Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vepřová žebra jsou hitem českých hospod. Udělejte si je doma za babku

Je to paradox. Vezmete to nejlevnější maso z pašíka, opečete a pak ho prodáte skoro tak draze jako steak z hovězího. Jenže tento koncept funguje jen tehdy, když si víte dobře rady s přípravou. Proto jsou restaurace, kam se na žebra chodí pomalu jako na sváteční jídlo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M79a30r43t68i23n 55V19o27j77á87č16e30k 9223987261636

my grilujeme hovězí žebra ,ale docela je zdražili šupáci

0/0
16.6.2016 19:30

T11o21m53á94š 28T57a53t63í92č71e94k 5640832700178

Katastrofa. Nemám slov. :-P:-P:-P:-P:-P

0/0
9.6.2016 23:58
Foto

M64i76r12o80s77l27a23v 47S84t63e58i71n64e73r 6608584323575

Čas je výhra. Sperribs potřebují sice několik hodin v marinádě, rozhodne však také několik hodin při teplotě pod 90°C , které ta žebírka změkčí.

+1/−1
9.6.2016 0:00

V38r71a33t80i22s16l83a11v 85K24a59l62i46c32h 3226145455221

Nesouhlasim, pecu na standartnich 180-215°C a po nejakem case se rozpadaji od kosti.Hodne zalezi na marinade - pouzivam zasadne med + chilli papricku cerstvou + dobrej lezak + nereknu a chlapi v hospode se po nich muzou utlouct. Problem na malych mestech je, ze se standartne zebra prodavaji jako odpad - tzn. zkracene kosti a minimum masa = nepouzitelne...

0/−1
9.6.2016 7:45

L56u32k23a81s 33N93e39m56e43c 7929940902374

Co je Sperribs? To je nějaká ryba?

0/0
9.6.2016 10:33

M97a44r16t61i22n 77P92o53s31p68í70š42i22l 8605701146957

to je nějaký světák který myslel Spare Ribs nebo Spareribs

+1/0
9.6.2016 13:16

P35e42t60r 56K22l19e10i16n 4570500578285

dal bych si. :)

+2/0
8.6.2016 23:00

M75a37t67o92u29š 67K34y47n87c15l 4524337431629

[>-] Hlavně to grilovací koření!

0/0
8.6.2016 21:36

D77a91n 23K61o60s27t94e72l87n97a65k 3946478864936

Maximalne za hodinu az dve? Diky za radu jak dlouho to musi byt v troube8-o

0/−2
8.6.2016 18:48

P51e21t70r 45G12r73i49v93a15l54s67k51ý 6462714869533

Jojo, za studentských let na Strahově na žebra jedině do Smíchovského radničního sklípku...... nálož super žeber tehdá za 115 vočí....

+2/0
8.6.2016 18:43

J54a14n 88P74a46d38l65o 7376943672581

už je to pár let zpátky, takže si nejsem jistej tím názvem, ale myslím, že jsme chodili do stejnýho podniku...a dávali k tomu ještě propečenou bagetku. Mňam :-)

0/0
8.6.2016 20:23

M42i94l14a30n 11M38u10s10i21l 4103211722275

Aspon pro fotku mohli pouzit nejakou dobrou horcici a ne nejlevnejsi svinstvo v plastu..

+2/−5
8.6.2016 18:13

S75t28a72n67i55s72l36a30v 51P36ř78i50b91y82l 1149768731426

myslíte, že ve Vaši broušené dóze bude něco jiného?

+19/−2
8.6.2016 18:16

M79a74r77t81i45n 71N59o63v30o45t42n85ý 7533425130765

Tak já osobně mám v kuchyni lepší zkušenosti s francouzskou nebo anglickou hořčicí.

0/−1
8.6.2016 20:27

P12e29t61r 46M63a37l21i85š15k73a 6621935311863

Podle ceny se rozhodně řídit nedá, bohužel.

+1/0
8.6.2016 19:55

E18r26i17k 33S46a39n47e11t49r90i32k 4828230720104

Aj kečup použil pomerne lacný.

0/0
8.6.2016 20:35

A16n92t91o96n58í78n 36S73e54b80e42r20a 7503698580669

Zrovna nedavno jsem cetl obsahy a nejvice rajcat bylo v jednom levnem plastovem. Mnohem vice.

0/0
9.6.2016 20:48

M84i10c36h23a54l 77M36i35l79l40e72r 9806602969722

nezalezi ani tolik na baleni horcice jako na jeji znacce.

Nam nejvic chutna svycarska/nemecka znacka Thomy, ale marne jsem ji v Cesku shanel.

0/0
16.6.2016 19:51

R15o38m71a41n 73B55a10j39e89r 2584463799585

Já takhle připravuji žebra z čápa.R^

+1/0
8.6.2016 16:57

I90v58a15n 89M97a30r72e25k 6374718722

Za "babku" ? ! To by napřed za tu "babku" musely být k mání ! Rv

0/−2
8.6.2016 15:25

M92i48c24h69a33l 98K95r11e73j30č44a 5478456406863

Vic osekana za 4kc/kg plnejsi za 19kc/kg. Ale jinak hodne me mrzi, ze jeden mistni velky reznik vsechny zebra udi (ceny 15,- 29,-a 45,-) :-( a uz se nemusi starat

0/0
8.6.2016 20:06

L34u21k54á36š 82Š63l29e89h55o30f48e24r 1753699985519

4 Kč/kg? Možná v nuceném výseku ;-) https://sortiment.makro.cz/cs/veprzebra-masita/166024p/

0/0
8.6.2016 22:55

M42i22c44h68a10l 62K60r24e30j35č47a 5828576276373

Nikoli. Kolin, konec slepe U kostelicka, rezn./uzen Kasardovi

0/0
15.6.2016 23:47

M69i52c61h88a84l 90F26r27a46n19z 7833943791762

mno, sehnat pořádná žebra, která nejsou jen ořezané kosti, to je věru umění...

+14/−2
8.6.2016 10:07

J78i56ř86í 96M59a45r94e13č27e51k 3649201902

Jak kde?

+2/0
8.6.2016 11:39

L74u68k43á92š 51Š71l71e31h85o16f26e46r 1613569315289

Masitá žebra mají často v Makru, několikrát jsem je koupil taky u dobrého řezníka...

+5/0
8.6.2016 14:19

M51i63c53h76a29l 50F57r67a36n70z 7303763341562

V Makru jsem na ně bohužel natrefil jen 2 x :-(

Dobrýho řezníka teda ještě musím líp pohledat :-)

0/0
9.6.2016 10:17

J58u70l43i35u15s 36C70h49a50l11o37u15p16k35a 4102909430971

A co mám dělat, když už žádnou "babku" nemám?

+3/0
8.6.2016 10:05
Foto

F43r56a95n33t23i56š47e97k 48H92r45a83b44a11l 3113189806698

Třeba Vám je prodají za dědka ;-)

+13/0
8.6.2016 12:36

M86i90l23o95š 22K24o91v13a35č 7275228526600

Takto vás šidí ti restauratéri ,masná rebra udelat tak aby to lechtalo jazyk a kde je výživová hodnota ,bílkoviny.

0/−9
8.6.2016 9:20
Foto

G11e69o38r43g35i23s 12F74a19s21u58l87i72s 1116573653

Já si počkám na recept na žebra od mistra Roberta Mikluše! Nějaké sr ačky za nula nula prdlačky od noname kuchařů ala Míra požívat nebudu! :-) :-)

+29/−2
8.6.2016 8:29

M52a69r15t34i91n 19N72o20v52o42t98n21ý 7973635430715

Jsem zvědavý, jaký final touch použije.

0/0
8.6.2016 20:16

M30i79r92o32s43l40a71v 73S55u56c84h25y 5130839620360

Žebra určitě nejsou nejlevnějším vepřovým masem. V obchodech bývají docela nechutně předražená - možná právě proto, jak výborně se hodí na grilování.

+19/0
8.6.2016 7:28

J28a12n 77R61i68c82h55t76e77r 5292702243705

deset až patnáct korun za kilo není zase tak moc...;-)

+1/−3
8.6.2016 14:15

M68i74r96o23s93l54a10v 79S77u72c30h35y 5740619270630

V obchodě? Tam jsem je dlouho neviděl pod 100 Kč/kg.

+2/−3
8.6.2016 16:24

M26i35l36a38n 24W57e71l44s41e93r 5682208208761

u nas jsou za dvacku, ale je na nich malo masa.

+1/−1
8.6.2016 18:15

M66i61c51h13a40l 85K25r49e16j70č67a 5818286326983

chodite do spatnych obchodu ...

0/0
8.6.2016 20:07

F88r48a56n79t24i59š65e53k 87J43o39s59e49f 8505595226167

zebra za cenu kotlet?

0/0
8.6.2016 22:17

L20u66k62á53š 68Š22l20e24h32o40f20e86r 1323539885899

15 korun za kilo? Za pořádně masitá žebra? To je dobrý vtip :-D

+5/0
8.6.2016 19:08

M26i19l93a78n 70Š62e95l51i11g84a 7581514513843

Mohl by, prosim, autor prozradit, kam chodi na kilovy hovezi steak za 200?

+18/0
8.6.2016 7:13

M88a65r30e18k 68B21u21r41z36a 7947861672137

Dobrý den, asi došlo k nedorozumění, srovnal jsem cenu v restauraci, například cenu za porci žeber například za 250 a dvacet deka steaku za 350

+9/0
8.6.2016 7:45
Foto

K45a43r23e77l 56M17o16u59r59e42k 9121214413951

Worcestershire

0/0
10.6.2016 12:07

L98u56k27a20s 34N64e79m87e34c 7969650322794

Jednak to není levný a taky se to nedá koupit.

+4/−5
8.6.2016 5:19

T30o14m97á61š 52B75r74y38k47n65a51r 1455727943772

v dobrém řeznictví to není zas až takovej problém .....

+13/0
8.6.2016 7:15
Foto

D81a16v69i75d 66K10o78m45á36r48e69k 3563780790628

Pravda. U nás v řeznictví kupujeme žebra do 30 Kč za kilo. Uzená o pár kaček dráž. Libový bůček s žebrama kolem 60 Kč za kilo. S kámošem si je děláme k pivu, je to fakt dobrota.

+2/0
8.6.2016 9:34

M34i53c58h50a82l 78F38r37a13n58z 7873303331282

uzený asi nebudou uzený, ale chemicky upravený ne? :-)))

+3/−3
8.6.2016 10:07

L78a54d82i29s16l92a56v 24K59v62a14s63n14i28č26k25a 1363157813685

Samozřejmě, ten udící kouř je co ?

0/0
8.6.2016 13:35

M84i87c20h29a45l 37F98r36a41n48z 7623503901252

no v hodně uzených jídel tam ten kouř je. Je ale bohužel nemálo potravin, kde to uzení je pouze o tom, že obarví maso a chuť tam dodají kouřovým aromatem. Tzn.kolem udírny to nejelo ani vedle obrázku. Klasicky to bývají uzená kolena

0/0
14.6.2016 12:40

L13u30k90a12s 95N59e56m40e96c 7439890302744

NIKDE v Brne nic takovyho neni. NIKDE!

0/−3
8.6.2016 11:19

T73o33m84á42š 72H92l28a46d20í68k 7937189859564

Zkus http://www.mikrofarma.cz/

+1/0
8.6.2016 13:09







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.