Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Na stáži v michelinské restauraci: všichni si v práci musí vyčistit zuby

Filip Šulc je mladý kuchař, který se rozhodl na začátku své kariéry vstřebat co nejvíce zkušeností v zahraničí. Proto se pokouší střídat tuzemská angažmá se stážemi v cizích restauracích, kde je možné možné naučit se něco nového. Dnes popisuje styl práce v kodaňské restauraci Formel B.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R19a39d87e58k 24N14e52u86m91a94n75n 5292892618665

nechápu, jak mohli jen tak dostat hvězdu za rok?

nebo to jdou inspektoři do každé nově otevřené restaurace?

jindy psali, že jsou před hvězdou opakované kontroly ....

+1/0
18.11.2015 8:27

S58t92a80n34i79s12l32a10v 61H68o80r13á37č88e44k 5181368315874

Chybí mi tu ceny jídel ;-D

+1/0
17.11.2015 9:39

M68a51r64t71i13n 61V77a12v54ř95í33k 8591404612

je tak těžké najít si web restaurace?

+1/0
17.11.2015 10:59

S72t67a71n88i12s34l19a26v 57H62o78r22á80č51e34k 5321238725904

Samo že není, ale když už řeknou A tak mají říct i to B.

0/0
18.11.2015 18:09

J11i27n58d32r71i92c65h 37P46a60r96i10k 1900770575411

Zdá se,že by si naně měl posvítit úřad pro ochranu osobních údajů.

Vést si o každém hostu evidenci?

Na hraně.

Divadlo s michelinskými komisaři?

Podstrojíne?

Tak to už je echtovej hnus, jestli si se tohle jel naučit, moh si rovnou do Ruska....

0/−1
17.11.2015 0:01

M64a83r77t74i58n 30V96o61j62á46č93e45k 9303497751826

jako jméno ,kde seděl a co mu chutná nebo nechutná? .... ,když budete mít štěstí tak si spletou s michellinem třeba vas a podstrojí i vám;-D

0/0
17.11.2015 19:34

J52a18n15a 38N58o93v79á 1876843753855

Nedokážu si představit, jak během těch tří hodin, co je otevřeno v podvečer pro veřejnost, se vydělá na celodenní výplaty všech lidí, kteří se na přípravě jídla podílí. A nejen to, něco musí být i pro majitele na rozvíjení restaurace, obměnu inventáře a podobně. Pak nějaká uklízečka, účetní a kdo ví, co ještě. Buď jsou ta jídla neskutečně drahá, nebo nemají tak šílené odvody z platů jako my. A to myslím, že tamní personál nebude mít minimální mzdu, ale nějakou poměrně pěknou výplatu.

Každopádně majitelům fandím, líbí se mi ten koncept a od pohledu i jídla. Vypadají pěkně a lehce, žádné knedlíky, guláše a podobně.

+1/0
16.11.2015 19:49

R53a64d95m50i74l29a 54S34i41m45č24á58k45o43v80á 5575223715685

myslím, ž eto nebude o moc jiné než v Norsku, které znám, jídla v restauraci jsou opravdu drahá a v takové vyhlášené to bude stát majlant

0/0
16.11.2015 20:12

M74a83r24t13i64n 69V37o81j58á22č75e71k 9453987351266

mají otevřeno minimálně do půlnoci a když se podíváte na price třeba u vín tak nebude problém za večer vydělat na platy obou směn

0/0
17.11.2015 19:37

M73a77r69t17i90n 65V53o34j18á32č62e80k 9953237791316

cco koukám na stránky tak cca 2500 za degustační menu

0/0
17.11.2015 19:42

K52a51t94e38ř40i92n37a 75V90a14š51á68k71o17v42á 5101322679195

Tak takovyhle pristup mi fajn neprijde. Myslela jsem, ze hostum by se meli venovat stejne, komisar nekomisar... jinak je to hodnoceni o nicem Rv

+4/0
16.11.2015 16:49

P21e23t45r 52K11o16l54á94ř 2728147834561

Tenhle kuchařský kult je nelogický ... Když se na ZŠ lidé rozdělují k dalšímu studiu, tak ti úplně nejhorší jdou na zedníky a tesaře a ti hned další nejhorší na kuchaře ...

+1/−5
16.11.2015 12:39

E50v88a 22H89u49r85t55o93v30a 9354746786598

U většiny učňů hlásící se na kuchaře v České republice to tak skutečně je. V zahraničí to už tak být nemusí. A jistě to neplatí o všech Češích. Nicméně, co jsem tak četla o českých učňácích, tak kvalita výuky mizerná, učňové jsou rádi, když mohou loupat cibuli.

+5/−1
16.11.2015 13:22

P72e26t58r 26F28r20ý21d34e15k 7469311299833

Pekny clanek. Jen si prosim opravte to "standart"...

+5/0
16.11.2015 11:18

P85a26v27e56l 84N74o83v59á55k 4943668325851

Miichelin je z poloviny o systemu prace. Pokud je na jekomkoliv pracovisti dobre vymysleny proces a lidi se tak mohou soustredit prave na praci, a nemusi resit veci, ktere jim neprislusi, coz je vzdycky zdrojem nespokojenosti a stresu.

+1/0
16.11.2015 9:40

P58a42v54e28l 71N37o88v57á79k 4793788265231

...tak jsou spokojeni, byt by ta prace byla narocna.

0/0
16.11.2015 9:40

B41a67r97b33o70r11a 77J25a79n18e72č10k51o87v61á 9414252401

super clanek, takhle ma vypadat byznys R^

+3/0
16.11.2015 9:30

P83e42p67a 64Č25u66m81p60e71l85í38k 7667538894663

Divné, že je přípustné aby ten inspektor dostal extra stůl a servis. Poté nehodnotí jak to chodí v restauraci pro lidi kteří tam dorazí ale jak to chodí pro inspektory.

Takové extra zacházení nedostane host a ta kniha je pro hosty

+10/0
16.11.2015 0:07

J36i93ř14í 79Š38t81ě35r64b87a 9353712527495

jojo a dostala mě věta  "Někteří se sami přiznají, že jsou z Michelin Guide, jiní zas neřeknou nic."  To jsou tedy "profesionálové každým coulem", pokud se tedy nezmíní o michelin guide obyčejní lidé jen proto, aby s nima bylo zacházeno extra.

0/0
16.11.2015 6:47

E56v57a 80H84u78r37t90o63v80a 9254366236908

Tak jasně. Na druhou stranu pokud je ta restaurace mizerná, tak nedostane hvězdu ani když o inspektorovi ví. Ta kvalita se z minuty na minutu nezmění. Tudíž tato taktika je spíše ujištění, že se neudělá zbytečná chyba, které je bude stát renomé.

+4/0
16.11.2015 13:25







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.