Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pita placky zvládnete upéct doma, i s dětmi. Nemůže to být jednodušší

Pita chleba není žádný vysoký bochník, ze kterého se dají krájet krajíce. Zkuste ho ale při pečení sledovat, jak se v rozpálené troubě zničehonic nafoukne jako polštářek. Když ho vychladlý rozkrojíte, dá se jednoduše plnit zeleninou, masem nebo třeba pomazánkou. A když to nevyjde a při pečení se nenafoukne, dá se z něj uždibovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

B53e21n 58P70a73v22k18a 1277793517261

Však ona vás ta sranda s pečením po nových tarifech za elektřinu přejde. :-P

0/−1
28.1.2016 22:15

T80e91r37e77z44a 26H33a84j64k72o62v78a 5377352904640

Musi v tom byt ta celozrnna spaldova? Da se nahradit?

0/0
28.1.2016 20:57

M76i19l27a97n 64Č63e66r46n46ý 5853339359552

Jasně, všechno se dá nahradit. V duchu nesmrtelných hlášek Jiřího Babici: Když nemáte limetku, dejte tam citrón. Když nemáte citrón, dejte tam cibuli.;-)

+1/0
28.1.2016 23:12

K12a30r75e58l 32D95o68k39t14o20r 4117219204580

Přijde mi, že ten recept máte blbě. Pokud má vzniknout cosi podobného kynutému těstu, bývá poměr mouky v g a tekutin v ml cca 2:1 a vy máte 1:1 (resp. dokonce ještě méně). Řekl bych, že z toho vznikne dost řídké těsto.

+1/0
28.1.2016 18:46

B60r82o80n36i57s88l32a61v 16H88a46k53e65n 2468235536486

tj. kvalita ala iHeute... pita chleba, dole video od Itala s uplne jinym receptem... :-)

+1/0
28.1.2016 19:45

B23r67o66n18i97s21l89a88v 15H40a64k31e17n 2968325156416

nejlepsi bude zkusit pitu podle cuketky... ;-)

http://www.cuketka.cz/?p=262

+2/0
28.1.2016 19:53

J69a77n17a 80B23o33u43l90o70v24á 7740516691211

Je v tom celozrnná mouka, poměr 2:1 by byl moc, to chce tekutiny víc. Na celozrnný chleba dávám 500 g mouky a 350 ml vody a to těsto je hutné, drží tvar. Možná ten recept bude fungovat, ale bude hodně lepit a bude se muset hodně dlouho hníst.

0/0
29.1.2016 13:18

K57a94r31e72l 15D94o46k66t81o18r 4747649944970

Ano, to máte pravdu, cca 2:1 platí pro obyč. hladkou/polohrubou (vánočku, mazanec ...). Tedy já vlastně ani nevím, já to střílím od oka. Ale v tomhle receptu je víc vody než mouky, takže bych si tipnul, že ani dlouhým hnětením nedostanu správnou konzistenci.

0/0
29.1.2016 18:17

H25a36n17a 40K88a10b66e66š10o64v38á 2218277657297

Taky mně hned trklo moc tekutin...tak jsem zvědavá jestli to opraví

0/0
29.1.2016 18:26

J83i86ř12í 74B25o62č95e41k 6479514285156

to jsem právě chtěl říct, pita chleba peču už leta a právě z těsta na pizzu. Fór je právě v té rozpálené troubě.

+1/0
28.1.2016 17:06

L84u93d89v67í94k 59G95a32j83d50o93š17í63k 2565403894432

"...Pita placky zvládnete upéct doma, i s dětmi. Nemůže to být jednodušší..."

Nevím jak autorky článku - paní Novotná a Čermáková, ale já děti nepeču.

+13/0
28.1.2016 11:55
Foto

J36a70r76d50a 55K24r32a62t13k74y 9967699872138

Balicek drozdi. Super ale prodava se asi 200 velikosti

0/−2
28.1.2016 11:37

L15u22k63a90s 83N11e41m79e79c 7239100312984

Vy se do niceho nepoustejte. Standardni kostka drozdi co se prodava je na kilo mouky.

+5/0
28.1.2016 13:36

J92a22r16o30s12l98a18v 63P10l33a97c30h47e59t77k60a 7326346546429

Takze aby se clovek naucil varit, tak uz musi umet varit. Hlava 22.

+4/0
28.1.2016 16:34

L94u78k83a11s 52N64e92m72e48c 7679710372914

Spis to bylo mysleno tak, ze pokud nekdo neumi precist navod na baleni kvasnic ....

0/0
30.1.2016 13:12

B33r48o60n70i94s27l55a86v 80H16a29k51e84n 2628975416706

neplacejte nesmysly... z kostky drozdi Vam napecu chleba z 2 kg mouky :-) vsechno zalezi na receptu... btw opravdu se vyrabi nekolik druhu instantniho drozdi v ruznych gramazich, napr. nejznamejsi Dr. Oetker sam tvrdi, ze jeho sacek inst. drozdi odpovida 25gr normal kvasnic, tedy neco malo pres pul kostky... :-P

0/−1
28.1.2016 19:36

K25a23t75e33ř77i55n61a 38V69r79á73n63o30v15á 6544237291933

V receptu mi chybí jedna věc - v troubě by měl být malý plechový hrnek s vodou, aby se vytvořil dostatek páry a placky se pěkně nafoukly. Bez toho se mi to nikdy nepovedlo. Jinak mnohem lépe je tento recept popsán na cuketka.cz. Ani bych se nedivila, kdyby byl odsud.

+1/0
28.1.2016 7:27
Foto

I93v83o 86C83h66u82d14o13b55a 9450496801694

tak to jako abysme mohli uctít běžence pita chlebem[>-];-O!!

0/−15
28.1.2016 4:46

J26a60n85a 65B18o49u47l84o61v38á 7330126421211

Placky pekli i naši předkové. Opravdu na to nemají monopol muslimové. ;-)

+2/−1
28.1.2016 10:26

P57e37t73r 88D56v92o28r67a17k 4948178311207

Ale on nepíše o plackách obecně, ale o pita chlebu.

A pita chléb je synonymum pro arabský chléb.

+1/−1
28.1.2016 14:29

J58i60ř66í 53S81o94u17č79e25k 5126977769789

Kteří naši předkové pekli placky s olivovým olejem a třtinovým cukrem?

0/0
29.1.2016 19:19

P22a34v19e69l 32K79a27l95a 8626181597871

Ti barevnější, z Indie:-/

0/0
30.1.2016 6:46

K72a83r49e38l 38N44a60s90t91o42u70p26i17l 3350881470771

ty mas slusnou chudobu v hlave...

+6/0
28.1.2016 10:43

J22o31s12e21f 33T59r36n78k14a 1321428794470

Spaget se najim až před branami Verony del kafet Biegler :)

0/0
28.1.2016 19:00

R42o43m21a71n 37V62i29t49h89o27u90s 3695871466850

Tak jsem se v Jednotě ptal, jestli vedou nějaké ty "Ingredience". A paní vedouci pravila, že dycinky jen suroviny, případně přísady, neb ty cizácký novoty zatím na vsi nevozí, a taky že se tam zatím ještě mluví česky a nikoli reklamštinou.... ;-) :-P Ale normální poctivou českou mouku, vážené "kvasnice" a další věci do toho receptu prý vedou.... :-)

+5/−6
28.1.2016 2:31







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.