Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Na stáži v michelinské restauraci: všichni si v práci musí vyčistit zuby

Filip Šulc je mladý kuchař, který se rozhodl na začátku své kariéry vstřebat co nejvíce zkušeností v zahraničí. Proto se pokouší střídat tuzemská angažmá se stážemi v cizích restauracích, kde je možné možné naučit se něco nového. Dnes popisuje styl práce v kodaňské restauraci Formel B.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R89a32d80e30k 21N57e91u25m15a36n24n 5422442318775

nechápu, jak mohli jen tak dostat hvězdu za rok?

nebo to jdou inspektoři do každé nově otevřené restaurace?

jindy psali, že jsou před hvězdou opakované kontroly ....

+1/0
18.11.2015 8:27

S18t30a96n21i41s81l86a44v 37H62o64r76á77č95e43k 5201328205784

Chybí mi tu ceny jídel ;-D

+1/0
17.11.2015 9:39

M40a76r98t59i10n 67V49a66v54ř58í30k 8831704442

je tak těžké najít si web restaurace?

+1/0
17.11.2015 10:59

S15t62a84n21i50s35l50a12v 86H53o66r55á80č24e28k 5711268915324

Samo že není, ale když už řeknou A tak mají říct i to B.

0/0
18.11.2015 18:09

J64i90n11d18r69i96c52h 90P24a42r85i17k 1780930415721

Zdá se,že by si naně měl posvítit úřad pro ochranu osobních údajů.

Vést si o každém hostu evidenci?

Na hraně.

Divadlo s michelinskými komisaři?

Podstrojíne?

Tak to už je echtovej hnus, jestli si se tohle jel naučit, moh si rovnou do Ruska....

0/−1
17.11.2015 0:01

M43a58r97t80i84n 38V37o88j54á91č53e86k 9353487821426

jako jméno ,kde seděl a co mu chutná nebo nechutná? .... ,když budete mít štěstí tak si spletou s michellinem třeba vas a podstrojí i vám;-D

0/0
17.11.2015 19:34

J37a60n16a 52N14o53v24á 1246973433365

Nedokážu si představit, jak během těch tří hodin, co je otevřeno v podvečer pro veřejnost, se vydělá na celodenní výplaty všech lidí, kteří se na přípravě jídla podílí. A nejen to, něco musí být i pro majitele na rozvíjení restaurace, obměnu inventáře a podobně. Pak nějaká uklízečka, účetní a kdo ví, co ještě. Buď jsou ta jídla neskutečně drahá, nebo nemají tak šílené odvody z platů jako my. A to myslím, že tamní personál nebude mít minimální mzdu, ale nějakou poměrně pěknou výplatu.

Každopádně majitelům fandím, líbí se mi ten koncept a od pohledu i jídla. Vypadají pěkně a lehce, žádné knedlíky, guláše a podobně.

+1/0
16.11.2015 19:49

R69a11d46m86i61l48a 50S83i22m27č21á46k36o63v21á 5635773525655

myslím, ž eto nebude o moc jiné než v Norsku, které znám, jídla v restauraci jsou opravdu drahá a v takové vyhlášené to bude stát majlant

0/0
16.11.2015 20:12

M64a74r59t53i78n 27V86o88j67á89č44e82k 9823507111666

mají otevřeno minimálně do půlnoci a když se podíváte na price třeba u vín tak nebude problém za večer vydělat na platy obou směn

0/0
17.11.2015 19:37

M87a18r15t91i47n 83V64o69j24á26č23e79k 9883917891466

cco koukám na stránky tak cca 2500 za degustační menu

0/0
17.11.2015 19:42

K71a41t77e60ř20i56n67a 68V73a59š82á92k77o43v38á 5951342959335

Tak takovyhle pristup mi fajn neprijde. Myslela jsem, ze hostum by se meli venovat stejne, komisar nekomisar... jinak je to hodnoceni o nicem Rv

+4/0
16.11.2015 16:49

P54e71t59r 27K80o20l88á38ř 2618147164981

Tenhle kuchařský kult je nelogický ... Když se na ZŠ lidé rozdělují k dalšímu studiu, tak ti úplně nejhorší jdou na zedníky a tesaře a ti hned další nejhorší na kuchaře ...

+1/−5
16.11.2015 12:39

E75v10a 96H21u50r72t50o56v40a 9504456286878

U většiny učňů hlásící se na kuchaře v České republice to tak skutečně je. V zahraničí to už tak být nemusí. A jistě to neplatí o všech Češích. Nicméně, co jsem tak četla o českých učňácích, tak kvalita výuky mizerná, učňové jsou rádi, když mohou loupat cibuli.

+5/−1
16.11.2015 13:22

P11e71t91r 79F87r27ý55d92e68k 7449731229233

Pekny clanek. Jen si prosim opravte to "standart"...

+5/0
16.11.2015 11:18

P96a50v31e28l 15N64o66v59á16k 4913798325861

Miichelin je z poloviny o systemu prace. Pokud je na jekomkoliv pracovisti dobre vymysleny proces a lidi se tak mohou soustredit prave na praci, a nemusi resit veci, ktere jim neprislusi, coz je vzdycky zdrojem nespokojenosti a stresu.

+1/0
16.11.2015 9:40

P32a83v48e92l 14N36o41v39á78k 4483968585731

...tak jsou spokojeni, byt by ta prace byla narocna.

0/0
16.11.2015 9:40

B85a60r15b17o65r33a 97J37a75n10e35č22k44o79v60á 9374932781

super clanek, takhle ma vypadat byznys R^

+3/0
16.11.2015 9:30

P21e56p10a 94Č71u53m75p39e47l80í83k 7277118334683

Divné, že je přípustné aby ten inspektor dostal extra stůl a servis. Poté nehodnotí jak to chodí v restauraci pro lidi kteří tam dorazí ale jak to chodí pro inspektory.

Takové extra zacházení nedostane host a ta kniha je pro hosty

+10/0
16.11.2015 0:07

J40i78ř15í 53Š98t36ě56r34b59a 9563822237795

jojo a dostala mě věta  "Někteří se sami přiznají, že jsou z Michelin Guide, jiní zas neřeknou nic."  To jsou tedy "profesionálové každým coulem", pokud se tedy nezmíní o michelin guide obyčejní lidé jen proto, aby s nima bylo zacházeno extra.

0/0
16.11.2015 6:47

E69v55a 79H11u84r68t84o11v73a 9904886616408

Tak jasně. Na druhou stranu pokud je ta restaurace mizerná, tak nedostane hvězdu ani když o inspektorovi ví. Ta kvalita se z minuty na minutu nezmění. Tudíž tato taktika je spíše ujištění, že se neudělá zbytečná chyba, které je bude stát renomé.

+4/0
16.11.2015 13:25







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.