Diskuze

VIDEO: Naučte se opravdu dobrou španělskou paellu podle Pohlreicha

Šéf zajel do Madridu, města, kde se dobré jídlo podává a voní přímo na ulici a je neodmyslitelnou součástí každodenní kultury. Protože Španělé jedí náruživě, rychle, strašně rádi a na hodně dobré úrovni. Přitom jde o jídlo v té nejpřirozenější podobě: sezonní, čerstvé a podávané s dobrým vínem, aby všichni byli v pohodě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠČ

Rýže se sype do vody křížem proto, že při tomto sypání do podlouhlých pyramidek v okamžiku, kdy poslední řada zrnek začne vyčuhovat nad vodu či vývar, tak je té rýže na toto množství vody akorát, nebude zapotřebí přilévat ani ubírat. Pak se to samozřejmě rozmíchá. ;-)

Copak copak, že by toto arogantní a neomylný poučovatel nevěděl ?

0 0
možnosti
VD

Čím víc mořskejch potvor, tím lepší!

0 0
možnosti
PV

Jak pro koho, mně nechutnají.

1 0
možnosti
CK

Jestli je Pohlreichova paella ve stejne kategorii jako jeho nedavne gazpacho, pak dekuji pekne, ale radsi ne.

Tymian do originalni paelly nepatri. Safran je absolutni m u s.

Ve Valencii davaji rozmarynku.

Paella se lisi kraj od kraje a je oblibene do ni davat platky choriza.

Mleta paprika neni ta obvykla madarska, ale spanelsky pimenton. Nejchutnejsi je uzeny pimenton, ktery ma svoji osobitou chut a vuni. Madarska paprika se ji nevyrovna.

Nevim jestli se uz da v Ceske republice sehnat. Jeste jsem uzenou papriku nevidela a vzdycky jsem si ji musela privezt ze zahranici.

1 0
možnosti
PN

P26e30t87r 31N67o27v89á32k

27. 1. 2016 16:33

Pimenton de la vera,španělská jemně zauzená paprika, ano je to jinej level, kupuji zásadně ve Španělsku,ale psát že maďarská se jí nevyrovná je blbost,je prostě jiná!!! Guláš,perkelt,nebo halaszlé ze španělské prostě neuděláte,.

0 0
možnosti
DM

no nejsem si jisty zda ve spanelsku davaji do paely neloupane krevety. Uz to vidim jak se v te ryzi hrabou a loupou to.

0 0
možnosti
CK

Rozhodne neloupane krevety ano! Jejich slupky a hlavy pridavaji ryzi chut.

1 0
možnosti
JP

J33o95s40e15f 83P42i75b34i70l

12. 12. 2015 14:04

Paella v Madridu? Tam bych si ji snad ani nedal. Raději bych za ní jel na pobřeží Valencie, Andalusie nebo i Katalánska. Tam ji nejen umí, ale mají k dispozici i naprosto čerstvé plody moře. Tymián do paelly snad ani nepatří, cibule spíš výjimečně. Ale dost často tam najdete králíka, fazolky a v mixtě i třeba vepřovou morkovou kost :-)

0 0
možnosti
CK

Paella dnes patri celemu Spanelsku, ackoliv se trochu lisi kraj od kraje.

0 0
možnosti
TP

Jak je to vlastně s vínem? Patří do paelly, nebo ne? Já osobně preferuju paellu bez vína. Respektive jak moc druh vína ovlivní chuť paelly? A když už se tam dává, jaký druh?

1 0
možnosti
JP

J10o86s23e58f 37P38i21b21i80l

12. 12. 2015 14:07

víno do rizota..

1 0
možnosti
PJ

A Viedensky rezen nvedia najlepsie v Bratislave...

2 1
možnosti
DS

Od kdy umí v Prešpurku vařit?

1 0
možnosti
MS

Pohlreich me uz nebavi. :-/

3 0
možnosti
JF

se na nej nekoukejte:-P

1 0
možnosti
FM

Polreich at jiz jde konecne do p....e. Paella jedine z Pamplony a Cadizu.;-)

1 3
možnosti
OK

Co si to dovolujete? Když to řekne ZP, tak to musí být pravda!

0 0
možnosti
TS

Hruše s baňama.Paellaje z Vallencie a dělá se úplně jinak

0 0
možnosti