- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Však ona vás ta sranda s pečením po nových tarifech za elektřinu přejde.
Musi v tom byt ta celozrnna spaldova? Da se nahradit?
Jasně, všechno se dá nahradit. V duchu nesmrtelných hlášek Jiřího Babici: Když nemáte limetku, dejte tam citrón. Když nemáte citrón, dejte tam cibuli.
Přijde mi, že ten recept máte blbě. Pokud má vzniknout cosi podobného kynutému těstu, bývá poměr mouky v g a tekutin v ml cca 2:1 a vy máte 1:1 (resp. dokonce ještě méně). Řekl bych, že z toho vznikne dost řídké těsto.
tj. kvalita ala iHeute... pita chleba, dole video od Itala s uplne jinym receptem...
to jsem právě chtěl říct, pita chleba peču už leta a právě z těsta na pizzu. Fór je právě v té rozpálené troubě.
"...Pita placky zvládnete upéct doma, i s dětmi. Nemůže to být jednodušší..."
Nevím jak autorky článku - paní Novotná a Čermáková, ale já děti nepeču.
Balicek drozdi. Super ale prodava se asi 200 velikosti
Vy se do niceho nepoustejte. Standardni kostka drozdi co se prodava je na kilo mouky.
V receptu mi chybí jedna věc - v troubě by měl být malý plechový hrnek s vodou, aby se vytvořil dostatek páry a placky se pěkně nafoukly. Bez toho se mi to nikdy nepovedlo. Jinak mnohem lépe je tento recept popsán na cuketka.cz. Ani bych se nedivila, kdyby byl odsud.
tak to jako abysme mohli uctít běžence pita chlebem
Placky pekli i naši předkové. Opravdu na to nemají monopol muslimové.
Tak jsem se v Jednotě ptal, jestli vedou nějaké ty "Ingredience". A paní vedouci pravila, že dycinky jen suroviny, případně přísady, neb ty cizácký novoty zatím na vsi nevozí, a taky že se tam zatím ještě mluví česky a nikoli reklamštinou.... Ale normální poctivou českou mouku, vážené "kvasnice" a další věci do toho receptu prý vedou....