Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

VIDEO: Naučte se opravdu dobrou španělskou paellu podle Pohlreicha

Šéf zajel do Madridu, města, kde se dobré jídlo podává a voní přímo na ulici a je neodmyslitelnou součástí každodenní kultury. Protože Španělé jedí náruživě, rychle, strašně rádi a na hodně dobré úrovni. Přitom jde o jídlo v té nejpřirozenější podobě: sezonní, čerstvé a podávané s dobrým vínem, aby všichni byli v pohodě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Š53á74r78k54a 22Č24e88c69h70o61v86á 8188526515895

Rýže se sype do vody křížem proto, že při tomto sypání do podlouhlých pyramidek v okamžiku, kdy poslední řada zrnek začne vyčuhovat nad vodu či vývar, tak je té rýže na toto množství vody akorát, nebude zapotřebí přilévat ani ubírat. Pak se to samozřejmě rozmíchá. ;-)

Copak copak, že by toto arogantní a neomylný poučovatel nevěděl ?

0/0
21.1.2016 8:59

V96l12a11d49i28s64l57a75v 76D18u36b87a 3930408908508

Čím víc mořskejch potvor, tím lepší!

0/0
14.12.2015 18:50

P55a10v66e90l 17V42ě71t92r43o52v73e30c 6676978582171

Jak pro koho, mně nechutnají.

+1/0
20.1.2016 2:05

C57a26r80m61e50n 24K33e51l95l97i11e 8461851361948

Jestli je Pohlreichova paella ve stejne kategorii jako jeho nedavne gazpacho, pak dekuji pekne, ale radsi ne.

Tymian do originalni paelly nepatri. Safran je absolutni m u s.

Ve Valencii davaji rozmarynku.

Paella se lisi kraj od kraje a je oblibene do ni davat platky choriza.

Mleta paprika neni ta obvykla madarska, ale spanelsky pimenton. Nejchutnejsi je uzeny pimenton, ktery ma svoji osobitou chut a vuni. Madarska paprika se ji nevyrovna.

Nevim jestli se uz da v Ceske republice sehnat. Jeste jsem uzenou papriku nevidela a vzdycky jsem si ji musela privezt ze zahranici.

+1/0
14.12.2015 16:02

P38e79t20r 40N18o85v59á82k 8647391171162

Pimenton de la vera,španělská jemně zauzená paprika, ano je to jinej level, kupuji zásadně ve Španělsku,ale psát že maďarská se jí nevyrovná je blbost,je prostě jiná!!! Guláš,perkelt,nebo halaszlé ze španělské prostě neuděláte,.

0/0
27.1.2016 16:33

D75a90n 36M18a78c58h28o39l76d59a 8387982414752

no nejsem si jisty zda ve spanelsku davaji do paely neloupane krevety. Uz to vidim jak se v te ryzi hrabou a loupou to.

0/0
14.12.2015 15:01

C24a94r18m40e35n 17K17e56l44l50i56e 8661501311978

Rozhodne neloupane krevety ano! Jejich slupky a hlavy pridavaji ryzi chut.

+1/0
14.12.2015 16:03

J43o26s31e43f 18P57i60b69i89l 2322874664

Paella v Madridu? Tam bych si ji snad ani nedal. Raději bych za ní jel na pobřeží Valencie, Andalusie nebo i Katalánska. Tam ji nejen umí, ale mají k dispozici i naprosto čerstvé plody moře. Tymián do paelly snad ani nepatří, cibule spíš výjimečně. Ale dost často tam najdete králíka, fazolky a v mixtě i třeba vepřovou morkovou kost :-)

0/0
12.12.2015 14:04

C95a28r78m51e21n 98K41e71l64l73i33e 8141101971298

Paella dnes patri celemu Spanelsku, ackoliv se trochu lisi kraj od kraje.

0/0
14.12.2015 16:04

T56o85m60á21š 17P95a41r43k43a17n 1655339280636

Jak je to vlastně s vínem? Patří do paelly, nebo ne? Já osobně preferuju paellu bez vína. Respektive jak moc druh vína ovlivní chuť paelly? A když už se tam dává, jaký druh?

+1/0
12.12.2015 13:35

J35o28s17e46f 49P21i37b64i98l 2452674184

víno do rizota..

+1/0
12.12.2015 14:07
Foto

H59a42n68a 91A27n43t19o38n14o82v38á 6217799694634

Italové, Španělé, Francouzi dávají víno do mnoha jídel.

+1/0
12.12.2015 20:37

D84a45n 43M54a75c23h18o38l55d26a 8667592864902

ja davam a bez jsem jeste nejed, tak rozdil nevim :)

0/0
14.12.2015 15:02

C90a86r25m52e97n 46K98e73l50l89i32e 8231891581518

Nejlepe bile vino.

0/0
14.12.2015 16:05

P88e94t65e79r 56J52a29r64m89u91š 4946511135221

A Viedensky rezen nvedia najlepsie v Bratislave...

+2/−1
12.12.2015 13:29

D74a59v83i31d 46S23z95ü23l68l81ö 2338646202939

Od kdy umí v Prešpurku vařit?

+1/0
13.12.2015 12:03

J53a32k61u33b 58F86e66i30f10a78r 7399489716319

;-D

0/0
14.12.2015 14:11

M35a59r13t94i94n 61S74v39o48b90o52d45a 4545755366832

Pohlreich me uz nebavi. :-/

+3/0
12.12.2015 13:14

J55a91k41u34b 20F66e40i70f92a26r 7549549586149

se na nej nekoukejte:-P

+1/0
14.12.2015 14:12

F91r97a50n73t87i18s77e38k 69M58i29k23e83s 8693797220412

Polreich at jiz jde konecne do p....e. Paella jedine z Pamplony a Cadizu.;-)

+1/−3
12.12.2015 12:48

O90s92k25a33r 47K17o46v21a67ř29í42k 8117783166307

Co si to dovolujete? Když to řekne ZP, tak to musí být pravda!

0/0
12.12.2015 15:07

P80a44v98e54l 93V79ě87t28r16o27v32e82c 6156958822691

zdravotně postižený?

0/0
20.1.2016 2:07

P89e80t83r 63V60o42c79í53l90k14a 1624297878457

Pamplona a Cadiz jsou geograficky trosku dva extremy a uz vubec nejsou typicke pro paellu. Ale chapu, ze se chcete pochlubit, ze jste byl na obou koncich Spanelska, taky to tam mam rad :-)

+1/0
12.12.2015 21:38

F36r89a51n97t42i49s69e35k 27M61i13k74e19s 8153247330412

Tim jsem chtel jenom rict, ze mne zadne mistni speciality nepolozi a ani ve Vigu jsem nejedl  ryby, ale hamburgesa nebo jak to Spanele pisi a mate pravdu pracoval jsem tam tri roky a spanelstina se mne bohuzel ani nedotkla;-).

0/0
12.12.2015 23:18

T24o83m59á51š 30S93l51a68v47í63č54e63k 6893274676401

Hruše s baňama.Paellaje z Vallencie a dělá se úplně jinak

0/0
12.12.2015 12:41
Foto

K70a90m41i40l16a 62B43r98a64n62n32a 4603856339746

Paella je z Valencie. Do Madridu na cocido :-D Reknete neco o luxusni variante rizota nekomu z Valencie a prodlouzite mu zivot o nekolik let. 

 Cibule a tymian v ni nema co delat... Teda proti gustu zadny disputat ale paella jedine s rozmarynem!

+2/0
12.12.2015 12:16

T39o66m71á47š 44S37l92a15v95í98č39e94k 6843254716361

Presne tak!!!!

0/0
12.12.2015 12:39

P44a44v43e48l 24N82o92v35á60k 4503598865661

Až na to, že je to opravdu rizoto. Ale blbci se smějí lecčemus.

0/0
12.12.2015 13:38

D71a90n 81M23a88c25h96o28l78d32a 8127762844452

taky bych rek ze je to proste spanelska varianta rizota, stejne jako italske, kajenske kure a podobne.

0/0
14.12.2015 15:04

M40a75r67t57i83n 91K36u86r25i51m84s59k55ý 8733457858939

Paella z Madridu tam totiž dělaj nejlepší ... :D :D Tak to radši z Valencie nebo Barcelony ...

+2/0
12.12.2015 11:58

O76s16k48a33r 18K57o80v95a98ř74í17k 8647213416707

Pohlreich dělá šéfa na iDnesu?

+1/0
12.12.2015 7:42





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.