Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu
Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

S81i15m58o35n86a 34B56e60z77n50o93s71k45o84v52á 4882286657824

""Doba vaření se zase liší podle velikosti, od půl hodiny u malých luštěnin do zhruba dvou hodin například u velkých fazolí" - tomu se říká BLESKOVÝ recept?:-/

+12/0
doporučit
19.8.2016 7:32

P80e64t49r55a 88G53a85s82n77a41r23k16o77v41a 8728883448366

Cely zivot ziju s tim, ze se ma solit az po varu. A tady ctu opak. Tusim ze bez akce pokus/omyl pravdu nezjistim.

Ale aby tu byl skutecne nejaky rozumny rychly recept:

Polivka z cervene cocky:

Na masle nechat zkaramelizovat kolecka mrkve a zelene cibulky, zaprasit moukou a zaprazit, zalit vyvarem (pouzivam vodu + redukovanou kostku vyvaru z mrazaku), pridat hrnek cervene cocky, sul, pepr a povarit dvacet minut.

Bile fazolky - recept odnekud z mych cest

Mrkev a petrzel nastrouhat na jemno, zampiony pokrajet na platky a vse osmazit na masle. Smichat se zvlast uvarenymi bilymi malymi fazolkami a kelimkem zakysane smetany. Sul, pepr.

Uzasne jednoduche a velmi jedle i bez masa (a to jsem masozrout).

+9/0
doporučit
19.8.2016 15:16

J71i98ř38í 96Š94t23ě90r24b72a 9723902687795

mám rád červenou čočku, jednak díky snadné přípravě, a také díky nenutnosti namáčení. Stačí propláchnutou uvařit (cca 15min), pak přidám kari, oloupaná rajčata na kostky a něco zeleného (ted např.natě porku), necham dalších 5-10min, na talíři přidám třeba vejce natvrdo, chilli papričky atd..pečivo, ideálně "osmahnuté" z toustovače a je hotovo R^

+8/0
doporučit
19.8.2016 6:50

P68a36v23l39a 96K41u58č68e81r11o50v77á 5297641443

luštěniny vařit v čisté vodě, omezí se nadýmavost téhle dobroty. jinak naše rodina je miluje, máme alespoň jednou týdně

+7/0
doporučit
19.8.2016 13:48

J26a39n 71S95t17e61h55l66i53k 9825687356641

Takové fazole chili con . Mnam ;-)

+6/0
doporučit
19.8.2016 4:59

M73a79r22t91i18n 61J54i78r63o11u75s56e85k 7676895975878

Olivového oleje, olivového oleje, olivového oleje. Fuj!

+5/0
doporučit
19.8.2016 15:47

M29a75r58i55e 97P42i10ň93o60s27o22v69á 8687569373165

Miluju čočkovou polívču se zelím. Pořádný hrnec a čočku 250 g vařit do měkka v neosolené vodě - pak teprv osolit, dále kořenovou zeleninou nadrobno, česnek na zavonění, sůl, na špičku nože mletého pepře, špetku marjánky, hrst kysaného zelí nakrájet nadrobno, přidat dobře vyuzenou černou klobásu nakrájenou na kostky pro větší chuťový šmrnc. Jemně zahustit jíškou na másle nebo na sádle - jak komu co chutná. Okyselit také podle chuti, v hrnku v krapet vody rozkvedlat jedno vejce a šup s tím do polévky a za 2 minuty je hotovo !! První porci hned a druhá porce zaležená v ledničce voní a chutná i druhý den ;-) :-)

+5/0
doporučit
19.8.2016 7:31
Foto

D92a93v11i87d 57S68c67h19n65e61b38e95r49g31e93r 9655678653633

Je fakt že luštěniny měli dřív na talíři své místo dneska jejich obliba velice klesá což je škoda protože jejich použití je opravdu všestranné, chutné a zdravé.

+5/0
doporučit
19.8.2016 7:22

M92a75r19i75á46n 21H96r56i43v41ň19á93k 7538470490920

Slovenská fazulovica s uzeným vepřovým kolenem:

Recept je na 4-5 l polévky.

200-250 g větší alespoň 8 hodin namočené tmavé fazole, uzené zadní vepřové koleno, 1 zelená paprika, cca 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), list libečku, 1-3 feferony nebo chili podle chuti, pepř, sůl

Na jíšku: 1 lžíce červené mleté papriky, 3-5 stroužků česneku, 2-3 vrchovaté lžíce hladké mouky.

Fazole i koleno vaříme zvlášť! Měkké maso i kůže z kolena nakrájíme na kousky, prostě tak velké aby nepadalo ze lžíce. V 5 l hrnci vývar z kolena spojíme s vývarem z fazolí a skoro měkkými fazolemi, přidáme zeleninu, paprikový lusk, feferonky, list libečku, dochutíme solí, pepřem a vaříme cca 20 minut. Zavaříme jíšku, povaříme a jíme s domácím chlebem a nevíme kdy dost ;-D.

+4/0
doporučit
20.8.2016 1:27

J72a87n19a 39S59t18e49h89l46í14k14o54v39á 2329560110126

nejsem plánovač, nikdy nevím kdy budu večeřet doma a kdy venku, takže namáčet luštěniny den dopředu fakt nemohu, takže u mě vyhrává Bonduelle..

+4/0
doporučit
19.8.2016 9:20

L92a44d40a 83J28e64c75m59e21n 8333761555669

a kde jsou ty recepty?

+1/0
doporučit
19.8.2016 11:37

R83o58m98a38n 31B77a57j36e13r 2834363289385

Uvařit a zmrazit.

0/−1
doporučit
19.8.2016 10:09





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.