Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vše o bramborách: jak je vybrat, skladovat, uvařit i opékat

Uvařit či jinak připravit brambory zvládne asi úplně každý, občas jsou však v kuchyni docela záludné a nechovají se úplně podle našich představ. Ovšem stejně jako všude i při vaření stačí znát základy a budete v pohodě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J22i16n65d72ř37i10š16k69a 64B44u80r32g27e73r53o92v64á 3275234318745

Brambory zesládnou když přemrznou, a pak už jim nepomůže ani svěcená voda:-))).

+3/0
13.2.2016 9:37

K49r16y45š29t24o67f 37L72a94n71í24k 1389870295785

trochu to spravi varit je spolu s rozpulenym stroužkem cesneku.

0/0
13.2.2016 17:33

M42a39r69t66i98n 88V70y94š97v94a17ř92i70l 4701882930546

Nadpis článku opět neodpovídá obsahu. O opékání brambor ani slovo.

+3/−2
12.2.2016 22:52

J29a49n75a 85N51o14v10á37k20o97v49á 7167910139478

Nečetl jste pozorně, je tam o něm zmínka.

"Přímé opékání na tuku: uvařené brambory před opékáním nechte chvíli odstát a vyschnout. Jen tak se opečou krásně dozlatova."

Je to ve fotogalerii.

+1/0
14.2.2016 22:08

M41i23l32a96n 27V33i60k 1787505203373

"Skladujte je v temnu a ideálně při teplotě okolo 4 až 6 °C.

Brambory, které jsou uložené delší dobu při teplotě pod 7 °C, mají tendenci vytvářet jednoduché cukry, čímž zesládnou."

Tak při jaké teplotě se mají skladovat?? Při té zde uváděné PRÝ zesládnou...8-o

+14/0
12.2.2016 15:31

R35o52b96e47r77t 49M51a74c61h11a77l73a 8411121586684

brambory sládnou až kolem 0 °C

+2/0
12.2.2016 16:15

B59l82a77n91k60a 63F93a69j73k53u64s43o74v77á 8395471599974

... hm, zajimavy, 190 stupnu, nedavno se popisovalo, jak brambory, ktere se smazi pri vyssi teplote nez ca 150 stupnu, vytvareji zdravi skodlive akrylamidy, dokonce i McDonald a dlasi smazarny brambor zmenily technologie, aby bramborove hranolky nesmazily pri tak vysoke teplote, ktera z brambor dela jedy... A te uz zas muzem 190 stupnu, jo? :-P

+2/0
12.2.2016 11:53

M17i61l58a70n 55K74l53o89u35č72e98k 9204737389676

Můžete, pokud to nebudete jíst každý den ale třeba 1x za měsíc, tak vám to může být jedno, neotrávíte se.

0/0
12.2.2016 12:04

B50l81a86n89k55a 43F65a78j53k81u44s73o73v45á 8235501789664

... nojo, to ja vim, ze se neotravim, to by bylo uz pul planety mrtvejch, protoze hranolkama se cpe kazdej, nic proti hranolkum, kdyz jsou pekne vypeceny, tak je to dobrota, ale z predstavy, ze spolecne s hranolkami upecenymi na 190 stupnu si posmakuju na jakychsi divnych plastech mi zrovna na radosti z te dobroty nepridava...:-(

+2/0
12.2.2016 12:32

M78i52l87a22n 83V38i86k 1657865643823

Co chcete od LUPY ;-D

+1/0
14.2.2016 13:30

M95i44r85o24s60l87a86v 82Š14i93m29k63o 7795243952815

Hlavně ale jde o to, kde normální brambory koupit. Kde jsou ty doby, kdy se prodávaly ty, které měly chuť brambor...

+11/−5
12.2.2016 11:11







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.