Diskuze

I nedokonalé vánočky chutnají skvěle, přesto končí v bioplynové stanici

Vánočky, které v pekárně špatně spletli, při pečení praskly, byly pokroucené nebo málo vykynuly, se na pulty obchodů nedostanou. Neodpovídají estetických požadavkům prodejců, takže je pekárna vyřadí a většinou končí v bioplynových stanicích.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To je v pohodě, na spoustě polí roste jídlo jenom proto, aby se do té bioplynky nasypalo rovnou.

1 1
možnosti

Problem jsou pravidla retezcu, ktere maji vysoke naroky a i podminky. Treba zbozi, ktere se neproda se dodavateli vraci zpet a retezec za ne neplati. Take maji tvrdsi podminky na trvanlivost. Do retezcu se smi dodavat jen zbozi s trvanlivosti vetsi jak 60 dnu nebo 60%.

1 1
možnosti

Aha, co to je trvanlivost 60%?

1 0
možnosti

P51e58t61r 27P74r29u49s

20. 12. 2015 22:25

Nechal bych ty zmetkovy vyrovnat v obchode vedle bezvadnych a videlo by se co si zakaznici za svoje penize koupi. A prodavat je se slevou? To neznamena jen prodat cast vyroby s nizsim ziskem, ale zaroven neprodat stejne velky dil s vyssim ziskem. Vyrobce nakonec trati dvakrat.

2 0
možnosti

Cena se odviji od jakosti. Vzdy byla 1 a 2 jakost a kazda se prodavala za jinou cenu. Na obojim mel prodejce zisk.

1 0
možnosti

V tunelu s názvem "bioplynové stanice" už nemají co pálit, tak topí vánočkami a potravinami ?8-o

5 0
možnosti

J88a59r48o51m94í23r 98V14í20t

20. 12. 2015 13:52

Prostě jsme jako lidstvo stále někde na začátku a jde to s námi z kopce, feudalismus se blíží.

0 1
možnosti

zdegenerovaný systém

8 1
možnosti

Ano, je to tragedie. Jídlo je ze surovin, které o kousek vyčerpaly zdroje toho pole kde obilí rostlo, něco másla a mléka, energii na upečení a ani nemluvě o lidské práci a PHM na dopravu surovin (obilí, mléko), polotovarů (mouka, máslo) a výrobku.

Ale svatá "neviditelná ruka trhu" pro udržení tržní ceny nedovolí prodej za nižší cenu.

Ono je problém najít u nás tržiště, kde večer doprodají za nižší cenu jako třeba častokrát ve Francii. Můžeme jen doufat, že to skončí na kompostu, ale většinou je to "refrešováno" a prodáno další den, jen aby to nesnížilo prodejní ceny.

6 1
možnosti

Tak to vas jiste musi tesit, ze je to refresovano a neni tak zbytecne vycerpano pole.

0 0
možnosti

V EU se ročně vyhodí 90 milionů tun jídla. Každá takováto akce má smysl, ačkoli jen symbolický. Na druhou stranu, ruku na srdce - když půjdete do obchodu a budou tam ležet vedle sebe vánočky, několik krásných, dokonalých a jedna prasklá a nedokonalá, kterou si vezmete ... :-/

0 2
možnosti

J50o18s26e11f 49S35t65a37r66ý

20. 12. 2015 21:31

když ta nedokonalá bude označená jako 2. jakost a bude levnější tak si ji klidně koupím.

5 0
možnosti

Dobryandel.cz je organizace ktera pomaha nemocnym. A darovat muzu klidne i 5 Kc rocne. Takove naroky v clanku, jako ze si musim koupit certifikat za 1000 Kc, me zvedaji ze zidle....

3 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...