Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Letos zvládnete kapra zabít i vykuchat sama. Podle obrázkového návodu

Vždycky jsem toužila po tom, aby naše děti měly před Vánoci pár dní kapra ve vaně a mohly si s ním hrát. Tak jsem se ho naučila vykuchat a naporcovat. Když víte jak, zvládnout se to dá a není nutné, aby to za každou cenu dělal chlap.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M46a63r87t76i66n 74K78a67r90á19s87e55k 9148693228408

Nez se 2 hodky mordovat doma s kaprem, tak si to radsi necham kuchnout profikem, ten to ma za 10 minut hotove.

+1/−2
6.12.2015 17:54

M30i34l55o58š 53K49o47v39a31č 7395168586290

Kapra nechat ve vode dokud sam nezdechne,potom ho oparím vríci vodou potom šupiny jdou zlehka ,oškrábu ,umyju,a potom vyberu vnutornosti,všechny vnutornosti dam kočkam, nad tri kilá nemá kosti malé,  jednou jsem ho zabil predem po hlave a potom když  jsem ho oparil tak se metal jak živý ,ted ho radeji nechám samého zdechnout.

0/−3
5.12.2015 11:08

M27i96l24o84š 59K69o43v90a79č 7305338736370

toto určite zvládne i žena

0/0
5.12.2015 11:09

P36e93t63r74a 44N30o38v37á95k63o20v90á 7808276464898

Nezvládnu. Ani s návodem, ani bez něj.

0/0
4.12.2015 15:50
Foto

L62u80b24o19m33í98r 39J66a31n39o41t84a 5456654596215

:-/ tak ten kapr na videu se očividně netrápil, vždyť ho porcoval za živa, hrůza 8-o

0/−2
2.12.2015 23:27

P37e24t21r 51N75o20v47o35t41n82y 1361440431

To, že sebou mrskne při zakrojení do páteře, neznamená, že je živej.

+3/0
3.12.2015 15:10
Foto

L70u50b45o43m60í22r 97J92a42n51o90t38a 5146634166165

No když na to kouknete, tak mu tou palicí moc teda nedal.

0/−2
3.12.2015 15:56

M27a85r30i52á71n 65H48r43i19v55ň29á20k 7738720890470

Kupuji kapra 3,5-4 kg a necham zabit u prodejce. Hlavu mu daruji. Supiny umim odstranit rukou. Polivku nevarime, takze nekucham. Z kazde strany vyriznu krasne filety a zbytek leti do popelnice. :-P

0/−1
2.12.2015 22:03

D27a67n38a 96T89e93n17z61l94e14r 5310962355303

Tohle domácí hobbyřeznictví ryb je jen týráním. A navíc naprosto zbytečným. Veselé vánoce. Rv

+1/−6
2.12.2015 16:37

P32e47t81r 85N97o73v80o24t32n95y 1771550941

Zato na sádkách ve velkém je to OK. :-)

+1/0
3.12.2015 15:11

D43a53n69a 95T51e56n82z75l18e58r 5840182915643

Na sádkách to bude dělat profesionál, který nebude rybu dlouhé minuty ostudně trápit.

0/−1
4.12.2015 21:57

K96a14r89e78l 50T69e38s40a95ř 8239941269934

Kapr neni pes ani kočka, proto si myslím, že není určen k hraní, či mazlení. Pobyt ve chlorované vodě mu také úplně nepřidá. A co se týká škrabání, tak doporučuji co psal T. Kocian: Šupiny odřezat, ne škrabat. Když se vám to povede, tak se zbavíte nejen šupin, ale i těch "kapsiček", ve kterých šupiny drží. Výsledkem je tenoučká, bílá kůže, která řízku dodá tu správnou chuť.

+1/−1
2.12.2015 13:14

P72ř96e41m54y42s20l 40Č53e46r29n22í15k 9697334289578

Stahuju kapra  a nejen kapra ale i jinou rybu z kůže vždycky, nějak mi nejede:-) Stačí naříznout, vzít kleště a kůže je dole i se šupinama a bez bordelu. Ploutve je lepší vytrhnou kleštěma po stažení kůže, zbavíte se více kostí a tuku. Hlavu stačí zbavit žaber a očí a může se vařit. :-) a kostí se nebojte, zase tolik jich nemá.

+1/−1
2.12.2015 11:38

S13i45l37v44i49e 27H18r10a60b61o90v70s55k38a 5504198456528

Tak to dělám i já.Přeji krásné vánoce.

0/0
2.12.2015 12:08

J32a70n39a 71S13t31e41h78l55í85k42o22v34á 2879220860226

Nejlepší kapr je vepřové ;-D Nebo tedy spousta jiných chutných ryb, ne smradlavý kapr..

0/−3
2.12.2015 10:54

R44a64d12o42s26l68a89v 45K95l67a18u81d17a 5574198824382

Třeba dobarvovaný losos z umělých chovů... To je mňamka. A skoro za lidovku:-P

+2/0
2.12.2015 11:03

J54a71n71a 70S33t13e56h36l40í95k65o94v58á 2589530860476

tak toho jsem zrovna na mysli neměla,ale candát, štika..

0/0
2.12.2015 11:06

P15ř22e77m44y49s63l 80Č61e29r92n85í16k 9837244189188

Kapr za 80kč a candát za 400kč ;-D

0/0
2.12.2015 11:27

J77a60n81a 90S56t48e15h52l87í39k31o84v33á 2289330670286

za kvalitu se platí..

0/0
2.12.2015 12:01

R35a94d89o89s51l47a87v 56K62l24a35u94d54a 5484488264892

To není ani tak o kvalitě, jako o potravě. Je logické že dravci vyjdou dráž.

0/0
2.12.2015 12:05

J15a69n23a 64S62t80e92h54l75í31k37o85v70á 2389500480286

tak to mě nenapadlo, ale hlavně chuť je zcela někde jinde..

0/0
2.12.2015 12:07

P36e61t92r82a 81M16a43l52á 7391588981825

No doporučila bych ženám mít na to muže:)

Každopádně kdybych byla sama rozhodně bych netrápila kapra několik dní ve vaně, rovnou bych si ho nechala zpracovat u prodejce.

+2/0
2.12.2015 8:48

R73a73d68o13s39l73a56v 46K89l49a33u61d49a 5134288604942

Mezi výlovem a prodejem si moc radosti neužije tak jako tak. Chvíle ve vaně mu už neublíží. Nikdy jsem si kapra zabít nenechal, ale jednou jsem u stánku koupil vnitřnosti. Už barva se mi nezdála, tak jsem je olízl. Byly s příchutí žluče... Takže nikdy víc.

0/−1
2.12.2015 8:55

T68o40m52á88š 20K94o18c67i89a32n 9944499957586

Šupiny je lepší odřezat, než škrabat. Ze škrabání je strašný bordel. Stačí od ocasu ostrým nožem zajet pod šupiny a opatrně odřezávat. Kůže zůstane a šupiny bez bordelu sundáte...

+1/−1
2.12.2015 8:41

T50o29m96á38š 40L87u61d19v87í46k 5290678413926

Umím to rukou, bez nože - souhlasím s vámi, že škrábání je nesmysl.

0/0
2.12.2015 10:50

O62n40d91ř95e48j 43Š71r67u76b86a34ř 1775191615206

Pred kuchanim doporucuju zaparit Mortal Kombat.

Pak to pujde samo :-)

+1/0
2.12.2015 8:35

M75a27r16t11i86n 24Č72e12r83n60ý 7291114161

Nejdriv oskrabat supiny a pak vykuchat. Samotne oskrabani zabere par minut. Pravda je, ze ze supinace je vetsi bordel.

+3/0
2.12.2015 0:48

L10a59d92i71s60l46a98v 23K44o69v70a86ř96í40k 2520787320399

Já vždycky stahuju. Kapří kůže je mi protivná. Jinak v článku chybí jak očistit hlavu. Bez ní je polévka jalová.

+2/0
2.12.2015 6:56

M11a47r45i84e 62D67o48l39n86í61č79k98o33v86á 6968720541418

kůže je delikatesa, když se umí připravit a do polévky se hlava dávat nemusí, stačí, když do ní přidáte ořezy, které zbudou po filetování ryby, tj. kostru...

0/−1
2.12.2015 7:56

R27a63d90o22s31l66a95v 94K75l98a48u77d87a 5494258224882

Hlava je na vývar výborná, i masa je z ní poměrně dost. Byla by velká škoda jí bez užitku vyhodit. To by dřív žádnou hospodyňku ani nenapadlo.

+4/0
2.12.2015 8:08
Foto

D24a53v30i60d 68K84o63m73á54r80e27k 3163790730748

Přesně tak. Na hlavě je i mnohem lepší a jemnější maso, než na kostře a ořezech.

+1/0
3.12.2015 18:23

M72i56c83h55a39l 62V69a57l45e46n54t58a 6254426400

V článku právě chybí, jak s kůží - na obrázcích je vidět kapr stažený - právě proto, že  kapr bez šupin má kůži mnohem tlustší a hůře poživatelnou, proto se musí stahovat. Právě proto raději kupuji kapra šupináče, sice musím šupiny odstranit - jde to lépe řezáním, jak je psáno výše - ale kůži pak nechávám, je tenká a chutná. Hlava do polévky dle mého názoru patří, byla by jí škoda.

+1/0
2.12.2015 8:56







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.