Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jablka a banány skladujte zvlášť, na maso jiné prkénko než na zeleninu

Lednice je dobrý sluha, ale musí se dodržovat několik zásad, jak potraviny v ní skladovat. Na otázky čtenářů odpovídala odbornice na bezpečnost potravin Hana Málková.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J96a24n 52V34í77t75e49k 3956283261160

Já hlupák. Vždycky dávám jabko do sáčku s banány, aby mi rychleji dozrály, asi bude lepší, když si ty banány budu kupovat o dva dny dřív.

+1/0
27.6.2016 22:50

A69l72e63š 34P83r37o10c65h85á66z12k81a 1379715665452

Mám jedno prkénko, na něm pokrájím cibuli i maso i zeleninu. Pokařdé ho otírám - kde dělám chybu...? HAHAHA ... abych si koupil dalších 10 prkének...? Opět vám tu chybí selský rozum, moje babička měla jeden vál a na tom krájela všechno a jak to safra dobrotivě chutnalo ...!!! Paní koučko, nechejte se vyšetřit.

0/0
27.6.2016 18:48

P71a57v21e76l 13J56e87ř28á79b29e17k 7451232194727

Ono se o tom moc nemluví, ale existuje verze, že dřevo v sobě obsahuje různé silice a další látky, které mají lehké desinfekční vlastnosti.

Takže pokud jste čistotní, prkénko po každém použití omyjete, přenos některých bakterií je poměrně malá.

Pravda taky je, že jen čuně by jedlo syrovou, zeleninu, sýr a další potraviny, které byly nakrájeny na řádně neomytém prkénku po krájení syrového masa.

+2/0
27.6.2016 20:50

L14í75d12a 67J64e50l64í82n81k50o17v32á 4125930410246

Rady lednicové koučky ;-)

0/0
27.6.2016 13:06

J61a20n 40K76u47r17d49í12k 3221834

Nebo pojišťovatelky?

+1/0
27.6.2016 14:08

J45a53n 64M30o63t52ů76r92e96k 7160352131129

Tak já nevím, už i na lednici potřebujeme odborníky.... Co je na tom zase tak zvlášního? Pár celkem jasných věcí, co více se o tom dá diskutovat?

+4/0
27.6.2016 11:00

J94o17s74e38f 36M95u34ž85á33t48k14o 5545353827413

No tak pojištění zkažených potravin, to už tu dlouho nebylo takový špek. Takže sem tam měl dvacet kilo argentinský svíčkový a tři kila kaviáru z jesetera. hlavně to nevyhodit, než to přijde zkontrolovat pojišťovák. :)

+7/0
27.6.2016 10:44

P34a96v36e10l 54J79e15ř20á28b61e85k 7631542194957

První pravidlo před odjezdem na dovolenou - vyjíst (správně česky "vyžrat), lednici, aby se v ní nic nezkazilo.

Druhé pravidlo - na pojišťovnu potom nevolat, cena za telefonický rozhovor značně přesáhne cenu zkažených potravin v lednici, které v ní omylem zůstaly.

+21/0
27.6.2016 0:26







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.