Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pohlreichova převýchova kuchařky poctivých hotovek. Šlo to ztuha

Skvělá dršťková, ledvinky na cibulce zadělané jíškou, borůvkové blbouny, kachna s bramborovým knedlíkem a se zelím. Až na unylou omáčku u ledvinek nebylo ve své podstatě hospodské hotovkové kuchyni U hastrmana co vytknout. Paní kuchařka se před čtyřiceti lety vyučila u Jednoty. Novinky ji míjejí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L64u29b97o96š 74B72ř51e86z29i95n75a 2142663400141

Dovolte, abych vám sdělil, že polévka je dršťková, protože z čeho se vaří, jsou dršťky. Pokud by základní surovinou byly držky, pak bylo na místě psát o ní jako o polévce držkové.Rv

0/0
27.1.2016 17:17

M30i50l92a24n 52V26i30k 1287735103873

Před časem jsem si pod Dachsteinem pochutnal na pajšlu - a vzpomínal. že toto jídlo bylo na mnoha jídelníčcích našich hospod - a jedno z nejlevnějších. Dlouhou dobu jsem ho už nikde nezaregistroval....

+3/0
21.1.2016 7:50

Š62á34r66k38a 19M15a61t92y98á20š20o98v91á 1551125222689

nedávno jsem si dala plíčky na smetaně a kolegové si odsedali..prej jak to můžeš jíst...a byly vynikající...

0/0
25.1.2016 13:04

M52a56r11c94e66l 44Š79e58v87č93í48k 9975793321730

přímo u břehu u hospody chybí jakékoliv molo a pořádný ukazatel ???? ... tak toto ma prekvapilo ... hospoda pre vodákov bez možnosti "zaparkovať" plavidlá

+2/0
20.1.2016 12:05

V19l34a93s38t47i93m60i77l 21S90v20o39b93o31d95a 7243188585314

Byl jste někdo v nějaké jeho restauraci? Jestli má to jídlo tak dobré, jak dokonalý má PR, tak to musí být fakt dobrůtky :-).

+3/0
20.1.2016 10:39

M52a85r45t94i89n 86H78e31i21s23l93e29r 4874456242829

Byl a má to dobrý. Plná chuť.

+7/0
20.1.2016 10:50

M30a17r82e31k 58K95a32l83i75n33a 3499634655968

Má teď 3, napůl Imperial, celý Divinis a čast ještě japonské na Vinohradech - ta m,i osobně přijde nejslabší /relativně/, ale zvláště Divinis je super...

0/0
20.1.2016 11:19

P34e89t30r 10Š31t97ě72p 2393143500676

V Imperialu jsem byl před časem několikrát na večeři a bylo to výborné. Akorát jednu věc bych "šéfovi" omlátil o hlavu - tehdy servírovali slepičí polévku i s celým stehnem. WTF, jak se taková věc jí?

+1/0
20.1.2016 13:16

Z71d48e64n26ě70k 32D93u79b48e74c16k34ý 3377724550638

Ústy. :-)

+1/−1
20.1.2016 18:39

Š61á29r65k47a 25M65a24t87y14á98š86o24v25á 1191905122419

to dělají i v hospodě Na Huse ve Svatým Mikuláši u zámku Kačina...

0/0
25.1.2016 13:05

J63u85l57i67u66s 14P11u55f83l26e31r 9274640919

Nelíbí se mi u pana Pohlreicha že pro sprosté slovo nejde daleko. Mluví tak, jak se v na place mluví, ALE: většina kuchtíků se na to dívá a každý si vezme to své. Myslím, že obrovsky pozvedává průměr. Za ty roky vidím, jak se spousta restaurací snaží a je pro ně vzorem. Myslím, že by si zasloužil řád zlaté vařečky. Ne za to jak vaří, ale za to že je příkladem pro tisíce kuchtíků (vyvařeným hlavám), kterým ukázal, že to jde dělat dobře. K dobrému jídlu patří dobré vystupování (i na place)! Držím mu palce, aby trochu vylepšil i formu podání svých mouder k vaření. Koukat na něj nepovažuji za ztrátu času.

+2/−1
20.1.2016 10:21

M37a74r43t20i19n 47K13o52v16a33r 9756229714443

Tak ono je především potřeba dodržet podmínky licence a ten pořad koncipovat tak, aby byl dodržen jeho formát. On pan Pohlreich v reálu zase tak sprostý není.

+11/0
20.1.2016 10:38

K78a63r39e82l 13K91u73n85a 7975943944257

To možná ne, ale arogantní je silně, náfuka jeden

+1/−10
20.1.2016 18:43

M63i90l40a48n 92B70r48o16ž 9583487805974

Arogantní není, to jen v pořadu, tam má scénář, při rozohovorech je v pohodě, a i kdyby, má na co

+3/0
20.1.2016 22:37

K63a38r20e78l 33K91u54n42a 7655753304867

Hmm, tak to tě lituju

0/−2
20.1.2016 18:42

J47a23n 72P28a50v75e48l25k93a 3827221214671

Co chtěl autor říct?

+1/−5
20.1.2016 9:23

J40a14n 72P64a85v40e81l41k11a 3497631624171

A co mi chtěly sdělit mínusářky už vůbec netuším.

+1/0
20.1.2016 11:17

R13o50m82a97n 24Č19e60c54h56u75r86a 6182719427819

Že tvůj příspěvek nedoporučují... Máš to tam napsaný, ty budeš dost nedovtipnej...

0/0
25.1.2016 13:37

D86a79v25i97d 21D91i86r80g76a 7795451488

Strucne shrnul obsah poradu.

0/0
20.1.2016 13:54

T55o45m 73S18e65h43n11a44l 4741214845966

Tento pan s jeho namachrovanym a arogantnim chovanim uz zacila lezt krkem

+7/−70
20.1.2016 8:48

P12a17v84e57l 95N76o77v67á48k 4583248685471

Tak na neho porad necum ;)

+60/0
20.1.2016 8:51

P63a94v82e25l 68N15o28v78á70k 7151196819663

Moje řeč :D

+10/0
20.1.2016 9:02

M31i73c70h96a17l 74F94r28a95n14z 7163393831982

holt umí něco víc, než jen blbě kecat v diskusích, že? :-D

+19/−1
20.1.2016 9:16

J12a76r98o96s31l15a70v 11P47l28a29c15h15e66t28k40a 7126756746399

Hmm.... Blbe kecat v kuchyni.

+2/−22
20.1.2016 9:38

J55i13ř96í 50M50a48r72e29č66e90k 3759851832

No, svému řemeslu teda rozumí.

+10/−1
20.1.2016 11:04

J16a25r11o70s17l87a76v 95P29l36a52c77h12e68t37k98a 7656126406649

Mozna rozumi, ale je vulgarni, arogantni a nedela mu problem lhat.

+2/−12
20.1.2016 12:39

K54a52r97e79l 58K55u81n41a 7515443554527

Jo jo, lhář je slušnej

0/−3
20.1.2016 18:45

K42a30r98e50l 26Š68i93m87e96k 5420350767547

namachrovaný, arogantní? myslim že už mockrát ukázal jak je nad věcí... ty jeho "vole" výlevy jsou jen show, jinak to zvládá v pohodičce (např. když se minulou řadu pustila ta ženská do jeho nemocný manželky... 90% lidí by to s ní tak slušně nevyřešilo....

+15/−1
20.1.2016 10:17

K71a48r79e44l 29K11u88n44a 7315393624277

Ty "vole" to je všechno dopředu ve scénáři

+1/0
20.1.2016 18:46
Foto

B31r22o61n16i44s54l84a79v 10G44a81b69r86y81š 2952179521

A Zeman Vám krkem neleze? ;-D

+1/−7
20.1.2016 10:27

P66e21t26r 31N35e85c17h11a96n31i43c66k17ý 7213906458330

Jen aby to super jídlo našlo i klientelu. Podnikat ve Vyším Brodě nebo na Malé Straně může být docela rozdíl. Ale inspirace to pro hospodu bude asi dobrá (o reklamě nemluvě)

0/0
20.1.2016 8:33

R94o55m42a80n 62S87t50o95n54e37k 1659193579461

nebojte se, najde. třeba restaurace u Zběhlíka je v daleko opuštěnějším místě a i tak si tam mnohdy máte problém sednout.

+2/0
20.1.2016 18:14
Foto

J14i80r91k64a 27M45i94k94š36í53k 4141478322

Pan Pohlreich, byl taky tuhá husa v Alcronu, než vzal roha za hranice!;-D

+1/−24
20.1.2016 8:33

I50v23a 91K33r90i34s62t86o50f74o70v13á 7335753342802

Držkovka... ;-DR^R^R^ Twl dršťková je ta polévka. ;-)

+6/0
20.1.2016 8:15

D57a50v91i48d 83H39o84f 5253561720986

ne, u téhlé rozvařili někomu držku :-D

+2/0
20.1.2016 8:57

J38o98s28e87f76f 25M64u98s82i61l 7149745846930

Máte hospodu u vody? U lesa? U silnice, na kraji města, v centru, v divadle, na vesnici, v Německu...? Guru Zdenda pokaždé ví a pokaždé poradí.

+3/−26
20.1.2016 6:52

M59a62r15t30i60n 93K69r69á24t77k12ý 3216984485214

A Jožkka Vám to zhodnotí, viď ;-)

+9/0
20.1.2016 8:15

M37a76r75t27i34n 34T86e31s86a92ř 2879673753513

U Stráže nad Nežárkou je zastrčený penzion "U černého čápa". Ukazatele mají, ale kvalita nic moc. Restauraci tak moc vězící sortimentem v "devadesátkách" jsme už řadu let neviděli. Samé minutky za dost peněz. Ani staročeská kuchyně, ani světová kuchyně. Tam jsme si říkali "buď tady nemají internet ani primu a nebo na Zdendu zvysoka kašlou a dělají to natruc přesně obráceně". Bohužel ratolesti měly hlad a bylo už dost po poledni. Nebyli jsme jediní, spousta strávníků trousila "poprvé a naposledy".

+1/0
21.1.2016 12:33

M28i53c74h16a53l 34T75r78i93s94k78a 2380677842507

Nekomu jde ztuha prevychova, jinemu pravopis.

+14/−1
20.1.2016 6:17

L84u64k26á26š 87H54r83a37b57ě 9596690719412

Držkovka? Pisálek by zasloužil přes drštičku zřejmě... Tohle je ale važně ostuda!

+25/−2
20.1.2016 6:12
Foto

T28o36m72á35š 93D27v94o34ř37á14k 7545236447571

No co. Vy byste za ty prachy pro Bureše dělal?:-)

0/0
20.1.2016 6:13

L81i80b48o95r 65N12á80b11ě38l71e51k 3875963442262

Do novin to nepatří, ale u nás se taky vždy říkalo držková.

+1/0
20.1.2016 9:59

T27o56m83á61š 44B60r67z32o52b44o49h88a25t57ý 3597700127522

Davat na Vltavu neco aspon luxusnejsiho s velkymi taliri, zeleninou a cenou nad 100kc je blbost. Nejvetsi hit je vyvarovna U Vikinga pred Krumlovem. Velke porce, 80kc, tradicni kuchyne (vypecky se zelim apod.) a v podstate bez cekani

+21/−5
20.1.2016 5:41

Z95d12e56n19ě63k 13T69e60s26n97e11r 1836151309603

Hele, to si nemyslim...není to místo pro haute cuisine, ale mírně zmlsanější klientelu tam taky najdeš... Ale máš pravdu s tím čekáním...to je velké plus.

+1/0
20.1.2016 7:08

Z17d19e57n70ě61k 10W96e24r57n94h60a26r22t 6647525772108

Lepších podniků je tam taky pár, ale pokud se bavíme o vodácích nebo výletnících, tak to je fakt převážně ve stylu guláš a pivo, ale fofrem. Nic proti tomu. A ono udělat dobrou svíčkovou nebo třeba tu držťkovou v jednotkovém množství dva prádelní kotle denně, taky chce trochu kumštu a umí to jen málo kuchařů. A rozhodně to nemusí být blaf...

+9/0
20.1.2016 7:23

J48o44s10e42f68f 18M92u79s90i83l 7439685316680

Udělat kotel držťkový nebo kotel guláše není žádný umění a kumšt. Chce to jen dodržet váhy a míry surovin a technologický postup.

+3/−13
20.1.2016 8:08

Z38d29e37n18ě47k 12W10e50r51n98h86a97r23t 6127865572948

No... Tak samozřejmě že to není jako vymalovat Sixtinskou kapli freskami, ale zcela zjevně se to velké části kuchařů a hospodských dlouhodobě nedaří...

+17/0
20.1.2016 8:30

J73o30s10e45f69f 30M28u48s11i64l 7899695266620

Vysvětlil jsem ve svém příspěvku...

0/−7
20.1.2016 8:59

L55a36d36i31s95l83a56v 15Z75o10c96h 8922118544698

Když je to tak jednoduché, proč se to moc nevidí (na rozdíl od kuřecích plátků s čímsi)?

+7/0
20.1.2016 9:12

Z93d89e92n43ě87k 69W48e30r33n68h98a19r68t 6457465202808

a když se už to vidí, tak se to nedá jíst :-P

+2/0
20.1.2016 9:55







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.