Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Naučte se opravdu dobrou španělskou paellu podle Pohlreicha

Šéf zajel do Madridu, města, kde se dobré jídlo podává a voní přímo na ulici a je neodmyslitelnou součástí každodenní kultury. Protože Španělé jedí náruživě, rychle, strašně rádi a na hodně dobré úrovni. Přitom jde o jídlo v té nejpřirozenější podobě: sezonní, čerstvé a podávané s dobrým vínem, aby všichni byli v pohodě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Š56á65r33k16a 47Č14e11c71h15o61v12á 8488646885865

Rýže se sype do vody křížem proto, že při tomto sypání do podlouhlých pyramidek v okamžiku, kdy poslední řada zrnek začne vyčuhovat nad vodu či vývar, tak je té rýže na toto množství vody akorát, nebude zapotřebí přilévat ani ubírat. Pak se to samozřejmě rozmíchá. ;-)

Copak copak, že by toto arogantní a neomylný poučovatel nevěděl ?

0/0
21.1.2016 8:59

V20l94a25d54i97s18l81a10v 86D31u94b44a 3350648438168

Čím víc mořskejch potvor, tím lepší!

0/0
14.12.2015 18:50

P25a55v42e88l 63V22ě85t94r18o56v10e47c 6956818742191

Jak pro koho, mně nechutnají.

+1/0
20.1.2016 2:05

C59a26r36m54e74n 17K77e65l35l69i87e 8791811691938

Jestli je Pohlreichova paella ve stejne kategorii jako jeho nedavne gazpacho, pak dekuji pekne, ale radsi ne.

Tymian do originalni paelly nepatri. Safran je absolutni m u s.

Ve Valencii davaji rozmarynku.

Paella se lisi kraj od kraje a je oblibene do ni davat platky choriza.

Mleta paprika neni ta obvykla madarska, ale spanelsky pimenton. Nejchutnejsi je uzeny pimenton, ktery ma svoji osobitou chut a vuni. Madarska paprika se ji nevyrovna.

Nevim jestli se uz da v Ceske republice sehnat. Jeste jsem uzenou papriku nevidela a vzdycky jsem si ji musela privezt ze zahranici.

+1/0
14.12.2015 16:02

P55e59t29r 22N83o52v13á90k 8127481251162

Pimenton de la vera,španělská jemně zauzená paprika, ano je to jinej level, kupuji zásadně ve Španělsku,ale psát že maďarská se jí nevyrovná je blbost,je prostě jiná!!! Guláš,perkelt,nebo halaszlé ze španělské prostě neuděláte,.

0/0
27.1.2016 16:33

D12a36n 16M90a36c14h67o89l60d56a 8657492894842

no nejsem si jisty zda ve spanelsku davaji do paely neloupane krevety. Uz to vidim jak se v te ryzi hrabou a loupou to.

0/0
14.12.2015 15:01

C53a19r80m51e90n 49K57e37l86l62i52e 8781821161218

Rozhodne neloupane krevety ano! Jejich slupky a hlavy pridavaji ryzi chut.

+1/0
14.12.2015 16:03

J11o30s51e47f 11P85i39b30i11l 2972284344

Paella v Madridu? Tam bych si ji snad ani nedal. Raději bych za ní jel na pobřeží Valencie, Andalusie nebo i Katalánska. Tam ji nejen umí, ale mají k dispozici i naprosto čerstvé plody moře. Tymián do paelly snad ani nepatří, cibule spíš výjimečně. Ale dost často tam najdete králíka, fazolky a v mixtě i třeba vepřovou morkovou kost :-)

0/0
12.12.2015 14:04

C14a54r64m73e74n 12K13e10l21l51i53e 8211371521588

Paella dnes patri celemu Spanelsku, ackoliv se trochu lisi kraj od kraje.

0/0
14.12.2015 16:04

T56o32m83á25š 13P47a47r23k55a79n 1205699830556

Jak je to vlastně s vínem? Patří do paelly, nebo ne? Já osobně preferuju paellu bez vína. Respektive jak moc druh vína ovlivní chuť paelly? A když už se tam dává, jaký druh?

+1/0
12.12.2015 13:35

J55o47s46e83f 83P61i84b59i52l 2672414624

víno do rizota..

+1/0
12.12.2015 14:07
Foto

H10a73n76a 91A90n77t11o23n26o62v59á 6157789344444

Italové, Španělé, Francouzi dávají víno do mnoha jídel.

+1/0
12.12.2015 20:37

D94a89n 28M21a56c62h73o67l69d58a 8527912164882

ja davam a bez jsem jeste nejed, tak rozdil nevim :)

0/0
14.12.2015 15:02

C90a31r24m39e70n 54K31e77l77l95i52e 8301941841768

Nejlepe bile vino.

0/0
14.12.2015 16:05

P22e12t87e92r 43J72a13r88m92u72š 4916511305831

A Viedensky rezen nvedia najlepsie v Bratislave...

+2/−1
12.12.2015 13:29

D85a12v85i78d 98S85z91ü14l82l10ö 2558476522699

Od kdy umí v Prešpurku vařit?

+1/0
13.12.2015 12:03

J32a35k78u49b 71F78e76i25f78a87r 7269949276399

;-D

0/0
14.12.2015 14:11

M72a18r85t68i29n 91S97v96o65b38o90d12a 4755665636452

Pohlreich me uz nebavi. :-/

+3/0
12.12.2015 13:14

J33a20k46u34b 49F31e93i24f36a50r 7949689166679

se na nej nekoukejte:-P

+1/0
14.12.2015 14:12

F49r35a77n15t44i63s18e57k 50M85i40k41e33s 8123827180432

Polreich at jiz jde konecne do p....e. Paella jedine z Pamplony a Cadizu.;-)

+1/−3
12.12.2015 12:48

O52s15k42a63r 76K73o33v24a46ř66í90k 8107223336587

Co si to dovolujete? Když to řekne ZP, tak to musí být pravda!

0/0
12.12.2015 15:07

P70a87v33e55l 48V67ě18t22r58o91v77e22c 6316658222601

zdravotně postižený?

0/0
20.1.2016 2:07

P70e31t18r 41V90o42c44í34l88k20a 1244447508847

Pamplona a Cadiz jsou geograficky trosku dva extremy a uz vubec nejsou typicke pro paellu. Ale chapu, ze se chcete pochlubit, ze jste byl na obou koncich Spanelska, taky to tam mam rad :-)

+1/0
12.12.2015 21:38

F97r79a97n17t85i84s44e73k 94M83i60k36e30s 8423217600722

Tim jsem chtel jenom rict, ze mne zadne mistni speciality nepolozi a ani ve Vigu jsem nejedl  ryby, ale hamburgesa nebo jak to Spanele pisi a mate pravdu pracoval jsem tam tri roky a spanelstina se mne bohuzel ani nedotkla;-).

0/0
12.12.2015 23:18

T52o25m58á59š 19S78l88a33v80í77č19e21k 6963814206421

Hruše s baňama.Paellaje z Vallencie a dělá se úplně jinak

0/0
12.12.2015 12:41
Foto

K60a83m91i37l86a 91B27r75a20n93n87a 4973796819706

Paella je z Valencie. Do Madridu na cocido :-D Reknete neco o luxusni variante rizota nekomu z Valencie a prodlouzite mu zivot o nekolik let. 

 Cibule a tymian v ni nema co delat... Teda proti gustu zadny disputat ale paella jedine s rozmarynem!

+2/0
12.12.2015 12:16

T80o73m60á63š 35S70l95a73v97í29č97e73k 6863614636621

Presne tak!!!!

0/0
12.12.2015 12:39

P32a75v43e91l 55N29o42v95á42k 4303708605381

Až na to, že je to opravdu rizoto. Ale blbci se smějí lecčemus.

0/0
12.12.2015 13:38

D96a27n 51M17a27c54h84o35l85d45a 8437412854272

taky bych rek ze je to proste spanelska varianta rizota, stejne jako italske, kajenske kure a podobne.

0/0
14.12.2015 15:04

M49a34r37t64i53n 43K59u94r52i60m48s74k48ý 8523887138959

Paella z Madridu tam totiž dělaj nejlepší ... :D :D Tak to radši z Valencie nebo Barcelony ...

+2/0
12.12.2015 11:58

O73s77k31a90r 12K53o88v60a74ř27í28k 8907893266527

Pohlreich dělá šéfa na iDnesu?

+1/0
12.12.2015 7:42







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.