Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Michelinský šéfkuchař: učně na praxi neberu, vaření je často nebaví

Mladý kuchař Filip Šulc mapuje evropské michelinské restaurace tak, že v nich postupně absolvuje stáže, aby se přiučil pro svou budoucí profesní kariéru. V Praze se zastavil u šéfkuchaře české michelinské restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise Oldřicha Sahajdáka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P44e76t33r 88V48e79s93e36l15ý 6431956219260

Tak jistě si to své obdivovatele najde. Já si nepotřebuji na nic hrát, ani nic dokazovat. Jsem šťastný u stolu kde je rodina, děti a doma s láskou uvařené klasické jídlo. Na návštěva "tohoto" bych neviděl žádnou přidanou hodnotu, nic co by mě lákalo ani co by mě obohatilo.

0/0
24.4.2016 6:52

K58a71r77e44l 31N74o49v81o21t71n68ý 4466110855485

Pěkné. Jen by mě docela zajímalo, kde bere motivaci k tomu být pořád na vrcholu kvality, stále se snažit o co nejlepší výsledky, když má pořád plno, a to hodně dopředu. Nemyslím to nijak zle či ironicky, jen si myslím, že motivace vzniká, když je nějaký cíl, a ten byl v této restauraci již dosažen.

0/0
20.4.2016 11:55

P78e60t94r 60S10p42a29t48z26i58e53r43e72r 7464112785404

tak třeba je motivací to, být stále na vrcholu...pokud by ji přestal mít tak spadne mezi ty ostatní a to nechce..takže dlouhodobý cíl je to, být stále nejlepší. :-)

0/0
20.4.2016 12:11

B98e75n 42P89a74v69k21a 1797563437331

splátka úvěrů? ;-D

+2/0
20.4.2016 13:35

P15e64t51r 46S92p54a56t54z47i44e20r82e38r 7334612845774

takto podle mne má vypadat správná restaurace. Do té klidně rád zajdu a nemám problém dát za jídlo tolik kolik chtějí. Jelikož vím, že se jedná o kvalitu a ne něco z friťáku za 30 kč. Ale samozřejmě, že to není na každodenní stravování. :-)

+5/0
20.4.2016 11:37

A41l76e44š 19J91a37v47ů35r52e58k 2132909820800

Máme pravidlo, že po třech dnech si každý musí vzít minimálně jeden den dovolené

*-----------------

fakt dovolené ?

+3/0
20.4.2016 10:57
Foto

D53a98v95i43d 60S17c16h49n27e89b55e40r94g87e91r 9145668233833

V gastronomii to funguje trošku jinak, jelikož se nedělají osmičky, ale jste v práci minimálně dvanáct až šestnáct hodin, proto se funguje krátkým dlouhým týdnem, my tomu teda říkáme volno, dovolená vypadá trošku jinak.

+1/0
20.4.2016 11:23

B43e48n 79P97a23v22k37a 1147213497951

Pěkný rozhovorR^

+3/0
20.4.2016 10:57
Foto

D53a63v64i62d 66S83c42h89n10e76b70e90r58g54e63r 9605418583423

Tak učni to je epizoda sama pro sebe, mě jich pod rukama prošlo více jak sto a dalo se říct tak o pěti max deseti že jednou budou schopni vařit a bavilo je to. A přitom jsem učně pouštěl ke všemu aby nedopadli jak já kdy naše pracovní náplň byla nadobí a loupání zeleniny, ale k té práci to patří a každý učeň by tím měl projít, ale ne že to bude náplň na celý první rok. Miloval jsem odpovědi na otázku proč jsi se šel učit kuchařem, odpovědi stylu "jsem blbej" "naši říkají že na nic jiného nemám" "nikde jinde by mě nechtěli" atd.. a ani šlo v tom člověku vzbudit zájem o tu práci tak že to pak bylo těžké, navíc chodit do práce na sedmou ráno, to byl člověk rád když mu z pěti učňů přisli dva.

+2/0
20.4.2016 10:25

Z48d90e88n16ě48k 42H72a11n82z30l 1331126942104

To jsou mega porce

+1/0
20.4.2016 9:18

M30i45l91a75n 42K31l18o71u76č22e16k 9714567309526

V takové restauraci je těch chodů třeba 11, pokud byste měl každou porci jako své oblíbené sloní ucho s hromadou hranolek, jistě byste jich 11 nesnědl.

+10/0
20.4.2016 9:50

P59a61v94e55l 77J10e15ř63á56b25e29k 7921822594687

Nám, co jsme zvyklí na "Stravu komisaře Rexe" - tj, houska ke salámem, těžko vysvětlíte, jak vypadá oběd, večeře s 11 chody.

Víc si ale představíme večeři s tlačenkou a tuctem piv, kterou si dáme s 11 Chody.

+3/0
20.4.2016 10:13

I76v74o 75M89a38r18h70o83u98l 7365347763247

Takže vy si dáte na večeři tlačenku a 12 piv a k tomu dalších 11 piv značky Chod? Celkem tedy 23 piv na večeři? Máte můj obdiv 8-o

+2/0
20.4.2016 10:58

I76v98o 76M84a52r57h32o68u37l 7565267983257

Takže vy si dáte na večeři tlačenku a 12 piv a k tomu dalších 11 piv značky Chod? Celkem tedy 23 piv na večeři? Máte můj obdiv 8-o

+1/0
20.4.2016 10:58

J81a44n 60K22r37a35l 2210171454416

a pak jde na jedno do hospy;-D

+1/0
20.4.2016 11:48

Z94d65e91n43ě87k 76H94a28n52z32l 1891866572484

Z rovna u mě by jste se spletl,ja sním všechno a hodně

+1/0
20.4.2016 11:30

P44e50t34r 36M10a48l28i59š90k22a 6361355331853

To je sice hezké, že jich je 11 ale dát 300 Kč za "umaštěný talíř"

0/0
21.4.2016 10:54





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.