Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Mouka, máslo, cibule, slanina a můžete se šéfem grilovat po francouzsku

Už jste někdy pekli na grilu francouzský koláč neboli quiche? Zkuste si to podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M28i42l18o51š 77K83o89v51a31č 7855798516370

Kritizuje svíčkovou a sám delá težká jídla,samej vejpek a vejvar, to žídek to byl jiný kuchar kvalita ,jenže neumel tak drzo kecat jako tento tak ho nedávaj.

0/0
6.6.2016 12:14

M92i32l80o46š 24K36o86v34a57č 7785798346350

Všechno jeho umení je založeno na silném vyvaru a výpeku, šidí na mase a misto toho tam dáva ten výpek.

0/0
6.6.2016 11:45

M47i65l96o58š 27K81o41v21a67č 7205808446410

aby restauratéri vydelali tak je to učí a na zákazníka kašle.

0/0
6.6.2016 12:15
Foto

I26v25o 46C23h58u10d27o97b93a 9390956111384

recept alá Láď Hruška;-D;-D;-D

0/−3
5.6.2016 10:27
Foto

J76i63ř63í 93I83n39c71z53é58d52y 2844335371619

opet menu pro bezdomovce ala pizza. Mouka, tuk, vejce a sadlo. Vyrobni cena 35 Kc. Se divim, ze to jeste nekoho nenapadlo vyrabet a prodavat mrazene v Kauflandu.;-D

0/−2
5.6.2016 9:18

K69l95á81r63a 69T65r78n93k69o19v20á 3644309344179

Co je na quiche Polreichovo? Tradiční recepty jsou léty osvědčené.

+2/0
4.6.2016 12:57

J48o71s67e61f 25R52i64c57h14t26e95r 9156695727663

Vynikající, banálně jednoduchý jídlo. Tohle jsou přesně věci, který mi v Česku chybí.

+1/−1
4.6.2016 10:51

J93a37n 34K72a64n37t 9971578428403

Souhlasim, vyborne jednoduché jidlo pro milovniky uzeného (maso, slanina), coz neni ale muj pripad. Za vice nez 30 let zivota ve Francii jsem si témer 99% francouzske kuchyne bez problému adoptoval az na tuto "Quiche lorraine" a ryzi na sladko...Ale podobny recept, pokud je v nem neuzena sunka nebo jiné neuzené maso si s radosti vychutnam !

0/0
4.6.2016 12:00

K72l96á68r92a 83T73r73n50k28o50v13á 3234659744469

No nevím, je to sice skvělé, ale bohužel samý tuk. Banálně jednoduchých je většina jídel české venkovské kuchyně.

+1/−2
4.6.2016 12:53

M26a41r34t59i53n 68J73i34r96o52u26s36e94k 7606515205728

Naštěstí žádný cukr. A o tom to je. V cukru není NIC. V tuku jsou aspoň vitamíny.

0/−1
5.6.2016 0:45
Foto

P20ř29e84m79y67s87l 20Č41e32j41p 8288547258896

Děláte, jako kdyby se v českých koláčích válelo kilo cukru ... tuk je sice hezký, ale v žaludečním systému hůře stravitelný ... vše má něco.

+1/−1
5.6.2016 8:14

K23l68á97r28a 21T66r33n82k86o14v32á 3444959414569

Ve slaném koláči skutečně moc cukru nenajdete. Je ale překvapivé, že koláč doporučuje kuchař, kterému se svíčková zdá příliš tučná. V těstu je třetina másla, cibule se zalévá smetanou a je smíchaná se slaninou. Ve svíčkové je pouze ta smetana, samá zelenina a nemusí se ani špikovat.

+1/0
5.6.2016 10:25

K46a54t66e97ř92i50n55a 54V61a46š72á45k48o21v45á 5421152529365

treba rizoto, jednoducha polivka, opeceny brambory, testoviny se syrem, atp. To jsou ty, ktery me napadly behem par vterin....bohuzel, dneska je kazdy preplacava smetanou a uzeninama...ja si vicemene banalni jidlo z ceskych surovin delam temer kazdy den.

To, co se dneska povazuje za standardni ceskou kuchyni, byvalo spis vyjimecne jidlo - jednou do tydne v nedeli nebo jeste mene, jen o svatcich.

+1/−3
4.6.2016 15:16

J35o22s36e62f 33R98i16c85h46t96e75r 9446535247983

Rizoto a teštoviny se sýrem jsou česká kuchyně? Mně spíš vadí že když zajdu do pekárny tak tam zdaleka nic jako quiche apod. nenajdu. Vrcholem českýho pekařskýho umění je houska zapečená se sýrem a slaninou - říkají tomu "anglický rohlík" apod.

+3/0
4.6.2016 22:04

T75o93m73á86š 27L96u72d22v52í66k 5730928863436

Pokud u vás v pekárně říkají zapečené housce rohlík, tak radím chodit jinam.

+3/0
4.6.2016 22:51

K74l67á89r38a 53T15r30n33k28o14v74á 3924439684189

Škubánky, nudle s tvarohem, brambory na loupačku, lepenice, houbová polévka, bramborová polévka, kyselo, cibulačka...

0/0
5.6.2016 10:35

K63a70t38e90ř34i22n69a 47V41a64š19á38k49o23v20á 5651342229985

ano, kdyz jsem byla mala, bylo to soucasti nasi bezne kuchyne..se zeleninou a syrem.Proste jednoducha jidla, hotova do pul hodky. Jasne, ze to neni puvodem ceske, ale davno to tu zdomacnelo.

Ja osobne takovehle pecivo moc nejim a rozhodne to pro me neni zdrava presnidavka. A quiche je daleko narocnejsi i co do pripravy, i co do kalorii. Vsak si to doma zkuste.

0/0
5.6.2016 11:56





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.