Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vše o bramborách: jak je vybrat, skladovat, uvařit i opékat

Uvařit či jinak připravit brambory zvládne asi úplně každý, občas jsou však v kuchyni docela záludné a nechovají se úplně podle našich představ. Ovšem stejně jako všude i při vaření stačí znát základy a budete v pohodě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J54i38n13d96ř94i80š83k87a 15B31u15r94g80e86r93o27v42á 3515844978435

Brambory zesládnou když přemrznou, a pak už jim nepomůže ani svěcená voda:-))).

+3/0
13.2.2016 9:37

K81r40y96š49t90o89f 38L88a92n15í13k 1749840895845

trochu to spravi varit je spolu s rozpulenym stroužkem cesneku.

0/0
13.2.2016 17:33

M50a37r92t27i50n 73V90y44š84v15a42ř41i89l 4881422270856

Nadpis článku opět neodpovídá obsahu. O opékání brambor ani slovo.

+3/−2
12.2.2016 22:52

J19a30n24a 41N62o15v14á52k93o94v10á 7277400199908

Nečetl jste pozorně, je tam o něm zmínka.

"Přímé opékání na tuku: uvařené brambory před opékáním nechte chvíli odstát a vyschnout. Jen tak se opečou krásně dozlatova."

Je to ve fotogalerii.

+1/0
14.2.2016 22:08

M12i52l88a49n 34V44i34k 1527465553903

"Skladujte je v temnu a ideálně při teplotě okolo 4 až 6 °C.

Brambory, které jsou uložené delší dobu při teplotě pod 7 °C, mají tendenci vytvářet jednoduché cukry, čímž zesládnou."

Tak při jaké teplotě se mají skladovat?? Při té zde uváděné PRÝ zesládnou...8-o

+14/0
12.2.2016 15:31

R17o59b98e48r56t 75M28a92c53h70a57l31a 8441321506324

brambory sládnou až kolem 0 °C

+2/0
12.2.2016 16:15

B54l72a72n13k75a 23F39a87j11k49u18s81o61v66á 8825681499554

... hm, zajimavy, 190 stupnu, nedavno se popisovalo, jak brambory, ktere se smazi pri vyssi teplote nez ca 150 stupnu, vytvareji zdravi skodlive akrylamidy, dokonce i McDonald a dlasi smazarny brambor zmenily technologie, aby bramborove hranolky nesmazily pri tak vysoke teplote, ktera z brambor dela jedy... A te uz zas muzem 190 stupnu, jo? :-P

+2/0
12.2.2016 11:53

M55i15l13a47n 28K81l33o85u47č42e79k 9174657989116

Můžete, pokud to nebudete jíst každý den ale třeba 1x za měsíc, tak vám to může být jedno, neotrávíte se.

0/0
12.2.2016 12:04

B88l60a78n42k78a 77F76a70j97k98u47s92o66v36á 8705121189754

... nojo, to ja vim, ze se neotravim, to by bylo uz pul planety mrtvejch, protoze hranolkama se cpe kazdej, nic proti hranolkum, kdyz jsou pekne vypeceny, tak je to dobrota, ale z predstavy, ze spolecne s hranolkami upecenymi na 190 stupnu si posmakuju na jakychsi divnych plastech mi zrovna na radosti z te dobroty nepridava...:-(

+2/0
12.2.2016 12:32

M87i27l46a84n 35V90i48k 1277375793593

Co chcete od LUPY ;-D

+1/0
14.2.2016 13:30

M79i44r50o16s91l11a86v 49Š88i71m78k84o 7165143982355

Hlavně ale jde o to, kde normální brambory koupit. Kde jsou ty doby, kdy se prodávaly ty, které měly chuť brambor...

+11/−5
12.2.2016 11:11







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.