Diskuze

Vše o bramborách: jak je vybrat, skladovat, uvařit i opékat

Uvařit či jinak připravit brambory zvládne asi úplně každý, občas jsou však v kuchyni docela záludné a nechovají se úplně podle našich představ. Ovšem stejně jako všude i při vaření stačí znát základy a budete v pohodě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Brambory zesládnou když přemrznou, a pak už jim nepomůže ani svěcená voda:-))).

3 0
možnosti
KL

trochu to spravi varit je spolu s rozpulenym stroužkem cesneku.

0 0
možnosti
MV

Nadpis článku opět neodpovídá obsahu. O opékání brambor ani slovo.

3 2
možnosti
JN

Nečetl jste pozorně, je tam o něm zmínka.

"Přímé opékání na tuku: uvařené brambory před opékáním nechte chvíli odstát a vyschnout. Jen tak se opečou krásně dozlatova."

Je to ve fotogalerii.

1 0
možnosti
MV

M52i69l36a53n 88V94i19k

12. 2. 2016 15:31

"Skladujte je v temnu a ideálně při teplotě okolo 4 až 6 °C.

Brambory, které jsou uložené delší dobu při teplotě pod 7 °C, mají tendenci vytvářet jednoduché cukry, čímž zesládnou."

Tak při jaké teplotě se mají skladovat?? Při té zde uváděné PRÝ zesládnou...8-o

14 0
možnosti
RM

brambory sládnou až kolem 0 °C

2 0
možnosti
BF

... hm, zajimavy, 190 stupnu, nedavno se popisovalo, jak brambory, ktere se smazi pri vyssi teplote nez ca 150 stupnu, vytvareji zdravi skodlive akrylamidy, dokonce i McDonald a dlasi smazarny brambor zmenily technologie, aby bramborove hranolky nesmazily pri tak vysoke teplote, ktera z brambor dela jedy... A te uz zas muzem 190 stupnu, jo? :-P

2 0
možnosti
MK

Můžete, pokud to nebudete jíst každý den ale třeba 1x za měsíc, tak vám to může být jedno, neotrávíte se.

0 0
možnosti

Hlavně ale jde o to, kde normální brambory koupit. Kde jsou ty doby, kdy se prodávaly ty, které měly chuť brambor...

11 5
možnosti