Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Upečte si domácí bílé pečivo. Vše, co potřebujete, máte doma

Benefitem mnoha restaurací bývá domácí pečivo, které pomáhá zlepšovat popularitu podniku a dává vědět, že místní kuchaři berou práci vážně a snaží se pracovat s čerstvými surovinami. Podívali jsme se, jak připravují čerstvé bagety a jednoduchý postup přinášíme jako inspiraci i vám.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P35a45v83e46l 21B96í38n80a 1543815362763

A s bagetou to má společného co? Bageta je práce minimálně na celý den s těstem, kde by na 2kg mouky přišlo 1.6l vody... Tohle je skoro těsto na pizzu...

0/0
8.9.2016 17:42

D57a50n68a 79Ž16i21l31á92k69o45v46á 6711694809329

Kostka droždí má 42 gramů,tedy ta kupovaná,zabalená.

+4/0
7.9.2016 23:40

J40a21n 42P20r65i55c36h58y53s27t63a61l 8861548743

Mohl by autor ci nekdo z diskutujicich doplnit kolik vazi "kostka" drozdi?

Neni kostka jako kostka a nekde mohou mit vetsi kostky a jinde naopak mensi.

0/0
7.9.2016 23:28

R31o56m33a67n 57B55a18j54e68r 2854883979325

Tak já ztroskotal na hnětači.:-(

+3/0
7.9.2016 21:39

P89e97t21r 75Z40a74p97l68e21t70a70l 9305306901255

To droždí mohlo být uvedeno v gramech a ne v kostkách

+4/0
7.9.2016 21:23

P61e52t59r 43C48e93r23v89e47n12y 1323750315

chleba se tak da udelat I bez hneteni, akorat to staci po zamichani deset dvanact hodin nechat v teple stat a prvni pul hodinu pect pod poklici

+3/0
7.9.2016 17:47

M66a73r33t75i57n 13K67o54ž15í86n 1305216551160

A je lepší, než 90% všeho co koupíte v krámě.

0/0
7.9.2016 20:09

B19á84r62a 47T36e63s92n91e26r36o54v59á 5385750184729

2 kg hladké mouky a droždí doma fakt nemám, takže já si bagetky asi neupeču, byť titulek hlásá něco jiného ;-D

+4/−1
7.9.2016 9:21

J73i18ř98í 76S12o47u47č93e71k 5276327699559

Dívala jste se opravdu dobře? :-)

+2/0
7.9.2016 13:25

J65a38r32m91i87l14a 15P84í63c95h21o37v73á 5562967304973

Četla jste to pořádně, přece můžete dělit: 1 kg, 1/2 kg mouky. Jediné, s čím bývá problém, jsou kvasnice, ty je třeba mít čerstvé (protože sušené nejsou vždycky dobré).

+2/0
7.9.2016 18:09

B74á91r46a 41T22e22s22n78e13r70o47v67á 5745190414339

drožní nevedu, protože skoro vůbec nepeču, navíc čerstvé moc dlouho nevydrží, takže nemá cenu ho kupovat "do zásoby", tudíž je úplně jedno, jestli bych pekla ze dvou kilo mouky nebo z půlkila

+1/−1
7.9.2016 21:05

K45a60m96i32l67a 49T71a13t87í20č21k86o48v37á 9893508726732

A což takhle ty čerstvé kvasnice hodit do mrazáku? Jsou k dispozici stále ;-).

+1/0
8.9.2016 16:46

J51a40n 33N23o52v26á19k 7225834428677

a co si je koupit v obchodě?

+2/0
12.9.2016 12:56

R26o87m85a79n 13S38t95r10i97š 8405347307428

Proc "priserne drahou variantu domaciho konvektomatu"? Prodejci nabizeji domaci konvektomaty od 20 000,00 Kc. Asi to neni profesionalni stroj za desetinasobek, ale nestaci pro domaci pouziti? Nemam jej, ale uvazuji o porizeni, tak se ptam.

0/0
7.9.2016 9:04

M53a11r10e34k 39B75u80r95z94a 7117661112107

Ať hledám, jak hledám, tak mi to pod sto tisíc nevychází, můžete, prosím, poslat link? Takový bych rád vyzkoušel a třeba i udělal redakční test :-)

0/0
7.9.2016 9:32

P31e17t79r 22P54r65u38s 7447715319342

http://www.sandi.cz/gastrozarizeni/bartscher-120-791-kompaktni-konvektomat/

Tesim se na test. ;-)

+1/0
7.9.2016 10:07

M17a44r98e92k 49B74u43r26z19a 7897691502267

Díky, už jsem tam volal, uvidíme, zda budou mít odvahu :-)

0/0
7.9.2016 13:10

P84e81t18r 61P70r30u86s 7297785139162

Jestli ne, tak zkusime konkurenci a tady o tech napiseme, ze nam to nepujcili do testu. ;-D

+2/0
7.9.2016 13:16

M88a29r84e84k 68B90u97r80z79a 7747261942767

Dobrý den, volal jsem přímo dovozci a mluvil s technologem, pokud čekáte něco, co připomíná konvektomat, nedočkáte se. Výkon malý, pára chudá, brambory ohřejete, ale neuvaříte, totéž knedlík, aby to byl skutečně funkční přístroj s výkonem a připojením na vodu, počítejte od šedesáti výš. Na Vašich stránkách je ke stažení návod, mrkněte sám. Je to v podstatě jen taková lepší trouba. Záleží na tom, co čekáte. Marek

0/0
8.9.2016 12:46

J86a55r29m66i50l90a 19P60í65c63h37o71v57á 5762737504443

Autor "bma" asi v životě neviděl domácí troubu a NIKDY v životě v ní nepekl. Jinak by nemohl napsat takovou pitomost jako "Pak jsme zapnuli troubu „na plné pecky“, přece jen domácí trouba nemá takový výkon." KAŽDÁ domácí trouba má teplotu 180 st., na kterou ty housky pekl, u housek se doporučuje teplota ještě vyšší, tak 200-220 st., chleba se peče i při teplotě 300 st. Na 180 st. se pečou nejenom běžné buchty, piškoty i řezy, ale i maso.

+2/0
7.9.2016 8:30

M15a38r40e91k 14B30u88r57z57a 7277911872707

Právě proto, že mám zkušenost s domácí troubou, nastavil jsem na 250, nevím, jak mají v restauraci nastaveny konvektomat, tvrdil, že 180, ale v rámci přednastaveného programu tam může být více proměnných. Právě proto jsem tam dal fotku, jak to dopadlo v popsané domácí praxi.

0/0
7.9.2016 8:37

J50a67r86m41i73l24a 11P29í77c86h93o54v33á 5642577234213

Aha, tak to se omlouvám. Vím, že při pečení housek, rohlíků nebo chleba se ještě vzduch v troubě hlavně na počátku zvlhčuje. A pak mne taky zaujala jedna vychytávka, kterou jsem viděla: speciální zvlněný plech, vypadá asi jako vlnitý plech. V tom se ty bagety nerozjedou do strany. Ale to se vyplatí hlavně tam, kde se peče často.

0/0
7.9.2016 10:14

M24a33r40e45k 68B87u63r83z82a 7357401182917

Jo, ty mám, takové ty dírkované korýtka, ty používám na tenké dlouhé bagety, to je dobrá vychytávka, když máte hodně vlahé těsto, které by mělo tendenci se rozlévat

0/0
7.9.2016 20:03

M72i27l72a93n 23P68a84c25e12k 6590493242363

Ty fotky budou foceny tousterem...

+4/−1
7.9.2016 5:24

J50i46ř47í 80S64o41u44č46e13k 5686577359809

Jsou to evidentně snímky z videa. Ač poměrně dost fotím a zakládám si na určité technické kvalitě, nechápu kritiku kvality snímků v případech, kdy vyšší kvalita nemá vliv na předané informace. Tohle není recenze elektronického zařízení s popisem PCB nebo fotonávod na zadní steh.

+1/0
7.9.2016 13:30

J78i33ř56í 90E87r69b20e85n 1243754816387

Souhlasím. Pak jsou i šikulové, co dokážou poslat mailem osmimegovou fotku v "dokonalém rozlišení", ale s jednou vadou: zapomněli si v interiéru zapnout blesk, hodilo jim to čas závěrky 1/25 nebo ještě delší a samozřejmě to neudrželi, takže můžeš jen hádat, co tam je vlastně vyfoceno.

A ještě pak chtějí "analýzu zachycené vady" :-/

0/0
13.9.2016 6:02







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.