Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Tajný tip, jak upravit česnek, aby tolik nepálil, se jmenuje citron

Aby začal česnek pálit a čpět, musí u něj dojít k porušení jednotlivých buněk. Platí také, že čím víc se jich poruší, tím víc je česnek pálivý. Z čehož vyplývá, že způsobem kuchyňské úpravy lze palčivost regulovat. Kuchař Kenji López-Alt přichází s další metodou: zápach česneku minimalizuje citronem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M55a11r15e86k 11M90a13z75u24c23h 2416583103

Když nechci pálivý česnek tak si koupím nějaký rádoby česnek jiný.Pálivý si kupuju pouze od toho kdo ho pěstuje a už ho mám ověřen.

0/0
26.3.2016 15:24

J24a24r15o92s79l26a82v 46K37a63d79l12e87c 5541639512201

Proč omezovat lahodnost česneku;-D;-D;-DRv

0/0
25.3.2016 19:46

L59u71d12v38í33k 64G98a57j74d85o64š12í25k 2425863634892

Výborný nápad.

Má to akorát jednu vadu, že je pak česnek kyselý.

Přitom pokud někomu vadí příliš silné aroma česneku, stačí ho na 10 vteřin strčit do mikrovlnky.

Proč to dělat jednoduše, když to jde i složitě, že?

+1/0
24.3.2016 14:39

D77a10n 29M23a87c 1642365484905

A proč koření česnekem, když jí vadí česnek? Článek jsem nečetl, už nadpis je hovadina, stejná jako když si vegani dělají veganské párky, řízky apod.

+4/0
24.3.2016 9:13

T31i13b98o55r 36V60i64z63v51a39r29y 9754594243575

Idnes už rezignoval na spisovnou češtinu?

0/0
24.3.2016 7:12

L28u92d60v79í30k 93G76a25j21d19o54š44í37k 2315943444632

Dávno.

+2/0
24.3.2016 14:35

A47l11e60š 10Z11e47l34i10n48k72a 1134662866

Jak z česneku udělat hmotu, která česnekem nebude. Užitečné, snad přijdou i rady aby cukr nesladil a citron nebyl kyselý:-)

+11/0
24.3.2016 1:49

N51i11n30a 37P83o15k53o24r15n90á 1882115911339

Ale ta chut cesneku tam porad je, odstranite spise stiplavost. Jasne ze to clovek nevyuzije na bramboraky, na ne si rada nandam cerstvy cesnek, ale vyzkousela jsem ten recept na hummus a bylo to dokonale.

0/0
24.3.2016 7:42

D67e16n74i81s 73H98u24m56l 4792685605416

Kdo proboha chce méně aromatický a pálivý česnek? Nestačí prostě jen koupit ten levný čínský?

+16/0
24.3.2016 0:27

L56u90d19v38í81k 55G12a42j17d93o21š38í20k 2325953694202

Použití česneku, který má trochu "zlomenou" palčivost je v kulinářství na každém kroku. Na tom není nic zvláštního.

0/0
24.3.2016 14:42





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.