Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Když nevíte, co s lilkem, udělejte z něj burger s tzatziki

Když se řekne hamburger, nemusíte si vždycky jen představit klasickou placku z hovězího. Lehký hamburger z lilku je tak dobrý, že na maso s radostí zapomenete.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P83a10v65e41l 82Š20i73m96e21k 7557152724125

Tohle nemá s burgerem nic společného! Možná až na ten tvar.

0/−1
31.8.2016 9:01

J98i94ř97í 46V22o82g17e89l 6242772266958

Nerozumím, proč vegetariáni potřebují své jídlo upravovat do formy masitých výrobků. Burger bez masa někomu může chutnat, ale není to burger. Stejně, jako sojový salám není salám, nebo sojové kuřecí maso není prostě maso.

+3/−1
31.8.2016 7:59

L25u93c52i36e 88D66a63n48z42e94r14o58v75á 8707715978359

Asi proto, že někteří nekonzumují masné výrobky ne z toho důvodu, že jim nechutnají, ale protože je to mrtvé zvíře (etické důvody). A navíc burger podle mě může být z čehokoliv :-) jen hamburger by měl být z masa. PS: nic jako sójové kuřecí maso neexistuje, když, tak jen sójové maso ;-)

+4/0
31.8.2016 9:09

J32i79ř29í 22V19o95g62e62l 6582822896268

O sojovém kuřecím masu si můžete přečíst třeba zde - http://life.ihned.cz/jidlo/c1-60678960-kure-ze-soji-a-hovezi-z-mrkve-a-brambor-vegetariansky-reznik-s-nimi-dobyva-nizozemsky-trh

Jinak jednou jsem našel v práci v lednici "sojová kuřecí křídla", které si tam uskladnila moje vegetariánská kolegyně. Bylo to cosi vakuovaného a mělo to tam tento pojem napsaný na obalu.

Aby bylo jasno, já se vegetariánské kuchyni nebráním. Občas chodím do takové vegetariánské restaurace, kde si všechny ty zeleninové směsi, kuskus a kdoví co ještě nakydám na talíř a jsem moc spokojený. Ale snaha připodobňovat to jídlo masným tvarům a pojmům je zcela evidentní a je směšná.

+1/0
31.8.2016 11:20

M18a40r73t76i74n29a 70T40r11o16j95a39n11o40v11á 5693758655

Je to hodně podobné, jako kdyby si nevegetarián k pečené vepřové krkovici vymodeloval mrkvičky z mletého masa obarveného na oranžovo a brambory uplácal ze škvarkové pomazánky...:-)

+2/−1
31.8.2016 13:35

L92u70c97i92e 61D24a66n22z35e76r44o95v24á 8887885298719

Tak s těmi křídly jste mě pobavil ;-D to se kolegyně zvláštní vegetariánka. Jako chápu Váš postoj, když už je někdo vegan/vegetarian, tak je zvláštní, že si kupuje sójové párky, sójový salám atd. Asi milí prodejci nevěděli jak to pojmenovat :-)

+3/0
31.8.2016 19:47

Š63á13r52k78a 41M69a66t33y62á14š62o28v47á 1961685102439

nepotírejte to marinádou- česnek i to kari zhořknou během grilování..ogrilujte lilek bez marinády a ogrilovaný,ještě horký,do té marinády namočte...nechte ho trochu napít a pak vložte do hambáče....

+5/0
31.8.2016 7:26

M26i77l90o40š 94B77á62r84t40a 3517684465138

Když nevíte, co s lilkem, vyhoďte ho.

+2/−2
31.8.2016 3:47

M53a59r69t69i43n45a 23T61r39o51j59a94n92o24v33á 5953578855

To je neekologické. Když nevíte, co s lilkem, doneste ho na kompost.

0/0
31.8.2016 13:36

M13a10r45t36i13n 88V30o94j65á48č35e80k 9103967891266

lilek se rozloží ať ho vyhodím kamkoli

0/0
31.8.2016 16:11





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.