Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Letos zvládnete kapra zabít i vykuchat sama. Podle obrázkového návodu

Vždycky jsem toužila po tom, aby naše děti měly před Vánoci pár dní kapra ve vaně a mohly si s ním hrát. Tak jsem se ho naučila vykuchat a naporcovat. Když víte jak, zvládnout se to dá a není nutné, aby to za každou cenu dělal chlap.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M30a29r85t81i90n 41K60a38r35á13s47e51k 9558513668438

Nez se 2 hodky mordovat doma s kaprem, tak si to radsi necham kuchnout profikem, ten to ma za 10 minut hotove.

+1/−2
6.12.2015 17:54

M34i29l29o47š 18K62o32v88a22č 7235128506870

Kapra nechat ve vode dokud sam nezdechne,potom ho oparím vríci vodou potom šupiny jdou zlehka ,oškrábu ,umyju,a potom vyberu vnutornosti,všechny vnutornosti dam kočkam, nad tri kilá nemá kosti malé,  jednou jsem ho zabil predem po hlave a potom když  jsem ho oparil tak se metal jak živý ,ted ho radeji nechám samého zdechnout.

0/−3
5.12.2015 11:08

M14i34l52o56š 20K74o47v92a81č 7365708846810

toto určite zvládne i žena

0/0
5.12.2015 11:09

P16e79t20r39a 86N56o63v98á24k64o25v59á 7228856934658

Nezvládnu. Ani s návodem, ani bez něj.

0/0
4.12.2015 15:50
Foto

L62u53b33o96m15í45r 90J33a48n14o62t61a 5196814726185

:-/ tak ten kapr na videu se očividně netrápil, vždyť ho porcoval za živa, hrůza 8-o

0/−2
2.12.2015 23:27

P72e69t69r 49N62o50v38o30t43n18y 1931940641

To, že sebou mrskne při zakrojení do páteře, neznamená, že je živej.

+3/0
3.12.2015 15:10
Foto

L10u56b75o33m37í66r 76J58a97n86o49t26a 5666164886505

No když na to kouknete, tak mu tou palicí moc teda nedal.

0/−2
3.12.2015 15:56

M27a17r89i25á20n 95H59r76i22v92ň53á79k 7628370640820

Kupuji kapra 3,5-4 kg a necham zabit u prodejce. Hlavu mu daruji. Supiny umim odstranit rukou. Polivku nevarime, takze nekucham. Z kazde strany vyriznu krasne filety a zbytek leti do popelnice. :-P

0/−1
2.12.2015 22:03

D49a94n28a 70T54e67n24z26l72e61r 5960462415823

Tohle domácí hobbyřeznictví ryb je jen týráním. A navíc naprosto zbytečným. Veselé vánoce. Rv

+1/−6
2.12.2015 16:37

P84e90t39r 42N92o90v37o88t75n58y 1381670431

Zato na sádkách ve velkém je to OK. :-)

+1/0
3.12.2015 15:11

D21a56n80a 98T30e74n56z72l85e52r 5610842435663

Na sádkách to bude dělat profesionál, který nebude rybu dlouhé minuty ostudně trápit.

0/−1
4.12.2015 21:57

K93a96r48e50l 90T62e95s30a91ř 8829261949814

Kapr neni pes ani kočka, proto si myslím, že není určen k hraní, či mazlení. Pobyt ve chlorované vodě mu také úplně nepřidá. A co se týká škrabání, tak doporučuji co psal T. Kocian: Šupiny odřezat, ne škrabat. Když se vám to povede, tak se zbavíte nejen šupin, ale i těch "kapsiček", ve kterých šupiny drží. Výsledkem je tenoučká, bílá kůže, která řízku dodá tu správnou chuť.

+1/−1
2.12.2015 13:14

P96ř58e64m85y76s62l 40Č35e50r23n32í38k 9127294359148

Stahuju kapra  a nejen kapra ale i jinou rybu z kůže vždycky, nějak mi nejede:-) Stačí naříznout, vzít kleště a kůže je dole i se šupinama a bez bordelu. Ploutve je lepší vytrhnou kleštěma po stažení kůže, zbavíte se více kostí a tuku. Hlavu stačí zbavit žaber a očí a může se vařit. :-) a kostí se nebojte, zase tolik jich nemá.

+1/−1
2.12.2015 11:38

S91i18l66v46i28e 50H45r23a72b94o10v48s24k17a 5394188676788

Tak to dělám i já.Přeji krásné vánoce.

0/0
2.12.2015 12:08

J35a79n12a 36S66t13e45h18l38í20k71o87v59á 2379540160686

Nejlepší kapr je vepřové ;-D Nebo tedy spousta jiných chutných ryb, ne smradlavý kapr..

0/−3
2.12.2015 10:54

R53a23d74o55s92l65a56v 28K40l44a88u88d36a 5494378374632

Třeba dobarvovaný losos z umělých chovů... To je mňamka. A skoro za lidovku:-P

+2/0
2.12.2015 11:03

J15a27n74a 83S50t87e20h47l48í18k56o69v58á 2909190140456

tak toho jsem zrovna na mysli neměla,ale candát, štika..

0/0
2.12.2015 11:06

P51ř57e39m33y28s20l 57Č23e90r56n52í51k 9817904409528

Kapr za 80kč a candát za 400kč ;-D

0/0
2.12.2015 11:27

J70a47n28a 66S41t26e58h69l38í27k81o15v40á 2299950500806

za kvalitu se platí..

0/0
2.12.2015 12:01

R79a79d78o45s54l11a80v 32K35l20a63u90d36a 5894948644222

To není ani tak o kvalitě, jako o potravě. Je logické že dravci vyjdou dráž.

0/0
2.12.2015 12:05

J15a49n36a 22S15t97e86h91l15í61k78o41v63á 2319280340696

tak to mě nenapadlo, ale hlavně chuť je zcela někde jinde..

0/0
2.12.2015 12:07

P75e59t21r56a 29M66a47l85á 7621798141675

No doporučila bych ženám mít na to muže:)

Každopádně kdybych byla sama rozhodně bych netrápila kapra několik dní ve vaně, rovnou bych si ho nechala zpracovat u prodejce.

+2/0
2.12.2015 8:48

R56a94d55o94s76l38a68v 60K84l24a66u72d95a 5274878754342

Mezi výlovem a prodejem si moc radosti neužije tak jako tak. Chvíle ve vaně mu už neublíží. Nikdy jsem si kapra zabít nenechal, ale jednou jsem u stánku koupil vnitřnosti. Už barva se mi nezdála, tak jsem je olízl. Byly s příchutí žluče... Takže nikdy víc.

0/−1
2.12.2015 8:55

T48o28m58á39š 57K57o41c43i93a79n 9784609617936

Šupiny je lepší odřezat, než škrabat. Ze škrabání je strašný bordel. Stačí od ocasu ostrým nožem zajet pod šupiny a opatrně odřezávat. Kůže zůstane a šupiny bez bordelu sundáte...

+1/−1
2.12.2015 8:41

T51o66m34á66š 74L26u61d58v62í71k 5390238803826

Umím to rukou, bez nože - souhlasím s vámi, že škrábání je nesmysl.

0/0
2.12.2015 10:50

O81n86d68ř81e33j 29Š88r82u86b79a79ř 1695171765286

Pred kuchanim doporucuju zaparit Mortal Kombat.

Pak to pujde samo :-)

+1/0
2.12.2015 8:35

M97a21r12t52i80n 72Č92e27r66n36ý 7811824811

Nejdriv oskrabat supiny a pak vykuchat. Samotne oskrabani zabere par minut. Pravda je, ze ze supinace je vetsi bordel.

+3/0
2.12.2015 0:48

L92a90d63i41s94l82a80v 31K49o65v78a78ř21í63k 2970527420559

Já vždycky stahuju. Kapří kůže je mi protivná. Jinak v článku chybí jak očistit hlavu. Bez ní je polévka jalová.

+2/0
2.12.2015 6:56

M36a78r70i82e 90D69o16l13n64í83č75k65o38v52á 6558950641308

kůže je delikatesa, když se umí připravit a do polévky se hlava dávat nemusí, stačí, když do ní přidáte ořezy, které zbudou po filetování ryby, tj. kostru...

0/−1
2.12.2015 7:56

R52a96d86o34s83l36a44v 79K16l69a98u50d52a 5604868564702

Hlava je na vývar výborná, i masa je z ní poměrně dost. Byla by velká škoda jí bez užitku vyhodit. To by dřív žádnou hospodyňku ani nenapadlo.

+4/0
2.12.2015 8:08
Foto

D28a83v49i57d 18K14o26m21á96r40e79k 3593750240378

Přesně tak. Na hlavě je i mnohem lepší a jemnější maso, než na kostře a ořezech.

+1/0
3.12.2015 18:23

M87i41c24h89a98l 40V23a50l39e93n81t80a 6294376480

V článku právě chybí, jak s kůží - na obrázcích je vidět kapr stažený - právě proto, že  kapr bez šupin má kůži mnohem tlustší a hůře poživatelnou, proto se musí stahovat. Právě proto raději kupuji kapra šupináče, sice musím šupiny odstranit - jde to lépe řezáním, jak je psáno výše - ale kůži pak nechávám, je tenká a chutná. Hlava do polévky dle mého názoru patří, byla by jí škoda.

+1/0
2.12.2015 8:56





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.