Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Letos zvládnete kapra zabít i vykuchat sama. Podle obrázkového návodu

Vždycky jsem toužila po tom, aby naše děti měly před Vánoci pár dní kapra ve vaně a mohly si s ním hrát. Tak jsem se ho naučila vykuchat a naporcovat. Když víte jak, zvládnout se to dá a není nutné, aby to za každou cenu dělal chlap.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M92a21r43t11i32n 70K14a44r51á44s15e82k 9628883578958

Nez se 2 hodky mordovat doma s kaprem, tak si to radsi necham kuchnout profikem, ten to ma za 10 minut hotove.

+1/−2
6.12.2015 17:54

M56i98l17o98š 35K29o94v35a82č 7965768916390

Kapra nechat ve vode dokud sam nezdechne,potom ho oparím vríci vodou potom šupiny jdou zlehka ,oškrábu ,umyju,a potom vyberu vnutornosti,všechny vnutornosti dam kočkam, nad tri kilá nemá kosti malé,  jednou jsem ho zabil predem po hlave a potom když  jsem ho oparil tak se metal jak živý ,ted ho radeji nechám samého zdechnout.

0/−3
5.12.2015 11:08

M30i29l15o94š 40K53o85v94a40č 7265458956480

toto určite zvládne i žena

0/0
5.12.2015 11:09

P35e85t42r75a 87N48o78v26á10k96o61v76á 7528736264178

Nezvládnu. Ani s návodem, ani bez něj.

0/0
4.12.2015 15:50
Foto

L27u35b92o22m14í30r 25J98a86n31o45t70a 5106254826715

:-/ tak ten kapr na videu se očividně netrápil, vždyť ho porcoval za živa, hrůza 8-o

0/−2
2.12.2015 23:27

P13e85t92r 18N92o16v18o37t23n23y 1301310531

To, že sebou mrskne při zakrojení do páteře, neznamená, že je živej.

+3/0
3.12.2015 15:10
Foto

L27u87b79o69m86í22r 89J51a82n43o14t70a 5436884656135

No když na to kouknete, tak mu tou palicí moc teda nedal.

0/−2
3.12.2015 15:56

M17a25r83i23á89n 73H65r79i17v24ň21á26k 7658980900100

Kupuji kapra 3,5-4 kg a necham zabit u prodejce. Hlavu mu daruji. Supiny umim odstranit rukou. Polivku nevarime, takze nekucham. Z kazde strany vyriznu krasne filety a zbytek leti do popelnice. :-P

0/−1
2.12.2015 22:03

D92a54n69a 43T64e11n23z12l91e29r 5290522875473

Tohle domácí hobbyřeznictví ryb je jen týráním. A navíc naprosto zbytečným. Veselé vánoce. Rv

+1/−6
2.12.2015 16:37

P58e27t51r 34N15o96v46o18t63n53y 1311100611

Zato na sádkách ve velkém je to OK. :-)

+1/0
3.12.2015 15:11

D71a11n72a 85T83e52n14z77l87e28r 5310482165123

Na sádkách to bude dělat profesionál, který nebude rybu dlouhé minuty ostudně trápit.

0/−1
4.12.2015 21:57

K80a30r69e54l 23T90e69s65a93ř 8739401929934

Kapr neni pes ani kočka, proto si myslím, že není určen k hraní, či mazlení. Pobyt ve chlorované vodě mu také úplně nepřidá. A co se týká škrabání, tak doporučuji co psal T. Kocian: Šupiny odřezat, ne škrabat. Když se vám to povede, tak se zbavíte nejen šupin, ale i těch "kapsiček", ve kterých šupiny drží. Výsledkem je tenoučká, bílá kůže, která řízku dodá tu správnou chuť.

+1/−1
2.12.2015 13:14

P63ř84e90m26y22s64l 48Č50e11r29n42í44k 9107834699698

Stahuju kapra  a nejen kapra ale i jinou rybu z kůže vždycky, nějak mi nejede:-) Stačí naříznout, vzít kleště a kůže je dole i se šupinama a bez bordelu. Ploutve je lepší vytrhnou kleštěma po stažení kůže, zbavíte se více kostí a tuku. Hlavu stačí zbavit žaber a očí a může se vařit. :-) a kostí se nebojte, zase tolik jich nemá.

+1/−1
2.12.2015 11:38

S97i30l85v97i93e 64H86r92a98b18o18v91s16k16a 5974558896578

Tak to dělám i já.Přeji krásné vánoce.

0/0
2.12.2015 12:08

J50a91n96a 12S19t82e66h61l79í11k37o19v22á 2179100940946

Nejlepší kapr je vepřové ;-D Nebo tedy spousta jiných chutných ryb, ne smradlavý kapr..

0/−3
2.12.2015 10:54

R53a54d94o98s97l96a97v 26K14l55a56u43d94a 5304868534512

Třeba dobarvovaný losos z umělých chovů... To je mňamka. A skoro za lidovku:-P

+2/0
2.12.2015 11:03

J42a76n72a 94S20t12e41h42l84í84k65o88v94á 2119900210216

tak toho jsem zrovna na mysli neměla,ale candát, štika..

0/0
2.12.2015 11:06

P53ř11e94m58y51s94l 97Č84e15r37n19í27k 9847794499648

Kapr za 80kč a candát za 400kč ;-D

0/0
2.12.2015 11:27

J70a73n32a 31S98t42e51h62l66í23k22o42v37á 2189540640326

za kvalitu se platí..

0/0
2.12.2015 12:01

R82a75d85o57s92l89a81v 73K19l15a74u31d24a 5104158254332

To není ani tak o kvalitě, jako o potravě. Je logické že dravci vyjdou dráž.

0/0
2.12.2015 12:05

J33a36n67a 88S21t20e58h42l90í38k82o65v57á 2959820530946

tak to mě nenapadlo, ale hlavně chuť je zcela někde jinde..

0/0
2.12.2015 12:07

P11e13t63r17a 77M82a50l56á 7891378751415

No doporučila bych ženám mít na to muže:)

Každopádně kdybych byla sama rozhodně bych netrápila kapra několik dní ve vaně, rovnou bych si ho nechala zpracovat u prodejce.

+2/0
2.12.2015 8:48

R52a23d16o27s13l83a27v 95K42l71a64u36d25a 5114618984182

Mezi výlovem a prodejem si moc radosti neužije tak jako tak. Chvíle ve vaně mu už neublíží. Nikdy jsem si kapra zabít nenechal, ale jednou jsem u stánku koupil vnitřnosti. Už barva se mi nezdála, tak jsem je olízl. Byly s příchutí žluče... Takže nikdy víc.

0/−1
2.12.2015 8:55

T61o18m91á76š 29K98o11c60i26a55n 9524279417316

Šupiny je lepší odřezat, než škrabat. Ze škrabání je strašný bordel. Stačí od ocasu ostrým nožem zajet pod šupiny a opatrně odřezávat. Kůže zůstane a šupiny bez bordelu sundáte...

+1/−1
2.12.2015 8:41

T82o81m10á48š 24L75u48d53v21í65k 5570618383486

Umím to rukou, bez nože - souhlasím s vámi, že škrábání je nesmysl.

0/0
2.12.2015 10:50

O36n90d75ř31e51j 48Š37r28u83b64a32ř 1245151655856

Pred kuchanim doporucuju zaparit Mortal Kombat.

Pak to pujde samo :-)

+1/0
2.12.2015 8:35

M37a73r78t11i50n 81Č53e25r62n46ý 7321684171

Nejdriv oskrabat supiny a pak vykuchat. Samotne oskrabani zabere par minut. Pravda je, ze ze supinace je vetsi bordel.

+3/0
2.12.2015 0:48

L95a36d29i66s69l62a34v 35K79o31v74a92ř92í63k 2970457250109

Já vždycky stahuju. Kapří kůže je mi protivná. Jinak v článku chybí jak očistit hlavu. Bez ní je polévka jalová.

+2/0
2.12.2015 6:56

M69a82r67i83e 90D77o60l86n65í81č75k22o83v28á 6788300321578

kůže je delikatesa, když se umí připravit a do polévky se hlava dávat nemusí, stačí, když do ní přidáte ořezy, které zbudou po filetování ryby, tj. kostru...

0/−1
2.12.2015 7:56

R44a65d53o52s40l60a57v 51K14l17a57u27d55a 5784478464622

Hlava je na vývar výborná, i masa je z ní poměrně dost. Byla by velká škoda jí bez užitku vyhodit. To by dřív žádnou hospodyňku ani nenapadlo.

+4/0
2.12.2015 8:08
Foto

D85a49v22i44d 51K16o82m95á51r58e66k 3463550230728

Přesně tak. Na hlavě je i mnohem lepší a jemnější maso, než na kostře a ořezech.

+1/0
3.12.2015 18:23

M41i50c10h59a55l 26V51a16l35e48n72t52a 6394476360

V článku právě chybí, jak s kůží - na obrázcích je vidět kapr stažený - právě proto, že  kapr bez šupin má kůži mnohem tlustší a hůře poživatelnou, proto se musí stahovat. Právě proto raději kupuji kapra šupináče, sice musím šupiny odstranit - jde to lépe řezáním, jak je psáno výše - ale kůži pak nechávám, je tenká a chutná. Hlava do polévky dle mého názoru patří, byla by jí škoda.

+1/0
2.12.2015 8:56





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.