Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Když nevíte, co s lilkem, udělejte z něj burger s tzatziki

Když se řekne hamburger, nemusíte si vždycky jen představit klasickou placku z hovězího. Lehký hamburger z lilku je tak dobrý, že na maso s radostí zapomenete.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P97a20v75e96l 43Š76i97m11e23k 7357672864385

Tohle nemá s burgerem nic společného! Možná až na ten tvar.

0/−1
31.8.2016 9:01

J15i41ř74í 45V93o33g33e43l 6572422856108

Nerozumím, proč vegetariáni potřebují své jídlo upravovat do formy masitých výrobků. Burger bez masa někomu může chutnat, ale není to burger. Stejně, jako sojový salám není salám, nebo sojové kuřecí maso není prostě maso.

+3/−1
31.8.2016 7:59

L61u84c40i95e 65D74a80n46z97e48r61o40v88á 8907875628599

Asi proto, že někteří nekonzumují masné výrobky ne z toho důvodu, že jim nechutnají, ale protože je to mrtvé zvíře (etické důvody). A navíc burger podle mě může být z čehokoliv :-) jen hamburger by měl být z masa. PS: nic jako sójové kuřecí maso neexistuje, když, tak jen sójové maso ;-)

+4/0
31.8.2016 9:09

J39i81ř85í 33V41o60g61e90l 6832562836908

O sojovém kuřecím masu si můžete přečíst třeba zde - http://life.ihned.cz/jidlo/c1-60678960-kure-ze-soji-a-hovezi-z-mrkve-a-brambor-vegetariansky-reznik-s-nimi-dobyva-nizozemsky-trh

Jinak jednou jsem našel v práci v lednici "sojová kuřecí křídla", které si tam uskladnila moje vegetariánská kolegyně. Bylo to cosi vakuovaného a mělo to tam tento pojem napsaný na obalu.

Aby bylo jasno, já se vegetariánské kuchyni nebráním. Občas chodím do takové vegetariánské restaurace, kde si všechny ty zeleninové směsi, kuskus a kdoví co ještě nakydám na talíř a jsem moc spokojený. Ale snaha připodobňovat to jídlo masným tvarům a pojmům je zcela evidentní a je směšná.

+1/0
31.8.2016 11:20

M66a22r78t79i41n67a 94T60r13o73j73a37n97o47v26á 5783248165

Je to hodně podobné, jako kdyby si nevegetarián k pečené vepřové krkovici vymodeloval mrkvičky z mletého masa obarveného na oranžovo a brambory uplácal ze škvarkové pomazánky...:-)

+2/−1
31.8.2016 13:35

L22u47c10i12e 96D79a94n26z15e11r49o38v52á 8947115158399

Tak s těmi křídly jste mě pobavil ;-D to se kolegyně zvláštní vegetariánka. Jako chápu Váš postoj, když už je někdo vegan/vegetarian, tak je zvláštní, že si kupuje sójové párky, sójový salám atd. Asi milí prodejci nevěděli jak to pojmenovat :-)

+3/0
31.8.2016 19:47

Š53á10r36k24a 27M60a63t22y22á13š70o26v28á 1221615882859

nepotírejte to marinádou- česnek i to kari zhořknou během grilování..ogrilujte lilek bez marinády a ogrilovaný,ještě horký,do té marinády namočte...nechte ho trochu napít a pak vložte do hambáče....

+5/0
31.8.2016 7:26

M75i87l74o61š 20B39á50r87t71a 3937544725308

Když nevíte, co s lilkem, vyhoďte ho.

+2/−2
31.8.2016 3:47

M72a10r82t29i65n24a 12T93r18o75j83a82n83o28v16á 5393388225

To je neekologické. Když nevíte, co s lilkem, doneste ho na kompost.

0/0
31.8.2016 13:36

M73a76r41t65i59n 27V66o58j54á63č93e53k 9593807921556

lilek se rozloží ať ho vyhodím kamkoli

0/0
31.8.2016 16:11







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.