Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Upečte si domácí bílé pečivo. Vše, co potřebujete, máte doma

Benefitem mnoha restaurací bývá domácí pečivo, které pomáhá zlepšovat popularitu podniku a dává vědět, že místní kuchaři berou práci vážně a snaží se pracovat s čerstvými surovinami. Podívali jsme se, jak připravují čerstvé bagety a jednoduchý postup přinášíme jako inspiraci i vám.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P76a56v63e91l 24B49í73n50a 1753435712333

A s bagetou to má společného co? Bageta je práce minimálně na celý den s těstem, kde by na 2kg mouky přišlo 1.6l vody... Tohle je skoro těsto na pizzu...

0/0
8.9.2016 17:42

D31a35n67a 75Ž72i84l91á14k66o27v67á 6571154329469

Kostka droždí má 42 gramů,tedy ta kupovaná,zabalená.

+4/0
7.9.2016 23:40

J73a37n 40P86r36i85c54h86y56s91t28a15l 8231888303

Mohl by autor ci nekdo z diskutujicich doplnit kolik vazi "kostka" drozdi?

Neni kostka jako kostka a nekde mohou mit vetsi kostky a jinde naopak mensi.

0/0
7.9.2016 23:28

R81o52m61a57n 48B32a31j73e84r 2344963949295

Tak já ztroskotal na hnětači.:-(

+3/0
7.9.2016 21:39

P59e87t16r 86Z91a13p10l23e44t55a45l 9475766471215

To droždí mohlo být uvedeno v gramech a ne v kostkách

+4/0
7.9.2016 21:23

P82e53t78r 78C25e46r44v25e94n57y 1823230515

chleba se tak da udelat I bez hneteni, akorat to staci po zamichani deset dvanact hodin nechat v teple stat a prvni pul hodinu pect pod poklici

+3/0
7.9.2016 17:47

M62a54r62t39i89n 34K37o68ž85í41n 1235206871170

A je lepší, než 90% všeho co koupíte v krámě.

0/0
7.9.2016 20:09

B47á95r26a 19T71e83s20n90e41r55o27v79á 5825240714209

2 kg hladké mouky a droždí doma fakt nemám, takže já si bagetky asi neupeču, byť titulek hlásá něco jiného ;-D

+4/−1
7.9.2016 9:21

J39i18ř88í 57S59o88u92č15e57k 5526207529969

Dívala jste se opravdu dobře? :-)

+2/0
7.9.2016 13:25

J22a64r68m36i39l95a 29P77í47c21h39o41v71á 5232167214203

Četla jste to pořádně, přece můžete dělit: 1 kg, 1/2 kg mouky. Jediné, s čím bývá problém, jsou kvasnice, ty je třeba mít čerstvé (protože sušené nejsou vždycky dobré).

+2/0
7.9.2016 18:09

B51á22r95a 75T11e15s30n40e56r58o12v20á 5615290724679

drožní nevedu, protože skoro vůbec nepeču, navíc čerstvé moc dlouho nevydrží, takže nemá cenu ho kupovat "do zásoby", tudíž je úplně jedno, jestli bych pekla ze dvou kilo mouky nebo z půlkila

+1/−1
7.9.2016 21:05

K92a28m89i58l52a 52T28a52t41í91č95k58o25v87á 9743868936462

A což takhle ty čerstvé kvasnice hodit do mrazáku? Jsou k dispozici stále ;-).

+1/0
8.9.2016 16:46

J10a97n 55N31o21v59á47k 7945814478267

a co si je koupit v obchodě?

+2/0
12.9.2016 12:56

R67o85m91a65n 73S77t94r26i62š 8665977937528

Proc "priserne drahou variantu domaciho konvektomatu"? Prodejci nabizeji domaci konvektomaty od 20 000,00 Kc. Asi to neni profesionalni stroj za desetinasobek, ale nestaci pro domaci pouziti? Nemam jej, ale uvazuji o porizeni, tak se ptam.

0/0
7.9.2016 9:04

M43a19r18e71k 24B68u82r25z26a 7247281742217

Ať hledám, jak hledám, tak mi to pod sto tisíc nevychází, můžete, prosím, poslat link? Takový bych rád vyzkoušel a třeba i udělal redakční test :-)

0/0
7.9.2016 9:32

P71e17t40r 20P57r69u80s 7357735159142

http://www.sandi.cz/gastrozarizeni/bartscher-120-791-kompaktni-konvektomat/

Tesim se na test. ;-)

+1/0
7.9.2016 10:07

M91a51r19e79k 69B41u78r12z14a 7127861122507

Díky, už jsem tam volal, uvidíme, zda budou mít odvahu :-)

0/0
7.9.2016 13:10

P75e79t23r 63P11r50u70s 7727905629152

Jestli ne, tak zkusime konkurenci a tady o tech napiseme, ze nam to nepujcili do testu. ;-D

+2/0
7.9.2016 13:16

M86a84r51e19k 37B23u27r69z13a 7137781722587

Dobrý den, volal jsem přímo dovozci a mluvil s technologem, pokud čekáte něco, co připomíná konvektomat, nedočkáte se. Výkon malý, pára chudá, brambory ohřejete, ale neuvaříte, totéž knedlík, aby to byl skutečně funkční přístroj s výkonem a připojením na vodu, počítejte od šedesáti výš. Na Vašich stránkách je ke stažení návod, mrkněte sám. Je to v podstatě jen taková lepší trouba. Záleží na tom, co čekáte. Marek

0/0
8.9.2016 12:46

J13a54r84m44i26l70a 18P84í15c88h44o76v56á 5262337324443

Autor "bma" asi v životě neviděl domácí troubu a NIKDY v životě v ní nepekl. Jinak by nemohl napsat takovou pitomost jako "Pak jsme zapnuli troubu „na plné pecky“, přece jen domácí trouba nemá takový výkon." KAŽDÁ domácí trouba má teplotu 180 st., na kterou ty housky pekl, u housek se doporučuje teplota ještě vyšší, tak 200-220 st., chleba se peče i při teplotě 300 st. Na 180 st. se pečou nejenom běžné buchty, piškoty i řezy, ale i maso.

+2/0
7.9.2016 8:30

M40a11r88e13k 91B83u88r69z73a 7897841272977

Právě proto, že mám zkušenost s domácí troubou, nastavil jsem na 250, nevím, jak mají v restauraci nastaveny konvektomat, tvrdil, že 180, ale v rámci přednastaveného programu tam může být více proměnných. Právě proto jsem tam dal fotku, jak to dopadlo v popsané domácí praxi.

0/0
7.9.2016 8:37

J47a96r17m63i60l55a 65P35í56c30h53o30v81á 5952167424803

Aha, tak to se omlouvám. Vím, že při pečení housek, rohlíků nebo chleba se ještě vzduch v troubě hlavně na počátku zvlhčuje. A pak mne taky zaujala jedna vychytávka, kterou jsem viděla: speciální zvlněný plech, vypadá asi jako vlnitý plech. V tom se ty bagety nerozjedou do strany. Ale to se vyplatí hlavně tam, kde se peče často.

0/0
7.9.2016 10:14

M95a92r46e68k 71B76u83r55z20a 7697941742517

Jo, ty mám, takové ty dírkované korýtka, ty používám na tenké dlouhé bagety, to je dobrá vychytávka, když máte hodně vlahé těsto, které by mělo tendenci se rozlévat

0/0
7.9.2016 20:03

M79i33l67a16n 50P47a69c91e65k 6770663182833

Ty fotky budou foceny tousterem...

+4/−1
7.9.2016 5:24

J79i44ř82í 20S87o81u37č92e93k 5906807399749

Jsou to evidentně snímky z videa. Ač poměrně dost fotím a zakládám si na určité technické kvalitě, nechápu kritiku kvality snímků v případech, kdy vyšší kvalita nemá vliv na předané informace. Tohle není recenze elektronického zařízení s popisem PCB nebo fotonávod na zadní steh.

+1/0
7.9.2016 13:30

J29i33ř18í 49E84r69b60e14n 1503304626757

Souhlasím. Pak jsou i šikulové, co dokážou poslat mailem osmimegovou fotku v "dokonalém rozlišení", ale s jednou vadou: zapomněli si v interiéru zapnout blesk, hodilo jim to čas závěrky 1/25 nebo ještě delší a samozřejmě to neudrželi, takže můžeš jen hádat, co tam je vlastně vyfoceno.

A ještě pak chtějí "analýzu zachycené vady" :-/

0/0
13.9.2016 6:02





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.