- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Brambory zesládnou když přemrznou, a pak už jim nepomůže ani svěcená voda:-))).
trochu to spravi varit je spolu s rozpulenym stroužkem cesneku.
Nadpis článku opět neodpovídá obsahu. O opékání brambor ani slovo.
Nečetl jste pozorně, je tam o něm zmínka.
"Přímé opékání na tuku: uvařené brambory před opékáním nechte chvíli odstát a vyschnout. Jen tak se opečou krásně dozlatova."
Je to ve fotogalerii.
"Skladujte je v temnu a ideálně při teplotě okolo 4 až 6 °C.
Brambory, které jsou uložené delší dobu při teplotě pod 7 °C, mají tendenci vytvářet jednoduché cukry, čímž zesládnou."
Tak při jaké teplotě se mají skladovat?? Při té zde uváděné PRÝ zesládnou...
brambory sládnou až kolem 0 °C
... hm, zajimavy, 190 stupnu, nedavno se popisovalo, jak brambory, ktere se smazi pri vyssi teplote nez ca 150 stupnu, vytvareji zdravi skodlive akrylamidy, dokonce i McDonald a dlasi smazarny brambor zmenily technologie, aby bramborove hranolky nesmazily pri tak vysoke teplote, ktera z brambor dela jedy... A te uz zas muzem 190 stupnu, jo?
Můžete, pokud to nebudete jíst každý den ale třeba 1x za měsíc, tak vám to může být jedno, neotrávíte se.
Hlavně ale jde o to, kde normální brambory koupit. Kde jsou ty doby, kdy se prodávaly ty, které měly chuť brambor...