Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pohlreich žasne nad tristní wellness kuchyní pro důchodce ve Hnačově

Takzvané wellness pobyty pro seniorskou klientelu nabízejí v Hnačově, kam byste dojeli cestou z Klatov do Horažďovic. Počet strávníků restaurace rodinného podniku se v podstatě rovná počtu ubytovaných klientů, za letní sezonu tu uvaří jen pár desítek jídel pro další hosty. Majitelé netuší, kde může být chyba.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M11i86l81a77n 12P67a74v97e32l63k89a 5988500147977

Pohlreich přece není žádnej kuchař, to už všichni museli poznat. Je to bývalý agent StB s krycím jménem Šoulet, který se infiltroval do gastronomie, aby vytvořil předpolí pro praní stbáckých černých fondů. To se mu povedlo, přičemž se, tak jako bokem, naučil dělat chlupatý knedlíky a teď s tím válcuje celou zem.

0/−4
15.2.2016 12:53

J18o14s81e22f 49V64l16t16a43v50s13k15y 3575885181973

Nevim jak je to dnes, ale v druhe polovine devadesatych let byli kuchari vetsinou vyuceni automechanici a nebo pokryvaci strech. Pry to tenkrat umeli uvarit lepe nez vyuceni kuchari.

0/0
15.2.2016 12:15

J78o12s26e13f 18V53l41t62a69v23s49k68y 3795965611693

Cesko je holt turisticka velmoc a lidi tam jezdi hlavne proto, ze se v Cesku velmi dobre vari :))) ;-D;-D;-D

0/0
15.2.2016 12:01

M45í69r21a 80K35r31a32t40o94c79h47v37í98l 8626269184234

Byl jsema si před půl rokem v Praze a na Příkopech v jednom zařízení, jehož kuchyně patří panu Pohlreichovi jsem si dal oběd. Sekaný telecí řízek, nějaký jakoby jägersosík a brambor, polévka rajská. No v

Nechanicích v hospodě na náměstíčku meníčko za 25% ceny pana P je proti tomu Božská mana. Pana P docela uznávám, ale měl by si zamést před vlastním prahem.;-D;-D;-D. Nebo na mně poznali, že jsem vidlák a nedosahuji úrovně pražských gurmetů a tak to na mně zkusili

+1/−5
14.2.2016 12:52

S65t21a96n34i11s89l64a71v 28K52r35e25j47c35a46r 6877426693874

Je zajímavé, že pan Pohlreich nachází to co ČZPI nenachází! Osobně by mne též zajímalo kam se podějí všichni ti absolventi hotelových škol. Jak mohou v 21. století odmaturovat když následně nejsou schopni odvádět profesionální práci. Možná vařili pro medvědy a když ti s nimi nebyli spokojeni skončili jako Kachna v Novácké hospodě. Souhlasím s tím, že se těžko nachází machr jako Sváta Kuřátko. Osobně jednu hospůdku znám, nejsem sám, a tato má narváno nejen kvůli pivu ale k excelentní baště a strávníci se sem i vracejí.

+2/0
14.2.2016 9:42

F77r37a72n56t78i84š18e37k 15S14r63b17e95k 5400541249844

Ať se pan Pohlreich mrkne na jídla v mosteckém penzionu pro seniory Astra. Smíchy se neudrží. Jinak pokud slyším slovo senior, otevírá se mi kudla v kapse. Je to synonymum pro okrádání těch, co se často už nemohou bráńit. Pokud jde o jídlo, tam to začíná. ;-(

+8/−1
13.2.2016 22:01

R63o45m44a79n 55Č18e17c77h96u25r57a 6542109487659

Vyhledat lékaře...

+1/−1
13.2.2016 22:36

D91u38š40a85n 92M63a27s48á92r 3621581672645

Docela rád bych šéfa pozval na oběd k nám do firmy. Domnívám se, že by Pohlreicha kleplo. Nevaří se tam dobře, žádný gastronomický orgasmus se nedostavuje. Ale protože hlad je nejlepší kuchař a správný strávník je srdcař, zbaštím vše. Jinak, není nad dobrou přípravu na důchod.[>-]

+1/0
11.2.2016 16:17

M44i38l83a91n 21C61o33u96f35a17l 8313287653

Pana Pohlreicha obdivuji a mám rád. Na nic si nehraje, říká věci tak jak jsou a jak je vidí a co navíc! Své práci rozumí!!! Nejvíc mě zaráží pravidelný nepořádek ve všech jím navštívených zařízeních. Přitom majitel ví, kdy přijde poprvé! To je takový problém aspoň pořádně uklidit? V lednici plesnivé maso, jak to asi vypadá v restauracích, když nikoho nečekají? Byl jsem v létě v ohodnoceném podniku - 3 hvězdičky rodiny Tlustých v Lednici na Moravě. Až pojedete kolem, zastavte se, sednete na zadek. Vzorný pořádek, toalety super vyčištěné i během dne, obsluha vzorná, jídlo výborné a cena přijatelná.kapacita mým odhadem 200 lidí a musel jsem asi 15 minut čekat na místo! Čekání bylo příjemné u venkovního kruhového baru a perfektního plzeňského piva. Závěr? Když se chce, tak to jde!

+28/0
11.2.2016 11:13

B77á81r69a 59T82e15s65n96e24r67o98v68á 5315300454959

Souhlas, byli jsme u Tlustých i u Štěpána na Šumavě a v obou případech R^

+6/−1
11.2.2016 23:52

R50o26m95a50n 51S43t68o40n64e43k 1489243689661

to samé u Zběhlíka R^

+1/−1
13.2.2016 14:27

L19u67m37i85r 45N78o42v79a53k 8111673306708

tak ať je naučí vařit barcelonskou paellu bez fazolí, jako to udělal v tom svém cestovatelském pořadu a ještě to nazval "španělský rizoto", to se tam dveře utrhnou;-D;-D;-D

0/−4
11.2.2016 8:57

I83v33o 88D40o87l10e83ž90a34l 5769239447235

v článku je napsáno omývají

0/−4
10.2.2016 20:40

I38v93a 49K65r51i37s56t46o89f10o93v44á 7105273172462

A co tím chce básník říci?

+3/0
11.2.2016 8:45

M51i49r83a 23L96o56v41e 3534170368674

.....a co jako?;-D;-D;-D

+2/0
12.2.2016 5:29

Š82á39r83k90a 23Č50e32c49h47o40v87á 8598396725335

??

+1/−1
12.2.2016 12:20
Foto

J92a32n 94V94l86a82d75y54k82a 2372388313254

Hnačov, tam jsem strávil s rodiči asi 10 dovolených. Ten rybník je pravidelně každé léto jeden z prvních, kde je zakázáno se koupat.

+2/0
10.2.2016 19:53

I81v61o 94D57o24l69e73ž16a16l 5199799937775

Maso na roštěnou omývají vodou, pak se diví, že je tvrdé.To nechápu,je tady někdo kdo mi to vysvětlí

+7/0
10.2.2016 18:59

M76i68c16h63a88l 54Z49v73ě62ř19i58n22a 2489842169841

a co má co společného omývání roštěné s její tvrdostí?

+3/0
10.2.2016 20:15

D11a63v83i28d 16Z67e85m44a39n 3441691979272

Jestli to nemělo být podlývání vodou, tím by se to pak vysvětlovalo... :-)

+2/−4
10.2.2016 20:18

K86a22r24e11l 19N15o17v47á28k 8479831803518

Lépe je maso podlévat.

+2/0
11.2.2016 8:15

J28a52n 46Š45e75b83e67s31t15a 6557950740705

Klidně i podlívat, to alespoň tak netahá za oči ;-)

+3/0
11.2.2016 10:44

D19a82v70i33d 53Z83e51m56a75n 3951431209382

Tak roštenku podlévat vodou na pánvi, to by byla slušná podkovička... R^

+2/0
11.2.2016 21:47

D79a98v46i81d 25Z98e47m64a48n 3421971939682

A za hrubku sorry, ta byla slušná ;-D

+1/0
11.2.2016 21:54

V84l39a94d81i66m28í35r 48S94t33u76d93e93c98k39ý 9949521554128

Po omytí vodou se roštěná na pánvi zatáhne a je tvrdá jak podešev

0/0
15.2.2016 12:58

B34á46r14a 68T83e32s40n95e37r15o69v50á 5725390834989

On to vysvětloval, jde o to, že maso omyjí a hned ho lupnou na pánev, aniž by vodu osušili. Takže se maso nezatáhne a nepeče, ale dusí v té vodě. Proto je tvrdé.

+16/0
11.2.2016 23:54

L21i60n93d39a 25M83r89á83č75k69o86v30á 1108178699

kouknete na porad, tam to vysvetloval...

0/0
14.2.2016 22:06

O95l85g94a 68S32v79o70b20o58d36a 9323970423342

Pan Pohlreich by si mel zajet do lazni Karlova studanka. To by se teprve divil jak se vari pro lazenske hosty, jak ty na "pokladnu" tak samoplatici. Kuchari zrejme nenavidi svoji praci a tak se msti na tech kteri jejich vytvory jedi. Skoda, unikatni nadherne prostredi je zkazeno nedbalou kuchyni.

+6/0
10.2.2016 16:44

T82o13m64á19š 10T27a43t57í26č85e50k 5560302920248

Ten staré, jak protáčí bulvy, že se po něm něco chce, jak nerad vyhazuje tu kořenící směs... A ten mladé, kurňa, v rozpuku života, líné jak veš... "protože je to snazší..." ;-D;-D;-D

+27/0
10.2.2016 16:24

L45i19n94d29a 45M73r63á77č70k61o28v49á 1498448129

aspon byl uprimny :D nekdy ty blitky tech kucharu....

0/0
14.2.2016 22:06

T92o85m56á58š 91T65a32t20í98č89e35k 5470692180288

Můžu se zeptat,odkud referujete? V Brně je v dnešní době většina restaurací a hospod na hodně dobré úrovni, vlastně si už ani nevzpomínám, kdy jsem nebyl spokojený.

I když veleslavný Pohreichův díl o Bohémce naznačuje opak... ;-D

0/0
14.2.2016 22:13

K75a59r77e95l 23K26u36n77a 7965603284357

ten žasne pořád, to mu fakt jde

+2/−1
10.2.2016 14:19

I93v57a80n76a 93V22e23s91e63l98á 2701103579235

ono hlavne mu nic jinyho nezbejva :D

+11/0
10.2.2016 18:41

J97o94s39e19f 35R93i68c52h84t68e71r 9526315857663

"začni vařit 5 normálních super vymazlenejch jídel" – co na tom ti kuchaři nechápou? Vždyť to ten Pohlreich v té televizi opakuje už asi 5 let dokola.

+73/−1
10.2.2016 14:15

M17a58r96i73e 40Z37e62l28e22n41á 2354551259631

Bohužel stále existují lidé, lépe řečeno zoufalci mající dojem, že v restauraci se lze stát z úterý na středu milionářem. Takže svým hostům nabídnou jako úplný vrchol kuchařského umění onen pověstný "kaťák", eventuálně nastrouhají a zapečou ten nejlevnější sýr třeba do zabíjačkového prejtu, hrachové či krupicové kaše. Když se k tomu všemu připočte to, že jsou líní se ohnout k zemi i pro bylinky, pak mi vychází jediné - ať se na to vykašlou a jdou se živit třeba do politiky...;-)

+20/0
10.2.2016 13:59

Z75l87a77t47u10š28e 40J48e86l35í34n66k50o71v22á 1155502907372

Ono by se možná hodila senzorická a kvalitativní kontrola v mnoha centrach pro seniory.

Asi by to bylo spíše jako od Hitchcocka a ve srovnání s cenami za poskytnuté služby by to i vyrazilo dech. Věřím, že státní by horší jak soukromé nebyly - v ve státním si kradete jen pro sebe, v soukromém šidíte na příkaz majitele k minimalizaci nákladů.

Měla by některá televize odvah

Ono totiž ty prachy co někteří chtějí jsou šílenéu jít do toho? Nebo spíše, dovolila by tato zařízení podobnou sondu?

Ono totiž některé poplatky v podobných zařízeních jsou dost "husté".

+4/−3
10.2.2016 13:51
Foto

P35e56t49r 73K35o27č84i45č76k26a 4779108486527

"Zpětnou vazbu od ubytovaných důchodců moc očekávat nemohou, to jsou lidé, kteří jsou většinou zvyklí nereptat a sníst, co se před ně na talíři postaví."

Tohle je pro me naprosto klicova veta, kterà obsahuje komplexni pristup k seniorum, a zaroven podtrhuje rozdil mezi duchodcem ceskym, a jinym treba ze zapadni evropy.

Zatimco cech uz na vse rezignoval, treba italsky duchodce (vlastni zkusenosti) ma pocit, ze jeste ma co rici, nenecha sebou jen posouvat jako nejakym zavazadlem, a chce byt soucasti vseho deni kolem sebe. Coz je skoda. Pro cecha, i celou ceskou spolecnost.

+34/0
10.2.2016 13:05

P88e19t80r 92Š15i31l67h36a68n 7718712487733

Český důchodce vyrostl v trochu jiném prostředí, tím to podle mě bude. Počkejte až půjdou do důchochodu generace, které socík moc nezažili (třeba já).

+6/0
10.2.2016 13:32

Z86l90a16t17u89š43e 27J89e17l36í24n51k30o25v81á 1625322197352

Počkejte v jakém zdravotním stavu odejdete. Ono jedno je mít ramena a být plně soběstačný, zdravý a aktivní a další je mít podlomené zdraví, kdy i pokus o rychlejší chůzi k dosažení autobusu na zastávce je výkon končící téměř na jipce, nebo alespoň desetiminutovým sípáním na sedačce (bez souvislosti s kouřením prosím).

+7/0
10.2.2016 13:59

M85i23l61a62n 41K21l45o68u69č97e86k 9774117869536

To není důležité, důležité je, že ten kdo platí, ten poroučí.

+4/0
10.2.2016 14:37

P96e54t70r 18Š86i65l30h61a80n 7818652507843

Doufám, že jste si můj příspěvek nevyložila tak, že hodlam machrovat že v důchodu budu bůhvíjaký machr, to netvrdím. Koneckonců v ́89 mi bylo devět, takže se za takovou dnešní generaci mladých moc nepovažuju.

+5/0
10.2.2016 17:33

L16a84d73i45s61l45a62v 59Z34o37c73h 8942548734568

Ono v těch pětasedmdesáti moc sil nezývá.....

0/0
15.2.2016 13:20

J91a29r57o22s64l75a27v 37R90e23z31n68i64k 4612793799740

Mě tady vadí, že nevím do jaké míry je to hrané a do jaké ne.........je to show....možná je to jen film, který má vypadat jako reality show

0/−1
10.2.2016 12:49

F70r59a62n84t34i50š25e64k 33V93o72p26r95š23á42l90e73k 3699616340534

Může mi to někdo vysvětlit jako pětiletému děcku - PROČ jsou skoro všude furt dokola ty stejné chyby? Složitý jídelák, bordel v kuchyni, šizení při přípravě, nekvalitní suroviny? Vždyť už bylo jasně ukázáno xxx krát, že takhle to prostě NEFUNGUJE. Vždyť ty rady jsou pořád stejné: čistota, kvalitní čerstvé suroviny, tzv. pět vymazlených jídel a hlavně si na nic nehrát. A stejně je pořád většina "hospod", kde tomu tak není.

Proč?

+71/−2
10.2.2016 11:23

M85a18r88t56i81n 32P40e76t97ř96í53k 4572989341931

Je to prostě v těch konkrétních lidech = vlastnících. Navíc dospělý člověk se tuze nerad mění, natož aby přiznal vlastní chyby / "neschopnost" ;-)

Mě to ovšem také docela překvapuje: pokavad si pana Pohlreicha pozvu do svého "podniku", tak se na to připravím. Stačí se podívat na pár archívních pořadů, abych věděl, na čem "bazíruje" a kde mohou být problémy... ovšem toto viditelně neplatí: majitelé se (většinou) diví, za co jsou káráni, a málokdy uznají svoji chybu / Pohlreichovu pravdu. Ale o tom to vlastně je... jinak by si ho zřejmě nezvali ;-D

+18/0
10.2.2016 11:59

K21a71r66e77l 41S56t40r81ž53a21n94o10v88s77k90ý 1918285555

No právě, kdyby se připravili, tak už tam chodit nemusí.

+3/0
10.2.2016 12:29

V30l83a51d73i38m52í28r 84F87i35b95i28g68e96r 5874471791124

Kdyby mi měl přijít Polreich do restaurace, určitě by byla polévkou dne dršťkovka, tu snad u nikoho nekritizoval:-)

+2/0
10.2.2016 13:21

L12a83d91i96s54l36a44v 44Z85o31c50h 8972178154358

On pan Pohlreich sice prosazuje moderní lehkou kuchyni, ale nad většinou klasických hotovek si pochvaluje.

0/0
15.2.2016 13:24

M77a49r52t46i42n 24N58o56v67o15t85n34ý 7523965210505

Možná proto, že jsou lidi nepoučitelní a myslí si, že ví všechno nejlépe.

+1/0
10.2.2016 12:00

V97l87a88d43i63m32í39r 24F38i92b65i95g44e89r 5284891921664

Protože jak je vidět, pořizují si restaurace lidi kteří tomu nerozumí, myslí si že když jim jde jiný byznys, že si s restaurací splní svůj sen. A pak spousta lidí kupuje šunty proto, že jsou objemově levnější. Jako to bylo v předminulém díle, kde paní majitelka kupovala zřejmě nekvalitní krmné brambory, které by možná nejedla ani ta zvířata. Kuchařky pak strávily spoustu času loupáním a vykrajováním hnusných brambor, které ani nemohly být dobré.

+1/0
10.2.2016 13:20







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.