Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pohlreichova převýchova kuchařky poctivých hotovek. Šlo to ztuha

Skvělá dršťková, ledvinky na cibulce zadělané jíškou, borůvkové blbouny, kachna s bramborovým knedlíkem a se zelím. Až na unylou omáčku u ledvinek nebylo ve své podstatě hospodské hotovkové kuchyni U hastrmana co vytknout. Paní kuchařka se před čtyřiceti lety vyučila u Jednoty. Novinky ji míjejí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L35u34b21o40š 24B38ř69e37z96i75n13a 2392173610411

Dovolte, abych vám sdělil, že polévka je dršťková, protože z čeho se vaří, jsou dršťky. Pokud by základní surovinou byly držky, pak bylo na místě psát o ní jako o polévce držkové.Rv

0/0
27.1.2016 17:17

M13i70l67a67n 69V76i91k 1487595413563

Před časem jsem si pod Dachsteinem pochutnal na pajšlu - a vzpomínal. že toto jídlo bylo na mnoha jídelníčcích našich hospod - a jedno z nejlevnějších. Dlouhou dobu jsem ho už nikde nezaregistroval....

+3/0
21.1.2016 7:50

Š94á83r33k87a 12M39a52t80y19á15š61o60v53á 1121775442479

nedávno jsem si dala plíčky na smetaně a kolegové si odsedali..prej jak to můžeš jíst...a byly vynikající...

0/0
25.1.2016 13:04

M81a74r56c12e51l 18Š90e23v16č26í73k 9925653571290

přímo u břehu u hospody chybí jakékoliv molo a pořádný ukazatel ???? ... tak toto ma prekvapilo ... hospoda pre vodákov bez možnosti "zaparkovať" plavidlá

+2/0
20.1.2016 12:05

V91l64a96s23t41i22m51i24l 37S76v18o60b93o65d16a 7163268745234

Byl jste někdo v nějaké jeho restauraci? Jestli má to jídlo tak dobré, jak dokonalý má PR, tak to musí být fakt dobrůtky :-).

+3/0
20.1.2016 10:39

M13a21r58t80i48n 81H81e79i20s26l46e64r 4444216942139

Byl a má to dobrý. Plná chuť.

+7/0
20.1.2016 10:50

M34a19r23e46k 34K49a62l14i86n24a 3419824625218

Má teď 3, napůl Imperial, celý Divinis a čast ještě japonské na Vinohradech - ta m,i osobně přijde nejslabší /relativně/, ale zvláště Divinis je super...

0/0
20.1.2016 11:19

P59e67t86r 49Š81t16ě87p 2533473410926

V Imperialu jsem byl před časem několikrát na večeři a bylo to výborné. Akorát jednu věc bych "šéfovi" omlátil o hlavu - tehdy servírovali slepičí polévku i s celým stehnem. WTF, jak se taková věc jí?

+1/0
20.1.2016 13:16

Z39d69e44n26ě60k 70D95u58b54e20c12k91ý 3647984660858

Ústy. :-)

+1/−1
20.1.2016 18:39

Š19á28r43k94a 67M47a37t62y34á14š76o34v55á 1301275312689

to dělají i v hospodě Na Huse ve Svatým Mikuláši u zámku Kačina...

0/0
25.1.2016 13:05

J32u44l51i96u80s 21P65u61f15l56e83r 9574270169

Nelíbí se mi u pana Pohlreicha že pro sprosté slovo nejde daleko. Mluví tak, jak se v na place mluví, ALE: většina kuchtíků se na to dívá a každý si vezme to své. Myslím, že obrovsky pozvedává průměr. Za ty roky vidím, jak se spousta restaurací snaží a je pro ně vzorem. Myslím, že by si zasloužil řád zlaté vařečky. Ne za to jak vaří, ale za to že je příkladem pro tisíce kuchtíků (vyvařeným hlavám), kterým ukázal, že to jde dělat dobře. K dobrému jídlu patří dobré vystupování (i na place)! Držím mu palce, aby trochu vylepšil i formu podání svých mouder k vaření. Koukat na něj nepovažuji za ztrátu času.

+2/−1
20.1.2016 10:21

M30a66r38t23i59n 44K11o96v88a96r 9466909814303

Tak ono je především potřeba dodržet podmínky licence a ten pořad koncipovat tak, aby byl dodržen jeho formát. On pan Pohlreich v reálu zase tak sprostý není.

+11/0
20.1.2016 10:38

K64a81r73e42l 39K67u92n62a 7955973524697

To možná ne, ale arogantní je silně, náfuka jeden

+1/−10
20.1.2016 18:43

M66i25l96a72n 98B29r50o97ž 9133217105124

Arogantní není, to jen v pořadu, tam má scénář, při rozohovorech je v pohodě, a i kdyby, má na co

+3/0
20.1.2016 22:37

K69a79r95e86l 42K54u18n82a 7745733794847

Hmm, tak to tě lituju

0/−2
20.1.2016 18:42

J91a11n 83P83a75v62e73l75k26a 3607911414401

Co chtěl autor říct?

+1/−5
20.1.2016 9:23

J72a10n 73P91a61v79e66l77k61a 3427371974231

A co mi chtěly sdělit mínusářky už vůbec netuším.

+1/0
20.1.2016 11:17

R65o18m65a97n 61Č82e50c32h91u24r37a 6482249287459

Že tvůj příspěvek nedoporučují... Máš to tam napsaný, ty budeš dost nedovtipnej...

0/0
25.1.2016 13:37

D47a37v92i62d 44D94i11r24g44a 7825111818

Strucne shrnul obsah poradu.

0/0
20.1.2016 13:54

T27o14m 34S32e31h51n47a63l 4591194185946

Tento pan s jeho namachrovanym a arogantnim chovanim uz zacila lezt krkem

+7/−70
20.1.2016 8:48

P93a78v56e32l 77N80o77v34á40k 4523598255931

Tak na neho porad necum ;)

+60/0
20.1.2016 8:51

P10a14v60e30l 23N63o82v26á10k 7491496749193

Moje řeč :D

+10/0
20.1.2016 9:02

M12i25c91h76a97l 83F76r82a53n49z 7103313661222

holt umí něco víc, než jen blbě kecat v diskusích, že? :-D

+19/−1
20.1.2016 9:16

J14a29r14o92s73l81a72v 16P56l47a58c98h88e93t41k20a 7626566816379

Hmm.... Blbe kecat v kuchyni.

+2/−22
20.1.2016 9:38

J15i67ř31í 25M60a81r26e20č32e31k 3169801222

No, svému řemeslu teda rozumí.

+10/−1
20.1.2016 11:04

J42a26r14o94s29l45a81v 45P30l51a84c30h60e34t77k93a 7586186896689

Mozna rozumi, ale je vulgarni, arogantni a nedela mu problem lhat.

+2/−12
20.1.2016 12:39

K20a39r76e23l 45K70u57n31a 7905883454247

Jo jo, lhář je slušnej

0/−3
20.1.2016 18:45

K37a92r17e81l 98Š93i58m60e62k 5910330327117

namachrovaný, arogantní? myslim že už mockrát ukázal jak je nad věcí... ty jeho "vole" výlevy jsou jen show, jinak to zvládá v pohodičce (např. když se minulou řadu pustila ta ženská do jeho nemocný manželky... 90% lidí by to s ní tak slušně nevyřešilo....

+15/−1
20.1.2016 10:17

K73a74r60e65l 84K54u36n56a 7725313724157

Ty "vole" to je všechno dopředu ve scénáři

+1/0
20.1.2016 18:46
Foto

B73r28o15n98i20s87l97a59v 95G83a45b96r83y85š 2762199951

A Zeman Vám krkem neleze? ;-D

+1/−7
20.1.2016 10:27

P20e59t76r 84N88e23c69h82a56n39i32c60k69ý 7103456448590

Jen aby to super jídlo našlo i klientelu. Podnikat ve Vyším Brodě nebo na Malé Straně může být docela rozdíl. Ale inspirace to pro hospodu bude asi dobrá (o reklamě nemluvě)

0/0
20.1.2016 8:33

R73o47m27a87n 86S11t47o17n75e72k 1189573809771

nebojte se, najde. třeba restaurace u Zběhlíka je v daleko opuštěnějším místě a i tak si tam mnohdy máte problém sednout.

+2/0
20.1.2016 18:14
Foto

J61i12r11k17a 44M14i20k58š90í97k 4911958862

Pan Pohlreich, byl taky tuhá husa v Alcronu, než vzal roha za hranice!;-D

+1/−24
20.1.2016 8:33

I35v44a 91K77r54i48s38t71o68f52o88v20á 7875623472682

Držkovka... ;-DR^R^R^ Twl dršťková je ta polévka. ;-)

+6/0
20.1.2016 8:15

D72a67v98i58d 21H79o96f 5833791680836

ne, u téhlé rozvařili někomu držku :-D

+2/0
20.1.2016 8:57

J75o69s36e68f96f 87M18u51s30i50l 7389265796350

Máte hospodu u vody? U lesa? U silnice, na kraji města, v centru, v divadle, na vesnici, v Německu...? Guru Zdenda pokaždé ví a pokaždé poradí.

+3/−26
20.1.2016 6:52

M38a33r39t41i63n 54K93r31á94t52k38ý 3296384865764

A Jožkka Vám to zhodnotí, viď ;-)

+9/0
20.1.2016 8:15

M32a22r80t70i67n 68T87e91s82a62ř 2509903743383

U Stráže nad Nežárkou je zastrčený penzion "U černého čápa". Ukazatele mají, ale kvalita nic moc. Restauraci tak moc vězící sortimentem v "devadesátkách" jsme už řadu let neviděli. Samé minutky za dost peněz. Ani staročeská kuchyně, ani světová kuchyně. Tam jsme si říkali "buď tady nemají internet ani primu a nebo na Zdendu zvysoka kašlou a dělají to natruc přesně obráceně". Bohužel ratolesti měly hlad a bylo už dost po poledni. Nebyli jsme jediní, spousta strávníků trousila "poprvé a naposledy".

+1/0
21.1.2016 12:33

M26i52c26h70a42l 41T53r68i60s50k36a 2290307742147

Nekomu jde ztuha prevychova, jinemu pravopis.

+14/−1
20.1.2016 6:17

L73u53k58á88š 23H43r73a16b13ě 9986640699632

Držkovka? Pisálek by zasloužil přes drštičku zřejmě... Tohle je ale važně ostuda!

+25/−2
20.1.2016 6:12
Foto

T50o49m80á91š 53D40v29o24ř22á76k 7215266447891

No co. Vy byste za ty prachy pro Bureše dělal?:-)

0/0
20.1.2016 6:13

L68i22b19o27r 41N68á70b17ě57l76e46k 3255483122182

Do novin to nepatří, ale u nás se taky vždy říkalo držková.

+1/0
20.1.2016 9:59

T52o63m38á42š 87B97r95z98o86b47o38h31a73t53ý 3397460227122

Davat na Vltavu neco aspon luxusnejsiho s velkymi taliri, zeleninou a cenou nad 100kc je blbost. Nejvetsi hit je vyvarovna U Vikinga pred Krumlovem. Velke porce, 80kc, tradicni kuchyne (vypecky se zelim apod.) a v podstate bez cekani

+21/−5
20.1.2016 5:41

Z27d39e25n43ě85k 55T52e31s81n77e72r 1446761929143

Hele, to si nemyslim...není to místo pro haute cuisine, ale mírně zmlsanější klientelu tam taky najdeš... Ale máš pravdu s tím čekáním...to je velké plus.

+1/0
20.1.2016 7:08

Z74d19e67n67ě61k 15W57e79r23n22h28a54r30t 6427855822328

Lepších podniků je tam taky pár, ale pokud se bavíme o vodácích nebo výletnících, tak to je fakt převážně ve stylu guláš a pivo, ale fofrem. Nic proti tomu. A ono udělat dobrou svíčkovou nebo třeba tu držťkovou v jednotkovém množství dva prádelní kotle denně, taky chce trochu kumštu a umí to jen málo kuchařů. A rozhodně to nemusí být blaf...

+9/0
20.1.2016 7:23

J17o77s36e10f90f 23M48u93s55i42l 7559735266190

Udělat kotel držťkový nebo kotel guláše není žádný umění a kumšt. Chce to jen dodržet váhy a míry surovin a technologický postup.

+3/−13
20.1.2016 8:08

Z74d92e54n79ě49k 64W37e54r43n64h33a67r62t 6727425332768

No... Tak samozřejmě že to není jako vymalovat Sixtinskou kapli freskami, ale zcela zjevně se to velké části kuchařů a hospodských dlouhodobě nedaří...

+17/0
20.1.2016 8:30

J61o44s85e60f53f 85M35u47s18i75l 7549235206110

Vysvětlil jsem ve svém příspěvku...

0/−7
20.1.2016 8:59

L47a67d48i11s45l55a48v 41Z12o82c52h 8502818654368

Když je to tak jednoduché, proč se to moc nevidí (na rozdíl od kuřecích plátků s čímsi)?

+7/0
20.1.2016 9:12

Z88d79e41n82ě10k 31W96e64r73n87h41a10r93t 6237265282778

a když se už to vidí, tak se to nedá jíst :-P

+2/0
20.1.2016 9:55







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.