Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pohlreichova převýchova kuchařky poctivých hotovek. Šlo to ztuha

Skvělá dršťková, ledvinky na cibulce zadělané jíškou, borůvkové blbouny, kachna s bramborovým knedlíkem a se zelím. Až na unylou omáčku u ledvinek nebylo ve své podstatě hospodské hotovkové kuchyni U hastrmana co vytknout. Paní kuchařka se před čtyřiceti lety vyučila u Jednoty. Novinky ji míjejí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L79u82b63o84š 12B89ř72e93z40i56n37a 2232663230341

Dovolte, abych vám sdělil, že polévka je dršťková, protože z čeho se vaří, jsou dršťky. Pokud by základní surovinou byly držky, pak bylo na místě psát o ní jako o polévce držkové.Rv

0/0
27.1.2016 17:17

M11i70l21a48n 31V25i14k 1167715943903

Před časem jsem si pod Dachsteinem pochutnal na pajšlu - a vzpomínal. že toto jídlo bylo na mnoha jídelníčcích našich hospod - a jedno z nejlevnějších. Dlouhou dobu jsem ho už nikde nezaregistroval....

+3/0
21.1.2016 7:50

Š74á95r72k62a 78M80a79t69y20á33š75o76v94á 1711745822459

nedávno jsem si dala plíčky na smetaně a kolegové si odsedali..prej jak to můžeš jíst...a byly vynikající...

0/0
25.1.2016 13:04

M31a30r10c66e37l 51Š74e49v37č68í83k 9105633781560

přímo u břehu u hospody chybí jakékoliv molo a pořádný ukazatel ???? ... tak toto ma prekvapilo ... hospoda pre vodákov bez možnosti "zaparkovať" plavidlá

+2/0
20.1.2016 12:05

V22l17a97s97t97i66m92i58l 41S85v52o24b77o94d44a 7533598505314

Byl jste někdo v nějaké jeho restauraci? Jestli má to jídlo tak dobré, jak dokonalý má PR, tak to musí být fakt dobrůtky :-).

+3/0
20.1.2016 10:39

M70a50r73t90i17n 68H30e86i39s53l21e85r 4194696962299

Byl a má to dobrý. Plná chuť.

+7/0
20.1.2016 10:50

M81a64r76e84k 47K63a36l51i35n50a 3989604715428

Má teď 3, napůl Imperial, celý Divinis a čast ještě japonské na Vinohradech - ta m,i osobně přijde nejslabší /relativně/, ale zvláště Divinis je super...

0/0
20.1.2016 11:19

P34e40t50r 22Š57t85ě71p 2423163900386

V Imperialu jsem byl před časem několikrát na večeři a bylo to výborné. Akorát jednu věc bych "šéfovi" omlátil o hlavu - tehdy servírovali slepičí polévku i s celým stehnem. WTF, jak se taková věc jí?

+1/0
20.1.2016 13:16

Z45d16e28n87ě74k 66D14u17b96e24c70k93ý 3727464330858

Ústy. :-)

+1/−1
20.1.2016 18:39

Š47á49r81k27a 31M36a66t21y85á54š68o56v49á 1431205312709

to dělají i v hospodě Na Huse ve Svatým Mikuláši u zámku Kačina...

0/0
25.1.2016 13:05

J92u18l28i30u32s 46P75u42f56l64e44r 9194690559

Nelíbí se mi u pana Pohlreicha že pro sprosté slovo nejde daleko. Mluví tak, jak se v na place mluví, ALE: většina kuchtíků se na to dívá a každý si vezme to své. Myslím, že obrovsky pozvedává průměr. Za ty roky vidím, jak se spousta restaurací snaží a je pro ně vzorem. Myslím, že by si zasloužil řád zlaté vařečky. Ne za to jak vaří, ale za to že je příkladem pro tisíce kuchtíků (vyvařeným hlavám), kterým ukázal, že to jde dělat dobře. K dobrému jídlu patří dobré vystupování (i na place)! Držím mu palce, aby trochu vylepšil i formu podání svých mouder k vaření. Koukat na něj nepovažuji za ztrátu času.

+2/−1
20.1.2016 10:21

M49a20r61t84i94n 65K18o21v23a79r 9616769874213

Tak ono je především potřeba dodržet podmínky licence a ten pořad koncipovat tak, aby byl dodržen jeho formát. On pan Pohlreich v reálu zase tak sprostý není.

+11/0
20.1.2016 10:38

K45a59r56e80l 59K72u12n52a 7245663274277

To možná ne, ale arogantní je silně, náfuka jeden

+1/−10
20.1.2016 18:43

M44i51l88a78n 11B75r76o84ž 9223177385804

Arogantní není, to jen v pořadu, tam má scénář, při rozohovorech je v pohodě, a i kdyby, má na co

+3/0
20.1.2016 22:37

K34a36r14e84l 96K14u50n69a 7695863304217

Hmm, tak to tě lituju

0/−2
20.1.2016 18:42

J14a86n 38P19a82v47e67l47k28a 3777481734681

Co chtěl autor říct?

+1/−5
20.1.2016 9:23

J34a10n 59P10a21v36e32l52k28a 3987351454961

A co mi chtěly sdělit mínusářky už vůbec netuším.

+1/0
20.1.2016 11:17

R66o27m61a75n 57Č73e64c68h67u96r87a 6472749397689

Že tvůj příspěvek nedoporučují... Máš to tam napsaný, ty budeš dost nedovtipnej...

0/0
25.1.2016 13:37

D69a43v16i58d 65D20i38r79g50a 7195681758

Strucne shrnul obsah poradu.

0/0
20.1.2016 13:54

T92o87m 60S68e39h83n46a49l 4101304655116

Tento pan s jeho namachrovanym a arogantnim chovanim uz zacila lezt krkem

+7/−70
20.1.2016 8:48

P89a10v14e65l 41N62o22v72á60k 4913838575641

Tak na neho porad necum ;)

+60/0
20.1.2016 8:51

P28a86v41e56l 87N81o35v47á14k 7871746789453

Moje řeč :D

+10/0
20.1.2016 9:02

M29i18c89h91a29l 68F23r50a56n74z 7203343241182

holt umí něco víc, než jen blbě kecat v diskusích, že? :-D

+19/−1
20.1.2016 9:16

J56a56r12o42s94l76a20v 73P65l59a18c53h41e82t74k52a 7946256896619

Hmm.... Blbe kecat v kuchyni.

+2/−22
20.1.2016 9:38

J26i92ř63í 70M98a63r88e51č77e39k 3659461632

No, svému řemeslu teda rozumí.

+10/−1
20.1.2016 11:04

J27a90r57o85s42l82a68v 18P43l34a42c21h25e81t66k81a 7326256186339

Mozna rozumi, ale je vulgarni, arogantni a nedela mu problem lhat.

+2/−12
20.1.2016 12:39

K55a39r62e48l 70K94u22n31a 7325873294517

Jo jo, lhář je slušnej

0/−3
20.1.2016 18:45

K76a25r57e60l 46Š39i57m77e57k 5830300457667

namachrovaný, arogantní? myslim že už mockrát ukázal jak je nad věcí... ty jeho "vole" výlevy jsou jen show, jinak to zvládá v pohodičce (např. když se minulou řadu pustila ta ženská do jeho nemocný manželky... 90% lidí by to s ní tak slušně nevyřešilo....

+15/−1
20.1.2016 10:17

K52a72r69e20l 57K43u30n55a 7435703604937

Ty "vole" to je všechno dopředu ve scénáři

+1/0
20.1.2016 18:46
Foto

B47r70o87n55i86s21l46a23v 68G17a14b50r34y70š 2772789741

A Zeman Vám krkem neleze? ;-D

+1/−7
20.1.2016 10:27

P76e80t78r 27N35e38c69h57a62n76i71c17k85ý 7313816858980

Jen aby to super jídlo našlo i klientelu. Podnikat ve Vyším Brodě nebo na Malé Straně může být docela rozdíl. Ale inspirace to pro hospodu bude asi dobrá (o reklamě nemluvě)

0/0
20.1.2016 8:33

R51o91m86a89n 12S96t18o98n52e82k 1659643689321

nebojte se, najde. třeba restaurace u Zběhlíka je v daleko opuštěnějším místě a i tak si tam mnohdy máte problém sednout.

+2/0
20.1.2016 18:14
Foto

J71i51r75k67a 92M78i25k29š45í58k 4851388572

Pan Pohlreich, byl taky tuhá husa v Alcronu, než vzal roha za hranice!;-D

+1/−24
20.1.2016 8:33

I68v50a 61K31r82i68s47t70o36f86o87v86á 7785813182352

Držkovka... ;-DR^R^R^ Twl dršťková je ta polévka. ;-)

+6/0
20.1.2016 8:15

D84a85v91i96d 18H48o44f 5433551230916

ne, u téhlé rozvařili někomu držku :-D

+2/0
20.1.2016 8:57

J30o36s72e51f41f 26M67u60s39i12l 7319435816100

Máte hospodu u vody? U lesa? U silnice, na kraji města, v centru, v divadle, na vesnici, v Německu...? Guru Zdenda pokaždé ví a pokaždé poradí.

+3/−26
20.1.2016 6:52

M84a11r25t87i79n 16K10r43á20t19k72ý 3106464605604

A Jožkka Vám to zhodnotí, viď ;-)

+9/0
20.1.2016 8:15

M12a26r86t37i54n 55T50e98s24a45ř 2549623233573

U Stráže nad Nežárkou je zastrčený penzion "U černého čápa". Ukazatele mají, ale kvalita nic moc. Restauraci tak moc vězící sortimentem v "devadesátkách" jsme už řadu let neviděli. Samé minutky za dost peněz. Ani staročeská kuchyně, ani světová kuchyně. Tam jsme si říkali "buď tady nemají internet ani primu a nebo na Zdendu zvysoka kašlou a dělají to natruc přesně obráceně". Bohužel ratolesti měly hlad a bylo už dost po poledni. Nebyli jsme jediní, spousta strávníků trousila "poprvé a naposledy".

+1/0
21.1.2016 12:33

M94i82c63h57a25l 18T63r43i27s66k43a 2850297922617

Nekomu jde ztuha prevychova, jinemu pravopis.

+14/−1
20.1.2016 6:17

L41u67k26á31š 10H78r10a15b56ě 9546540399592

Držkovka? Pisálek by zasloužil přes drštičku zřejmě... Tohle je ale važně ostuda!

+25/−2
20.1.2016 6:12
Foto

T26o73m43á60š 47D29v61o23ř88á45k 7875446517471

No co. Vy byste za ty prachy pro Bureše dělal?:-)

0/0
20.1.2016 6:13

L81i68b69o21r 68N31á16b61ě13l85e45k 3915573262822

Do novin to nepatří, ale u nás se taky vždy říkalo držková.

+1/0
20.1.2016 9:59

T57o11m70á62š 34B82r11z91o98b34o80h72a10t28ý 3787790427642

Davat na Vltavu neco aspon luxusnejsiho s velkymi taliri, zeleninou a cenou nad 100kc je blbost. Nejvetsi hit je vyvarovna U Vikinga pred Krumlovem. Velke porce, 80kc, tradicni kuchyne (vypecky se zelim apod.) a v podstate bez cekani

+21/−5
20.1.2016 5:41

Z36d61e32n87ě83k 43T69e38s19n21e39r 1736111379133

Hele, to si nemyslim...není to místo pro haute cuisine, ale mírně zmlsanější klientelu tam taky najdeš... Ale máš pravdu s tím čekáním...to je velké plus.

+1/0
20.1.2016 7:08

Z96d16e87n86ě73k 88W23e98r66n76h21a44r49t 6437615842178

Lepších podniků je tam taky pár, ale pokud se bavíme o vodácích nebo výletnících, tak to je fakt převážně ve stylu guláš a pivo, ale fofrem. Nic proti tomu. A ono udělat dobrou svíčkovou nebo třeba tu držťkovou v jednotkovém množství dva prádelní kotle denně, taky chce trochu kumštu a umí to jen málo kuchařů. A rozhodně to nemusí být blaf...

+9/0
20.1.2016 7:23

J65o59s92e88f30f 34M23u85s29i63l 7549905806680

Udělat kotel držťkový nebo kotel guláše není žádný umění a kumšt. Chce to jen dodržet váhy a míry surovin a technologický postup.

+3/−13
20.1.2016 8:08

Z60d79e44n96ě31k 71W90e54r89n47h48a33r30t 6167315352888

No... Tak samozřejmě že to není jako vymalovat Sixtinskou kapli freskami, ale zcela zjevně se to velké části kuchařů a hospodských dlouhodobě nedaří...

+17/0
20.1.2016 8:30

J75o59s54e65f45f 77M20u17s84i62l 7739865686580

Vysvětlil jsem ve svém příspěvku...

0/−7
20.1.2016 8:59

L54a74d95i51s83l68a97v 63Z63o44c73h 8142128504818

Když je to tak jednoduché, proč se to moc nevidí (na rozdíl od kuřecích plátků s čímsi)?

+7/0
20.1.2016 9:12

Z10d91e79n96ě38k 64W25e30r24n93h44a66r86t 6237865382798

a když se už to vidí, tak se to nedá jíst :-P

+2/0
20.1.2016 9:55





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.