Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Jablka a banány skladujte zvlášť, na maso jiné prkénko než na zeleninu

Lednice je dobrý sluha, ale musí se dodržovat několik zásad, jak potraviny v ní skladovat. Na otázky čtenářů odpovídala odbornice na bezpečnost potravin Hana Málková.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J43a45n 40V44í11t15e92k 3556793291530

Já hlupák. Vždycky dávám jabko do sáčku s banány, aby mi rychleji dozrály, asi bude lepší, když si ty banány budu kupovat o dva dny dřív.

+1/0
27.6.2016 22:50

A65l50e24š 57P30r50o28c81h73á24z71k31a 1669865255462

Mám jedno prkénko, na něm pokrájím cibuli i maso i zeleninu. Pokařdé ho otírám - kde dělám chybu...? HAHAHA ... abych si koupil dalších 10 prkének...? Opět vám tu chybí selský rozum, moje babička měla jeden vál a na tom krájela všechno a jak to safra dobrotivě chutnalo ...!!! Paní koučko, nechejte se vyšetřit.

0/0
27.6.2016 18:48

P30a49v18e33l 15J11e21ř32á85b74e34k 7981332964287

Ono se o tom moc nemluví, ale existuje verze, že dřevo v sobě obsahuje různé silice a další látky, které mají lehké desinfekční vlastnosti.

Takže pokud jste čistotní, prkénko po každém použití omyjete, přenos některých bakterií je poměrně malá.

Pravda taky je, že jen čuně by jedlo syrovou, zeleninu, sýr a další potraviny, které byly nakrájeny na řádně neomytém prkénku po krájení syrového masa.

+2/0
27.6.2016 20:50

L51í90d33a 18J84e78l70í95n29k72o61v52á 4465710230736

Rady lednicové koučky ;-)

0/0
27.6.2016 13:06

J57a85n 68K71u16r71d95í47k 3641394

Nebo pojišťovatelky?

+1/0
27.6.2016 14:08

J91a70n 55M25o28t57ů76r94e30k 7400432781409

Tak já nevím, už i na lednici potřebujeme odborníky.... Co je na tom zase tak zvlášního? Pár celkem jasných věcí, co více se o tom dá diskutovat?

+4/0
27.6.2016 11:00

J66o59s52e87f 60M52u57ž73á59t71k11o 5765233637343

No tak pojištění zkažených potravin, to už tu dlouho nebylo takový špek. Takže sem tam měl dvacet kilo argentinský svíčkový a tři kila kaviáru z jesetera. hlavně to nevyhodit, než to přijde zkontrolovat pojišťovák. :)

+7/0
27.6.2016 10:44

P22a79v93e84l 52J54e85ř98á50b14e53k 7131752514517

První pravidlo před odjezdem na dovolenou - vyjíst (správně česky "vyžrat), lednici, aby se v ní nic nezkazilo.

Druhé pravidlo - na pojišťovnu potom nevolat, cena za telefonický rozhovor značně přesáhne cenu zkažených potravin v lednici, které v ní omylem zůstaly.

+21/0
27.6.2016 0:26





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.