Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Povidla upečete téměř bez míchání, nejlépe z přezrálých švestek

Bez povidel neupečete koláče, buchty, ani vdolky. Tuto fantastickou a přitom jednoduchou švestkovou záležitost připravíte zcela bez míchání za necelé dvě hodiny. A povidel si můžete užívat až do příštího podzimu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J57o14s82e79f 86V31o90s96i57c83k20y 4253767256343

Svestky jiz v nasem okoli nikde nerostou tak bych rad vedel, jak to vychazi cenove v pripade, ze bych je kupoval na trhu, nebo kupoval susene. V hypermarketu jsou povidla strasne lacine (20kc), ale jsou moc ridke, osizene a bez chuti. To jeste marmelady si zachovaly uroven, povidla nikoliv. Nemohl by mi nekdo z ctenaru poradit ??

0/0
30.8.2016 14:11

M37i28r33o10s44l61a79v 62H28a78v38e42l 2105848350870

Loni byl 200litrový sud, letos to odhaduji na 300litrů. Asi zkusím něco vypeckovat. Jo slivovička byla jak cukrkandl :-)) Odkopky rozdávám :-))

0/0
30.8.2016 19:02

M18i73c20h11a35l 70F39r63ý92d36a 1472709463652

Tak ti nějak Kadle nevim - povidla se pečou??? My je vždycinky vařili, a pokud je občas nezamíchám, tak se připálí a je hotovo... No kdo chce kam...

A ejhle, pravá lupa neví, co dělá levá:http://hobby.idnes.cz/svestkova-povidla-podle-babicky-tri-suroviny-a-parkrat-zamichat-pxu-/hobby-domov.aspx?c=A110823_110837_hobby-domov_bma ;-D;-D;-D

0/0
30.8.2016 12:00

R37a38d28i74m 24P43o35l34á91š58e77k 9506633119579

To je současný směr. Toto "pečení" vlastně nahražuje vaření a potom zahušťování, kdy u toho člověk musí hodiny být a míchat, aby se to nepřipálilo.

Tadyhle tím "pečením" to akorát odpeckuje a potom přijde a vyndá hotové.

A nejsou to povidla, protože povidla se mají dělat bez přídavku cukru.

Jak tam přidá cukr jako tady v návodu, je to už marmeláda.

+5/0
30.8.2016 12:47

M87i90c22h32a95l 11F50r66ý24d98a 1652879693162

Povidla upeču tak maximálně v těch koláčích či buchtách, ale rozhodně je pečením nebudu vyrábět. Švestky v sobě mají ohromné množství vody, ta se nevypeče, ta se musí vyvařit,

+1/0
30.8.2016 13:18

M17a23r18t25i61n 50B10e23n35e70š 4903611825810

Aha, takže podle vás pečením nedochází k odpařování vody? :-)

0/0
31.8.2016 9:44

J60i33ř83í 16N38o15s14e45k 1358477501636

Ten cukr je hloupost, souhlas. Pokud to někdo přidává kvůli vyšší trvanlivosti, stačí sklenici před zavřením zalít hladinkou rumu :-) Výborné

+1/0
30.8.2016 13:43

L86u70k14á74š 57A54d65a27m83e44c 7685344111595

Tradicni povidla se opravdu pecou, ale bez cukru a velmi pomalu po mnoho hodin a musi se hlidat, aby se nepripekla. Vlastnevty svestky pomalym pecenim musi castecne zkaramelizovat, cimz zesladnou a zakonzervuji se. Aspon tak to delala prababicka a myslim, ze pridavala jeste kousek citronove kury.

+1/0
30.8.2016 23:24

M57a73r65t50i41n 43B27e68n16e89š 4253591595630

Jste jediný kdo ví jak se dělají povidla. Ano pečou se, velmi dlouho a fruktóza by měla částečně zkaramelizovat. To jim dodá barvu, chuť a vůni. Vařené si nedovedu představit. Ale pokud někdo koupí povidla v krámě, zjistí že podíl svstekvje max 25 procent, tak i ta vařená mu musí připadat úžasná

0/0
31.8.2016 9:50

M12a71r87t70i74n 97B63e38n19e59š 4223451955640

U nás se povidla pečou odjakživa, jenom to netrvá dvě hodiny, ale asi pět.

0/0
31.8.2016 9:39





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.