Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Mouka, máslo, cibule, slanina a můžete se šéfem grilovat po francouzsku

Už jste někdy pekli na grilu francouzský koláč neboli quiche? Zkuste si to podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M11i96l20o50š 74K72o95v74a50č 7475368326900

Kritizuje svíčkovou a sám delá težká jídla,samej vejpek a vejvar, to žídek to byl jiný kuchar kvalita ,jenže neumel tak drzo kecat jako tento tak ho nedávaj.

0/0
6.6.2016 12:14

M86i59l52o31š 86K98o67v17a14č 7415808886820

Všechno jeho umení je založeno na silném vyvaru a výpeku, šidí na mase a misto toho tam dáva ten výpek.

0/0
6.6.2016 11:45

M65i52l35o51š 16K20o59v25a33č 7505598966820

aby restauratéri vydelali tak je to učí a na zákazníka kašle.

0/0
6.6.2016 12:15
Foto

I22v66o 71C85h97u39d95o40b34a 9390746511944

recept alá Láď Hruška;-D;-D;-D

0/−3
5.6.2016 10:27
Foto

J28i48ř48í 43I89n16c19z92é83d23y 2194975221849

opet menu pro bezdomovce ala pizza. Mouka, tuk, vejce a sadlo. Vyrobni cena 35 Kc. Se divim, ze to jeste nekoho nenapadlo vyrabet a prodavat mrazene v Kauflandu.;-D

0/−2
5.6.2016 9:18

K26l80á37r43a 29T79r37n11k83o94v46á 3684939894529

Co je na quiche Polreichovo? Tradiční recepty jsou léty osvědčené.

+2/0
4.6.2016 12:57

J68o21s10e21f 41R68i63c95h84t11e25r 9176765127733

Vynikající, banálně jednoduchý jídlo. Tohle jsou přesně věci, který mi v Česku chybí.

+1/−1
4.6.2016 10:51

J87a72n 88K41a83n55t 9181578478173

Souhlasim, vyborne jednoduché jidlo pro milovniky uzeného (maso, slanina), coz neni ale muj pripad. Za vice nez 30 let zivota ve Francii jsem si témer 99% francouzske kuchyne bez problému adoptoval az na tuto "Quiche lorraine" a ryzi na sladko...Ale podobny recept, pokud je v nem neuzena sunka nebo jiné neuzené maso si s radosti vychutnam !

0/0
4.6.2016 12:00

K75l48á21r47a 58T93r69n50k97o92v70á 3494859224729

No nevím, je to sice skvělé, ale bohužel samý tuk. Banálně jednoduchých je většina jídel české venkovské kuchyně.

+1/−2
4.6.2016 12:53

M84a22r72t47i44n 78J21i93r17o91u72s79e31k 7116205835658

Naštěstí žádný cukr. A o tom to je. V cukru není NIC. V tuku jsou aspoň vitamíny.

0/−1
5.6.2016 0:45
Foto

P90ř63e92m60y87s57l 72Č63e66j22p 8178617748936

Děláte, jako kdyby se v českých koláčích válelo kilo cukru ... tuk je sice hezký, ale v žaludečním systému hůře stravitelný ... vše má něco.

+1/−1
5.6.2016 8:14

K11l48á55r71a 82T33r45n73k69o40v68á 3104529514129

Ve slaném koláči skutečně moc cukru nenajdete. Je ale překvapivé, že koláč doporučuje kuchař, kterému se svíčková zdá příliš tučná. V těstu je třetina másla, cibule se zalévá smetanou a je smíchaná se slaninou. Ve svíčkové je pouze ta smetana, samá zelenina a nemusí se ani špikovat.

+1/0
5.6.2016 10:25

K95a69t75e91ř59i64n29a 30V19a90š60á83k88o70v24á 5541802109405

treba rizoto, jednoducha polivka, opeceny brambory, testoviny se syrem, atp. To jsou ty, ktery me napadly behem par vterin....bohuzel, dneska je kazdy preplacava smetanou a uzeninama...ja si vicemene banalni jidlo z ceskych surovin delam temer kazdy den.

To, co se dneska povazuje za standardni ceskou kuchyni, byvalo spis vyjimecne jidlo - jednou do tydne v nedeli nebo jeste mene, jen o svatcich.

+1/−3
4.6.2016 15:16

J96o84s29e61f 64R22i82c66h27t29e90r 9576875727203

Rizoto a teštoviny se sýrem jsou česká kuchyně? Mně spíš vadí že když zajdu do pekárny tak tam zdaleka nic jako quiche apod. nenajdu. Vrcholem českýho pekařskýho umění je houska zapečená se sýrem a slaninou - říkají tomu "anglický rohlík" apod.

+3/0
4.6.2016 22:04

T24o20m20á91š 97L12u51d82v35í50k 5720428843886

Pokud u vás v pekárně říkají zapečené housce rohlík, tak radím chodit jinam.

+3/0
4.6.2016 22:51

K79l68á54r55a 70T50r70n97k83o55v40á 3934529464629

Škubánky, nudle s tvarohem, brambory na loupačku, lepenice, houbová polévka, bramborová polévka, kyselo, cibulačka...

0/0
5.6.2016 10:35

K90a71t68e36ř11i97n13a 39V70a89š48á98k82o77v77á 5391702199345

ano, kdyz jsem byla mala, bylo to soucasti nasi bezne kuchyne..se zeleninou a syrem.Proste jednoducha jidla, hotova do pul hodky. Jasne, ze to neni puvodem ceske, ale davno to tu zdomacnelo.

Ja osobne takovehle pecivo moc nejim a rozhodne to pro me neni zdrava presnidavka. A quiche je daleko narocnejsi i co do pripravy, i co do kalorii. Vsak si to doma zkuste.

0/0
5.6.2016 11:56







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.