Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Stačí mleté maso, trocha zeleniny a získáte sílu jarních závitků

Thajskou kuchyni Zdeněk Pohlreich miluje, takže i vaří. A jestli „u Číňanů“ ujíždíte na jarních závitcích, můžete si je při troše zručnosti a trpělivosti připravit doma. Kuchařský guru k tomu prozrazuje pár fíglů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O53s10k64a45r 85K68o47v64a51ř78í61k 8937953796437

Ve stejnou chvíli dělal na Barrandově Babica asijskou specialitku. Olej, paprika, hrách, játra...ke dvěma kopečkům rýže. Prý to je v Asii šlágr. :D

+1/0
8.11.2015 18:26

P34e89t94r 86V61i36n19t61r78l49í76k 3656144701

jarní závitky napodzim, Zdendo, kam si to dopracoval :-P

0/0
8.11.2015 16:58

J15a66r64o86s22l70a35v 38K48a43d66l70e35c 5591799122811

Do jarních závitků patří maso asi jako do francouzských brambor. R^

+1/0
7.11.2015 8:32

H30a67n19a 47D98o47s92t83á94l43o48v85á 1959194130434

Nepletete si jarní a letní?

0/0
7.11.2015 13:20
Foto

D93a45v22i96d 17K83o18m18á95r51e61k 3303890100598

Tak možná nepatří ale vsadim se, že ve Vietnamu je dělají na milion způsobů, včetně masových, jak to často u asijských jídel kraj od kraje bývá a mě, jako milovníka masa, trochu toho mletého v závitku určitě neurazí... :-)

0/0
7.11.2015 16:57

M80a75r66t56i96n 93K33o15ž28í71n 1125266361860

Do vietnamských jarních závitků mleté maso rozhodně patří. Ale nebalí se d oplátků těsta, ale do rýžového papíru.

+1/0
8.11.2015 5:05

F51r52a34n63t37i41š23e67k 14K74ý45h58o11s 8508571853716

Dělal sem je několikrát podle holek z Viet food friends podle jejich receptu - http://www.vietfoodfriends.cz/files/press/17_soubor.pdf , doporučuju napřed udělat omáčku a až pak závitky. Jinak maso se mi osvědčilo 50/50 hovězí a vepřové. Rýžový papír sem používal klasický kulatý, namočit těsně před válením, za 20 vteřin změkne -  zabalit, odložit a balit další. Smažit ASAP, jinak papír začne vysychat a závitky se lámou . Žádné lepidlo není potřeba.

+3/0
6.11.2015 10:58

J92a93r83m67i19l38a 62P15í48c69h39o92v35á 5142667814313

Ano, přesně takto to dělala vietnamská kamarádka.

Jinak bych ještě dodala, že Vietnamci považují jarní závitky za slavnostní jídlo, něco na způsob našeho kapra s bramborovým salátem na Vánoce. Připravují je na slavnostní hostiny a pokud chtějí poctít hosta.

+1/0
6.11.2015 21:38

F54r97a37n65t62i68š45e22k 70N91o20v48á91k 6811565416981

Dovolil bych si maličko nesouhlasit s tou poznámkou o pracnosti. Závitky a sushi jsou co se týká náročnosti přípravy mezi asijskými jídly spíš vyjímka než pravidlo. Jinak jsou jídla z velké části spíš jen: a kousky masa a zeleminy šup na wok, a pak k tomu rýži nebo nudle uvařené vedle.

+3/0
6.11.2015 9:21

H18a32n51a 28D41o23s70t57á87l71o82v73á 1789694780764

Ostatně ani závitky ani sushi mi pracné nepřipadá, pokud je člověk trochu zručný. Mnoho našich jídel je daleko pracnějších a hlavně časově náročných.

+2/0
7.11.2015 13:19

Z79l95a59t58u16š40e 35J48e54l47í45n51k66o55v86á 1825612357942

Ono v podstatě nic není složité a pracné, když se to umí.

Ale zkuste vyrobit obyčejnou šatní skříň absolutně bez praxe.

0/0
8.11.2015 18:17







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.