Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vše o bramborách: jak je vybrat, skladovat, uvařit i opékat

Uvařit či jinak připravit brambory zvládne asi úplně každý, občas jsou však v kuchyni docela záludné a nechovají se úplně podle našich představ. Ovšem stejně jako všude i při vaření stačí znát základy a budete v pohodě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J12i70n26d52ř95i13š43k46a 70B97u19r29g26e67r10o15v87á 3965964718465

Brambory zesládnou když přemrznou, a pak už jim nepomůže ani svěcená voda:-))).

+3/0
13.2.2016 9:37

K12r11y49š76t36o35f 40L87a79n35í15k 1529640805915

trochu to spravi varit je spolu s rozpulenym stroužkem cesneku.

0/0
13.2.2016 17:33

M82a74r10t52i62n 96V78y85š70v90a40ř66i34l 4141852870986

Nadpis článku opět neodpovídá obsahu. O opékání brambor ani slovo.

+3/−2
12.2.2016 22:52

J14a98n78a 50N94o62v66á19k45o66v31á 7487900629578

Nečetl jste pozorně, je tam o něm zmínka.

"Přímé opékání na tuku: uvařené brambory před opékáním nechte chvíli odstát a vyschnout. Jen tak se opečou krásně dozlatova."

Je to ve fotogalerii.

+1/0
14.2.2016 22:08

M14i53l87a71n 11V58i86k 1787565483693

"Skladujte je v temnu a ideálně při teplotě okolo 4 až 6 °C.

Brambory, které jsou uložené delší dobu při teplotě pod 7 °C, mají tendenci vytvářet jednoduché cukry, čímž zesládnou."

Tak při jaké teplotě se mají skladovat?? Při té zde uváděné PRÝ zesládnou...8-o

+14/0
12.2.2016 15:31

R89o56b50e26r35t 60M60a68c81h43a23l31a 8691191366884

brambory sládnou až kolem 0 °C

+2/0
12.2.2016 16:15

B91l85a48n65k78a 62F98a68j67k33u57s16o70v32á 8735101109244

... hm, zajimavy, 190 stupnu, nedavno se popisovalo, jak brambory, ktere se smazi pri vyssi teplote nez ca 150 stupnu, vytvareji zdravi skodlive akrylamidy, dokonce i McDonald a dlasi smazarny brambor zmenily technologie, aby bramborove hranolky nesmazily pri tak vysoke teplote, ktera z brambor dela jedy... A te uz zas muzem 190 stupnu, jo? :-P

+2/0
12.2.2016 11:53

M29i28l53a26n 53K29l56o97u48č96e87k 9134837329466

Můžete, pokud to nebudete jíst každý den ale třeba 1x za měsíc, tak vám to může být jedno, neotrávíte se.

0/0
12.2.2016 12:04

B15l20a67n84k49a 23F39a31j79k95u78s96o14v44á 8925361539464

... nojo, to ja vim, ze se neotravim, to by bylo uz pul planety mrtvejch, protoze hranolkama se cpe kazdej, nic proti hranolkum, kdyz jsou pekne vypeceny, tak je to dobrota, ale z predstavy, ze spolecne s hranolkami upecenymi na 190 stupnu si posmakuju na jakychsi divnych plastech mi zrovna na radosti z te dobroty nepridava...:-(

+2/0
12.2.2016 12:32

M62i97l72a63n 61V13i76k 1547835153883

Co chcete od LUPY ;-D

+1/0
14.2.2016 13:30

M88i73r85o65s46l11a61v 87Š40i10m61k85o 7645583862375

Hlavně ale jde o to, kde normální brambory koupit. Kde jsou ty doby, kdy se prodávaly ty, které měly chuť brambor...

+11/−5
12.2.2016 11:11





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.