Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pohlreich žasne nad tristní wellness kuchyní pro důchodce ve Hnačově

Takzvané wellness pobyty pro seniorskou klientelu nabízejí v Hnačově, kam byste dojeli cestou z Klatov do Horažďovic. Počet strávníků restaurace rodinného podniku se v podstatě rovná počtu ubytovaných klientů, za letní sezonu tu uvaří jen pár desítek jídel pro další hosty. Majitelé netuší, kde může být chyba.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M88i33l88a49n 87P43a24v89e98l20k53a 5668800627657

Pohlreich přece není žádnej kuchař, to už všichni museli poznat. Je to bývalý agent StB s krycím jménem Šoulet, který se infiltroval do gastronomie, aby vytvořil předpolí pro praní stbáckých černých fondů. To se mu povedlo, přičemž se, tak jako bokem, naučil dělat chlupatý knedlíky a teď s tím válcuje celou zem.

0/−4
15.2.2016 12:53

J31o21s40e44f 72V16l64t82a81v26s35k38y 3585735291703

Nevim jak je to dnes, ale v druhe polovine devadesatych let byli kuchari vetsinou vyuceni automechanici a nebo pokryvaci strech. Pry to tenkrat umeli uvarit lepe nez vyuceni kuchari.

0/0
15.2.2016 12:15

J67o13s93e73f 80V72l71t85a57v27s13k53y 3325255241293

Cesko je holt turisticka velmoc a lidi tam jezdi hlavne proto, ze se v Cesku velmi dobre vari :))) ;-D;-D;-D

0/0
15.2.2016 12:01

M87í16r12a 81K48r67a93t61o58c88h26v42í32l 8606419724734

Byl jsema si před půl rokem v Praze a na Příkopech v jednom zařízení, jehož kuchyně patří panu Pohlreichovi jsem si dal oběd. Sekaný telecí řízek, nějaký jakoby jägersosík a brambor, polévka rajská. No v

Nechanicích v hospodě na náměstíčku meníčko za 25% ceny pana P je proti tomu Božská mana. Pana P docela uznávám, ale měl by si zamést před vlastním prahem.;-D;-D;-D. Nebo na mně poznali, že jsem vidlák a nedosahuji úrovně pražských gurmetů a tak to na mně zkusili

+1/−5
14.2.2016 12:52

S80t93a92n61i91s96l28a26v 65K62r98e44j77c34a64r 6227806163434

Je zajímavé, že pan Pohlreich nachází to co ČZPI nenachází! Osobně by mne též zajímalo kam se podějí všichni ti absolventi hotelových škol. Jak mohou v 21. století odmaturovat když následně nejsou schopni odvádět profesionální práci. Možná vařili pro medvědy a když ti s nimi nebyli spokojeni skončili jako Kachna v Novácké hospodě. Souhlasím s tím, že se těžko nachází machr jako Sváta Kuřátko. Osobně jednu hospůdku znám, nejsem sám, a tato má narváno nejen kvůli pivu ale k excelentní baště a strávníci se sem i vracejí.

+2/0
14.2.2016 9:42

F58r10a81n60t10i21š35e22k 77S20r37b67e11k 5700311709824

Ať se pan Pohlreich mrkne na jídla v mosteckém penzionu pro seniory Astra. Smíchy se neudrží. Jinak pokud slyším slovo senior, otevírá se mi kudla v kapse. Je to synonymum pro okrádání těch, co se často už nemohou bráńit. Pokud jde o jídlo, tam to začíná. ;-(

+8/−1
13.2.2016 22:01

R22o19m30a55n 69Č75e44c92h35u26r97a 6542359767599

Vyhledat lékaře...

+1/−1
13.2.2016 22:36

D74u59š43a61n 20M46a27s14á40r 3501311332505

Docela rád bych šéfa pozval na oběd k nám do firmy. Domnívám se, že by Pohlreicha kleplo. Nevaří se tam dobře, žádný gastronomický orgasmus se nedostavuje. Ale protože hlad je nejlepší kuchař a správný strávník je srdcař, zbaštím vše. Jinak, není nad dobrou přípravu na důchod.[>-]

+1/0
11.2.2016 16:17

M66i62l51a59n 45C60o17u53f74a48l 8903907783

Pana Pohlreicha obdivuji a mám rád. Na nic si nehraje, říká věci tak jak jsou a jak je vidí a co navíc! Své práci rozumí!!! Nejvíc mě zaráží pravidelný nepořádek ve všech jím navštívených zařízeních. Přitom majitel ví, kdy přijde poprvé! To je takový problém aspoň pořádně uklidit? V lednici plesnivé maso, jak to asi vypadá v restauracích, když nikoho nečekají? Byl jsem v létě v ohodnoceném podniku - 3 hvězdičky rodiny Tlustých v Lednici na Moravě. Až pojedete kolem, zastavte se, sednete na zadek. Vzorný pořádek, toalety super vyčištěné i během dne, obsluha vzorná, jídlo výborné a cena přijatelná.kapacita mým odhadem 200 lidí a musel jsem asi 15 minut čekat na místo! Čekání bylo příjemné u venkovního kruhového baru a perfektního plzeňského piva. Závěr? Když se chce, tak to jde!

+28/0
11.2.2016 11:13

B52á12r75a 44T42e84s71n75e44r16o90v62á 5415610744679

Souhlas, byli jsme u Tlustých i u Štěpána na Šumavě a v obou případech R^

+6/−1
11.2.2016 23:52

R44o33m58a39n 61S84t94o73n13e68k 1239183429391

to samé u Zběhlíka R^

+1/−1
13.2.2016 14:27

L98u36m17i44r 97N35o22v60a96k 8291573166338

tak ať je naučí vařit barcelonskou paellu bez fazolí, jako to udělal v tom svém cestovatelském pořadu a ještě to nazval "španělský rizoto", to se tam dveře utrhnou;-D;-D;-D

0/−4
11.2.2016 8:57

I77v78o 82D10o53l25e90ž42a85l 5269339437295

v článku je napsáno omývají

0/−4
10.2.2016 20:40

I52v45a 81K57r89i97s72t74o91f82o30v12á 7625473602102

A co tím chce básník říci?

+3/0
11.2.2016 8:45

M35i32r26a 10L86o75v26e 3964450458384

.....a co jako?;-D;-D;-D

+2/0
12.2.2016 5:29

Š59á38r55k20a 26Č12e21c18h88o27v77á 8758226335755

??

+1/−1
12.2.2016 12:20
Foto

J87a80n 20V35l60a41d70y40k33a 2772718433934

Hnačov, tam jsem strávil s rodiči asi 10 dovolených. Ten rybník je pravidelně každé léto jeden z prvních, kde je zakázáno se koupat.

+2/0
10.2.2016 19:53

I29v28o 81D69o24l80e74ž39a56l 5549709727175

Maso na roštěnou omývají vodou, pak se diví, že je tvrdé.To nechápu,je tady někdo kdo mi to vysvětlí

+7/0
10.2.2016 18:59

M36i44c96h23a24l 37Z82v19ě98ř13i73n68a 2579562489131

a co má co společného omývání roštěné s její tvrdostí?

+3/0
10.2.2016 20:15

D93a77v55i70d 87Z40e26m82a83n 3551921519162

Jestli to nemělo být podlývání vodou, tím by se to pak vysvětlovalo... :-)

+2/−4
10.2.2016 20:18

K73a98r45e95l 14N86o98v66á25k 8509371453798

Lépe je maso podlévat.

+2/0
11.2.2016 8:15

J15a90n 98Š60e24b76e10s69t97a 6967310690225

Klidně i podlívat, to alespoň tak netahá za oči ;-)

+3/0
11.2.2016 10:44

D57a88v36i34d 82Z20e98m34a53n 3201321629832

Tak roštenku podlévat vodou na pánvi, to by byla slušná podkovička... R^

+2/0
11.2.2016 21:47

D56a13v17i89d 90Z55e13m71a88n 3871461139502

A za hrubku sorry, ta byla slušná ;-D

+1/0
11.2.2016 21:54

V12l52a54d58i32m44í35r 15S88t77u96d13e91c48k19ý 9559311794988

Po omytí vodou se roštěná na pánvi zatáhne a je tvrdá jak podešev

0/0
15.2.2016 12:58

B35á70r66a 77T16e24s50n27e62r32o66v42á 5325610934319

On to vysvětloval, jde o to, že maso omyjí a hned ho lupnou na pánev, aniž by vodu osušili. Takže se maso nezatáhne a nepeče, ale dusí v té vodě. Proto je tvrdé.

+16/0
11.2.2016 23:54

L62i30n13d17a 79M17r34á34č68k80o83v11á 1768168689

kouknete na porad, tam to vysvetloval...

0/0
14.2.2016 22:06

O95l49g37a 57S28v32o52b29o87d64a 9653290893482

Pan Pohlreich by si mel zajet do lazni Karlova studanka. To by se teprve divil jak se vari pro lazenske hosty, jak ty na "pokladnu" tak samoplatici. Kuchari zrejme nenavidi svoji praci a tak se msti na tech kteri jejich vytvory jedi. Skoda, unikatni nadherne prostredi je zkazeno nedbalou kuchyni.

+6/0
10.2.2016 16:44

T59o43m79á35š 15T85a92t37í57č46e14k 5670592970978

Ten staré, jak protáčí bulvy, že se po něm něco chce, jak nerad vyhazuje tu kořenící směs... A ten mladé, kurňa, v rozpuku života, líné jak veš... "protože je to snazší..." ;-D;-D;-D

+27/0
10.2.2016 16:24

L88i25n58d80a 47M64r65á25č91k97o81v34á 1728838849

aspon byl uprimny :D nekdy ty blitky tech kucharu....

0/0
14.2.2016 22:06

T36o87m46á69š 13T60a92t62í27č72e87k 5700432500638

Můžu se zeptat,odkud referujete? V Brně je v dnešní době většina restaurací a hospod na hodně dobré úrovni, vlastně si už ani nevzpomínám, kdy jsem nebyl spokojený.

I když veleslavný Pohreichův díl o Bohémce naznačuje opak... ;-D

0/0
14.2.2016 22:13

K90a73r16e24l 30K14u66n30a 7115323114617

ten žasne pořád, to mu fakt jde

+2/−1
10.2.2016 14:19

I41v69a49n70a 11V39e75s21e40l82á 2741713209525

ono hlavne mu nic jinyho nezbejva :D

+11/0
10.2.2016 18:41

J54o29s53e12f 47R52i13c37h47t83e19r 9926205297723

"začni vařit 5 normálních super vymazlenejch jídel" – co na tom ti kuchaři nechápou? Vždyť to ten Pohlreich v té televizi opakuje už asi 5 let dokola.

+73/−1
10.2.2016 14:15

M25a64r45i40e 91Z40e26l20e55n10á 2924791629611

Bohužel stále existují lidé, lépe řečeno zoufalci mající dojem, že v restauraci se lze stát z úterý na středu milionářem. Takže svým hostům nabídnou jako úplný vrchol kuchařského umění onen pověstný "kaťák", eventuálně nastrouhají a zapečou ten nejlevnější sýr třeba do zabíjačkového prejtu, hrachové či krupicové kaše. Když se k tomu všemu připočte to, že jsou líní se ohnout k zemi i pro bylinky, pak mi vychází jediné - ať se na to vykašlou a jdou se živit třeba do politiky...;-)

+20/0
10.2.2016 13:59

Z96l94a83t46u39š94e 20J57e75l55í41n87k67o12v28á 1965112377372

Ono by se možná hodila senzorická a kvalitativní kontrola v mnoha centrach pro seniory.

Asi by to bylo spíše jako od Hitchcocka a ve srovnání s cenami za poskytnuté služby by to i vyrazilo dech. Věřím, že státní by horší jak soukromé nebyly - v ve státním si kradete jen pro sebe, v soukromém šidíte na příkaz majitele k minimalizaci nákladů.

Měla by některá televize odvah

Ono totiž ty prachy co někteří chtějí jsou šílenéu jít do toho? Nebo spíše, dovolila by tato zařízení podobnou sondu?

Ono totiž některé poplatky v podobných zařízeních jsou dost "husté".

+4/−3
10.2.2016 13:51

P31e89t63r 51K47o36č90i19č88k61a 4709318426577

"Zpětnou vazbu od ubytovaných důchodců moc očekávat nemohou, to jsou lidé, kteří jsou většinou zvyklí nereptat a sníst, co se před ně na talíři postaví."

Tohle je pro me naprosto klicova veta, kterà obsahuje komplexni pristup k seniorum, a zaroven podtrhuje rozdil mezi duchodcem ceskym, a jinym treba ze zapadni evropy.

Zatimco cech uz na vse rezignoval, treba italsky duchodce (vlastni zkusenosti) ma pocit, ze jeste ma co rici, nenecha sebou jen posouvat jako nejakym zavazadlem, a chce byt soucasti vseho deni kolem sebe. Coz je skoda. Pro cecha, i celou ceskou spolecnost.

+34/0
10.2.2016 13:05

P36e53t14r 56Š41i23l34h88a78n 7348492307443

Český důchodce vyrostl v trochu jiném prostředí, tím to podle mě bude. Počkejte až půjdou do důchochodu generace, které socík moc nezažili (třeba já).

+6/0
10.2.2016 13:32

Z63l69a77t67u41š90e 61J64e59l68í67n61k56o74v52á 1725302837452

Počkejte v jakém zdravotním stavu odejdete. Ono jedno je mít ramena a být plně soběstačný, zdravý a aktivní a další je mít podlomené zdraví, kdy i pokus o rychlejší chůzi k dosažení autobusu na zastávce je výkon končící téměř na jipce, nebo alespoň desetiminutovým sípáním na sedačce (bez souvislosti s kouřením prosím).

+7/0
10.2.2016 13:59

M52i35l95a79n 84K49l74o82u33č73e57k 9504277579576

To není důležité, důležité je, že ten kdo platí, ten poroučí.

+4/0
10.2.2016 14:37

P65e68t68r 27Š17i60l63h88a94n 7628522907813

Doufám, že jste si můj příspěvek nevyložila tak, že hodlam machrovat že v důchodu budu bůhvíjaký machr, to netvrdím. Koneckonců v ́89 mi bylo devět, takže se za takovou dnešní generaci mladých moc nepovažuju.

+5/0
10.2.2016 17:33

L53a65d36i31s58l95a56v 23Z78o34c35h 8422448204758

Ono v těch pětasedmdesáti moc sil nezývá.....

0/0
15.2.2016 13:20

J25a84r84o43s87l97a34v 34R24e71z27n75i82k 4182883299300

Mě tady vadí, že nevím do jaké míry je to hrané a do jaké ne.........je to show....možná je to jen film, který má vypadat jako reality show

0/−1
10.2.2016 12:49

F59r78a30n80t82i75š95e60k 31V36o17p71r21š13á37l36e38k 3569596510754

Může mi to někdo vysvětlit jako pětiletému děcku - PROČ jsou skoro všude furt dokola ty stejné chyby? Složitý jídelák, bordel v kuchyni, šizení při přípravě, nekvalitní suroviny? Vždyť už bylo jasně ukázáno xxx krát, že takhle to prostě NEFUNGUJE. Vždyť ty rady jsou pořád stejné: čistota, kvalitní čerstvé suroviny, tzv. pět vymazlených jídel a hlavně si na nic nehrát. A stejně je pořád většina "hospod", kde tomu tak není.

Proč?

+71/−2
10.2.2016 11:23

M74a95r67t31i48n 32P34e71t42ř50í60k 4572519331551

Je to prostě v těch konkrétních lidech = vlastnících. Navíc dospělý člověk se tuze nerad mění, natož aby přiznal vlastní chyby / "neschopnost" ;-)

Mě to ovšem také docela překvapuje: pokavad si pana Pohlreicha pozvu do svého "podniku", tak se na to připravím. Stačí se podívat na pár archívních pořadů, abych věděl, na čem "bazíruje" a kde mohou být problémy... ovšem toto viditelně neplatí: majitelé se (většinou) diví, za co jsou káráni, a málokdy uznají svoji chybu / Pohlreichovu pravdu. Ale o tom to vlastně je... jinak by si ho zřejmě nezvali ;-D

+18/0
10.2.2016 11:59

K90a54r65e15l 64S62t15r32ž37a72n92o45v20s13k70ý 1158615915

No právě, kdyby se připravili, tak už tam chodit nemusí.

+3/0
10.2.2016 12:29

V90l13a29d78i14m17í78r 38F39i82b13i81g10e78r 5614751781864

Kdyby mi měl přijít Polreich do restaurace, určitě by byla polévkou dne dršťkovka, tu snad u nikoho nekritizoval:-)

+2/0
10.2.2016 13:21

L32a14d59i31s19l90a13v 68Z42o10c96h 8972498144498

On pan Pohlreich sice prosazuje moderní lehkou kuchyni, ale nad většinou klasických hotovek si pochvaluje.

0/0
15.2.2016 13:24

M53a79r28t92i98n 62N61o84v84o58t96n52ý 7983435190415

Možná proto, že jsou lidi nepoučitelní a myslí si, že ví všechno nejlépe.

+1/0
10.2.2016 12:00

V38l12a91d52i84m23í14r 79F24i28b82i96g87e34r 5704491131844

Protože jak je vidět, pořizují si restaurace lidi kteří tomu nerozumí, myslí si že když jim jde jiný byznys, že si s restaurací splní svůj sen. A pak spousta lidí kupuje šunty proto, že jsou objemově levnější. Jako to bylo v předminulém díle, kde paní majitelka kupovala zřejmě nekvalitní krmné brambory, které by možná nejedla ani ta zvířata. Kuchařky pak strávily spoustu času loupáním a vykrajováním hnusných brambor, které ani nemohly být dobré.

+1/0
10.2.2016 13:20





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.