Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pohlreichova převýchova kuchařky poctivých hotovek. Šlo to ztuha

Skvělá dršťková, ledvinky na cibulce zadělané jíškou, borůvkové blbouny, kachna s bramborovým knedlíkem a se zelím. Až na unylou omáčku u ledvinek nebylo ve své podstatě hospodské hotovkové kuchyni U hastrmana co vytknout. Paní kuchařka se před čtyřiceti lety vyučila u Jednoty. Novinky ji míjejí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L78u52b55o94š 51B46ř79e25z37i43n12a 2882963380391

Dovolte, abych vám sdělil, že polévka je dršťková, protože z čeho se vaří, jsou dršťky. Pokud by základní surovinou byly držky, pak bylo na místě psát o ní jako o polévce držkové.Rv

0/0
27.1.2016 17:17

M92i58l22a23n 21V68i56k 1107675263603

Před časem jsem si pod Dachsteinem pochutnal na pajšlu - a vzpomínal. že toto jídlo bylo na mnoha jídelníčcích našich hospod - a jedno z nejlevnějších. Dlouhou dobu jsem ho už nikde nezaregistroval....

+3/0
21.1.2016 7:50

Š87á83r54k79a 76M78a29t25y86á83š43o71v46á 1541425532379

nedávno jsem si dala plíčky na smetaně a kolegové si odsedali..prej jak to můžeš jíst...a byly vynikající...

0/0
25.1.2016 13:04

M72a14r22c60e13l 48Š49e19v14č31í52k 9875783901790

přímo u břehu u hospody chybí jakékoliv molo a pořádný ukazatel ???? ... tak toto ma prekvapilo ... hospoda pre vodákov bez možnosti "zaparkovať" plavidlá

+2/0
20.1.2016 12:05

V57l36a53s87t31i21m28i19l 23S15v74o77b51o73d23a 7233568395384

Byl jste někdo v nějaké jeho restauraci? Jestli má to jídlo tak dobré, jak dokonalý má PR, tak to musí být fakt dobrůtky :-).

+3/0
20.1.2016 10:39

M87a60r18t36i80n 15H39e66i73s96l72e98r 4154526902889

Byl a má to dobrý. Plná chuť.

+7/0
20.1.2016 10:50

M27a88r64e15k 75K53a94l98i55n37a 3709974445898

Má teď 3, napůl Imperial, celý Divinis a čast ještě japonské na Vinohradech - ta m,i osobně přijde nejslabší /relativně/, ale zvláště Divinis je super...

0/0
20.1.2016 11:19

P17e95t57r 49Š13t29ě48p 2103713810906

V Imperialu jsem byl před časem několikrát na večeři a bylo to výborné. Akorát jednu věc bych "šéfovi" omlátil o hlavu - tehdy servírovali slepičí polévku i s celým stehnem. WTF, jak se taková věc jí?

+1/0
20.1.2016 13:16

Z54d54e21n50ě15k 69D34u60b84e95c34k90ý 3347614430648

Ústy. :-)

+1/−1
20.1.2016 18:39

Š19á80r53k44a 41M32a82t89y75á50š64o49v70á 1491275272819

to dělají i v hospodě Na Huse ve Svatým Mikuláši u zámku Kačina...

0/0
25.1.2016 13:05

J23u31l98i83u57s 49P66u45f46l59e93r 9824140339

Nelíbí se mi u pana Pohlreicha že pro sprosté slovo nejde daleko. Mluví tak, jak se v na place mluví, ALE: většina kuchtíků se na to dívá a každý si vezme to své. Myslím, že obrovsky pozvedává průměr. Za ty roky vidím, jak se spousta restaurací snaží a je pro ně vzorem. Myslím, že by si zasloužil řád zlaté vařečky. Ne za to jak vaří, ale za to že je příkladem pro tisíce kuchtíků (vyvařeným hlavám), kterým ukázal, že to jde dělat dobře. K dobrému jídlu patří dobré vystupování (i na place)! Držím mu palce, aby trochu vylepšil i formu podání svých mouder k vaření. Koukat na něj nepovažuji za ztrátu času.

+2/−1
20.1.2016 10:21

M87a69r63t38i28n 28K47o59v32a71r 9306739634153

Tak ono je především potřeba dodržet podmínky licence a ten pořad koncipovat tak, aby byl dodržen jeho formát. On pan Pohlreich v reálu zase tak sprostý není.

+11/0
20.1.2016 10:38

K27a75r79e17l 20K97u97n44a 7635983374627

To možná ne, ale arogantní je silně, náfuka jeden

+1/−10
20.1.2016 18:43

M82i84l61a60n 56B24r25o75ž 9953237575354

Arogantní není, to jen v pořadu, tam má scénář, při rozohovorech je v pohodě, a i kdyby, má na co

+3/0
20.1.2016 22:37

K82a76r86e42l 47K64u59n82a 7225133464387

Hmm, tak to tě lituju

0/−2
20.1.2016 18:42

J14a82n 34P79a18v73e56l40k16a 3277771554331

Co chtěl autor říct?

+1/−5
20.1.2016 9:23

J48a48n 57P72a41v74e14l28k53a 3347431214651

A co mi chtěly sdělit mínusářky už vůbec netuším.

+1/0
20.1.2016 11:17

R95o98m49a53n 50Č79e48c32h55u73r88a 6452669327659

Že tvůj příspěvek nedoporučují... Máš to tam napsaný, ty budeš dost nedovtipnej...

0/0
25.1.2016 13:37

D26a29v64i97d 40D18i98r25g11a 7205801378

Strucne shrnul obsah poradu.

0/0
20.1.2016 13:54

T41o20m 60S57e89h67n51a76l 4561904615766

Tento pan s jeho namachrovanym a arogantnim chovanim uz zacila lezt krkem

+7/−70
20.1.2016 8:48

P97a16v10e92l 73N67o36v73á52k 4473118345681

Tak na neho porad necum ;)

+60/0
20.1.2016 8:51

P45a80v56e96l 82N48o43v68á51k 7171226949253

Moje řeč :D

+10/0
20.1.2016 9:02

M98i77c25h55a19l 35F67r87a10n33z 7173163511422

holt umí něco víc, než jen blbě kecat v diskusích, že? :-D

+19/−1
20.1.2016 9:16

J82a16r84o93s18l35a88v 54P85l93a78c73h52e27t17k55a 7986876976589

Hmm.... Blbe kecat v kuchyni.

+2/−22
20.1.2016 9:38

J68i58ř58í 95M38a75r65e80č44e56k 3499901412

No, svému řemeslu teda rozumí.

+10/−1
20.1.2016 11:04

J15a60r62o65s23l13a68v 35P53l90a30c75h44e81t49k79a 7536346296189

Mozna rozumi, ale je vulgarni, arogantni a nedela mu problem lhat.

+2/−12
20.1.2016 12:39

K91a72r33e57l 87K64u42n68a 7185193394547

Jo jo, lhář je slušnej

0/−3
20.1.2016 18:45

K87a42r46e66l 54Š88i85m84e38k 5320240677377

namachrovaný, arogantní? myslim že už mockrát ukázal jak je nad věcí... ty jeho "vole" výlevy jsou jen show, jinak to zvládá v pohodičce (např. když se minulou řadu pustila ta ženská do jeho nemocný manželky... 90% lidí by to s ní tak slušně nevyřešilo....

+15/−1
20.1.2016 10:17

K30a92r92e25l 10K90u32n30a 7825483424367

Ty "vole" to je všechno dopředu ve scénáři

+1/0
20.1.2016 18:46

B14r76o57n70i98s27l44a60v 74G87a12b45r82y35š 6635474440

A Zeman Vám krkem neleze? ;-D

+1/−7
20.1.2016 10:27

P68e57t65r 29N67e70c48h52a17n28i17c34k14ý 7923146398490

Jen aby to super jídlo našlo i klientelu. Podnikat ve Vyším Brodě nebo na Malé Straně může být docela rozdíl. Ale inspirace to pro hospodu bude asi dobrá (o reklamě nemluvě)

0/0
20.1.2016 8:33

R21o38m23a38n 15S79t16o62n41e90k 1579423749371

nebojte se, najde. třeba restaurace u Zběhlíka je v daleko opuštěnějším místě a i tak si tam mnohdy máte problém sednout.

+2/0
20.1.2016 18:14
Foto

J83i85r13k79a 83M70i84k19š85í32k 4561208252

Pan Pohlreich, byl taky tuhá husa v Alcronu, než vzal roha za hranice!;-D

+1/−24
20.1.2016 8:33

I53v50a 82K18r41i52s84t51o19f30o49v63á 7765583662362

Držkovka... ;-DR^R^R^ Twl dršťková je ta polévka. ;-)

+6/0
20.1.2016 8:15

D78a89v20i41d 90H32o48f 5113221290686

ne, u téhlé rozvařili někomu držku :-D

+2/0
20.1.2016 8:57

J63o12s51e90f81f 93M64u61s22i57l 7829265886880

Máte hospodu u vody? U lesa? U silnice, na kraji města, v centru, v divadle, na vesnici, v Německu...? Guru Zdenda pokaždé ví a pokaždé poradí.

+3/−26
20.1.2016 6:52

M84a74r64t62i26n 17K21r28á82t17k41ý 3456774345314

A Jožkka Vám to zhodnotí, viď ;-)

+9/0
20.1.2016 8:15

M11a81r94t21i83n 30T48e67s39a66ř 2689223953543

U Stráže nad Nežárkou je zastrčený penzion "U černého čápa". Ukazatele mají, ale kvalita nic moc. Restauraci tak moc vězící sortimentem v "devadesátkách" jsme už řadu let neviděli. Samé minutky za dost peněz. Ani staročeská kuchyně, ani světová kuchyně. Tam jsme si říkali "buď tady nemají internet ani primu a nebo na Zdendu zvysoka kašlou a dělají to natruc přesně obráceně". Bohužel ratolesti měly hlad a bylo už dost po poledni. Nebyli jsme jediní, spousta strávníků trousila "poprvé a naposledy".

+1/0
21.1.2016 12:33

M77i95c73h31a52l 15T57r83i47s95k22a 2570457292447

Nekomu jde ztuha prevychova, jinemu pravopis.

+14/−1
20.1.2016 6:17

L40u20k75á86š 14H15r67a45b16ě 9346950579932

Držkovka? Pisálek by zasloužil přes drštičku zřejmě... Tohle je ale važně ostuda!

+25/−2
20.1.2016 6:12
Foto

T24o73m14á20š 66D24v35o28ř72á27k 7445986987351

No co. Vy byste za ty prachy pro Bureše dělal?:-)

0/0
20.1.2016 6:13

L84i29b33o79r 30N52á81b64ě43l11e18k 3695263832682

Do novin to nepatří, ale u nás se taky vždy říkalo držková.

+1/0
20.1.2016 9:59

T50o58m51á48š 27B43r70z25o33b90o32h89a20t67ý 3917410867142

Davat na Vltavu neco aspon luxusnejsiho s velkymi taliri, zeleninou a cenou nad 100kc je blbost. Nejvetsi hit je vyvarovna U Vikinga pred Krumlovem. Velke porce, 80kc, tradicni kuchyne (vypecky se zelim apod.) a v podstate bez cekani

+21/−5
20.1.2016 5:41

Z78d82e26n82ě54k 74T14e22s58n39e12r 1116961979513

Hele, to si nemyslim...není to místo pro haute cuisine, ale mírně zmlsanější klientelu tam taky najdeš... Ale máš pravdu s tím čekáním...to je velké plus.

+1/0
20.1.2016 7:08

Z58d31e68n91ě60k 81W91e23r14n98h87a97r62t 6707965502698

Lepších podniků je tam taky pár, ale pokud se bavíme o vodácích nebo výletnících, tak to je fakt převážně ve stylu guláš a pivo, ale fofrem. Nic proti tomu. A ono udělat dobrou svíčkovou nebo třeba tu držťkovou v jednotkovém množství dva prádelní kotle denně, taky chce trochu kumštu a umí to jen málo kuchařů. A rozhodně to nemusí být blaf...

+9/0
20.1.2016 7:23

J30o65s46e11f52f 67M13u75s43i15l 7839405226310

Udělat kotel držťkový nebo kotel guláše není žádný umění a kumšt. Chce to jen dodržet váhy a míry surovin a technologický postup.

+3/−13
20.1.2016 8:08

Z93d33e47n60ě45k 33W48e36r31n86h68a22r82t 6657765512508

No... Tak samozřejmě že to není jako vymalovat Sixtinskou kapli freskami, ale zcela zjevně se to velké části kuchařů a hospodských dlouhodobě nedaří...

+17/0
20.1.2016 8:30

J61o87s42e79f41f 60M50u16s63i64l 7269275766170

Vysvětlil jsem ve svém příspěvku...

0/−7
20.1.2016 8:59

L82a90d77i93s73l24a20v 61Z27o30c93h 8432598424398

Když je to tak jednoduché, proč se to moc nevidí (na rozdíl od kuřecích plátků s čímsi)?

+7/0
20.1.2016 9:12

Z83d47e98n90ě64k 32W52e78r50n62h72a96r54t 6817675322198

a když se už to vidí, tak se to nedá jíst :-P

+2/0
20.1.2016 9:55





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.