- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Rýže se sype do vody křížem proto, že při tomto sypání do podlouhlých pyramidek v okamžiku, kdy poslední řada zrnek začne vyčuhovat nad vodu či vývar, tak je té rýže na toto množství vody akorát, nebude zapotřebí přilévat ani ubírat. Pak se to samozřejmě rozmíchá.
Copak copak, že by toto arogantní a neomylný poučovatel nevěděl ?
Čím víc mořskejch potvor, tím lepší!
Jestli je Pohlreichova paella ve stejne kategorii jako jeho nedavne gazpacho, pak dekuji pekne, ale radsi ne.
Tymian do originalni paelly nepatri. Safran je absolutni m u s.
Ve Valencii davaji rozmarynku.
Paella se lisi kraj od kraje a je oblibene do ni davat platky choriza.
Mleta paprika neni ta obvykla madarska, ale spanelsky pimenton. Nejchutnejsi je uzeny pimenton, ktery ma svoji osobitou chut a vuni. Madarska paprika se ji nevyrovna.
Nevim jestli se uz da v Ceske republice sehnat. Jeste jsem uzenou papriku nevidela a vzdycky jsem si ji musela privezt ze zahranici.
Pimenton de la vera,španělská jemně zauzená paprika, ano je to jinej level, kupuji zásadně ve Španělsku,ale psát že maďarská se jí nevyrovná je blbost,je prostě jiná!!! Guláš,perkelt,nebo halaszlé ze španělské prostě neuděláte,.
no nejsem si jisty zda ve spanelsku davaji do paely neloupane krevety. Uz to vidim jak se v te ryzi hrabou a loupou to.
Rozhodne neloupane krevety ano! Jejich slupky a hlavy pridavaji ryzi chut.
Paella v Madridu? Tam bych si ji snad ani nedal. Raději bych za ní jel na pobřeží Valencie, Andalusie nebo i Katalánska. Tam ji nejen umí, ale mají k dispozici i naprosto čerstvé plody moře. Tymián do paelly snad ani nepatří, cibule spíš výjimečně. Ale dost často tam najdete králíka, fazolky a v mixtě i třeba vepřovou morkovou kost :-)
Paella dnes patri celemu Spanelsku, ackoliv se trochu lisi kraj od kraje.
Jak je to vlastně s vínem? Patří do paelly, nebo ne? Já osobně preferuju paellu bez vína. Respektive jak moc druh vína ovlivní chuť paelly? A když už se tam dává, jaký druh?
A Viedensky rezen nvedia najlepsie v Bratislave...
Polreich at jiz jde konecne do p....e. Paella jedine z Pamplony a Cadizu.
Co si to dovolujete? Když to řekne ZP, tak to musí být pravda!
Hruše s baňama.Paellaje z Vallencie a dělá se úplně jinak