Diskuze

Indické chlebové placky si ke grilovanému masu upečte venku na kameni

Indové pečou placaté chlebové placky v peci zvané tandoor, vám na to postačí kámen na grilu. Není to nic složitého, základem těsta je obyčejná hladká mouka. A podávat ho můžete ke grilovanému masu i salátům třeba jako v Indii - místo příboru. Zdeněk Pohlreich ho peče k typicky indickému jehněčímu šašliku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P26e76t48r 39S49e28d46l74á32k

14. 6. 2016 15:05

šašlik je typické arménské jídlo. Ne Indické.

0 0
možnosti
Foto

V Indii je mléko drahá potravina, asi 8x dražší, než v Evropě. Je to výhradně buvolí mléko s 6% tuku. Proto se přidává jako luxus do čaje, ale v kuchyni se s ním moc nesetkáte.

Čapati jsou obilné placky podobné arabské pidě- chléb pečený na horké stěně pece.

0 0
možnosti

Ovšem tady je řeč o naan a ne o chapati.

0 0
možnosti

Tak tandióor ? Tieto placky sme jedávali u mojej starej mamy vždy keď sme došli na prázdniny . A naozaj nebola indka ,, žila pri Trnave . Ale ona to volala tak obyčajne - Deti napečen vám báleše ?! A tiež sa to dalo jesť na 100 spôsobov.

2 1
možnosti

Balíček droždí na čtvrt kila mouky? Proč tolik, proboha?

Ostatně, na něco tak primitovního je třeba speciální článek s receptem? Asi ano, hlavně že jsou za to peníze.

4 1
možnosti