Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Vše o bramborách: jak je vybrat, skladovat, uvařit i opékat

Uvařit či jinak připravit brambory zvládne asi úplně každý, občas jsou však v kuchyni docela záludné a nechovají se úplně podle našich představ. Ovšem stejně jako všude i při vaření stačí znát základy a budete v pohodě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J89i64n78d59ř71i62š95k46a 14B40u86r41g32e55r56o27v58á 3645514118485

Brambory zesládnou když přemrznou, a pak už jim nepomůže ani svěcená voda:-))).

+3/0
13.2.2016 9:37

K83r67y84š38t54o33f 30L75a73n24í46k 1549940945445

trochu to spravi varit je spolu s rozpulenym stroužkem cesneku.

0/0
13.2.2016 17:33

M62a73r15t45i46n 39V25y11š77v10a56ř10i65l 4501442820856

Nadpis článku opět neodpovídá obsahu. O opékání brambor ani slovo.

+3/−2
12.2.2016 22:52

J12a49n12a 72N67o85v15á35k14o10v96á 7627950609408

Nečetl jste pozorně, je tam o něm zmínka.

"Přímé opékání na tuku: uvařené brambory před opékáním nechte chvíli odstát a vyschnout. Jen tak se opečou krásně dozlatova."

Je to ve fotogalerii.

+1/0
14.2.2016 22:08

M51i15l84a53n 83V79i43k 1857615673443

"Skladujte je v temnu a ideálně při teplotě okolo 4 až 6 °C.

Brambory, které jsou uložené delší dobu při teplotě pod 7 °C, mají tendenci vytvářet jednoduché cukry, čímž zesládnou."

Tak při jaké teplotě se mají skladovat?? Při té zde uváděné PRÝ zesládnou...8-o

+14/0
12.2.2016 15:31

R15o41b27e69r48t 72M48a92c59h56a78l24a 8491731486904

brambory sládnou až kolem 0 °C

+2/0
12.2.2016 16:15

B48l27a49n32k68a 71F15a26j96k34u21s94o49v64á 8605261129134

... hm, zajimavy, 190 stupnu, nedavno se popisovalo, jak brambory, ktere se smazi pri vyssi teplote nez ca 150 stupnu, vytvareji zdravi skodlive akrylamidy, dokonce i McDonald a dlasi smazarny brambor zmenily technologie, aby bramborove hranolky nesmazily pri tak vysoke teplote, ktera z brambor dela jedy... A te uz zas muzem 190 stupnu, jo? :-P

+2/0
12.2.2016 11:53

M61i53l53a93n 94K61l21o45u35č40e63k 9454397879736

Můžete, pokud to nebudete jíst každý den ale třeba 1x za měsíc, tak vám to může být jedno, neotrávíte se.

0/0
12.2.2016 12:04

B82l17a20n89k36a 30F11a63j95k28u26s98o89v56á 8145811359404

... nojo, to ja vim, ze se neotravim, to by bylo uz pul planety mrtvejch, protoze hranolkama se cpe kazdej, nic proti hranolkum, kdyz jsou pekne vypeceny, tak je to dobrota, ale z predstavy, ze spolecne s hranolkami upecenymi na 190 stupnu si posmakuju na jakychsi divnych plastech mi zrovna na radosti z te dobroty nepridava...:-(

+2/0
12.2.2016 12:32

M75i78l61a31n 88V31i58k 1387155653883

Co chcete od LUPY ;-D

+1/0
14.2.2016 13:30

M42i36r48o58s67l91a79v 16Š52i91m22k20o 7865503532665

Hlavně ale jde o to, kde normální brambory koupit. Kde jsou ty doby, kdy se prodávaly ty, které měly chuť brambor...

+11/−5
12.2.2016 11:11





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.