n 71H98l18u72š20t77í31k 6669887744

Bohužel musím souhlasit

+3/−1
14.10.2015 7:20

P33a10v11l92a 35N29o39v21á 3105938909260

Pan Černý je asi opačného názoru... evidentně :-)

+1/0
14.10.2015 7:48

M87a22r86t10i52n 13P95r88o20k37o47p 7342652388198

Rozhodně by to chtělo změnu. Ten formát pořadu mám pořád rád, ale moc to uhlo z cesty. Měli by si projet díly z GR, aby pochopili, co z toho pořadu dělá tu "zábavu". Protože je to i show.

+1/0
14.10.2015 7:40

P85a97v95l33a 86N23o62v67á 3475718519450

Za mě je show poslední, co by chybělo. Nějak v tom postrádám "opravdovost". Např. v každém díle se teď mihne nějaká podivná postavička, která na mě ale působí strašně naaranžovaně. Jednou to byl mladý kuchtík, podruhé maminka, která orodovala za syna, teď u Septima zase ta ženská s trojkou v žíle...

+8/0
14.10.2015 7:51

V20l98a78d50i82m40í80r 82Z29a60u32š76k78a 5621912847223

To jsou bohužel reální češi a moravané. divil byjste se, ale několik takových svérázných postaviček se najde téměř v každé vsi.

+11/0
14.10.2015 8:30

P71a63v67l68a 90N29o35v11á 3975678389740

Toř to já tomu věřím, že tací lidé jsou. Spíš mě ale udivuje, že je to teď v každém díle. V předchozích dílech to byla spíš výjimka.

+3/0
14.10.2015 9:34





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.