Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Na stáži v michelinské restauraci: všichni si v práci musí vyčistit zuby

Filip Šulc je mladý kuchař, který se rozhodl na začátku své kariéry vstřebat co nejvíce zkušeností v zahraničí. Proto se pokouší střídat tuzemská angažmá se stážemi v cizích restauracích, kde je možné možné naučit se něco nového. Dnes popisuje styl práce v kodaňské restauraci Formel B.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R76a15d68e52k 83N87e87u88m11a83n20n 5842662968345

nechápu, jak mohli jen tak dostat hvězdu za rok?

nebo to jdou inspektoři do každé nově otevřené restaurace?

jindy psali, že jsou před hvězdou opakované kontroly ....

+1/0
18.11.2015 8:27

S73t70a64n88i28s44l75a39v 50H63o67r68á89č14e89k 5911198875384

Chybí mi tu ceny jídel ;-D

+1/0
17.11.2015 9:39

M48a63r36t19i85n 78V52a82v72ř15í41k 8981934912

je tak těžké najít si web restaurace?

+1/0
17.11.2015 10:59

S75t90a38n21i77s15l98a41v 39H39o12r30á30č29e97k 5951928275754

Samo že není, ale když už řeknou A tak mají říct i to B.

0/0
18.11.2015 18:09

J78i68n85d20r43i54c12h 49P91a92r66i44k 1310670745971

Zdá se,že by si naně měl posvítit úřad pro ochranu osobních údajů.

Vést si o každém hostu evidenci?

Na hraně.

Divadlo s michelinskými komisaři?

Podstrojíne?

Tak to už je echtovej hnus, jestli si se tohle jel naučit, moh si rovnou do Ruska....

0/−1
17.11.2015 0:01

M37a97r63t96i19n 32V48o31j96á79č83e57k 9313637741186

jako jméno ,kde seděl a co mu chutná nebo nechutná? .... ,když budete mít štěstí tak si spletou s michellinem třeba vas a podstrojí i vám;-D

0/0
17.11.2015 19:34

J47a80n28a 23N17o15v28á 1766323133585

Nedokážu si představit, jak během těch tří hodin, co je otevřeno v podvečer pro veřejnost, se vydělá na celodenní výplaty všech lidí, kteří se na přípravě jídla podílí. A nejen to, něco musí být i pro majitele na rozvíjení restaurace, obměnu inventáře a podobně. Pak nějaká uklízečka, účetní a kdo ví, co ještě. Buď jsou ta jídla neskutečně drahá, nebo nemají tak šílené odvody z platů jako my. A to myslím, že tamní personál nebude mít minimální mzdu, ale nějakou poměrně pěknou výplatu.

Každopádně majitelům fandím, líbí se mi ten koncept a od pohledu i jídla. Vypadají pěkně a lehce, žádné knedlíky, guláše a podobně.

+1/0
16.11.2015 19:49

R49a46d71m66i97l61a 54S10i68m93č63á77k68o45v46á 5875463745285

myslím, ž eto nebude o moc jiné než v Norsku, které znám, jídla v restauraci jsou opravdu drahá a v takové vyhlášené to bude stát majlant

0/0
16.11.2015 20:12

M90a69r38t91i36n 83V86o56j84á30č92e45k 9293867291896

mají otevřeno minimálně do půlnoci a když se podíváte na price třeba u vín tak nebude problém za večer vydělat na platy obou směn

0/0
17.11.2015 19:37

M80a60r17t27i59n 69V19o73j49á52č27e49k 9533707671396

cco koukám na stránky tak cca 2500 za degustační menu

0/0
17.11.2015 19:42

K40a57t83e66ř79i17n79a 40V24a74š97á24k47o11v27á 5581812269565

Tak takovyhle pristup mi fajn neprijde. Myslela jsem, ze hostum by se meli venovat stejne, komisar nekomisar... jinak je to hodnoceni o nicem Rv

+4/0
16.11.2015 16:49

P17e84t66r 11K41o10l29á27ř 2868407694161

Tenhle kuchařský kult je nelogický ... Když se na ZŠ lidé rozdělují k dalšímu studiu, tak ti úplně nejhorší jdou na zedníky a tesaře a ti hned další nejhorší na kuchaře ...

+1/−5
16.11.2015 12:39

E40v59a 35H16u87r38t44o32v11a 9524366856448

U většiny učňů hlásící se na kuchaře v České republice to tak skutečně je. V zahraničí to už tak být nemusí. A jistě to neplatí o všech Češích. Nicméně, co jsem tak četla o českých učňácích, tak kvalita výuky mizerná, učňové jsou rádi, když mohou loupat cibuli.

+5/−1
16.11.2015 13:22

P94e21t59r 12F51r98ý90d71e54k 7209321549903

Pekny clanek. Jen si prosim opravte to "standart"...

+5/0
16.11.2015 11:18

P82a35v79e87l 62N53o82v14á90k 4833868745211

Miichelin je z poloviny o systemu prace. Pokud je na jekomkoliv pracovisti dobre vymysleny proces a lidi se tak mohou soustredit prave na praci, a nemusi resit veci, ktere jim neprislusi, coz je vzdycky zdrojem nespokojenosti a stresu.

+1/0
16.11.2015 9:40

P69a52v80e34l 15N42o39v24á95k 4143188675831

...tak jsou spokojeni, byt by ta prace byla narocna.

0/0
16.11.2015 9:40

B87a69r25b67o15r24a 82J43a47n61e95č31k64o72v42á 9614892291

super clanek, takhle ma vypadat byznys R^

+3/0
16.11.2015 9:30

P74e24p75a 86Č30u28m72p85e26l22í60k 7687398744783

Divné, že je přípustné aby ten inspektor dostal extra stůl a servis. Poté nehodnotí jak to chodí v restauraci pro lidi kteří tam dorazí ale jak to chodí pro inspektory.

Takové extra zacházení nedostane host a ta kniha je pro hosty

+10/0
16.11.2015 0:07

J94i68ř94í 44Š75t25ě81r60b37a 9363152297375

jojo a dostala mě věta  "Někteří se sami přiznají, že jsou z Michelin Guide, jiní zas neřeknou nic."  To jsou tedy "profesionálové každým coulem", pokud se tedy nezmíní o michelin guide obyčejní lidé jen proto, aby s nima bylo zacházeno extra.

0/0
16.11.2015 6:47

E82v76a 65H80u44r24t87o91v69a 9214826936488

Tak jasně. Na druhou stranu pokud je ta restaurace mizerná, tak nedostane hvězdu ani když o inspektorovi ví. Ta kvalita se z minuty na minutu nezmění. Tudíž tato taktika je spíše ujištění, že se neudělá zbytečná chyba, které je bude stát renomé.

+4/0
16.11.2015 13:25





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.