Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vepřová žebra jsou hitem českých hospod. Udělejte si je doma za babku

Je to paradox. Vezmete to nejlevnější maso z pašíka, opečete a pak ho prodáte skoro tak draze jako steak z hovězího. Jenže tento koncept funguje jen tehdy, když si víte dobře rady s přípravou. Proto jsou restaurace, kam se na žebra chodí pomalu jako na sváteční jídlo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M60a43r54t28i97n 86V72o79j59á55č35e59k 9423757571256

my grilujeme hovězí žebra ,ale docela je zdražili šupáci

0/0
16.6.2016 19:30

T24o64m45á28š 42T27a87t30í52č61e15k 5490612360678

Katastrofa. Nemám slov. :-P:-P:-P:-P:-P

0/0
9.6.2016 23:58
Foto

M70i81r77o32s56l58a11v 37S44t58e85i45n91e40r 6738964913415

Čas je výhra. Sperribs potřebují sice několik hodin v marinádě, rozhodne však také několik hodin při teplotě pod 90°C , které ta žebírka změkčí.

+1/−1
9.6.2016 0:00

V24r32a80t52i18s13l43a55v 34K74a46l80i33c28h 3326875645771

Nesouhlasim, pecu na standartnich 180-215°C a po nejakem case se rozpadaji od kosti.Hodne zalezi na marinade - pouzivam zasadne med + chilli papricku cerstvou + dobrej lezak + nereknu a chlapi v hospode se po nich muzou utlouct. Problem na malych mestech je, ze se standartne zebra prodavaji jako odpad - tzn. zkracene kosti a minimum masa = nepouzitelne...

0/−1
9.6.2016 7:45

L63u52k10a66s 23N36e11m68e56c 7819940892784

Co je Sperribs? To je nějaká ryba?

0/0
9.6.2016 10:33

M63a22r17t46i14n 85P28o72s74p88í11š34i35l 8905621346677

to je nějaký světák který myslel Spare Ribs nebo Spareribs

+1/0
9.6.2016 13:16

P22e14t75r 95K43l48e41i56n 4190530518495

dal bych si. :)

+2/0
8.6.2016 23:00

M56a61t60o44u95š 81K68y26n80c28l 4114467141889

[>-] Hlavně to grilovací koření!

0/0
8.6.2016 21:36

D63a98n 42K86o45s48t43e88l68n90a23k 3826298724746

Maximalne za hodinu az dve? Diky za radu jak dlouho to musi byt v troube8-o

0/−2
8.6.2016 18:48

P88e93t42r 75G32r27i36v49a88l39s18k92ý 6182854939133

Jojo, za studentských let na Strahově na žebra jedině do Smíchovského radničního sklípku...... nálož super žeber tehdá za 115 vočí....

+2/0
8.6.2016 18:43

J38a90n 54P83a41d24l32o 7186123152671

už je to pár let zpátky, takže si nejsem jistej tím názvem, ale myslím, že jsme chodili do stejnýho podniku...a dávali k tomu ještě propečenou bagetku. Mňam :-)

0/0
8.6.2016 20:23

M92i68l30a23n 61M95u50s90i34l 4683691802705

Aspon pro fotku mohli pouzit nejakou dobrou horcici a ne nejlevnejsi svinstvo v plastu..

+2/−5
8.6.2016 18:13

S37t58a52n56i37s54l35a12v 74P86ř84i90b74y87l 1429748711336

myslíte, že ve Vaši broušené dóze bude něco jiného?

+19/−2
8.6.2016 18:16

M73a27r59t43i80n 68N26o55v96o66t93n68ý 7443685190835

Tak já osobně mám v kuchyni lepší zkušenosti s francouzskou nebo anglickou hořčicí.

0/−1
8.6.2016 20:27

P56e82t71r 74M80a56l79i64š27k80a 6451315861173

Podle ceny se rozhodně řídit nedá, bohužel.

+1/0
8.6.2016 19:55

E17r26i61k 44S95a63n20e92t77r82i40k 4808570670184

Aj kečup použil pomerne lacný.

0/0
8.6.2016 20:35

A15n52t25o80n90í41n 59S12e95b52e26r47a 7943258980339

Zrovna nedavno jsem cetl obsahy a nejvice rajcat bylo v jednom levnem plastovem. Mnohem vice.

0/0
9.6.2016 20:48

M93i68c88h58a76l 17M98i72l55l72e62r 9156872439982

nezalezi ani tolik na baleni horcice jako na jeji znacce.

Nam nejvic chutna svycarska/nemecka znacka Thomy, ale marne jsem ji v Cesku shanel.

0/0
16.6.2016 19:51

R98o21m56a22n 37B29a49j95e75r 2574243659905

Já takhle připravuji žebra z čápa.R^

+1/0
8.6.2016 16:57

I79v26a25n 77M78a58r46e22k 6674188402

Za "babku" ? ! To by napřed za tu "babku" musely být k mání ! Rv

0/−2
8.6.2016 15:25

M97i53c52h35a27l 77K54r23e61j52č27a 5358486136703

Vic osekana za 4kc/kg plnejsi za 19kc/kg. Ale jinak hodne me mrzi, ze jeden mistni velky reznik vsechny zebra udi (ceny 15,- 29,-a 45,-) :-( a uz se nemusi starat

0/0
8.6.2016 20:06

L14u53k71á23š 11Š62l50e17h92o39f57e84r 1363399965869

4 Kč/kg? Možná v nuceném výseku ;-) https://sortiment.makro.cz/cs/veprzebra-masita/166024p/

0/0
8.6.2016 22:55

M40i13c25h24a83l 75K24r77e97j13č10a 5138476626893

Nikoli. Kolin, konec slepe U kostelicka, rezn./uzen Kasardovi

0/0
15.6.2016 23:47

M76i74c17h54a92l 49F54r17a77n56z 7453593951692

mno, sehnat pořádná žebra, která nejsou jen ořezané kosti, to je věru umění...

+14/−2
8.6.2016 10:07

J91i28ř83í 64M65a85r32e32č87e85k 3379381932

Jak kde?

+2/0
8.6.2016 11:39

L24u97k61á47š 69Š39l48e79h20o28f83e13r 1463849945469

Masitá žebra mají často v Makru, několikrát jsem je koupil taky u dobrého řezníka...

+5/0
8.6.2016 14:19

M66i48c25h28a17l 15F83r26a47n81z 7753663531852

V Makru jsem na ně bohužel natrefil jen 2 x :-(

Dobrýho řezníka teda ještě musím líp pohledat :-)

0/0
9.6.2016 10:17

J31u26l63i54u39s 18C25h18a75l29o56u88p81k10a 4982619290111

A co mám dělat, když už žádnou "babku" nemám?

+3/0
8.6.2016 10:05
Foto

F36r85a31n46t21i20š85e19k 23H45r10a87b63a80l 3363349956668

Třeba Vám je prodají za dědka ;-)

+13/0
8.6.2016 12:36

M48i90l54o86š 30K57o72v95a70č 7275328836260

Takto vás šidí ti restauratéri ,masná rebra udelat tak aby to lechtalo jazyk a kde je výživová hodnota ,bílkoviny.

0/−9
8.6.2016 9:20
Foto

G85e61o73r40g67i63s 83F15a53s68u30l94i79s 1186863653

Já si počkám na recept na žebra od mistra Roberta Mikluše! Nějaké sr ačky za nula nula prdlačky od noname kuchařů ala Míra požívat nebudu! :-) :-)

+29/−2
8.6.2016 8:29

M74a62r57t13i41n 22N37o55v49o64t72n73ý 7253485680855

Jsem zvědavý, jaký final touch použije.

0/0
8.6.2016 20:16

M38i28r24o35s88l50a68v 69S22u61c94h32y 5340909500490

Žebra určitě nejsou nejlevnějším vepřovým masem. V obchodech bývají docela nechutně předražená - možná právě proto, jak výborně se hodí na grilování.

+19/0
8.6.2016 7:28

J84a40n 95R64i74c80h83t72e34r 5282892123905

deset až patnáct korun za kilo není zase tak moc...;-)

+1/−3
8.6.2016 14:15

M20i88r14o10s43l66a60v 93S61u75c33h93y 5860899780260

V obchodě? Tam jsem je dlouho neviděl pod 100 Kč/kg.

+2/−3
8.6.2016 16:24

M15i31l58a24n 33W87e84l52s14e21r 5562448508101

u nas jsou za dvacku, ale je na nich malo masa.

+1/−1
8.6.2016 18:15

M70i59c65h77a12l 72K90r32e90j33č88a 5548326636713

chodite do spatnych obchodu ...

0/0
8.6.2016 20:07

F69r86a90n14t56i29š96e41k 87J67o31s14e61f 8955325206267

zebra za cenu kotlet?

0/0
8.6.2016 22:17

L53u60k15á73š 38Š19l87e16h35o81f40e34r 1343779645309

15 korun za kilo? Za pořádně masitá žebra? To je dobrý vtip :-D

+5/0
8.6.2016 19:08

M79i43l33a65n 39Š92e80l73i28g76a 7201794673383

Mohl by, prosim, autor prozradit, kam chodi na kilovy hovezi steak za 200?

+18/0
8.6.2016 7:13

M36a68r23e71k 10B71u58r97z40a 7777131962307

Dobrý den, asi došlo k nedorozumění, srovnal jsem cenu v restauraci, například cenu za porci žeber například za 250 a dvacet deka steaku za 350

+9/0
8.6.2016 7:45
Foto

K46a65r17e62l 89M66o82u80r61e97k 9541864593791

Worcestershire

0/0
10.6.2016 12:07

L40u54k60a98s 17N47e95m55e70c 7209610762924

Jednak to není levný a taky se to nedá koupit.

+4/−5
8.6.2016 5:19

T71o81m12á54š 61B41r71y43k17n20a24r 1295237843572

v dobrém řeznictví to není zas až takovej problém .....

+13/0
8.6.2016 7:15
Foto

D73a69v68i84d 50K90o27m52á79r78e94k 3593340900938

Pravda. U nás v řeznictví kupujeme žebra do 30 Kč za kilo. Uzená o pár kaček dráž. Libový bůček s žebrama kolem 60 Kč za kilo. S kámošem si je děláme k pivu, je to fakt dobrota.

+2/0
8.6.2016 9:34

M96i10c22h72a21l 98F58r53a91n54z 7873453331442

uzený asi nebudou uzený, ale chemicky upravený ne? :-)))

+3/−3
8.6.2016 10:07

L46a78d93i62s48l80a11v 50K76v36a11s53n38i32č74k66a 1813477523225

Samozřejmě, ten udící kouř je co ?

0/0
8.6.2016 13:35

M23i23c17h49a72l 57F25r26a76n40z 7623553931182

no v hodně uzených jídel tam ten kouř je. Je ale bohužel nemálo potravin, kde to uzení je pouze o tom, že obarví maso a chuť tam dodají kouřovým aromatem. Tzn.kolem udírny to nejelo ani vedle obrázku. Klasicky to bývají uzená kolena

0/0
14.6.2016 12:40

L42u10k11a95s 85N19e92m55e33c 7849710672694

NIKDE v Brne nic takovyho neni. NIKDE!

0/−3
8.6.2016 11:19

T35o77m34á72š 49H91l20a30d32í70k 7537899899644

Zkus http://www.mikrofarma.cz/

+1/0
8.6.2016 13:09







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.