Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Když nevíte, co s lilkem, udělejte z něj burger s tzatziki

Když se řekne hamburger, nemusíte si vždycky jen představit klasickou placku z hovězího. Lehký hamburger z lilku je tak dobrý, že na maso s radostí zapomenete.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P30a91v69e11l 48Š28i72m25e85k 7637872894485

Tohle nemá s burgerem nic společného! Možná až na ten tvar.

0/−1
31.8.2016 9:01

J16i67ř93í 72V11o54g29e65l 6312312466458

Nerozumím, proč vegetariáni potřebují své jídlo upravovat do formy masitých výrobků. Burger bez masa někomu může chutnat, ale není to burger. Stejně, jako sojový salám není salám, nebo sojové kuřecí maso není prostě maso.

+3/−1
31.8.2016 7:59

L90u20c44i62e 52D55a62n96z73e20r34o15v30á 8187325118459

Asi proto, že někteří nekonzumují masné výrobky ne z toho důvodu, že jim nechutnají, ale protože je to mrtvé zvíře (etické důvody). A navíc burger podle mě může být z čehokoliv :-) jen hamburger by měl být z masa. PS: nic jako sójové kuřecí maso neexistuje, když, tak jen sójové maso ;-)

+4/0
31.8.2016 9:09

J83i98ř98í 75V20o91g13e93l 6952572726358

O sojovém kuřecím masu si můžete přečíst třeba zde - http://life.ihned.cz/jidlo/c1-60678960-kure-ze-soji-a-hovezi-z-mrkve-a-brambor-vegetariansky-reznik-s-nimi-dobyva-nizozemsky-trh

Jinak jednou jsem našel v práci v lednici "sojová kuřecí křídla", které si tam uskladnila moje vegetariánská kolegyně. Bylo to cosi vakuovaného a mělo to tam tento pojem napsaný na obalu.

Aby bylo jasno, já se vegetariánské kuchyni nebráním. Občas chodím do takové vegetariánské restaurace, kde si všechny ty zeleninové směsi, kuskus a kdoví co ještě nakydám na talíř a jsem moc spokojený. Ale snaha připodobňovat to jídlo masným tvarům a pojmům je zcela evidentní a je směšná.

+1/0
31.8.2016 11:20

M88a81r84t12i16n74a 26T28r95o29j41a66n52o13v25á 5563598205

Je to hodně podobné, jako kdyby si nevegetarián k pečené vepřové krkovici vymodeloval mrkvičky z mletého masa obarveného na oranžovo a brambory uplácal ze škvarkové pomazánky...:-)

+2/−1
31.8.2016 13:35

L58u97c65i67e 57D20a22n39z70e12r21o61v16á 8717625978969

Tak s těmi křídly jste mě pobavil ;-D to se kolegyně zvláštní vegetariánka. Jako chápu Váš postoj, když už je někdo vegan/vegetarian, tak je zvláštní, že si kupuje sójové párky, sójový salám atd. Asi milí prodejci nevěděli jak to pojmenovat :-)

+3/0
31.8.2016 19:47

Š98á41r12k35a 22M74a37t20y94á27š23o73v14á 1261855752989

nepotírejte to marinádou- česnek i to kari zhořknou během grilování..ogrilujte lilek bez marinády a ogrilovaný,ještě horký,do té marinády namočte...nechte ho trochu napít a pak vložte do hambáče....

+5/0
31.8.2016 7:26

M37i40l68o45š 77B69á54r56t64a 3677294405618

Když nevíte, co s lilkem, vyhoďte ho.

+2/−2
31.8.2016 3:47

M83a55r40t73i53n54a 47T57r51o36j12a69n59o20v79á 5373448885

To je neekologické. Když nevíte, co s lilkem, doneste ho na kompost.

0/0
31.8.2016 13:36

M46a33r95t76i45n 84V33o94j25á25č59e22k 9463967501586

lilek se rozloží ať ho vyhodím kamkoli

0/0
31.8.2016 16:11







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.