Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu
Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

T53i37b89o71r 26V62i69z49v54a18r10y 9214604973275

Dřív se prostě logicky prase celý sežralo , a teď je z toho novinka, slavná filosofie " od čumáku po ocásek " ;-D bože můj. Co přijde příště?

+29/−2
doporučit
26.7.2016 8:52

D10a71g10m65a56r 60R38o79y32e21r 6796217443308

Chovam Black Angus, ovce a kozy. Vse volne pobihajici na pastve. Dodavam dvoum mistnim reznikum. A sakra hodne jsem si vybirala, komu dodavat. Ten koncept "from the tooter to the rooter" naprosto uznavam.

+8/0
doporučit
26.7.2016 1:32

O46n15d17ř70e56j 55K85r85y69š37t93o31f 6473691

No prostě jako když je zabíjačka - dělá se to takhle po staletí - tak na tom snad nic nového není. A i když je prase z velkochovu tak se zdělá taky celé - nebo si snad někdo myslí že se něco vyhazuje?? max tak oči a paznehty- jinak se sdělá od F FŠECHNO. Tak mi jen nějak uchází co nám tím autorka chtěla říct - nebo že by skrytá reklama??:-/:-/

+5/0
doporučit
26.7.2016 21:18

J89a12n 46K42u30č91e42r35a 1398628523699

Dneska mi to asi nemyslí, ale nechápu smysl článku, takhle se postupovalo při každé zabiječce. Není to jen reklama na hooodně drahá řeznictví, viz. obrázek v galerii bůček za 260.

+8/−4
doporučit
26.7.2016 8:20

J24a57n67a 60M45r50á34z29k18o13v91á 8506140513400

Z prasečího žaludku je báječná držkovka, vařené prasečí uši miluje pes (já taky, je to jen chrupavka a libová kůže, lepší než gondro, geladrinky a kamzíci). Jen to sehnat! (Plzeň)

+4/−1
doporučit
26.7.2016 17:19
Foto

J71a34n 23Č68e88r30m73á47k 4909528865207

Přátelé, pozastavujete se nad tím, že autorka hovoří o bezezbytkovém spotřebování zvířete a úcty k němu. Hovoří se tu o tom, že se to stejně dělalo po staletí...

Ano, máte pravdu. Dělalo...

Ovšem nikoliv v dnešní průmyslové době... Ještě před 30 lety si lidé koupili na neděli celé kuře, z toho se vzali prsa na řízky, rodiče si vzali stehna a děti měly křidélka... Z ostatního se uvařila polévka...

A jak je to dnes?... Kdo dnes kupuje celé kuře, které takto podělí?...

Dnes většina lidí koupí prsa na řízky a stehna pro každého...

Rostou však dnes kuřata s 8 nohama a prsíčkama?... Co se asi děje s tím zbytkem?...

Viděl někdy krávu či býčka pouze se zadním masem?

Potkali jste prasko s 10 panenkami?...

Proto se tu hovoří o úctě ke zvířeti a jeho darům...

+3/−1
doporučit
27.7.2016 12:58

D75a54n27a 86P41o37l27a18n90e52c95k27á 3616855197945

To zase jednou objevili světadíl - konkrétně Ameriku.:-P

+4/−4
doporučit
26.7.2016 13:57

D38o78r60a 28V33e65s90e27l56á 2540683479863

"Londýnský šéfkuchař" se snaží prosadit to, co my děláme již po staletí - zpracovat vše. Nám to přijde normální, jim nee. Oni umí jíst jenom kýtu, kotletu a panenku. Toť vše a zbytek prasete je odpad.

Neznají ovar, bůček, plíčky, plecko, kolínka, paprčky, ba ani vnitřnosti ... ledvinky, nedělají sulc z kůže, neví, jak lahodná jsou játra či srdíčko, o mozečku nemluvě a zřejmě netuší ani, že do střívek se dělají klobásy ... Jestli vůbec tuší, že lze z prasete udělat i slaninu, sádlo a škavrky??? ... a že krev taky nepřije nazmar? ... :)))

... a jitrničky a polívčičky a jelítka a tlačenky a klobásky a salámky a šunčičky a slivovička a atmosféra ... mňam ...

Ostrované prostě objevují dávno objevené, to se může Londýnský šéfkuchař přiučit na každé zdejší zabijačce;-D

+3/−2
doporučit
26.7.2016 23:54

M97i59l81a42n 96B37u47b33e26n20i13k 6953920809280

Oba rezniky mam vyzkousene a maji vyborne maso. Rad si za kvalitu priplatim. Restaurace Sansho Paula Daye je mimoradny gurmansky zazitek.

+2/0
doporučit
26.7.2016 21:00

M38i95c17h12a20l 78K19o22n90e68c85n19y 8620982402856

Neskodila by i nejaka filozofie, jak to zvire nezrat vubec ;-D

+4/−14
doporučit
26.7.2016 0:35

J68a79r31o92m92í24r 84R63y58b70k71a 3212677571312

Lidé jsou moc zhýčkaní a nevěděj co je dobrého,právě ten rypáček a ocásek jsou lahůdka škoda jen že dnešní čuníci už o ocásky přišli v mládí....

+1/0
doporučit
27.7.2016 18:05

M40a84r72e88k 59T47ů65m36a 4182878476892

Rád tam chodím, pan Kšana má jedno z nejlepších řeznictvi v Praze, doporučuji!R^

+1/0
doporučit
26.7.2016 22:52

K72a21t28e84ř33i85n34a 43F26e70n87c34l24o20v52á 8533487168973

Jsem cimprdlína, vnitřnosti fakt jen ve stavu nouze, z tlustého masa se mi obrací žaludek. Maso mi stačí jednou, dvakrát do týdne, takže věřím, že ty vnitřnosti z "mych", jejich ocásky a kůžičky, stejně jako většinu masa, sní někdo jiný.

Ale popisovaný koncept se mi líbí, obzvláště, když nepodporují velkovýkmy.

+1/0
doporučit
26.7.2016 20:08

T53i43b46o55r 34M89a20s79n47ý 7137524238140

Ten pán na tom prvním obrázku je ale vysmátý... chtěl bych vidět, jak by se smál, kdyby k němu takhle někdo přišel a džel v rukou části těl jeho dětí. #eatvegan

+2/−17
doporučit
26.7.2016 17:58

M55i33c22h52a40e85l 48K34o43u23t15e68c95k47ý 3735490936

Stejně je to podivné, že lidé dobrovolně jedí mrtvoly zvířat 8-o8-o8-o

0/−13
doporučit
26.7.2016 23:47

Z21b87y11n89ě92k 56Š35a65f92a93r22č16í85k 5407728575824

Je libo prasečí zuby sypané štětinami nebo třeba ledvinové kameny s nastrouhaným kopítkem? ;-D

0/−11
doporučit
26.7.2016 22:02





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.