Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Povidla upečete téměř bez míchání, nejlépe z přezrálých švestek

Bez povidel neupečete koláče, buchty, ani vdolky. Tuto fantastickou a přitom jednoduchou švestkovou záležitost připravíte zcela bez míchání za necelé dvě hodiny. A povidel si můžete užívat až do příštího podzimu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J85o44s88e63f 25V28o18s78i88c61k60y 4563267836593

Svestky jiz v nasem okoli nikde nerostou tak bych rad vedel, jak to vychazi cenove v pripade, ze bych je kupoval na trhu, nebo kupoval susene. V hypermarketu jsou povidla strasne lacine (20kc), ale jsou moc ridke, osizene a bez chuti. To jeste marmelady si zachovaly uroven, povidla nikoliv. Nemohl by mi nekdo z ctenaru poradit ??

0/0
30.8.2016 14:11

M59i48r68o77s60l87a54v 46H18a17v68e17l 2745558660300

Loni byl 200litrový sud, letos to odhaduji na 300litrů. Asi zkusím něco vypeckovat. Jo slivovička byla jak cukrkandl :-)) Odkopky rozdávám :-))

0/0
30.8.2016 19:02

M48i24c95h98a10l 47F23r89ý46d41a 1422289553332

Tak ti nějak Kadle nevim - povidla se pečou??? My je vždycinky vařili, a pokud je občas nezamíchám, tak se připálí a je hotovo... No kdo chce kam...

A ejhle, pravá lupa neví, co dělá levá:http://hobby.idnes.cz/svestkova-povidla-podle-babicky-tri-suroviny-a-parkrat-zamichat-pxu-/hobby-domov.aspx?c=A110823_110837_hobby-domov_bma ;-D;-D;-D

0/0
30.8.2016 12:00

R85a58d15i94m 64P14o27l20á27š67e78k 9756813879689

To je současný směr. Toto "pečení" vlastně nahražuje vaření a potom zahušťování, kdy u toho člověk musí hodiny být a míchat, aby se to nepřipálilo.

Tadyhle tím "pečením" to akorát odpeckuje a potom přijde a vyndá hotové.

A nejsou to povidla, protože povidla se mají dělat bez přídavku cukru.

Jak tam přidá cukr jako tady v návodu, je to už marmeláda.

+5/0
30.8.2016 12:47

M60i87c39h73a64l 61F55r77ý69d68a 1232179363582

Povidla upeču tak maximálně v těch koláčích či buchtách, ale rozhodně je pečením nebudu vyrábět. Švestky v sobě mají ohromné množství vody, ta se nevypeče, ta se musí vyvařit,

+1/0
30.8.2016 13:18

M14a63r67t86i12n 22B13e12n57e44š 4493621695480

Aha, takže podle vás pečením nedochází k odpařování vody? :-)

0/0
31.8.2016 9:44

J23i20ř40í 85N35o60s71e75k 1798717771626

Ten cukr je hloupost, souhlas. Pokud to někdo přidává kvůli vyšší trvanlivosti, stačí sklenici před zavřením zalít hladinkou rumu :-) Výborné

+1/0
30.8.2016 13:43

L27u45k97á67š 15A98d62a51m39e64c 7665714791405

Tradicni povidla se opravdu pecou, ale bez cukru a velmi pomalu po mnoho hodin a musi se hlidat, aby se nepripekla. Vlastnevty svestky pomalym pecenim musi castecne zkaramelizovat, cimz zesladnou a zakonzervuji se. Aspon tak to delala prababicka a myslim, ze pridavala jeste kousek citronove kury.

+1/0
30.8.2016 23:24

M33a21r34t68i35n 50B50e24n91e43š 4183511405550

Jste jediný kdo ví jak se dělají povidla. Ano pečou se, velmi dlouho a fruktóza by měla částečně zkaramelizovat. To jim dodá barvu, chuť a vůni. Vařené si nedovedu představit. Ale pokud někdo koupí povidla v krámě, zjistí že podíl svstekvje max 25 procent, tak i ta vařená mu musí připadat úžasná

0/0
31.8.2016 9:50

M85a36r10t50i51n 14B53e96n12e93š 4923191965130

U nás se povidla pečou odjakživa, jenom to netrvá dvě hodiny, ale asi pět.

0/0
31.8.2016 9:39







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.