Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Mouka, máslo, cibule, slanina a můžete se šéfem grilovat po francouzsku

Už jste někdy pekli na grilu francouzský koláč neboli quiche? Zkuste si to podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M82i49l62o88š 76K80o35v31a14č 7215168536580

Kritizuje svíčkovou a sám delá težká jídla,samej vejpek a vejvar, to žídek to byl jiný kuchar kvalita ,jenže neumel tak drzo kecat jako tento tak ho nedávaj.

0/0
6.6.2016 12:14

M94i28l34o75š 10K94o87v41a39č 7105738836690

Všechno jeho umení je založeno na silném vyvaru a výpeku, šidí na mase a misto toho tam dáva ten výpek.

0/0
6.6.2016 11:45

M62i69l77o19š 91K55o68v28a30č 7855868766310

aby restauratéri vydelali tak je to učí a na zákazníka kašle.

0/0
6.6.2016 12:15
Foto

I35v78o 40C24h80u74d97o84b57a 9460776601574

recept alá Láď Hruška;-D;-D;-D

0/−3
5.6.2016 10:27
Foto

J45i98ř52í 48I87n14c17z83é71d60y 2364125231979

opet menu pro bezdomovce ala pizza. Mouka, tuk, vejce a sadlo. Vyrobni cena 35 Kc. Se divim, ze to jeste nekoho nenapadlo vyrabet a prodavat mrazene v Kauflandu.;-D

0/−2
5.6.2016 9:18

K76l96á47r87a 33T73r62n62k98o85v91á 3194719214149

Co je na quiche Polreichovo? Tradiční recepty jsou léty osvědčené.

+2/0
4.6.2016 12:57

J33o10s58e43f 19R69i75c81h96t81e68r 9466625277143

Vynikající, banálně jednoduchý jídlo. Tohle jsou přesně věci, který mi v Česku chybí.

+1/−1
4.6.2016 10:51

J22a67n 75K17a18n59t 9971888378833

Souhlasim, vyborne jednoduché jidlo pro milovniky uzeného (maso, slanina), coz neni ale muj pripad. Za vice nez 30 let zivota ve Francii jsem si témer 99% francouzske kuchyne bez problému adoptoval az na tuto "Quiche lorraine" a ryzi na sladko...Ale podobny recept, pokud je v nem neuzena sunka nebo jiné neuzené maso si s radosti vychutnam !

0/0
4.6.2016 12:00

K81l45á53r61a 95T93r44n71k67o36v35á 3524789874299

No nevím, je to sice skvělé, ale bohužel samý tuk. Banálně jednoduchých je většina jídel české venkovské kuchyně.

+1/−2
4.6.2016 12:53

M10a24r50t15i63n 36J10i45r93o72u34s43e63k 7136535355208

Naštěstí žádný cukr. A o tom to je. V cukru není NIC. V tuku jsou aspoň vitamíny.

0/−1
5.6.2016 0:45
Foto

P31ř59e37m33y32s30l 11Č87e33j74p 8948897778696

Děláte, jako kdyby se v českých koláčích válelo kilo cukru ... tuk je sice hezký, ale v žaludečním systému hůře stravitelný ... vše má něco.

+1/−1
5.6.2016 8:14

K87l86á87r17a 45T57r82n72k56o80v10á 3584879714609

Ve slaném koláči skutečně moc cukru nenajdete. Je ale překvapivé, že koláč doporučuje kuchař, kterému se svíčková zdá příliš tučná. V těstu je třetina másla, cibule se zalévá smetanou a je smíchaná se slaninou. Ve svíčkové je pouze ta smetana, samá zelenina a nemusí se ani špikovat.

+1/0
5.6.2016 10:25

K80a68t23e11ř25i31n29a 60V95a77š93á49k27o39v61á 5151542269135

treba rizoto, jednoducha polivka, opeceny brambory, testoviny se syrem, atp. To jsou ty, ktery me napadly behem par vterin....bohuzel, dneska je kazdy preplacava smetanou a uzeninama...ja si vicemene banalni jidlo z ceskych surovin delam temer kazdy den.

To, co se dneska povazuje za standardni ceskou kuchyni, byvalo spis vyjimecne jidlo - jednou do tydne v nedeli nebo jeste mene, jen o svatcich.

+1/−3
4.6.2016 15:16

J55o75s94e18f 77R36i57c12h55t32e72r 9416385367523

Rizoto a teštoviny se sýrem jsou česká kuchyně? Mně spíš vadí že když zajdu do pekárny tak tam zdaleka nic jako quiche apod. nenajdu. Vrcholem českýho pekařskýho umění je houska zapečená se sýrem a slaninou - říkají tomu "anglický rohlík" apod.

+3/0
4.6.2016 22:04

T16o80m88á62š 47L68u36d91v38í50k 5180658433946

Pokud u vás v pekárně říkají zapečené housce rohlík, tak radím chodit jinam.

+3/0
4.6.2016 22:51

K75l55á42r84a 35T15r15n72k14o32v87á 3724269154729

Škubánky, nudle s tvarohem, brambory na loupačku, lepenice, houbová polévka, bramborová polévka, kyselo, cibulačka...

0/0
5.6.2016 10:35

K14a62t20e90ř86i55n33a 64V62a64š76á29k82o65v67á 5691702249175

ano, kdyz jsem byla mala, bylo to soucasti nasi bezne kuchyne..se zeleninou a syrem.Proste jednoducha jidla, hotova do pul hodky. Jasne, ze to neni puvodem ceske, ale davno to tu zdomacnelo.

Ja osobne takovehle pecivo moc nejim a rozhodne to pro me neni zdrava presnidavka. A quiche je daleko narocnejsi i co do pripravy, i co do kalorii. Vsak si to doma zkuste.

0/0
5.6.2016 11:56







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.