Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Naučte se opravdu dobrou španělskou paellu podle Pohlreicha

Šéf zajel do Madridu, města, kde se dobré jídlo podává a voní přímo na ulici a je neodmyslitelnou součástí každodenní kultury. Protože Španělé jedí náruživě, rychle, strašně rádi a na hodně dobré úrovni. Přitom jde o jídlo v té nejpřirozenější podobě: sezonní, čerstvé a podávané s dobrým vínem, aby všichni byli v pohodě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Š82á80r32k85a 54Č63e83c76h88o17v83á 8598686655345

Rýže se sype do vody křížem proto, že při tomto sypání do podlouhlých pyramidek v okamžiku, kdy poslední řada zrnek začne vyčuhovat nad vodu či vývar, tak je té rýže na toto množství vody akorát, nebude zapotřebí přilévat ani ubírat. Pak se to samozřejmě rozmíchá. ;-)

Copak copak, že by toto arogantní a neomylný poučovatel nevěděl ?

0/0
21.1.2016 8:59

V59l52a35d53i26s94l39a55v 22D75u61b80a 3360498488778

Čím víc mořskejch potvor, tím lepší!

0/0
14.12.2015 18:50

P69a82v74e26l 12V79ě38t42r93o24v78e29c 6476438242571

Jak pro koho, mně nechutnají.

+1/0
20.1.2016 2:05

C18a20r31m34e32n 22K66e61l93l20i57e 8331721221548

Jestli je Pohlreichova paella ve stejne kategorii jako jeho nedavne gazpacho, pak dekuji pekne, ale radsi ne.

Tymian do originalni paelly nepatri. Safran je absolutni m u s.

Ve Valencii davaji rozmarynku.

Paella se lisi kraj od kraje a je oblibene do ni davat platky choriza.

Mleta paprika neni ta obvykla madarska, ale spanelsky pimenton. Nejchutnejsi je uzeny pimenton, ktery ma svoji osobitou chut a vuni. Madarska paprika se ji nevyrovna.

Nevim jestli se uz da v Ceske republice sehnat. Jeste jsem uzenou papriku nevidela a vzdycky jsem si ji musela privezt ze zahranici.

+1/0
14.12.2015 16:02

P14e56t89r 71N78o26v85á14k 8477341551792

Pimenton de la vera,španělská jemně zauzená paprika, ano je to jinej level, kupuji zásadně ve Španělsku,ale psát že maďarská se jí nevyrovná je blbost,je prostě jiná!!! Guláš,perkelt,nebo halaszlé ze španělské prostě neuděláte,.

0/0
27.1.2016 16:33

D94a73n 81M52a93c54h34o98l49d45a 8407122534982

no nejsem si jisty zda ve spanelsku davaji do paely neloupane krevety. Uz to vidim jak se v te ryzi hrabou a loupou to.

0/0
14.12.2015 15:01

C67a87r46m15e67n 97K22e21l12l90i28e 8751421981848

Rozhodne neloupane krevety ano! Jejich slupky a hlavy pridavaji ryzi chut.

+1/0
14.12.2015 16:03

J47o19s79e27f 65P75i88b25i93l 2712284344

Paella v Madridu? Tam bych si ji snad ani nedal. Raději bych za ní jel na pobřeží Valencie, Andalusie nebo i Katalánska. Tam ji nejen umí, ale mají k dispozici i naprosto čerstvé plody moře. Tymián do paelly snad ani nepatří, cibule spíš výjimečně. Ale dost často tam najdete králíka, fazolky a v mixtě i třeba vepřovou morkovou kost :-)

0/0
12.12.2015 14:04

C86a97r34m60e25n 89K36e32l40l79i47e 8831201481928

Paella dnes patri celemu Spanelsku, ackoliv se trochu lisi kraj od kraje.

0/0
14.12.2015 16:04

T29o81m83á15š 17P28a41r51k32a29n 1985629790916

Jak je to vlastně s vínem? Patří do paelly, nebo ne? Já osobně preferuju paellu bez vína. Respektive jak moc druh vína ovlivní chuť paelly? A když už se tam dává, jaký druh?

+1/0
12.12.2015 13:35

J55o47s30e29f 88P42i92b46i24l 2392594484

víno do rizota..

+1/0
12.12.2015 14:07
Foto

H36a65n22a 31A81n92t14o59n97o88v70á 6407489864124

Italové, Španělé, Francouzi dávají víno do mnoha jídel.

+1/0
12.12.2015 20:37

D86a84n 66M95a17c51h26o33l60d16a 8427872294922

ja davam a bez jsem jeste nejed, tak rozdil nevim :)

0/0
14.12.2015 15:02

C66a12r91m59e68n 97K21e61l89l36i62e 8471491411168

Nejlepe bile vino.

0/0
14.12.2015 16:05

P63e16t66e60r 98J41a63r40m69u76š 4946261355281

A Viedensky rezen nvedia najlepsie v Bratislave...

+2/−1
12.12.2015 13:29

D93a18v46i63d 89S47z54ü17l87l80ö 2698986652739

Od kdy umí v Prešpurku vařit?

+1/0
13.12.2015 12:03

J38a15k58u66b 64F62e93i79f97a91r 7409299616599

;-D

0/0
14.12.2015 14:11

M52a57r43t14i93n 38S36v30o82b19o71d39a 4255465806482

Pohlreich me uz nebavi. :-/

+3/0
12.12.2015 13:14

J65a90k93u98b 49F32e32i87f38a54r 7579949516729

se na nej nekoukejte:-P

+1/0
14.12.2015 14:12

F35r84a87n86t52i34s85e89k 10M72i42k19e53s 8983237160282

Polreich at jiz jde konecne do p....e. Paella jedine z Pamplony a Cadizu.;-)

+1/−3
12.12.2015 12:48

O88s84k68a64r 19K45o52v87a22ř41í95k 8337553726447

Co si to dovolujete? Když to řekne ZP, tak to musí být pravda!

0/0
12.12.2015 15:07

P35a82v68e49l 17V36ě17t35r89o69v48e30c 6736648432441

zdravotně postižený?

0/0
20.1.2016 2:07

P45e13t67r 67V93o78c40í26l41k88a 1734457168957

Pamplona a Cadiz jsou geograficky trosku dva extremy a uz vubec nejsou typicke pro paellu. Ale chapu, ze se chcete pochlubit, ze jste byl na obou koncich Spanelska, taky to tam mam rad :-)

+1/0
12.12.2015 21:38

F14r41a17n32t72i10s21e10k 74M31i65k38e94s 8293827610832

Tim jsem chtel jenom rict, ze mne zadne mistni speciality nepolozi a ani ve Vigu jsem nejedl  ryby, ale hamburgesa nebo jak to Spanele pisi a mate pravdu pracoval jsem tam tri roky a spanelstina se mne bohuzel ani nedotkla;-).

0/0
12.12.2015 23:18

T47o15m15á87š 96S65l12a95v15í19č13e15k 6723894136661

Hruše s baňama.Paellaje z Vallencie a dělá se úplně jinak

0/0
12.12.2015 12:41
Foto

K31a74m69i89l56a 33B53r70a10n96n70a 4623626709176

Paella je z Valencie. Do Madridu na cocido :-D Reknete neco o luxusni variante rizota nekomu z Valencie a prodlouzite mu zivot o nekolik let. 

 Cibule a tymian v ni nema co delat... Teda proti gustu zadny disputat ale paella jedine s rozmarynem!

+2/0
12.12.2015 12:16

T52o40m77á72š 69S83l40a75v46í86č48e21k 6263724946691

Presne tak!!!!

0/0
12.12.2015 12:39

P43a67v72e91l 33N77o52v79á42k 4423248835391

Až na to, že je to opravdu rizoto. Ale blbci se smějí lecčemus.

0/0
12.12.2015 13:38

D43a36n 35M24a61c79h60o12l88d16a 8957682224982

taky bych rek ze je to proste spanelska varianta rizota, stejne jako italske, kajenske kure a podobne.

0/0
14.12.2015 15:04

M82a14r91t75i97n 39K23u40r86i25m82s67k41ý 8243157768109

Paella z Madridu tam totiž dělaj nejlepší ... :D :D Tak to radši z Valencie nebo Barcelony ...

+2/0
12.12.2015 11:58

O50s72k12a53r 63K70o68v45a40ř61í54k 8587373396647

Pohlreich dělá šéfa na iDnesu?

+1/0
12.12.2015 7:42







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.