Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Letos zvládnete kapra zabít i vykuchat sama. Podle obrázkového návodu

Vždycky jsem toužila po tom, aby naše děti měly před Vánoci pár dní kapra ve vaně a mohly si s ním hrát. Tak jsem se ho naučila vykuchat a naporcovat. Když víte jak, zvládnout se to dá a není nutné, aby to za každou cenu dělal chlap.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M97a28r57t32i35n 16K80a92r33á38s84e34k 9378143258698

Nez se 2 hodky mordovat doma s kaprem, tak si to radsi necham kuchnout profikem, ten to ma za 10 minut hotove.

+1/−2
6.12.2015 17:54

M33i67l38o10š 30K12o59v69a54č 7465968266710

Kapra nechat ve vode dokud sam nezdechne,potom ho oparím vríci vodou potom šupiny jdou zlehka ,oškrábu ,umyju,a potom vyberu vnutornosti,všechny vnutornosti dam kočkam, nad tri kilá nemá kosti malé,  jednou jsem ho zabil predem po hlave a potom když  jsem ho oparil tak se metal jak živý ,ted ho radeji nechám samého zdechnout.

0/−3
5.12.2015 11:08

M88i78l17o93š 15K12o58v77a67č 7445868496140

toto určite zvládne i žena

0/0
5.12.2015 11:09

P38e87t87r12a 48N68o42v66á51k49o23v93á 7708956674878

Nezvládnu. Ani s návodem, ani bez něj.

0/0
4.12.2015 15:50
Foto

L77u87b18o64m30í44r 59J76a39n32o11t66a 5906654326515

:-/ tak ten kapr na videu se očividně netrápil, vždyť ho porcoval za živa, hrůza 8-o

0/−2
2.12.2015 23:27

P60e25t72r 70N81o51v97o38t83n15y 1471380931

To, že sebou mrskne při zakrojení do páteře, neznamená, že je živej.

+3/0
3.12.2015 15:10
Foto

L10u44b16o89m89í89r 55J78a83n82o92t38a 5206724256675

No když na to kouknete, tak mu tou palicí moc teda nedal.

0/−2
3.12.2015 15:56

M75a74r84i26á71n 43H54r32i96v16ň35á89k 7788790250960

Kupuji kapra 3,5-4 kg a necham zabit u prodejce. Hlavu mu daruji. Supiny umim odstranit rukou. Polivku nevarime, takze nekucham. Z kazde strany vyriznu krasne filety a zbytek leti do popelnice. :-P

0/−1
2.12.2015 22:03

D30a82n38a 87T94e75n11z75l76e71r 5750412785423

Tohle domácí hobbyřeznictví ryb je jen týráním. A navíc naprosto zbytečným. Veselé vánoce. Rv

+1/−6
2.12.2015 16:37

P70e78t81r 70N17o40v61o22t32n66y 1881820921

Zato na sádkách ve velkém je to OK. :-)

+1/0
3.12.2015 15:11

D82a64n65a 98T14e67n95z17l36e43r 5370712985723

Na sádkách to bude dělat profesionál, který nebude rybu dlouhé minuty ostudně trápit.

0/−1
4.12.2015 21:57

K19a49r98e66l 23T52e63s44a55ř 8179181719844

Kapr neni pes ani kočka, proto si myslím, že není určen k hraní, či mazlení. Pobyt ve chlorované vodě mu také úplně nepřidá. A co se týká škrabání, tak doporučuji co psal T. Kocian: Šupiny odřezat, ne škrabat. Když se vám to povede, tak se zbavíte nejen šupin, ale i těch "kapsiček", ve kterých šupiny drží. Výsledkem je tenoučká, bílá kůže, která řízku dodá tu správnou chuť.

+1/−1
2.12.2015 13:14

P44ř18e59m71y97s21l 82Č28e21r20n72í71k 9737824359438

Stahuju kapra  a nejen kapra ale i jinou rybu z kůže vždycky, nějak mi nejede:-) Stačí naříznout, vzít kleště a kůže je dole i se šupinama a bez bordelu. Ploutve je lepší vytrhnou kleštěma po stažení kůže, zbavíte se více kostí a tuku. Hlavu stačí zbavit žaber a očí a může se vařit. :-) a kostí se nebojte, zase tolik jich nemá.

+1/−1
2.12.2015 11:38

S44i53l97v18i67e 51H71r33a98b75o40v38s47k18a 5574908416828

Tak to dělám i já.Přeji krásné vánoce.

0/0
2.12.2015 12:08

J60a98n76a 71S38t60e25h53l97í38k35o94v48á 2699380110216

Nejlepší kapr je vepřové ;-D Nebo tedy spousta jiných chutných ryb, ne smradlavý kapr..

0/−3
2.12.2015 10:54

R63a19d63o27s92l45a36v 71K32l80a53u79d13a 5624808404892

Třeba dobarvovaný losos z umělých chovů... To je mňamka. A skoro za lidovku:-P

+2/0
2.12.2015 11:03

J31a35n66a 71S24t46e92h23l53í43k96o13v36á 2699100460956

tak toho jsem zrovna na mysli neměla,ale candát, štika..

0/0
2.12.2015 11:06

P93ř80e76m65y67s62l 49Č10e15r79n70í72k 9947754549648

Kapr za 80kč a candát za 400kč ;-D

0/0
2.12.2015 11:27

J57a48n12a 43S49t48e72h70l13í48k12o38v67á 2959200530436

za kvalitu se platí..

0/0
2.12.2015 12:01

R16a67d10o62s34l62a71v 26K70l19a66u31d49a 5584668524482

To není ani tak o kvalitě, jako o potravě. Je logické že dravci vyjdou dráž.

0/0
2.12.2015 12:05

J77a31n97a 13S56t54e18h16l61í29k60o20v42á 2199690270396

tak to mě nenapadlo, ale hlavně chuť je zcela někde jinde..

0/0
2.12.2015 12:07

P87e17t53r12a 33M84a39l26á 7771398151485

No doporučila bych ženám mít na to muže:)

Každopádně kdybych byla sama rozhodně bych netrápila kapra několik dní ve vaně, rovnou bych si ho nechala zpracovat u prodejce.

+2/0
2.12.2015 8:48

R63a88d45o85s29l28a87v 54K40l58a23u91d56a 5724438214162

Mezi výlovem a prodejem si moc radosti neužije tak jako tak. Chvíle ve vaně mu už neublíží. Nikdy jsem si kapra zabít nenechal, ale jednou jsem u stánku koupil vnitřnosti. Už barva se mi nezdála, tak jsem je olízl. Byly s příchutí žluče... Takže nikdy víc.

0/−1
2.12.2015 8:55

T38o98m96á13š 20K70o58c97i45a54n 9464689857786

Šupiny je lepší odřezat, než škrabat. Ze škrabání je strašný bordel. Stačí od ocasu ostrým nožem zajet pod šupiny a opatrně odřezávat. Kůže zůstane a šupiny bez bordelu sundáte...

+1/−1
2.12.2015 8:41

T25o12m66á97š 39L25u34d22v89í80k 5720988383936

Umím to rukou, bez nože - souhlasím s vámi, že škrábání je nesmysl.

0/0
2.12.2015 10:50

O61n55d60ř51e28j 20Š48r39u18b45a53ř 1285851875826

Pred kuchanim doporucuju zaparit Mortal Kombat.

Pak to pujde samo :-)

+1/0
2.12.2015 8:35

M73a51r85t53i79n 96Č88e88r73n13ý 7941804251

Nejdriv oskrabat supiny a pak vykuchat. Samotne oskrabani zabere par minut. Pravda je, ze ze supinace je vetsi bordel.

+3/0
2.12.2015 0:48

L19a25d40i20s41l63a45v 89K93o93v50a75ř40í84k 2920317540219

Já vždycky stahuju. Kapří kůže je mi protivná. Jinak v článku chybí jak očistit hlavu. Bez ní je polévka jalová.

+2/0
2.12.2015 6:56

M39a46r39i26e 38D85o55l58n95í72č65k85o48v32á 6388320301928

kůže je delikatesa, když se umí připravit a do polévky se hlava dávat nemusí, stačí, když do ní přidáte ořezy, které zbudou po filetování ryby, tj. kostru...

0/−1
2.12.2015 7:56

R14a42d86o32s51l91a79v 57K45l76a48u22d95a 5674298914652

Hlava je na vývar výborná, i masa je z ní poměrně dost. Byla by velká škoda jí bez užitku vyhodit. To by dřív žádnou hospodyňku ani nenapadlo.

+4/0
2.12.2015 8:08
Foto

D44a85v91i85d 54K64o81m66á72r34e17k 3553270470178

Přesně tak. Na hlavě je i mnohem lepší a jemnější maso, než na kostře a ořezech.

+1/0
3.12.2015 18:23

M64i10c26h22a33l 16V93a47l46e80n50t77a 6194836750

V článku právě chybí, jak s kůží - na obrázcích je vidět kapr stažený - právě proto, že  kapr bez šupin má kůži mnohem tlustší a hůře poživatelnou, proto se musí stahovat. Právě proto raději kupuji kapra šupináče, sice musím šupiny odstranit - jde to lépe řezáním, jak je psáno výše - ale kůži pak nechávám, je tenká a chutná. Hlava do polévky dle mého názoru patří, byla by jí škoda.

+1/0
2.12.2015 8:56







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.