Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Upečte si domácí bílé pečivo. Vše, co potřebujete, máte doma

Benefitem mnoha restaurací bývá domácí pečivo, které pomáhá zlepšovat popularitu podniku a dává vědět, že místní kuchaři berou práci vážně a snaží se pracovat s čerstvými surovinami. Podívali jsme se, jak připravují čerstvé bagety a jednoduchý postup přinášíme jako inspiraci i vám.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P26a90v20e96l 35B80í22n26a 1893315102173

A s bagetou to má společného co? Bageta je práce minimálně na celý den s těstem, kde by na 2kg mouky přišlo 1.6l vody... Tohle je skoro těsto na pizzu...

0/0
8.9.2016 17:42

D94a13n90a 24Ž92i16l92á10k22o30v26á 6781634409949

Kostka droždí má 42 gramů,tedy ta kupovaná,zabalená.

+4/0
7.9.2016 23:40

J86a90n 46P94r37i87c10h27y46s13t74a18l 8541438343

Mohl by autor ci nekdo z diskutujicich doplnit kolik vazi "kostka" drozdi?

Neni kostka jako kostka a nekde mohou mit vetsi kostky a jinde naopak mensi.

0/0
7.9.2016 23:28

R84o92m50a20n 80B82a97j87e88r 2104513519975

Tak já ztroskotal na hnětači.:-(

+3/0
7.9.2016 21:39

P95e73t40r 43Z93a85p34l35e52t36a71l 9285936851535

To droždí mohlo být uvedeno v gramech a ne v kostkách

+4/0
7.9.2016 21:23

P20e27t97r 48C65e87r44v33e37n52y 1593210875

chleba se tak da udelat I bez hneteni, akorat to staci po zamichani deset dvanact hodin nechat v teple stat a prvni pul hodinu pect pod poklici

+3/0
7.9.2016 17:47

M13a56r94t85i45n 12K30o71ž72í40n 1245676181980

A je lepší, než 90% všeho co koupíte v krámě.

0/0
7.9.2016 20:09

B42á66r78a 91T85e96s53n76e70r11o12v85á 5195600504139

2 kg hladké mouky a droždí doma fakt nemám, takže já si bagetky asi neupeču, byť titulek hlásá něco jiného ;-D

+4/−1
7.9.2016 9:21

J89i44ř74í 46S31o94u40č85e81k 5916647809479

Dívala jste se opravdu dobře? :-)

+2/0
7.9.2016 13:25

J85a83r79m56i88l12a 65P58í60c72h23o43v35á 5842937824593

Četla jste to pořádně, přece můžete dělit: 1 kg, 1/2 kg mouky. Jediné, s čím bývá problém, jsou kvasnice, ty je třeba mít čerstvé (protože sušené nejsou vždycky dobré).

+2/0
7.9.2016 18:09

B91á69r30a 68T50e79s92n71e76r46o36v91á 5195930424729

drožní nevedu, protože skoro vůbec nepeču, navíc čerstvé moc dlouho nevydrží, takže nemá cenu ho kupovat "do zásoby", tudíž je úplně jedno, jestli bych pekla ze dvou kilo mouky nebo z půlkila

+1/−1
7.9.2016 21:05

K39a83m27i32l38a 29T58a84t53í38č70k60o12v95á 9193468136312

A což takhle ty čerstvé kvasnice hodit do mrazáku? Jsou k dispozici stále ;-).

+1/0
8.9.2016 16:46

J98a93n 59N77o45v14á86k 7835224648387

a co si je koupit v obchodě?

+2/0
12.9.2016 12:56

R65o50m77a80n 70S94t10r75i59š 8315727217458

Proc "priserne drahou variantu domaciho konvektomatu"? Prodejci nabizeji domaci konvektomaty od 20 000,00 Kc. Asi to neni profesionalni stroj za desetinasobek, ale nestaci pro domaci pouziti? Nemam jej, ale uvazuji o porizeni, tak se ptam.

0/0
7.9.2016 9:04

M24a21r18e41k 69B80u36r89z88a 7877941472227

Ať hledám, jak hledám, tak mi to pod sto tisíc nevychází, můžete, prosím, poslat link? Takový bych rád vyzkoušel a třeba i udělal redakční test :-)

0/0
7.9.2016 9:32

P61e48t23r 45P53r17u92s 7557875879922

http://www.sandi.cz/gastrozarizeni/bartscher-120-791-kompaktni-konvektomat/

Tesim se na test. ;-)

+1/0
7.9.2016 10:07

M79a40r10e18k 69B52u98r35z82a 7247621332947

Díky, už jsem tam volal, uvidíme, zda budou mít odvahu :-)

0/0
7.9.2016 13:10

P54e24t41r 38P48r76u62s 7817425589432

Jestli ne, tak zkusime konkurenci a tady o tech napiseme, ze nam to nepujcili do testu. ;-D

+2/0
7.9.2016 13:16

M61a62r24e77k 65B28u88r36z33a 7247611382807

Dobrý den, volal jsem přímo dovozci a mluvil s technologem, pokud čekáte něco, co připomíná konvektomat, nedočkáte se. Výkon malý, pára chudá, brambory ohřejete, ale neuvaříte, totéž knedlík, aby to byl skutečně funkční přístroj s výkonem a připojením na vodu, počítejte od šedesáti výš. Na Vašich stránkách je ke stažení návod, mrkněte sám. Je to v podstatě jen taková lepší trouba. Záleží na tom, co čekáte. Marek

0/0
8.9.2016 12:46

J28a29r45m87i68l64a 96P97í25c27h89o38v75á 5642167204343

Autor "bma" asi v životě neviděl domácí troubu a NIKDY v životě v ní nepekl. Jinak by nemohl napsat takovou pitomost jako "Pak jsme zapnuli troubu „na plné pecky“, přece jen domácí trouba nemá takový výkon." KAŽDÁ domácí trouba má teplotu 180 st., na kterou ty housky pekl, u housek se doporučuje teplota ještě vyšší, tak 200-220 st., chleba se peče i při teplotě 300 st. Na 180 st. se pečou nejenom běžné buchty, piškoty i řezy, ale i maso.

+2/0
7.9.2016 8:30

M20a47r81e65k 56B16u37r31z69a 7637341352987

Právě proto, že mám zkušenost s domácí troubou, nastavil jsem na 250, nevím, jak mají v restauraci nastaveny konvektomat, tvrdil, že 180, ale v rámci přednastaveného programu tam může být více proměnných. Právě proto jsem tam dal fotku, jak to dopadlo v popsané domácí praxi.

0/0
7.9.2016 8:37

J79a92r84m59i19l29a 41P73í22c76h60o44v45á 5452347484893

Aha, tak to se omlouvám. Vím, že při pečení housek, rohlíků nebo chleba se ještě vzduch v troubě hlavně na počátku zvlhčuje. A pak mne taky zaujala jedna vychytávka, kterou jsem viděla: speciální zvlněný plech, vypadá asi jako vlnitý plech. V tom se ty bagety nerozjedou do strany. Ale to se vyplatí hlavně tam, kde se peče často.

0/0
7.9.2016 10:14

M63a81r26e98k 14B24u56r24z70a 7227171662987

Jo, ty mám, takové ty dírkované korýtka, ty používám na tenké dlouhé bagety, to je dobrá vychytávka, když máte hodně vlahé těsto, které by mělo tendenci se rozlévat

0/0
7.9.2016 20:03

M10i72l72a26n 46P96a53c25e54k 6860783592963

Ty fotky budou foceny tousterem...

+4/−1
7.9.2016 5:24

J69i31ř30í 20S70o13u81č79e10k 5526197109759

Jsou to evidentně snímky z videa. Ač poměrně dost fotím a zakládám si na určité technické kvalitě, nechápu kritiku kvality snímků v případech, kdy vyšší kvalita nemá vliv na předané informace. Tohle není recenze elektronického zařízení s popisem PCB nebo fotonávod na zadní steh.

+1/0
7.9.2016 13:30

J38i45ř48í 16E33r17b23e76n 1873714296987

Souhlasím. Pak jsou i šikulové, co dokážou poslat mailem osmimegovou fotku v "dokonalém rozlišení", ale s jednou vadou: zapomněli si v interiéru zapnout blesk, hodilo jim to čas závěrky 1/25 nebo ještě delší a samozřejmě to neudrželi, takže můžeš jen hádat, co tam je vlastně vyfoceno.

A ještě pak chtějí "analýzu zachycené vady" :-/

0/0
13.9.2016 6:02





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.