Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Stačí mleté maso, trocha zeleniny a získáte sílu jarních závitků

Thajskou kuchyni Zdeněk Pohlreich miluje, takže i vaří. A jestli „u Číňanů“ ujíždíte na jarních závitcích, můžete si je při troše zručnosti a trpělivosti připravit doma. Kuchařský guru k tomu prozrazuje pár fíglů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O18s45k82a14r 90K39o69v57a47ř76í73k 8407333926137

Ve stejnou chvíli dělal na Barrandově Babica asijskou specialitku. Olej, paprika, hrách, játra...ke dvěma kopečkům rýže. Prý to je v Asii šlágr. :D

+1/0
8.11.2015 18:26

P22e51t83r 17V83i33n97t66r18l63í72k 3476864711

jarní závitky napodzim, Zdendo, kam si to dopracoval :-P

0/0
8.11.2015 16:58

J84a62r40o60s45l77a53v 65K27a66d96l52e68c 5571209842811

Do jarních závitků patří maso asi jako do francouzských brambor. R^

+1/0
7.11.2015 8:32

H90a97n42a 58D71o88s86t30á89l19o77v74á 1499274900824

Nepletete si jarní a letní?

0/0
7.11.2015 13:20
Foto

D84a61v24i43d 79K87o24m59á55r33e26k 3193410630508

Tak možná nepatří ale vsadim se, že ve Vietnamu je dělají na milion způsobů, včetně masových, jak to často u asijských jídel kraj od kraje bývá a mě, jako milovníka masa, trochu toho mletého v závitku určitě neurazí... :-)

0/0
7.11.2015 16:57

M56a32r81t81i48n 53K23o23ž72í53n 1405546681740

Do vietnamských jarních závitků mleté maso rozhodně patří. Ale nebalí se d oplátků těsta, ale do rýžového papíru.

+1/0
8.11.2015 5:05

F90r77a49n16t68i83š95e94k 51K11ý13h82o82s 8128471723766

Dělal sem je několikrát podle holek z Viet food friends podle jejich receptu - http://www.vietfoodfriends.cz/files/press/17_soubor.pdf , doporučuju napřed udělat omáčku a až pak závitky. Jinak maso se mi osvědčilo 50/50 hovězí a vepřové. Rýžový papír sem používal klasický kulatý, namočit těsně před válením, za 20 vteřin změkne -  zabalit, odložit a balit další. Smažit ASAP, jinak papír začne vysychat a závitky se lámou . Žádné lepidlo není potřeba.

+3/0
6.11.2015 10:58

J87a35r68m31i51l66a 44P51í38c70h48o50v88á 5492427554833

Ano, přesně takto to dělala vietnamská kamarádka.

Jinak bych ještě dodala, že Vietnamci považují jarní závitky za slavnostní jídlo, něco na způsob našeho kapra s bramborovým salátem na Vánoce. Připravují je na slavnostní hostiny a pokud chtějí poctít hosta.

+1/0
6.11.2015 21:38

F63r55a76n13t71i79š53e60k 80N79o77v65á70k 6211755106751

Dovolil bych si maličko nesouhlasit s tou poznámkou o pracnosti. Závitky a sushi jsou co se týká náročnosti přípravy mezi asijskými jídly spíš vyjímka než pravidlo. Jinak jsou jídla z velké části spíš jen: a kousky masa a zeleminy šup na wok, a pak k tomu rýži nebo nudle uvařené vedle.

+3/0
6.11.2015 9:21

H51a29n98a 53D48o20s14t63á39l22o57v54á 1619614700364

Ostatně ani závitky ani sushi mi pracné nepřipadá, pokud je člověk trochu zručný. Mnoho našich jídel je daleko pracnějších a hlavně časově náročných.

+2/0
7.11.2015 13:19

Z97l47a90t94u73š26e 54J24e69l70í86n65k85o67v59á 1715502237962

Ono v podstatě nic není složité a pracné, když se to umí.

Ale zkuste vyrobit obyčejnou šatní skříň absolutně bez praxe.

0/0
8.11.2015 18:17







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.