Diskuze

VIDEO: Čtyři bleskové recepty z luštěnin, které přesvědčí i „odpírače“

Kdo hledá rychlé jídlo, které stačí bezpracně uvařit i po práci, je zdravé a bude zaručeně chutnat celé rodině, měl by zařadit do jídelníčku luštěniny. Stačí si je předpřipravit a samotné vaření z nich je pak už jen dílem okamžiku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Prosím vás, kolik asi g je na jednu porci čočky (když ji chci třeba k vejci nebo uzenému)? Internetové recepty jsou od 100 do 250 g na jednoho...

0 0
možnosti

J72a80n 60F37r29o70l42í68k

22. 8. 2016 16:06

100 g stačí. Běžně si vařím 100 g čočky a 100 g rýže natural a stačí mě to na dvě až tři porce.

0 0
možnosti

P46e51t85r 98J75i58l68e28k

21. 8. 2016 0:17

Já teda nevim, ale nikdy jsem neměl úplně měkkou cizrnu když jsem ji osolil při vaření, když osolím až je uvařená, tak je úplně v pořádku. Stejně tak se mi nezdá informace s vařením v té stejné vodě, vždy je lepší využít čistou.

0 0
možnosti
Foto

Občas by neškodilo si "dílko" po sobě přečíst a odstranit vady. ;-)

0 0
možnosti

Slovenská fazulovica s uzeným vepřovým kolenem:

Recept je na 4-5 l polévky.

200-250 g větší alespoň 8 hodin namočené tmavé fazole, uzené zadní vepřové koleno, 1 zelená paprika, cca 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), list libečku, 1-3 feferony nebo chili podle chuti, pepř, sůl

Na jíšku: 1 lžíce červené mleté papriky, 3-5 stroužků česneku, 2-3 vrchovaté lžíce hladké mouky.

Fazole i koleno vaříme zvlášť! Měkké maso i kůže z kolena nakrájíme na kousky, prostě tak velké aby nepadalo ze lžíce. V 5 l hrnci vývar z kolena spojíme s vývarem z fazolí a skoro měkkými fazolemi, přidáme zeleninu, paprikový lusk, feferonky, list libečku, dochutíme solí, pepřem a vaříme cca 20 minut. Zavaříme jíšku, povaříme a jíme s domácím chlebem a nevíme kdy dost ;-D.

4 0
možnosti

Doplním...! Na jíšku jsem zapomněl máslo, nebo olej

0 0
možnosti

Olivového oleje, olivového oleje, olivového oleje. Fuj!

5 0
možnosti

Cely zivot ziju s tim, ze se ma solit az po varu. A tady ctu opak. Tusim ze bez akce pokus/omyl pravdu nezjistim.

Ale aby tu byl skutecne nejaky rozumny rychly recept:

Polivka z cervene cocky:

Na masle nechat zkaramelizovat kolecka mrkve a zelene cibulky, zaprasit moukou a zaprazit, zalit vyvarem (pouzivam vodu + redukovanou kostku vyvaru z mrazaku), pridat hrnek cervene cocky, sul, pepr a povarit dvacet minut.

Bile fazolky - recept odnekud z mych cest

Mrkev a petrzel nastrouhat na jemno, zampiony pokrajet na platky a vse osmazit na masle. Smichat se zvlast uvarenymi bilymi malymi fazolkami a kelimkem zakysane smetany. Sul, pepr.

Uzasne jednoduche a velmi jedle i bez masa (a to jsem masozrout).

9 0
možnosti

luštěniny vařit v čisté vodě, omezí se nadýmavost téhle dobroty. jinak naše rodina je miluje, máme alespoň jednou týdně

7 0
možnosti

L54a58d67a 67J72e77c36m26e90n

19. 8. 2016 11:37

a kde jsou ty recepty?

1 0
možnosti

R55o36m62a47n 41B73a79j21e37r

19. 8. 2016 10:09

Uvařit a zmrazit.

0 1
možnosti

nejsem plánovač, nikdy nevím kdy budu večeřet doma a kdy venku, takže namáčet luštěniny den dopředu fakt nemohu, takže u mě vyhrává Bonduelle..

4 0
možnosti

J52a85n 93F68r87o49l35í43k

22. 8. 2016 16:09

Čočce a hrachu stačí hodina, dvě a velké fazole klidně nechám i dva dny když změním plán.

0 0
možnosti