Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Na stáži v michelinské restauraci: všichni si v práci musí vyčistit zuby

Filip Šulc je mladý kuchař, který se rozhodl na začátku své kariéry vstřebat co nejvíce zkušeností v zahraničí. Proto se pokouší střídat tuzemská angažmá se stážemi v cizích restauracích, kde je možné možné naučit se něco nového. Dnes popisuje styl práce v kodaňské restauraci Formel B.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nechápu, jak mohli jen tak dostat hvězdu za rok?

nebo to jdou inspektoři do každé nově otevřené restaurace?

jindy psali, že jsou před hvězdou opakované kontroly ....

1 0
možnosti

je tak těžké najít si web restaurace?

1 0
možnosti

Zdá se,že by si naně měl posvítit úřad pro ochranu osobních údajů.

Vést si o každém hostu evidenci?

Na hraně.

Divadlo s michelinskými komisaři?

Podstrojíne?

Tak to už je echtovej hnus, jestli si se tohle jel naučit, moh si rovnou do Ruska....

0 1
možnosti

jako jméno ,kde seděl a co mu chutná nebo nechutná? .... ,když budete mít štěstí tak si spletou s michellinem třeba vas a podstrojí i vám;-D

0 0
možnosti

J24a81n26a 22N50o18v55á

16. 11. 2015 19:49

Nedokážu si představit, jak během těch tří hodin, co je otevřeno v podvečer pro veřejnost, se vydělá na celodenní výplaty všech lidí, kteří se na přípravě jídla podílí. A nejen to, něco musí být i pro majitele na rozvíjení restaurace, obměnu inventáře a podobně. Pak nějaká uklízečka, účetní a kdo ví, co ještě. Buď jsou ta jídla neskutečně drahá, nebo nemají tak šílené odvody z platů jako my. A to myslím, že tamní personál nebude mít minimální mzdu, ale nějakou poměrně pěknou výplatu.

Každopádně majitelům fandím, líbí se mi ten koncept a od pohledu i jídla. Vypadají pěkně a lehce, žádné knedlíky, guláše a podobně.

1 0
možnosti

myslím, ž eto nebude o moc jiné než v Norsku, které znám, jídla v restauraci jsou opravdu drahá a v takové vyhlášené to bude stát majlant

0 0
možnosti

Tak takovyhle pristup mi fajn neprijde. Myslela jsem, ze hostum by se meli venovat stejne, komisar nekomisar... jinak je to hodnoceni o nicem Rv

4 0
možnosti

P96e35t34r 18K31o73l86á60ř

16. 11. 2015 12:39

Tenhle kuchařský kult je nelogický ... Když se na ZŠ lidé rozdělují k dalšímu studiu, tak ti úplně nejhorší jdou na zedníky a tesaře a ti hned další nejhorší na kuchaře ...

1 5
možnosti

E59v17a 94H95u77r54t32o86v54a

16. 11. 2015 13:22

U většiny učňů hlásící se na kuchaře v České republice to tak skutečně je. V zahraničí to už tak být nemusí. A jistě to neplatí o všech Češích. Nicméně, co jsem tak četla o českých učňácích, tak kvalita výuky mizerná, učňové jsou rádi, když mohou loupat cibuli.

5 1
možnosti

P27e23t83r 84F18r90ý38d65e32k

16. 11. 2015 11:18

Pekny clanek. Jen si prosim opravte to "standart"...

5 0
možnosti

P38a31v31e95l 14N27o53v63á44k

16. 11. 2015 9:40

Miichelin je z poloviny o systemu prace. Pokud je na jekomkoliv pracovisti dobre vymysleny proces a lidi se tak mohou soustredit prave na praci, a nemusi resit veci, ktere jim neprislusi, coz je vzdycky zdrojem nespokojenosti a stresu.

1 0
možnosti

P88a38v68e36l 20N80o52v50á83k

16. 11. 2015 9:40

...tak jsou spokojeni, byt by ta prace byla narocna.

0 0
možnosti

super clanek, takhle ma vypadat byznys R^

3 0
možnosti

Divné, že je přípustné aby ten inspektor dostal extra stůl a servis. Poté nehodnotí jak to chodí v restauraci pro lidi kteří tam dorazí ale jak to chodí pro inspektory.

Takové extra zacházení nedostane host a ta kniha je pro hosty

10 0
možnosti

jojo a dostala mě věta  "Někteří se sami přiznají, že jsou z Michelin Guide, jiní zas neřeknou nic."  To jsou tedy "profesionálové každým coulem", pokud se tedy nezmíní o michelin guide obyčejní lidé jen proto, aby s nima bylo zacházeno extra.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....

Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu

21. dubna 2024

Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících

23. dubna 2024

V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....

Umí člověka rozpohybovat i vytáhnout z deprese. Vepříci, koně, psi i delfíni

23. dubna 2024

Nejenže jsou lidem věrnými souputníky. Zástupci živočišné říše jim mohou i vylepšit fyzické a...

Podzámecká zahrada v Kroměříži je plná energie a inspirace. I za deště

22. dubna 2024  10:42

Nemůžete zabloudit. Na spodní straně náměstí proběhnete mezi domy k zámku s právě opravovanou...

Liška byla nejlepším přítelem člověka, dřív než domestikoval psy, tvrdí studie

22. dubna 2024

Lidé kdysi patrně chovali lišky jako domácí mazlíčky dávno předtím, než se na scéně objevili...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!