Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Tajný tip, jak upravit česnek, aby tolik nepálil, se jmenuje citron

Aby začal česnek pálit a čpět, musí u něj dojít k porušení jednotlivých buněk. Platí také, že čím víc se jich poruší, tím víc je česnek pálivý. Z čehož vyplývá, že způsobem kuchyňské úpravy lze palčivost regulovat. Kuchař Kenji López-Alt přichází s další metodou: zápach česneku minimalizuje citronem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M31a71r95e98k 97M74a60z85u92c80h 2256133773

Když nechci pálivý česnek tak si koupím nějaký rádoby česnek jiný.Pálivý si kupuju pouze od toho kdo ho pěstuje a už ho mám ověřen.

0/0
26.3.2016 15:24

J56a85r91o14s27l41a20v 14K23a23d77l69e18c 5271719922141

Proč omezovat lahodnost česneku;-D;-D;-DRv

0/0
25.3.2016 19:46

L24u98d52v98í35k 29G50a34j24d36o58š12í74k 2765153704832

Výborný nápad.

Má to akorát jednu vadu, že je pak česnek kyselý.

Přitom pokud někomu vadí příliš silné aroma česneku, stačí ho na 10 vteřin strčit do mikrovlnky.

Proč to dělat jednoduše, když to jde i složitě, že?

+1/0
24.3.2016 14:39

D20a86n 78M38a61c 1512825304175

A proč koření česnekem, když jí vadí česnek? Článek jsem nečetl, už nadpis je hovadina, stejná jako když si vegani dělají veganské párky, řízky apod.

+4/0
24.3.2016 9:13

T58i27b39o88r 57V88i91z88v66a25r60y 9774314663515

Idnes už rezignoval na spisovnou češtinu?

0/0
24.3.2016 7:12

L79u12d15v60í12k 48G46a71j97d33o17š83í24k 2755613574682

Dávno.

+2/0
24.3.2016 14:35

A78l28e70š 32Z93e35l78i69n19k85a 1194882196

Jak z česneku udělat hmotu, která česnekem nebude. Užitečné, snad přijdou i rady aby cukr nesladil a citron nebyl kyselý:-)

+11/0
24.3.2016 1:49

N15i87n29a 37P57o58k45o31r28n67á 1212545401649

Ale ta chut cesneku tam porad je, odstranite spise stiplavost. Jasne ze to clovek nevyuzije na bramboraky, na ne si rada nandam cerstvy cesnek, ale vyzkousela jsem ten recept na hummus a bylo to dokonale.

0/0
24.3.2016 7:42

D49e14n77i22s 14H67u91m98l 4122955285846

Kdo proboha chce méně aromatický a pálivý česnek? Nestačí prostě jen koupit ten levný čínský?

+16/0
24.3.2016 0:27

L76u36d89v91í62k 36G81a88j28d28o63š86í27k 2135213464602

Použití česneku, který má trochu "zlomenou" palčivost je v kulinářství na každém kroku. Na tom není nic zvláštního.

0/0
24.3.2016 14:42







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.