Diskuze

Když chce být Pohlreich za romantika, začne gazpachem a krevetami

Začne pěkně lehkou, správně dochucenou a vychlazenou španělskou klasikou, pokračuje krevetkami v křehoučkém křupavém těstíčku po japonsku, až se dostane k hlavnímu chodu v podobě jehněčího, poté ke sladkému dezertu i závěrečnému drinku. Fungovat to může. Kdo by při konzumaci takových dobrot s chutí nezapomněl na celý svět.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

moje spanelska nevlastni matka na preklad Pohlereichova receptu do anglictiny (spolu totiz mluvime anglicky) prave prohlasila v teze reci: "This guy is an idiot!"

Zadna cuketa, zadna bazalka a rozhodne zadny kmin! Rekla na to : brrrrr!

Schvalne jsem se ji zeptal na krajove odlisnosti ve Spanelsku, kde podle ni dela gazpacho kazda rodina. Nelisi se to ani tak podle toho co v kterem regionu roste, protoze rajcata, okurky, zelene papriky, cibule i cesnek jsou vsude, ale spis jaka v regionu prevlada chut.

 Napr. v Extremadure ( zapadne od Madridu smerem k portugalske hranici) vlozi do hotoveho Gazpacha pred servirovanim nasekane vajicko natvrdo, zatimco treba v Andalusii hroznove vino! Namisto chleba se v proiprave prevazne dava hrst strouhanky.

1 0
možnosti

J10o26s49e11f 93H63á70j18e84k

30. 11. 2015 10:27

Gazpáčo a krevety... tak určitě, pokud bych chtěl bejt čistě platonickej romantik...:-P

0 0
možnosti

Tohle preci neni gazpacho??????

Do gazpacha zadnej rimskej kmin, bazalaka ani cuketa nepatri! Navic by tam mela byt zelena paprika, okurka(tu cuketu bych mozna jeste bral), ale tohle? Mam zenu spanelku a pokud bych ji predlozil tento paskvil tak mi to omlati o hlavu a posle me kamsi:)

2 0
možnosti

;-)Bůh Zdenda to musí vědět líp ;-D

1 0
možnosti

Gazpacho je vyborna studena polevka. Moje nevlastni matka i soused, oba Spanele, ji pripravuji relativne casto. Dodavam, ze zasadne v lete.;-)

4 0
možnosti

Polreich zjevně nakupuje produkty Agrofertu, že tu má tolik prostoru...

0 0
možnosti

Gazpacho v prosinci opravdu nemusím. Ono jen sehnat v tuto roční dobu vyzrálá rajčata není jednoduché. Ty, co jsem zatím koupila, měla k požadované zralosti i chuti hodně daleko.

Takže gazpacho u nás bude až z létě a z vlastní sklizně :-). Když už, tak si v zimě uvařím teplou polévku. Taková bryndzová s koprem a brambory - už se mi sbíhají sliny. Ale i vývar s játrovými knedlíčky není k zahození!

9 0
možnosti

pro nas v zime gulasovka nebo hodne husta bramboracka s houbami a majorankou.

2 0
možnosti

Menu je výborné...ale tak na srpen a ne konec listopadu.

6 0
možnosti
Foto

I90v87o 69C13h50u85d45o73b90a

28. 11. 2015 12:29

proboha co je na tom romantickyho

8 2
možnosti

Autorka je fanatická obdivovatelka ZP. Kdyby ji namazal chleba s máslem, tak by to vyzdvihla jako nejepičtější pokrm všech dob.

8 0
možnosti

Dobrý, no...jen gazpacho je z Andalusie a Andalusie není v Itálii, ale ve Španělsku....

8 0
možnosti

Ja jsem tam o zadne Italii necetl...

0 0
možnosti

A hlavně si nechat gazpacho ohřát ;-D Aneb poslední slova před smrtí Arnolda J. Rimmera - polévka gazpacho

13 0
možnosti

Kdyby nám aspoň jednou řekli: „Polévka gazpacho se podává studená,“ mohl jsem být dneska admirál!

9 0
možnosti