Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Michelinský šéfkuchař: učně na praxi neberu, vaření je často nebaví

Mladý kuchař Filip Šulc mapuje evropské michelinské restaurace tak, že v nich postupně absolvuje stáže, aby se přiučil pro svou budoucí profesní kariéru. V Praze se zastavil u šéfkuchaře české michelinské restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise Oldřicha Sahajdáka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P54e20t72r 78V76e52s19e55l39ý 6581576569260

Tak jistě si to své obdivovatele najde. Já si nepotřebuji na nic hrát, ani nic dokazovat. Jsem šťastný u stolu kde je rodina, děti a doma s láskou uvařené klasické jídlo. Na návštěva "tohoto" bych neviděl žádnou přidanou hodnotu, nic co by mě lákalo ani co by mě obohatilo.

0/0
24.4.2016 6:52

K42a75r24e23l 47N31o38v69o79t69n34ý 4616820685395

Pěkné. Jen by mě docela zajímalo, kde bere motivaci k tomu být pořád na vrcholu kvality, stále se snažit o co nejlepší výsledky, když má pořád plno, a to hodně dopředu. Nemyslím to nijak zle či ironicky, jen si myslím, že motivace vzniká, když je nějaký cíl, a ten byl v této restauraci již dosažen.

0/0
20.4.2016 11:55

P35e54t10r 24S60p76a71t62z33i85e45r68e47r 7324402495894

tak třeba je motivací to, být stále na vrcholu...pokud by ji přestal mít tak spadne mezi ty ostatní a to nechce..takže dlouhodobý cíl je to, být stále nejlepší. :-)

0/0
20.4.2016 12:11

B53e13n 71P32a88v11k48a 1917273337741

splátka úvěrů? ;-D

+2/0
20.4.2016 13:35

P49e48t26r 92S83p79a29t83z58i42e94r48e69r 7234892375124

takto podle mne má vypadat správná restaurace. Do té klidně rád zajdu a nemám problém dát za jídlo tolik kolik chtějí. Jelikož vím, že se jedná o kvalitu a ne něco z friťáku za 30 kč. Ale samozřejmě, že to není na každodenní stravování. :-)

+5/0
20.4.2016 11:37

A61l90e47š 48J30a43v17ů79r95e16k 2462529600320

Máme pravidlo, že po třech dnech si každý musí vzít minimálně jeden den dovolené

*-----------------

fakt dovolené ?

+3/0
20.4.2016 10:57
Foto

D43a53v96i22d 84S68c51h84n67e12b55e90r57g57e63r 9115198973733

V gastronomii to funguje trošku jinak, jelikož se nedělají osmičky, ale jste v práci minimálně dvanáct až šestnáct hodin, proto se funguje krátkým dlouhým týdnem, my tomu teda říkáme volno, dovolená vypadá trošku jinak.

+1/0
20.4.2016 11:23

B46e39n 35P84a35v29k14a 1187223867721

Pěkný rozhovorR^

+3/0
20.4.2016 10:57
Foto

D82a40v96i19d 61S94c72h10n15e67b59e76r33g45e91r 9395848593263

Tak učni to je epizoda sama pro sebe, mě jich pod rukama prošlo více jak sto a dalo se říct tak o pěti max deseti že jednou budou schopni vařit a bavilo je to. A přitom jsem učně pouštěl ke všemu aby nedopadli jak já kdy naše pracovní náplň byla nadobí a loupání zeleniny, ale k té práci to patří a každý učeň by tím měl projít, ale ne že to bude náplň na celý první rok. Miloval jsem odpovědi na otázku proč jsi se šel učit kuchařem, odpovědi stylu "jsem blbej" "naši říkají že na nic jiného nemám" "nikde jinde by mě nechtěli" atd.. a ani šlo v tom člověku vzbudit zájem o tu práci tak že to pak bylo těžké, navíc chodit do práce na sedmou ráno, to byl člověk rád když mu z pěti učňů přisli dva.

+2/0
20.4.2016 10:25

Z93d96e47n78ě24k 91H17a67n70z92l 1791606392974

To jsou mega porce

+1/0
20.4.2016 9:18

M93i28l24a92n 47K95l67o38u18č92e16k 9864627129496

V takové restauraci je těch chodů třeba 11, pokud byste měl každou porci jako své oblíbené sloní ucho s hromadou hranolek, jistě byste jich 11 nesnědl.

+10/0
20.4.2016 9:50

P42a89v29e58l 94J91e74ř44á61b81e27k 7531372114177

Nám, co jsme zvyklí na "Stravu komisaře Rexe" - tj, houska ke salámem, těžko vysvětlíte, jak vypadá oběd, večeře s 11 chody.

Víc si ale představíme večeři s tlačenkou a tuctem piv, kterou si dáme s 11 Chody.

+3/0
20.4.2016 10:13

I34v16o 29M78a38r26h77o45u46l 7635587653877

Takže vy si dáte na večeři tlačenku a 12 piv a k tomu dalších 11 piv značky Chod? Celkem tedy 23 piv na večeři? Máte můj obdiv 8-o

+2/0
20.4.2016 10:58

I54v72o 37M38a15r27h37o12u60l 7125437153297

Takže vy si dáte na večeři tlačenku a 12 piv a k tomu dalších 11 piv značky Chod? Celkem tedy 23 piv na večeři? Máte můj obdiv 8-o

+1/0
20.4.2016 10:58

J82a62n 20K30r51a39l 8363115683984

a pak jde na jedno do hospy;-D

+1/0
20.4.2016 11:48

Z64d53e82n93ě46k 36H85a89n88z54l 1871486192734

Z rovna u mě by jste se spletl,ja sním všechno a hodně

+1/0
20.4.2016 11:30

P58e77t17r 95M78a42l92i72š65k41a 6121305621953

To je sice hezké, že jich je 11 ale dát 300 Kč za "umaštěný talíř"

0/0
21.4.2016 10:54







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.