Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pohlreich žasne nad tristní wellness kuchyní pro důchodce ve Hnačově

Takzvané wellness pobyty pro seniorskou klientelu nabízejí v Hnačově, kam byste dojeli cestou z Klatov do Horažďovic. Počet strávníků restaurace rodinného podniku se v podstatě rovná počtu ubytovaných klientů, za letní sezonu tu uvaří jen pár desítek jídel pro další hosty. Majitelé netuší, kde může být chyba.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M42i78l32a44n 38P91a77v64e54l85k16a 5848900877367

Pohlreich přece není žádnej kuchař, to už všichni museli poznat. Je to bývalý agent StB s krycím jménem Šoulet, který se infiltroval do gastronomie, aby vytvořil předpolí pro praní stbáckých černých fondů. To se mu povedlo, přičemž se, tak jako bokem, naučil dělat chlupatý knedlíky a teď s tím válcuje celou zem.

0/−4
15.2.2016 12:53

J37o80s26e25f 18V66l13t91a60v94s61k50y 3425395271793

Nevim jak je to dnes, ale v druhe polovine devadesatych let byli kuchari vetsinou vyuceni automechanici a nebo pokryvaci strech. Pry to tenkrat umeli uvarit lepe nez vyuceni kuchari.

0/0
15.2.2016 12:15

J73o17s44e92f 73V13l48t58a73v52s59k34y 3615305531923

Cesko je holt turisticka velmoc a lidi tam jezdi hlavne proto, ze se v Cesku velmi dobre vari :))) ;-D;-D;-D

0/0
15.2.2016 12:01

M51í67r88a 86K39r85a71t49o76c50h44v35í36l 8166609564234

Byl jsema si před půl rokem v Praze a na Příkopech v jednom zařízení, jehož kuchyně patří panu Pohlreichovi jsem si dal oběd. Sekaný telecí řízek, nějaký jakoby jägersosík a brambor, polévka rajská. No v

Nechanicích v hospodě na náměstíčku meníčko za 25% ceny pana P je proti tomu Božská mana. Pana P docela uznávám, ale měl by si zamést před vlastním prahem.;-D;-D;-D. Nebo na mně poznali, že jsem vidlák a nedosahuji úrovně pražských gurmetů a tak to na mně zkusili

+1/−5
14.2.2016 12:52

S23t28a92n87i52s22l68a17v 39K49r11e69j10c30a88r 6457336373864

Je zajímavé, že pan Pohlreich nachází to co ČZPI nenachází! Osobně by mne též zajímalo kam se podějí všichni ti absolventi hotelových škol. Jak mohou v 21. století odmaturovat když následně nejsou schopni odvádět profesionální práci. Možná vařili pro medvědy a když ti s nimi nebyli spokojeni skončili jako Kachna v Novácké hospodě. Souhlasím s tím, že se těžko nachází machr jako Sváta Kuřátko. Osobně jednu hospůdku znám, nejsem sám, a tato má narváno nejen kvůli pivu ale k excelentní baště a strávníci se sem i vracejí.

+2/0
14.2.2016 9:42

F48r89a44n30t71i52š96e61k 13S32r46b46e97k 5760471169344

Ať se pan Pohlreich mrkne na jídla v mosteckém penzionu pro seniory Astra. Smíchy se neudrží. Jinak pokud slyším slovo senior, otevírá se mi kudla v kapse. Je to synonymum pro okrádání těch, co se často už nemohou bráńit. Pokud jde o jídlo, tam to začíná. ;-(

+8/−1
13.2.2016 22:01

R10o15m98a54n 29Č78e10c46h70u78r76a 6302559887139

Vyhledat lékaře...

+1/−1
13.2.2016 22:36

D78u72š18a33n 78M97a31s45á55r 3601651832925

Docela rád bych šéfa pozval na oběd k nám do firmy. Domnívám se, že by Pohlreicha kleplo. Nevaří se tam dobře, žádný gastronomický orgasmus se nedostavuje. Ale protože hlad je nejlepší kuchař a správný strávník je srdcař, zbaštím vše. Jinak, není nad dobrou přípravu na důchod.[>-]

+1/0
11.2.2016 16:17

M13i12l92a61n 23C63o45u27f37a42l 8293207433

Pana Pohlreicha obdivuji a mám rád. Na nic si nehraje, říká věci tak jak jsou a jak je vidí a co navíc! Své práci rozumí!!! Nejvíc mě zaráží pravidelný nepořádek ve všech jím navštívených zařízeních. Přitom majitel ví, kdy přijde poprvé! To je takový problém aspoň pořádně uklidit? V lednici plesnivé maso, jak to asi vypadá v restauracích, když nikoho nečekají? Byl jsem v létě v ohodnoceném podniku - 3 hvězdičky rodiny Tlustých v Lednici na Moravě. Až pojedete kolem, zastavte se, sednete na zadek. Vzorný pořádek, toalety super vyčištěné i během dne, obsluha vzorná, jídlo výborné a cena přijatelná.kapacita mým odhadem 200 lidí a musel jsem asi 15 minut čekat na místo! Čekání bylo příjemné u venkovního kruhového baru a perfektního plzeňského piva. Závěr? Když se chce, tak to jde!

+28/0
11.2.2016 11:13

B83á11r72a 29T40e57s43n42e66r34o68v24á 5365360774699

Souhlas, byli jsme u Tlustých i u Štěpána na Šumavě a v obou případech R^

+6/−1
11.2.2016 23:52

R53o93m63a93n 17S43t67o85n25e16k 1909533859501

to samé u Zběhlíka R^

+1/−1
13.2.2016 14:27

L40u87m22i45r 24N29o72v35a30k 8171503596458

tak ať je naučí vařit barcelonskou paellu bez fazolí, jako to udělal v tom svém cestovatelském pořadu a ještě to nazval "španělský rizoto", to se tam dveře utrhnou;-D;-D;-D

0/−4
11.2.2016 8:57

I76v34o 47D86o36l66e56ž83a47l 5649259357495

v článku je napsáno omývají

0/−4
10.2.2016 20:40

I33v66a 88K55r26i93s79t11o90f22o58v95á 7285733562532

A co tím chce básník říci?

+3/0
11.2.2016 8:45

M56i97r89a 61L77o29v63e 3854390668914

.....a co jako?;-D;-D;-D

+2/0
12.2.2016 5:29

Š32á96r19k73a 85Č85e30c95h50o60v14á 8288826535455

??

+1/−1
12.2.2016 12:20
Foto

J94a24n 18V59l65a73d18y71k78a 2502528343364

Hnačov, tam jsem strávil s rodiči asi 10 dovolených. Ten rybník je pravidelně každé léto jeden z prvních, kde je zakázáno se koupat.

+2/0
10.2.2016 19:53

I13v12o 13D26o59l11e56ž14a81l 5479719207965

Maso na roštěnou omývají vodou, pak se diví, že je tvrdé.To nechápu,je tady někdo kdo mi to vysvětlí

+7/0
10.2.2016 18:59

M76i15c91h52a78l 16Z17v41ě34ř49i77n78a 2109272239341

a co má co společného omývání roštěné s její tvrdostí?

+3/0
10.2.2016 20:15

D39a32v43i61d 92Z91e47m57a87n 3681811969412

Jestli to nemělo být podlývání vodou, tím by se to pak vysvětlovalo... :-)

+2/−4
10.2.2016 20:18

K22a75r46e49l 67N96o13v79á36k 8709451263948

Lépe je maso podlévat.

+2/0
11.2.2016 8:15

J78a62n 34Š47e58b82e42s79t51a 6247370570135

Klidně i podlívat, to alespoň tak netahá za oči ;-)

+3/0
11.2.2016 10:44

D83a67v43i64d 20Z34e20m10a21n 3721401389412

Tak roštenku podlévat vodou na pánvi, to by byla slušná podkovička... R^

+2/0
11.2.2016 21:47

D30a20v53i13d 61Z97e44m97a23n 3841321509202

A za hrubku sorry, ta byla slušná ;-D

+1/0
11.2.2016 21:54

V98l63a61d70i61m18í90r 64S22t44u45d71e60c21k16ý 9949671894938

Po omytí vodou se roštěná na pánvi zatáhne a je tvrdá jak podešev

0/0
15.2.2016 12:58

B18á26r62a 31T35e47s62n39e22r14o70v82á 5215230104359

On to vysvětloval, jde o to, že maso omyjí a hned ho lupnou na pánev, aniž by vodu osušili. Takže se maso nezatáhne a nepeče, ale dusí v té vodě. Proto je tvrdé.

+16/0
11.2.2016 23:54

L55i47n50d21a 32M46r76á17č75k18o41v10á 1868388139

kouknete na porad, tam to vysvetloval...

0/0
14.2.2016 22:06

O55l93g38a 41S92v45o42b36o32d97a 9783780593512

Pan Pohlreich by si mel zajet do lazni Karlova studanka. To by se teprve divil jak se vari pro lazenske hosty, jak ty na "pokladnu" tak samoplatici. Kuchari zrejme nenavidi svoji praci a tak se msti na tech kteri jejich vytvory jedi. Skoda, unikatni nadherne prostredi je zkazeno nedbalou kuchyni.

+6/0
10.2.2016 16:44

T61o34m57á60š 84T59a56t26í78č70e70k 5480542550268

Ten staré, jak protáčí bulvy, že se po něm něco chce, jak nerad vyhazuje tu kořenící směs... A ten mladé, kurňa, v rozpuku života, líné jak veš... "protože je to snazší..." ;-D;-D;-D

+27/0
10.2.2016 16:24

L15i61n51d83a 11M25r87á81č81k16o88v22á 1218278229

aspon byl uprimny :D nekdy ty blitky tech kucharu....

0/0
14.2.2016 22:06

T52o67m26á65š 23T82a83t49í11č77e55k 5380252660698

Můžu se zeptat,odkud referujete? V Brně je v dnešní době většina restaurací a hospod na hodně dobré úrovni, vlastně si už ani nevzpomínám, kdy jsem nebyl spokojený.

I když veleslavný Pohreichův díl o Bohémce naznačuje opak... ;-D

0/0
14.2.2016 22:13

K54a90r85e19l 26K45u37n93a 7585353724517

ten žasne pořád, to mu fakt jde

+2/−1
10.2.2016 14:19

I74v53a95n47a 44V97e65s28e13l31á 2871423429315

ono hlavne mu nic jinyho nezbejva :D

+11/0
10.2.2016 18:41

J22o50s15e54f 85R72i24c22h61t96e35r 9126115767253

"začni vařit 5 normálních super vymazlenejch jídel" – co na tom ti kuchaři nechápou? Vždyť to ten Pohlreich v té televizi opakuje už asi 5 let dokola.

+73/−1
10.2.2016 14:15

M72a67r39i49e 40Z19e94l15e40n20á 2394581489661

Bohužel stále existují lidé, lépe řečeno zoufalci mající dojem, že v restauraci se lze stát z úterý na středu milionářem. Takže svým hostům nabídnou jako úplný vrchol kuchařského umění onen pověstný "kaťák", eventuálně nastrouhají a zapečou ten nejlevnější sýr třeba do zabíjačkového prejtu, hrachové či krupicové kaše. Když se k tomu všemu připočte to, že jsou líní se ohnout k zemi i pro bylinky, pak mi vychází jediné - ať se na to vykašlou a jdou se živit třeba do politiky...;-)

+20/0
10.2.2016 13:59

Z32l12a53t75u94š33e 85J88e13l49í10n37k62o91v97á 1215422967882

Ono by se možná hodila senzorická a kvalitativní kontrola v mnoha centrach pro seniory.

Asi by to bylo spíše jako od Hitchcocka a ve srovnání s cenami za poskytnuté služby by to i vyrazilo dech. Věřím, že státní by horší jak soukromé nebyly - v ve státním si kradete jen pro sebe, v soukromém šidíte na příkaz majitele k minimalizaci nákladů.

Měla by některá televize odvah

Ono totiž ty prachy co někteří chtějí jsou šílenéu jít do toho? Nebo spíše, dovolila by tato zařízení podobnou sondu?

Ono totiž některé poplatky v podobných zařízeních jsou dost "husté".

+4/−3
10.2.2016 13:51

P13e39t62r 58K91o11č21i26č44k74a 4439568236757

"Zpětnou vazbu od ubytovaných důchodců moc očekávat nemohou, to jsou lidé, kteří jsou většinou zvyklí nereptat a sníst, co se před ně na talíři postaví."

Tohle je pro me naprosto klicova veta, kterà obsahuje komplexni pristup k seniorum, a zaroven podtrhuje rozdil mezi duchodcem ceskym, a jinym treba ze zapadni evropy.

Zatimco cech uz na vse rezignoval, treba italsky duchodce (vlastni zkusenosti) ma pocit, ze jeste ma co rici, nenecha sebou jen posouvat jako nejakym zavazadlem, a chce byt soucasti vseho deni kolem sebe. Coz je skoda. Pro cecha, i celou ceskou spolecnost.

+34/0
10.2.2016 13:05

P55e38t94r 81Š35i16l53h38a83n 7648892487133

Český důchodce vyrostl v trochu jiném prostředí, tím to podle mě bude. Počkejte až půjdou do důchochodu generace, které socík moc nezažili (třeba já).

+6/0
10.2.2016 13:32

Z13l16a29t77u42š69e 44J36e68l53í61n73k82o16v51á 1245682917852

Počkejte v jakém zdravotním stavu odejdete. Ono jedno je mít ramena a být plně soběstačný, zdravý a aktivní a další je mít podlomené zdraví, kdy i pokus o rychlejší chůzi k dosažení autobusu na zastávce je výkon končící téměř na jipce, nebo alespoň desetiminutovým sípáním na sedačce (bez souvislosti s kouřením prosím).

+7/0
10.2.2016 13:59

M60i17l62a13n 39K17l90o45u74č55e97k 9684527979646

To není důležité, důležité je, že ten kdo platí, ten poroučí.

+4/0
10.2.2016 14:37

P23e38t54r 65Š24i53l40h28a69n 7508292617323

Doufám, že jste si můj příspěvek nevyložila tak, že hodlam machrovat že v důchodu budu bůhvíjaký machr, to netvrdím. Koneckonců v ́89 mi bylo devět, takže se za takovou dnešní generaci mladých moc nepovažuju.

+5/0
10.2.2016 17:33

L46a86d69i94s96l62a52v 48Z49o12c89h 8702518344698

Ono v těch pětasedmdesáti moc sil nezývá.....

0/0
15.2.2016 13:20

J79a69r84o18s75l27a92v 22R68e13z77n42i29k 4872923619190

Mě tady vadí, že nevím do jaké míry je to hrané a do jaké ne.........je to show....možná je to jen film, který má vypadat jako reality show

0/−1
10.2.2016 12:49

F54r67a97n86t85i12š70e89k 55V25o72p35r64š94á72l28e70k 3479986650204

Může mi to někdo vysvětlit jako pětiletému děcku - PROČ jsou skoro všude furt dokola ty stejné chyby? Složitý jídelák, bordel v kuchyni, šizení při přípravě, nekvalitní suroviny? Vždyť už bylo jasně ukázáno xxx krát, že takhle to prostě NEFUNGUJE. Vždyť ty rady jsou pořád stejné: čistota, kvalitní čerstvé suroviny, tzv. pět vymazlených jídel a hlavně si na nic nehrát. A stejně je pořád většina "hospod", kde tomu tak není.

Proč?

+71/−2
10.2.2016 11:23

M73a10r91t29i29n 32P60e55t49ř80í25k 4832359811931

Je to prostě v těch konkrétních lidech = vlastnících. Navíc dospělý člověk se tuze nerad mění, natož aby přiznal vlastní chyby / "neschopnost" ;-)

Mě to ovšem také docela překvapuje: pokavad si pana Pohlreicha pozvu do svého "podniku", tak se na to připravím. Stačí se podívat na pár archívních pořadů, abych věděl, na čem "bazíruje" a kde mohou být problémy... ovšem toto viditelně neplatí: majitelé se (většinou) diví, za co jsou káráni, a málokdy uznají svoji chybu / Pohlreichovu pravdu. Ale o tom to vlastně je... jinak by si ho zřejmě nezvali ;-D

+18/0
10.2.2016 11:59

K66a24r28e30l 11S29t85r14ž17a14n23o58v49s93k95ý 1978695615

No právě, kdyby se připravili, tak už tam chodit nemusí.

+3/0
10.2.2016 12:29

V54l23a84d20i50m70í33r 64F26i84b83i79g88e91r 5874531411514

Kdyby mi měl přijít Polreich do restaurace, určitě by byla polévkou dne dršťkovka, tu snad u nikoho nekritizoval:-)

+2/0
10.2.2016 13:21

L91a64d13i33s86l95a83v 25Z15o72c21h 8612538814558

On pan Pohlreich sice prosazuje moderní lehkou kuchyni, ale nad většinou klasických hotovek si pochvaluje.

0/0
15.2.2016 13:24

M31a80r68t19i56n 72N57o96v46o13t11n30ý 7373255300705

Možná proto, že jsou lidi nepoučitelní a myslí si, že ví všechno nejlépe.

+1/0
10.2.2016 12:00

V95l62a53d15i14m58í31r 35F88i35b35i64g59e53r 5644411111344

Protože jak je vidět, pořizují si restaurace lidi kteří tomu nerozumí, myslí si že když jim jde jiný byznys, že si s restaurací splní svůj sen. A pak spousta lidí kupuje šunty proto, že jsou objemově levnější. Jako to bylo v předminulém díle, kde paní majitelka kupovala zřejmě nekvalitní krmné brambory, které by možná nejedla ani ta zvířata. Kuchařky pak strávily spoustu času loupáním a vykrajováním hnusných brambor, které ani nemohly být dobré.

+1/0
10.2.2016 13:20





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.