Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Stačí mleté maso, trocha zeleniny a získáte sílu jarních závitků

Thajskou kuchyni Zdeněk Pohlreich miluje, takže i vaří. A jestli „u Číňanů“ ujíždíte na jarních závitcích, můžete si je při troše zručnosti a trpělivosti připravit doma. Kuchařský guru k tomu prozrazuje pár fíglů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O27s97k50a28r 86K38o80v46a92ř57í98k 8627753966617

Ve stejnou chvíli dělal na Barrandově Babica asijskou specialitku. Olej, paprika, hrách, játra...ke dvěma kopečkům rýže. Prý to je v Asii šlágr. :D

+1/0
8.11.2015 18:26

P75e71t55r 62V37i84n45t78r78l38í68k 3656154471

jarní závitky napodzim, Zdendo, kam si to dopracoval :-P

0/0
8.11.2015 16:58

J44a83r81o81s10l66a80v 12K88a90d80l86e48c 5471219252881

Do jarních závitků patří maso asi jako do francouzských brambor. R^

+1/0
7.11.2015 8:32

H40a80n70a 46D84o38s13t15á95l81o29v70á 1889274710744

Nepletete si jarní a letní?

0/0
7.11.2015 13:20
Foto

D97a57v72i26d 79K75o40m80á73r82e64k 3813500460968

Tak možná nepatří ale vsadim se, že ve Vietnamu je dělají na milion způsobů, včetně masových, jak to často u asijských jídel kraj od kraje bývá a mě, jako milovníka masa, trochu toho mletého v závitku určitě neurazí... :-)

0/0
7.11.2015 16:57

M66a62r49t37i84n 43K11o58ž55í78n 1755146831610

Do vietnamských jarních závitků mleté maso rozhodně patří. Ale nebalí se d oplátků těsta, ale do rýžového papíru.

+1/0
8.11.2015 5:05

F40r98a73n18t21i49š88e47k 98K18ý64h50o89s 8728121733306

Dělal sem je několikrát podle holek z Viet food friends podle jejich receptu - http://www.vietfoodfriends.cz/files/press/17_soubor.pdf , doporučuju napřed udělat omáčku a až pak závitky. Jinak maso se mi osvědčilo 50/50 hovězí a vepřové. Rýžový papír sem používal klasický kulatý, namočit těsně před válením, za 20 vteřin změkne -  zabalit, odložit a balit další. Smažit ASAP, jinak papír začne vysychat a závitky se lámou . Žádné lepidlo není potřeba.

+3/0
6.11.2015 10:58

J64a58r83m61i17l48a 88P86í41c95h97o27v47á 5132717554283

Ano, přesně takto to dělala vietnamská kamarádka.

Jinak bych ještě dodala, že Vietnamci považují jarní závitky za slavnostní jídlo, něco na způsob našeho kapra s bramborovým salátem na Vánoce. Připravují je na slavnostní hostiny a pokud chtějí poctít hosta.

+1/0
6.11.2015 21:38

F42r82a90n72t38i96š18e28k 63N41o72v44á52k 6381565806571

Dovolil bych si maličko nesouhlasit s tou poznámkou o pracnosti. Závitky a sushi jsou co se týká náročnosti přípravy mezi asijskými jídly spíš vyjímka než pravidlo. Jinak jsou jídla z velké části spíš jen: a kousky masa a zeleminy šup na wok, a pak k tomu rýži nebo nudle uvařené vedle.

+3/0
6.11.2015 9:21

H21a54n10a 98D33o59s83t31á79l52o89v29á 1619144920934

Ostatně ani závitky ani sushi mi pracné nepřipadá, pokud je člověk trochu zručný. Mnoho našich jídel je daleko pracnějších a hlavně časově náročných.

+2/0
7.11.2015 13:19

Z71l39a29t82u57š35e 61J75e42l52í17n26k52o87v67á 1515462887912

Ono v podstatě nic není složité a pracné, když se to umí.

Ale zkuste vyrobit obyčejnou šatní skříň absolutně bez praxe.

0/0
8.11.2015 18:17





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.