Diskuze

VIDEO: Aby ve svařáku zůstal alkohol, nesmíte ho vařit jako prádlo

„Dobré víno, přiměřené množství voňavého koření, minimum cukru a zahřátí vína jen na určitou teplotu, to jsou hlavní ingredience poctivého svařáku,“ radí Jan Vorba a František Loukota, kteří se rozhodli, že přesně takové svařené víno dokážou nabídnout i Pražanům na ulici. A podělili se o recept.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Anglicky je to welded wine... :-)

1 0
možnosti

8-o8-o8-o welded?

Kdybys k tomu nazvu pridal ;-), tak bych bral, ale takhle:-)?

Mulled wine se tomu rika anglicky. Nekde take pouzivaji nemecky vyraz Glühwein.

1 0
možnosti

E73v25a 70P42e67l72c57o78v51á

18. 12. 2015 22:52

My ještě do svařáku přidáváme kousek másla. Eliminuje odpařování alkoholu. A je pak takový "hladký". ;-)

0 0
možnosti

zalezi na teplote vareni a jeho delce.

I z roztoku vody + alkoholu s maslem nebo olejem se bude alkohol odparovat, pokud bude zahrivany po delsi dobu na teplotu blizkou bodu varu vody, bei vocko o 25C vic, nez je bod varu alkoholu.

Ani mastne "oko" na povrchu roztoku pri takove teplote nezabrani vyparovani alkoholu.

0 0
možnosti

my nejdriv pripravime esenci svarenim koreni a cukru v malem mnozstvi vina. Pripravovat esenci z vody by byla vecna skoda a redeni chuti vina. Na to musi byt jedine vino.

Pak pridame ostatni vino a uz jen prohrejeme, samozrejme pod bod varu alkoholu. Ztrata alkoholu pri vyrobe esence neni nijak citelna, protoze se jedna jen o male mnozstvi vina.

Komu by preci jen vadilo ze tu trosku alkoholu ztrati, muze do hotoveho svaraku pridat lzicku brandy nebo lzici portskeho.

4 0
možnosti

Jednodušší je to koření vařit v troše vody a až je pěkně vyvařené tak přidat víno.

3 2
možnosti

Tak autorovi vyroku o tom, ze pri vareni vsechen alkohol vypracha, bych dal vypit svaracek co byl hodinu tesne pod bodem varu vody, a nechal bych ho dychnout.

0 4
možnosti

a k cemu byste dospel? tato vase informace ma nulovou hodnotu ;-)

2 0
možnosti