Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pita placky zvládnete upéct doma, i s dětmi. Nemůže to být jednodušší

Pita chleba není žádný vysoký bochník, ze kterého se dají krájet krajíce. Zkuste ho ale při pečení sledovat, jak se v rozpálené troubě zničehonic nafoukne jako polštářek. Když ho vychladlý rozkrojíte, dá se jednoduše plnit zeleninou, masem nebo třeba pomazánkou. A když to nevyjde a při pečení se nenafoukne, dá se z něj uždibovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

B50e24n 15P64a88v17k53a 1147863687361

Však ona vás ta sranda s pečením po nových tarifech za elektřinu přejde. :-P

0/−1
28.1.2016 22:15

T75e92r77e51z14a 29H85a93j34k46o21v54a 5867252324710

Musi v tom byt ta celozrnna spaldova? Da se nahradit?

0/0
28.1.2016 20:57

M42i26l98a54n 83Č84e55r31n87ý 5773119479942

Jasně, všechno se dá nahradit. V duchu nesmrtelných hlášek Jiřího Babici: Když nemáte limetku, dejte tam citrón. Když nemáte citrón, dejte tam cibuli.;-)

+1/0
28.1.2016 23:12

K20a50r16e37l 34D95o19k34t19o66r 4967769334760

Přijde mi, že ten recept máte blbě. Pokud má vzniknout cosi podobného kynutému těstu, bývá poměr mouky v g a tekutin v ml cca 2:1 a vy máte 1:1 (resp. dokonce ještě méně). Řekl bych, že z toho vznikne dost řídké těsto.

+1/0
28.1.2016 18:46

B50r39o68n27i49s65l44a20v 87H87a23k51e89n 2468565626366

tj. kvalita ala iHeute... pita chleba, dole video od Itala s uplne jinym receptem... :-)

+1/0
28.1.2016 19:45

B27r48o98n24i94s15l27a61v 29H23a47k33e58n 2118775596186

nejlepsi bude zkusit pitu podle cuketky... ;-)

http://www.cuketka.cz/?p=262

+2/0
28.1.2016 19:53

J15a90n28a 59B61o80u59l98o62v27á 7230826151711

Je v tom celozrnná mouka, poměr 2:1 by byl moc, to chce tekutiny víc. Na celozrnný chleba dávám 500 g mouky a 350 ml vody a to těsto je hutné, drží tvar. Možná ten recept bude fungovat, ale bude hodně lepit a bude se muset hodně dlouho hníst.

0/0
29.1.2016 13:18

K77a55r40e78l 37D34o61k54t34o50r 4657299514960

Ano, to máte pravdu, cca 2:1 platí pro obyč. hladkou/polohrubou (vánočku, mazanec ...). Tedy já vlastně ani nevím, já to střílím od oka. Ale v tomhle receptu je víc vody než mouky, takže bych si tipnul, že ani dlouhým hnětením nedostanu správnou konzistenci.

0/0
29.1.2016 18:17

H85a38n86a 45K90a81b41e64š43o76v65á 2668487257427

Taky mně hned trklo moc tekutin...tak jsem zvědavá jestli to opraví

0/0
29.1.2016 18:26

J86i13ř78í 23B51o69č77e28k 6329494355556

to jsem právě chtěl říct, pita chleba peču už leta a právě z těsta na pizzu. Fór je právě v té rozpálené troubě.

+1/0
28.1.2016 17:06

L59u66d77v93í41k 39G62a22j33d40o77š90í33k 2405223214622

"...Pita placky zvládnete upéct doma, i s dětmi. Nemůže to být jednodušší..."

Nevím jak autorky článku - paní Novotná a Čermáková, ale já děti nepeču.

+13/0
28.1.2016 11:55
Foto

J23a70r84d46a 22K46r46a85t16k10y 9377189202638

Balicek drozdi. Super ale prodava se asi 200 velikosti

0/−2
28.1.2016 11:37

L94u65k35a80s 97N65e82m33e37c 7859120182564

Vy se do niceho nepoustejte. Standardni kostka drozdi co se prodava je na kilo mouky.

+5/0
28.1.2016 13:36

J35a87r89o21s56l66a64v 18P77l49a19c47h29e40t17k35a 7386346146239

Takze aby se clovek naucil varit, tak uz musi umet varit. Hlava 22.

+4/0
28.1.2016 16:34

L75u81k35a97s 58N24e54m79e88c 7439980442134

Spis to bylo mysleno tak, ze pokud nekdo neumi precist navod na baleni kvasnic ....

0/0
30.1.2016 13:12

B88r21o96n25i88s79l50a54v 55H27a25k25e43n 2778355746966

neplacejte nesmysly... z kostky drozdi Vam napecu chleba z 2 kg mouky :-) vsechno zalezi na receptu... btw opravdu se vyrabi nekolik druhu instantniho drozdi v ruznych gramazich, napr. nejznamejsi Dr. Oetker sam tvrdi, ze jeho sacek inst. drozdi odpovida 25gr normal kvasnic, tedy neco malo pres pul kostky... :-P

0/−1
28.1.2016 19:36

K97a60t97e93ř80i52n62a 91V61r42á21n83o28v44á 6504747431403

V receptu mi chybí jedna věc - v troubě by měl být malý plechový hrnek s vodou, aby se vytvořil dostatek páry a placky se pěkně nafoukly. Bez toho se mi to nikdy nepovedlo. Jinak mnohem lépe je tento recept popsán na cuketka.cz. Ani bych se nedivila, kdyby byl odsud.

+1/0
28.1.2016 7:27
Foto

I28v20o 20C49h54u62d68o30b64a 9190816241454

tak to jako abysme mohli uctít běžence pita chlebem[>-];-O!!

0/−15
28.1.2016 4:46

J29a15n91a 44B47o46u19l18o67v44á 7320366461381

Placky pekli i naši předkové. Opravdu na to nemají monopol muslimové. ;-)

+2/−1
28.1.2016 10:26

P69e36t81r 74D50v10o47r16a64k 4868588161447

Ale on nepíše o plackách obecně, ale o pita chlebu.

A pita chléb je synonymum pro arabský chléb.

+1/−1
28.1.2016 14:29

J35i60ř87í 52S20o46u96č91e78k 5366987129389

Kteří naši předkové pekli placky s olivovým olejem a třtinovým cukrem?

0/0
29.1.2016 19:19

P33a31v60e74l 86K22a17l33a 8976921817441

Ti barevnější, z Indie:-/

0/0
30.1.2016 6:46

K40a24r97e22l 50N14a85s41t11o83u56p79i90l 3220891490461

ty mas slusnou chudobu v hlave...

+6/0
28.1.2016 10:43

J89o98s82e71f 22T75r25n55k88a 1101468974200

Spaget se najim až před branami Verony del kafet Biegler :)

0/0
28.1.2016 19:00

R36o66m15a18n 79V31i97t79h38o31u23s 3695361496740

Tak jsem se v Jednotě ptal, jestli vedou nějaké ty "Ingredience". A paní vedouci pravila, že dycinky jen suroviny, případně přísady, neb ty cizácký novoty zatím na vsi nevozí, a taky že se tam zatím ještě mluví česky a nikoli reklamštinou.... ;-) :-P Ale normální poctivou českou mouku, vážené "kvasnice" a další věci do toho receptu prý vedou.... :-)

+5/−6
28.1.2016 2:31







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.