Diskuze

Tajný tip, jak upravit česnek, aby tolik nepálil, se jmenuje citron

Aby začal česnek pálit a čpět, musí u něj dojít k porušení jednotlivých buněk. Platí také, že čím víc se jich poruší, tím víc je česnek pálivý. Z čehož vyplývá, že způsobem kuchyňské úpravy lze palčivost regulovat. Kuchař Kenji López-Alt přichází s další metodou: zápach česneku minimalizuje citronem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když nechci pálivý česnek tak si koupím nějaký rádoby česnek jiný.Pálivý si kupuju pouze od toho kdo ho pěstuje a už ho mám ověřen.

0 0
možnosti

Proč omezovat lahodnost česneku;-D;-D;-DRv

0 0
možnosti

Výborný nápad.

Má to akorát jednu vadu, že je pak česnek kyselý.

Přitom pokud někomu vadí příliš silné aroma česneku, stačí ho na 10 vteřin strčit do mikrovlnky.

Proč to dělat jednoduše, když to jde i složitě, že?

1 0
možnosti

D36a82n 72M30a21c

24. 3. 2016 9:13

A proč koření česnekem, když jí vadí česnek? Článek jsem nečetl, už nadpis je hovadina, stejná jako když si vegani dělají veganské párky, řízky apod.

4 0
možnosti

Idnes už rezignoval na spisovnou češtinu?

0 0
možnosti

Jak z česneku udělat hmotu, která česnekem nebude. Užitečné, snad přijdou i rady aby cukr nesladil a citron nebyl kyselý:-)

11 0
možnosti

Ale ta chut cesneku tam porad je, odstranite spise stiplavost. Jasne ze to clovek nevyuzije na bramboraky, na ne si rada nandam cerstvy cesnek, ale vyzkousela jsem ten recept na hummus a bylo to dokonale.

0 0
možnosti

D64e31n71i32s 93H60u89m12l

24. 3. 2016 0:27

Kdo proboha chce méně aromatický a pálivý česnek? Nestačí prostě jen koupit ten levný čínský?

16 0
možnosti

Použití česneku, který má trochu "zlomenou" palčivost je v kulinářství na každém kroku. Na tom není nic zvláštního.

0 0
možnosti