- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
moje spanelska nevlastni matka na preklad Pohlereichova receptu do anglictiny (spolu totiz mluvime anglicky) prave prohlasila v teze reci: "This guy is an idiot!"
Zadna cuketa, zadna bazalka a rozhodne zadny kmin! Rekla na to : brrrrr!
Schvalne jsem se ji zeptal na krajove odlisnosti ve Spanelsku, kde podle ni dela gazpacho kazda rodina. Nelisi se to ani tak podle toho co v kterem regionu roste, protoze rajcata, okurky, zelene papriky, cibule i cesnek jsou vsude, ale spis jaka v regionu prevlada chut.
Napr. v Extremadure ( zapadne od Madridu smerem k portugalske hranici) vlozi do hotoveho Gazpacha pred servirovanim nasekane vajicko natvrdo, zatimco treba v Andalusii hroznove vino! Namisto chleba se v proiprave prevazne dava hrst strouhanky.
Gazpáčo a krevety... tak určitě, pokud bych chtěl bejt čistě platonickej romantik...
Tohle preci neni gazpacho??????
Do gazpacha zadnej rimskej kmin, bazalaka ani cuketa nepatri! Navic by tam mela byt zelena paprika, okurka(tu cuketu bych mozna jeste bral), ale tohle? Mam zenu spanelku a pokud bych ji predlozil tento paskvil tak mi to omlati o hlavu a posle me kamsi:)
Gazpacho je vyborna studena polevka. Moje nevlastni matka i soused, oba Spanele, ji pripravuji relativne casto. Dodavam, ze zasadne v lete.
Polreich zjevně nakupuje produkty Agrofertu, že tu má tolik prostoru...
Gazpacho v prosinci opravdu nemusím. Ono jen sehnat v tuto roční dobu vyzrálá rajčata není jednoduché. Ty, co jsem zatím koupila, měla k požadované zralosti i chuti hodně daleko.
Takže gazpacho u nás bude až z létě a z vlastní sklizně . Když už, tak si v zimě uvařím teplou polévku. Taková bryndzová s koprem a brambory - už se mi sbíhají sliny. Ale i vývar s játrovými knedlíčky není k zahození!
pro nas v zime gulasovka nebo hodne husta bramboracka s houbami a majorankou.
Menu je výborné...ale tak na srpen a ne konec listopadu.
Autorka je fanatická obdivovatelka ZP. Kdyby ji namazal chleba s máslem, tak by to vyzdvihla jako nejepičtější pokrm všech dob.
Dobrý, no...jen gazpacho je z Andalusie a Andalusie není v Itálii, ale ve Španělsku....
Ja jsem tam o zadne Italii necetl...
A hlavně si nechat gazpacho ohřát Aneb poslední slova před smrtí Arnolda J. Rimmera - polévka gazpacho
Kdyby nám aspoň jednou řekli: „Polévka gazpacho se podává studená,“ mohl jsem být dneska admirál!