Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Michelinský šéfkuchař: učně na praxi neberu, vaření je často nebaví

Mladý kuchař Filip Šulc mapuje evropské michelinské restaurace tak, že v nich postupně absolvuje stáže, aby se přiučil pro svou budoucí profesní kariéru. V Praze se zastavil u šéfkuchaře české michelinské restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise Oldřicha Sahajdáka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P13e92t78r 35V28e64s34e76l90ý 6981826349290

Tak jistě si to své obdivovatele najde. Já si nepotřebuji na nic hrát, ani nic dokazovat. Jsem šťastný u stolu kde je rodina, děti a doma s láskou uvařené klasické jídlo. Na návštěva "tohoto" bych neviděl žádnou přidanou hodnotu, nic co by mě lákalo ani co by mě obohatilo.

0/0
24.4.2016 6:52

K88a92r49e25l 80N87o24v10o63t14n35ý 4116350445165

Pěkné. Jen by mě docela zajímalo, kde bere motivaci k tomu být pořád na vrcholu kvality, stále se snažit o co nejlepší výsledky, když má pořád plno, a to hodně dopředu. Nemyslím to nijak zle či ironicky, jen si myslím, že motivace vzniká, když je nějaký cíl, a ten byl v této restauraci již dosažen.

0/0
20.4.2016 11:55

P78e10t76r 48S78p13a33t59z28i16e33r20e68r 7244342225214

tak třeba je motivací to, být stále na vrcholu...pokud by ji přestal mít tak spadne mezi ty ostatní a to nechce..takže dlouhodobý cíl je to, být stále nejlepší. :-)

0/0
20.4.2016 12:11

B77e25n 98P80a64v16k25a 1327543487871

splátka úvěrů? ;-D

+2/0
20.4.2016 13:35

P52e33t91r 29S27p97a89t32z44i54e26r64e42r 7304192565774

takto podle mne má vypadat správná restaurace. Do té klidně rád zajdu a nemám problém dát za jídlo tolik kolik chtějí. Jelikož vím, že se jedná o kvalitu a ne něco z friťáku za 30 kč. Ale samozřejmě, že to není na každodenní stravování. :-)

+5/0
20.4.2016 11:37

A55l84e39š 91J23a86v56ů28r17e96k 2452709320560

Máme pravidlo, že po třech dnech si každý musí vzít minimálně jeden den dovolené

*-----------------

fakt dovolené ?

+3/0
20.4.2016 10:57
Foto

D58a83v70i75d 82S40c89h50n26e43b89e75r69g61e60r 9655608543583

V gastronomii to funguje trošku jinak, jelikož se nedělají osmičky, ale jste v práci minimálně dvanáct až šestnáct hodin, proto se funguje krátkým dlouhým týdnem, my tomu teda říkáme volno, dovolená vypadá trošku jinak.

+1/0
20.4.2016 11:23

B47e75n 69P18a95v38k45a 1457103207101

Pěkný rozhovorR^

+3/0
20.4.2016 10:57
Foto

D54a60v21i96d 67S79c70h54n35e25b86e15r67g95e11r 9465278943673

Tak učni to je epizoda sama pro sebe, mě jich pod rukama prošlo více jak sto a dalo se říct tak o pěti max deseti že jednou budou schopni vařit a bavilo je to. A přitom jsem učně pouštěl ke všemu aby nedopadli jak já kdy naše pracovní náplň byla nadobí a loupání zeleniny, ale k té práci to patří a každý učeň by tím měl projít, ale ne že to bude náplň na celý první rok. Miloval jsem odpovědi na otázku proč jsi se šel učit kuchařem, odpovědi stylu "jsem blbej" "naši říkají že na nic jiného nemám" "nikde jinde by mě nechtěli" atd.. a ani šlo v tom člověku vzbudit zájem o tu práci tak že to pak bylo těžké, navíc chodit do práce na sedmou ráno, to byl člověk rád když mu z pěti učňů přisli dva.

+2/0
20.4.2016 10:25

Z51d46e89n22ě84k 80H87a74n74z46l 1461946892404

To jsou mega porce

+1/0
20.4.2016 9:18

M26i88l39a64n 71K93l79o93u15č28e42k 9594707119226

V takové restauraci je těch chodů třeba 11, pokud byste měl každou porci jako své oblíbené sloní ucho s hromadou hranolek, jistě byste jich 11 nesnědl.

+10/0
20.4.2016 9:50

P94a90v28e49l 41J67e62ř63á48b36e26k 7781142954177

Nám, co jsme zvyklí na "Stravu komisaře Rexe" - tj, houska ke salámem, těžko vysvětlíte, jak vypadá oběd, večeře s 11 chody.

Víc si ale představíme večeři s tlačenkou a tuctem piv, kterou si dáme s 11 Chody.

+3/0
20.4.2016 10:13

I88v30o 96M74a51r17h71o81u55l 7105877573407

Takže vy si dáte na večeři tlačenku a 12 piv a k tomu dalších 11 piv značky Chod? Celkem tedy 23 piv na večeři? Máte můj obdiv 8-o

+2/0
20.4.2016 10:58

I70v78o 34M20a85r62h78o54u28l 7545577713627

Takže vy si dáte na večeři tlačenku a 12 piv a k tomu dalších 11 piv značky Chod? Celkem tedy 23 piv na večeři? Máte můj obdiv 8-o

+1/0
20.4.2016 10:58

J34a90n 37K55r25a74l 2960961394226

a pak jde na jedno do hospy;-D

+1/0
20.4.2016 11:48

Z62d94e59n15ě33k 18H72a49n53z20l 1321916682114

Z rovna u mě by jste se spletl,ja sním všechno a hodně

+1/0
20.4.2016 11:30

P16e91t51r 27M62a69l74i49š12k87a 6811795541983

To je sice hezké, že jich je 11 ale dát 300 Kč za "umaštěný talíř"

0/0
21.4.2016 10:54







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.