Diskuze

Houbový guláš i bramborové placky si upečte přímo pod širým nebem

Přenese vás do dětství, když Petra Pospěchová jako autorka Outdoorové kuchařky vzpomíná, jak si na výletě k Rešovským vodopádům v Jeseníkách dělali s rodiči a bratrem pauzu. Táta rozdělal oheň, na něj dal rozpálit ploché kameny a ona s bráchou zatím pomáhali mamince tvarovat placky z bramborového těsta.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J19a95n 66M36a15c66h

25. 8. 2016 10:09

Berte to jako marketing. Čím více lidí to bude číst, tím je více potenciálních kupců její kuchařky. Vždyť ten, kdo ještě nevydal v této zemi žádnou kuchařku, není IN.;-D

1 0
možnosti

Na placky si potahnu na výšlap vařené brambory, struhadlo, vejce, mouku a sirup ve flašce? Nestačí placky připravit doma, kde je při přípravě zbavím vody/váhy a pak je jen dodělám na kamenech do křupa s vůní ohně? Navíc by místo nějakého kanadského sirupu bylo více chutnější podávat to s masem pečeným na cibuli s paprikou, rajčaty, česnekem, majoránkou, což si připravím doma do krabičky a pak to jen naředím vodou.

A na "guláš?" - si potáhnu 5!litrový kastrol abych do něj dal trochu hub, jednu cibuli a 4 brambory s půl litrem vody a majoránkou (fuj). Už jen představa, že mi to někdo nandá je na šiškovou válku.

To už je lepší pytlíkovka a rohlíky.

1 1
možnosti

Ono neni nutne byt primo v lese.. I Na obycejne zahradce chutna jidlo pripravene venku velmi neobycejne :)

1 0
možnosti

Není nad to rozdělat oheň v lese. Až les chytne, můžete opékat i buřty

1 1
možnosti
Foto

Vodopády znám pouze Rešovské, jak přišla redakce na název Rašovské by mě docela zajímalo. Není nic snadnějšího než si to ověřit na mapě nebo na netu. Lupo, Lupo.Rv

0 0
možnosti

proboha vzpamatujte se, psát takovej blábol - bramborový těsto řidne, jak by ho mohl někdo nést v batohu na výlet několik hodin???? leda by matka nesla v báglu brambory, mouku a vejce a dělala těsto na místě u ohně...

3 0
možnosti

jednodušší je udělat (opéct) doma placky rovnou a na ohni si je pak jen ohřát..nasáknou kouř a chutnají jako čerstvé....

4 0
možnosti

Ještě sebou papiňák a bude to komplet. :-)

Možná by bylo jednodušší, než ssebou tahat suroviny, tak si to jídlo zavařit.

Ale pokud je někdo na výletě rád, že si může ještě hrát na kuchaře, tak proti gustu...

3 0
možnosti

Roztomilé, nicméně když člověk nakonec sečte všechny ty suroviny, co musí mít ssebou, tak aby chodil na výlet s dvoukolákem. K rybám tak snadno na výletě nepřijdete, kukuřice na siláž, která se tu téměř všude pěstuje, je fakt hnusná (navíc nabádat k polnímu pychu...;-))...

To je taková ta nostalgie, kdy se maminka za našeho dětství jednou obětovala a uplácala těsto a všechno táhla v batohu (v duchu pravděpodobně nadávala jak špaček), aby měly děti zážitek, a ty na to teď vzpomínají jako na úžasnou a zcela běžnou věc (my, když byli malí, tak maminka ́vždycky ́ v lese vykouzlila oběd...). Takže se to jednou vyzkouší, aby měly děti zážitek, a příště se jde pokorně do bufetu.:-)

8 1
možnosti

Upečte si houbový guláš. Mizérie češtinářských znalostí redaktorů iDnesu mě nepřestane překvapovat... :-/

6 0
možnosti

Presne, taky me to trklo. Nadpis je nesmyslny.

0 0
možnosti

A hlavně si s sebou vemte tretry, až vás bude hodit majitel kukuřičního pole, které jste oškubali.

4 1
možnosti

Tak těch pár klasů snad nemůže nikdo řešit... Na vesnici se to trhalo vždy.

1 0
možnosti